Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Την τσέπη και των επιβατών αγγίζει η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το αεροδρόμιο των Χανίων. Από τη νέα χρονιά και μόλις κλείσει η συμφωνία κάθε επιβάτης θα επιβαρύνεται με ένα επιπλέον ποσό που αφορά μόνο τα τέλη αεροδρομίου.





Τα ψιλά γράμματα της σύμβασης ιδιωτικοποίησης που, όπως όλα δείχνουν, θα υπογραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2016, κρύβουν και μια δυσάρεστη έκπληξη για τους επιβάτες. Προχθές από το Μόναχο ανώτερο στέλεχος της Fraport αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία της επένδυσης, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά την αύξηση του τέλους ανά επιβάτη που σήμερα είναι 12 ευρώ. Το τέλος το 2016 θα φτάσει τα 13 ευρώ και από το 2018 τα 18,5 ευρώ, συν τον τρέχοντα πληθωρισμό.

Παράλληλα σε όλα τα αεροδρόμια θα λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα στα πρότυπα του "Ελ. Βενιζέλος". Το business plan για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των όποιων και το αεροδρόμιο Χανίων, παρουσίασε σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια προχθές η Fraport με σκοπό, μεταξύ άλλων, την εξεύρεση χρηματοδότησης. Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητά και τη συμμετοχή ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στο χρηματοδοτικό σχήμα, με το οποίο αυτή και η Slentel Ltd, συμφερόντων του Ομίλου Κοπελούζου, θα καλύψουν το εφάπαξ τίμημα των 1,234 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί να καταβάλουν για την παραχώρηση των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.

ΠΗΓΗ: Ε.ΠΑ.Μ. ΕΛΛΑΣ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top