Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η επιχείρηση είχε στόχο την εκτός νόμου ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C

Αγκυρα
Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία, έξι ημέρες πριν τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, ο θάνατος 25χρονης από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια εφόδου στην κατοικία της στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Αστυνομικός πυροβόλησε την 25χρονη όταν εκείνη του ζήτησε να βγάλει τα παπούτσια του πριν εισέλθει, σύμφωνα με την μαρτυρία της οικογένειά της.




Η Ντιλέκ Ντογάν, η οποία ανήκε στη μειονότητα των αλεβιτών, άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μετά τον τραυματισμό της κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στη συνοικία Σαριγιέρ στην Κωνσταντινούπολη την 18η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Η επιχείρηση είχε στόχο την εκτός νόμου την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C γράφει η Hurriyet.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονιών της, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην οικογενειακή οικία και η νεαρή γυναίκα τους ζήτησε να μην εισέλθουν φορώντας τα παπούτσια τους. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και ένας εξ αυτών την πυροβόλησε.

Από την πλευρά της η αστυνομία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ ενός αστυνομικού και μέλους της οικογένειάς της που προσπάθησε να του πάρει το όπλο.

«Η κόρη μου δεν είναι τρομοκράτης, γιατί την πυροβόλησαν;» διαμαρτυρήθηκε η μητέρα του θύματος.

Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ορίστε η αλήθεια: όλοι μας βρισκόμαστε μια σφαίρα μακριά προκειμένου να γίνουμε ετικέτα» στα social media προειδοποίησε ο χρήστης @bahar088 στο Twitter, επαναλαμβάνοντας ένα από τα συνθήματα που σηματοδότησαν τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι αντίπαλοι του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκαν εναντίον του με αφορμή το περιστατικό.

«Θα δείτε, δεν θα υπάρξει ούτε δίκη ούτε έρευνα» δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Εφόσον υπήρξαν σφάλματα, αυτό θα δημοσιευτεί και οι ενδεδειγμένες κυρώσεις θα επιβληθούν» διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top