Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

«Αν είμαστε αποφασισμένοι να αποφύγουμε τα χειρότερα, εάν είμαστε αποφασισμένοι να μη δούμε άλλες χαμένες πατρίδες, θα πρέπει με επιμονή και με όλες τις δυνάμεις, ιδιαίτερα του δικαίου που έχουμε μαζί μας, να δώσουμε τη μάχη για να διασώσουμε το τόπο μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες βράδυ στο επίσημο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, με τιμώμενο πρόσωπο το γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ.





Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρονταν στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον οποίο είπε πως «υπάρχει και παρατηρείται πρόοδος σε ορισμένους τομείς όπως υπάρχουν βεβαίως και προβλήματα».
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε θερμά για τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και την ηγεσία της κυπριακής παροικίας και της Ομογένειας της Αμερικής, τον πατριωτισμό και τους αγώνες τους για την Κύπρο.
«Αυτόν τον αγώνα και αυτή τη προσπάθεια που εσείς καταβάλλετε, θέλω να πω ότι μοιράζομαι μαζί σας το ίδιο όραμα και αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να δω να επανενώνεται η πατρίδα μας, να απαλλάσσεται από τα τουρκικά στρατεύματα, να δημιουργούνται προϋποθέσεις κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διασφάλισης των βασικών ελευθεριών, να δημιουργούνται οι προοπτικές. Έτσι ώστε οι φίλοι από τον Καραβά ή ο φίλος Φίλιπ Κρίστοφερ από την Κερύνεια, να μπορούν ελεύθερα να διακινούνται και να εγκαθίστανται. Να δημιουργήσουμε εν ολίγοις- γιατί δεν θέλω να επεκταθώ- ένα κράτος εφάμιλλο των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ με κατοχυρωμένες τις ίδιες αρχές, αξίες, διασφάλιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαίρουν και οι υπόλοιποι των Ευρωπαίων».
Καθώς νωρίτερα στο γραπτό μήνυμα του Προέδρου της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλου, υπήρχε αναφορά για «κόπωση μέρους της διεθνούς κοινότητας», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κόπωση σε ανάλογους αγώνες».
«Αλλά και θέλω να πω ότι δεν θα παραπλανήσω ποτέ το λαό δημιουργώντας κούφιες ελπίδες. Έχουμε ξεκινήσει ένα νέο διάλογο. Θα πρέπει να πω ότι υπάρχει και παρατηρείται πρόοδος σε ορισμένους τομείς όπως υπάρχουν βεβαίως και προβλήματα. Όμως αν είμαστε αποφασισμένοι να αποφύγουμε τα χειρότερα, εάν είμαστε αποφασισμένοι να μη δούμε άλλες χαμένες πατρίδες θα πρέπει με επιμονή και με όλες τις δυνάμεις, ιδιαίτερα του δικαίου που έχουμε μαζί μας, να δώσουμε τη μάχη για να διασώσουμε το τόπο μας. Δεν υπάρχει βόρεια και νότια για μένα Κύπρος. Υπάρχει μια Κύπρος που ανήκει στους Κυπρίους πολίτες και Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Αυτή τη πατρίδα θα πρέπει να τη διασφαλίσουμε για όλους. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες που να θυμίζουν το παρελθόν όταν ειρηνικά συνυπήρχαμε χωρίς προβλήματα. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις ξένες παρεμβάσεις και αυτές είναι που θέλουμε να τερματιστούν».
Ξεκαθάρισε ότι αυτό επιδιώκουμε μέσα από τις προσπάθειες μας, τον ειρηνικό διάλογο και την εξωτερική πολιτική που ακολουθούμε κτίζοντας γέφυρες συνεργασίας με την Αμερική, με το Ισραήλ, με τον Αραβικό κόσμο. Κι αυτό χωρίς ποτέ να παραγνωρίζουμε τους παλιούς καλούς μας φίλους, «αδιαφορώντας πολλές φορές για συνέπειες που μπορεί να μας απειλούν κάποιοι ή να ξεπερνούμε αντιστάσεις μέσα ακόμα και στην ίδια την Ευρώπη, αν θα επισκεφθούμε ή όχι τη Μόσχα».
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι ο στόχος μας είναι να δούμε τη πατρίδα μας ξανά ελεύθερη και επανενωμένη, μέσα σε συνθήκες που να επιτρέπουν την προοπτική και το μέλλον και ιδιαίτερα τη διασφάλιση του κυπριακού ελληνισμού. «Είναι καλά γνωστά τα όσα συμβαίνουν για 41χρόνια στη κατεχόμενη πατρίδα μας, η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού αλλοιώνεται, οι εκκλησιές και τα ιερά μας βεβηλώνονται, οι περιουσίες των Ελληνοκυπρίων ξεπουλιούνται εν τη απελπισία τους, ουδείς των προσφύγων έχει επιστρέψει και δεν θα έχει προοπτική να επιστρέψει εκτός και αν επιτέλους επικρατήσει το δίκαιο».
Μίλησε για ελπίδες που δημιουργούνται για να επιτύχουμε μια αποδεκτή και από τους Ελληνοκύπριους λύση, τις οποίες απέδωσε στο ότι «επιτέλους έχουμε κατορθώσει να εμπλέξουμε και την ΕΕ σε αυτό το διάλογο που διεξάγουμε και κάθε τι το οποίο θα συμφωνείται θα πρέπει και να συνάδει και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Συνεπώς δίδουμε προς κάθε κατεύθυνση τη μάχη προκειμένου να επιτύχουμε να διασφαλίσουμε αυτό που όλοι οραματιζόμαστε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
Αλήθεια

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top