Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Έστειλε επιστολή στον υπουργό με αίτημα για εξαίρεση από το μνημόνιo


Σύνταξη σε ηλικία 53 ετών με την συμπλήρωση 35ετίας διεκδικεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Κατρούγκαλο, ζητώντας να επαναδιατυπωθεί ο νόμος 4336/15  του τρίτου μνημονίου που έχει ήδη ψηφιστεί.   Η ΓΕΝΟΠ κάνει λογο για "βίαιη και ακραία ανατροπή που παραβιάζει κάθε κανόνα δικαίου και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", σημειώνοντας ακόμη ότι "η συγκεκριμένη διάταξη επιπρόσθετα ελέγχεται κατά την άποψή μας σε ότι αφορά την νομιμότητα και την συνταγματικότητά της, καθώς ανατρέπει ώριμα και κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και παραβιάζει την «αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης» του πολίτη προς το Κράτος".   






Σήμερα ο Πρόεδρος της συνδικαλιστική οργάνωσης της ΔΕΗ, μιλώντας στον Βήμα Fm είπε ότι ο μνημονιακός νόμος έχει άμεση εφαρμογή χωρίς μεταβατικές διατάξεις από την ημέρα που ψηφίστηκε με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που ήταν να βγούν άμεσα στη σύνταξη, να επιβαρυνθούν ακόμη και με 11 χρόνια. 

Ως παράδειγμα έφερε τους τεχνίτες που προσλαβάνονται όπως σημείωσε, στη ΔΕΗ σε ηλικία 16 και 17 ετών και συμπληρώνουν τα 35 χρόνια στα 52 τους χρόνια.   Με το νέο νόμο θα πρέπει, τόνισε, για να συνταξιοδοτηθούν να συμπληρώσουν μέχρι και 45 χρόνια εργασίας. Επισήμανε επίσης ότι πρόκειται για περίπου 200 εργαζομένους.   

Στην επιστολή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητά: 

1.Η πρόβλεψη για όσους έχουν 35ετία από πραγματική εργασία χωρίς πλασματικά έτη για την αύξηση του ορίου ηλικίας από 14/8/2015 να έχει ως αφετηρία το 55ο έτος και όχι το 58ο έτος που ορίζεται στη διάταξη.  

2.Η σταδιακή αύξηση του χρόνου ασφάλισης με 2 έτη ανά έτος από το 2015 και μετά μέχρι τησυμπλήρωση 40 ετών πραγματικής ασφάλισης για συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.   

3.Η θεσμοθέτηση της δυνατότητας αναγνώρισης του χρόνου στρατιωτικής θητείας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ακόμη και όταν δεν έχει συμπληρωθεί το 58ο έτος της ηλικίας, όπως συμβαίνει στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στο καθεστώς των ΒΑΕ για τη συμπλήρωση των 10.500 ημερών ασφάλισης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 10 παρ.1 εδάφιο 4 του νόμου 825/1978.   

4.Η διεύρυνση της δυνατότητας αναγνώρισης πλασματικών χρόνων και στους ασφαλισμένους έως την 31/12/1982 στα Ειδικά Ταμεία και κατ΄επέκταση στους ασφαλισμένους του ΤΑΠ-ΔΕΗ. Αυτό επιβάλλεται μετά τις νέες ρυθμίσεις, αφού σύμφωνα με το άρθρο 10 του νόμου 3863/2010 και τα άρθρα 39 και 40 του νόμου 3996/2011, δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων έχουν όσοι θίγονται από τις αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από 1/1/2011 και μετά. 

Πηγή:www.lifo.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top