Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ - "ΒΡΑΖΕΙ" Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ

Σε μια μάχη χωρίς αύριο εξελίσσονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Τούρκων έναντι των Κούρδων καθώς ο αριθμός των νεκρών στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό παρά την προσπάθεια καταστολής τους με την μαζική χρήση των ειδικών δυνάμεων ενώ πλέον ξεκινά να




σιγοβράζει και η αλεβιτική κοινότητα η οποία είναι και περιθωριοποιημένη αν και μετέχει όλων των υποχρεώσεων που τους επιβάλλει η Άγκυρα.

Μάλιστα είναι τέτοιο το μέγεθος της κατάστασης στην Τουρκία που ακόμα και οι εκδηλώσεις για την "επέτειο της 30ης Αυγούστου" που πάντα είχαν χαρακτήρα θριάμβου δόθηκε εντολή δια στόματος Νταβούτογλου να είναι χαμηλών τόνων σαν ένδειξη θρήνου.

Οι αριθμοί είναι καθηλωτικοί για την τουρκική ηγεσία η οποία παρά τους πακτωλούς χρημάτων δεν μπορεί να ελέγξει την δράση των Κούρδων ενώ συνεχίζει να μετρά φοβερές απώλειες. Έτσι το HPG, ο στρατιωτικός βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε τις απώλειες του πολέμου που διεξάγει ενάντια στο τουρκικό κράτος.

Σύμφωνα λοιπόν με το PKK, στον ένα μήνα μαχών -που ξεκίνησαν από τις 22 Ιουλίου- έχουν σκοτωθεί μόλις 42 Κούρδοι μαχητές σε μάχες και βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας.

Το PKK υπολογίζει ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα οι μαχητές του έχουν σκοτώσει 394 Τούρκους στρατιώτες, 16 Αστυνομικούς και 61 ασφαλίτες.

Στην ίδια ανακοίνωση το PKK αναφέρει ότι εξαπέλυσε συνολικά 391 επιθέσεις σε τουρκικούς στόχους.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν τις δικές τους απώλειες. Σύμφωνα με τους Τούρκους, από τις 22 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί 814 μαχητές του PKK και 57 Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί.

Οι τουρκικοί αριθμοί δεν φαίνεται να μπορούν να χαρακτηριστούν και τόσο πραγματικοί καθώς τα χτυπήματα που δέχεται ολόκληρος ο τουρκικός μηχανισμός υποδομών και ασφαλείας είναι συνεχή.

Μόνο κατά την μέρα που πέρασε οι Κούρδοι κατάφεραν χτυπήματα σε όλα τα "μέτωπα".

Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της αστυνομίας

Μία βόμβα που είχε τοποθετηθει σε μια ανισόπεδη διάβαση στην επαρχία Μάρντιν της Τουρκίας εξερράγη καθώς διερχόταν από αυτή ένα λεωφορείο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 24 άνθρωποι αργά χθες το βράδυ, αναφέρει η Daily Sabah.

Μεταξύ των τραυματιών είναι 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με τη Ντέιλι Σαμπάχ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας είπαν στην ίδια πηγή ότι τη βόμβα τοποθέτησαν και πυροδότησαν μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Επίθεση Κούρδων αυτονομιστών σε χωροφυλακή στην Μαρντίν

Στην περιφέρεια Μαρντίν, έγινε επίθεση από αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) σε σταθμό χωροφυλακής στον οικισμό Μιντιάτ της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου ‘Botaş’, όπου ένας στρατιώτης τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν με εκτοξευτές ρουκετών και αυτόματα όπλα στις 18:00 σήμερα.

Οι Τούρκοι απάντησαν στα πυρά και άρχισε σύγκρουση που κράτησε περίπου 20 λεπτά.

Οι Κούρδοι μετά απομακρύνθηκαν για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από άλλες τουρκικές δυνάμεις που κατέφθασαν στην περιοχή.

Επίθεση Κούρδων στο Τούντσελι - ένας αστυνομικός νεκρός

«Ένας Τούρκος αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά, σε επίθεση ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην επαρχία Τούντσελι της ανατολικής Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή πηγές της υπηρεσίας ασφαλείας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες από την αστυνομία της περιοχής, οι Κούρδοι αυτονομιστές επιτέθηκαν με ρουκετοβόλα και όλμους και χτύπησαν το αστυνομικό κτήριο, όπως σημειώνεται, ο δεύτερος όροφός του κατέρρευσε.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

"Βράζουν" οι Αλεβίτες

Την ίδια στιγμή που οι μειονότητα των Αλεβιτών στην Τουρκία πρεπει να ηρεί όλες τις υποχρεώσεις της στο κράτος η τουρκική ηγεσία βλέπει αυτούς τους ανθρώπους ως πολίτες δευτερης κατηγορίας με αποτέλεσμα ολόκληρη η κοινότητα να βρίσκεται υπ'ατμών.

Αφορμή(μία ακόμα) ήταν όταν την περασμένη Δευτέρα υπαξιωματικός της μειονότητας που υπηρετεί στον τουρκικό στρατό ονόματι Kenan Ceylan σκοτώθηκε μετά από βομβιστική επίθεση των Κούρδων. Όμως κατά την διάρκεια της κηδείας του στο Τοκάτ δεν εμφανίστηκε να τον τιμήσει τον νεκρό στο πεδίο του καθήκοντος και αυτό εξόργισε τα μέλη των Αλεβιτών που για ακόμα μια φορά είδαν το κράτος να μην τους θεωρεί πολίτες.

Μάλιστα οι ηγέτες των Αλεβιτών καταφέρθηκαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του τουρκικού κράτους με πολλούς να θέλουν να σκληρύνουν την στάση τους ακόμα περισσότερο.






Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top