Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το κοινοβούλιο της Βολιβίας έδωσε σήμερα το πράσινο φως στον Έβο Μοράλες, τον πρόεδρο της χώρας, να διεκδικήσει μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στις εκλογές του 2019, εγκρίνοντας μια αναθεώρηση του Συντάγματος που ωστόσο θα πρέπει να επικυρωθεί και μέσω δημοψηφίσματος, τον προσεχή Φεβρουάριο. Μετά από συνεδρίαση 18 ωρών, το κοινοβούλιο ενέκρινε με πλειοψηφία των δύο τρίτων την τροποποίηση του Συντάγματος που πλέον θα ορίζει ότι επιτρέπονται δύο διαδοχικές επανεκλογές (μετά τις δύο πρώτες θητείες του προέδρου) αντί για μία.





Ο Έβο Μοράλες, 55 ετών, εξελέγη στα τέλη του 2005 με ποσοστό 54%. Στις εκλογές του 2009 έλαβε ποσοστό 64% και πέρσι 61%. Η τρίτη θητεία του λήγει το 2020 και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα γίνουν στα τέλη του 2019. Το Σύνταγμα που είχε εγκριθεί το 2009 όριζε ότι ο πρόεδρος έχει δικαίωμα μόνο για δύο διαδοχικές θητείες. Ωστόσο το 2013 το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η πρώτη θητεία του Μοράλες δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί στη μέτρηση αυτή γιατί το νέο Σύνταγμα δεν είχε αναδρομική ισχύ.

ΠΗΓΗ: Ε.ΠΑ.Μ. ΕΛΛΑΣ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top