Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Οι μάχες στη Δαμασκό συνεχίζονται με σφοδρότητα, ωστόσο, καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως την περιοχή. | Alexander Kots/Komsomolskaya Pravda 


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν το ρωσικό πρακτορείο RIA και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, Ρώσος βουλευτής δήλωσε ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δηλώνει έτοιμος να διοργανώσει προεδρικές εκλογές στη Συρία.



Βέβαια, ο βουλευτής επισημαίνει ότι ο Άσαντ θα προκηρύξει εκλογές μόνο όταν η χώρα «απελευθερωθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους». 
«Είναι έτοιμος να διοργανώσει εκλογές με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν η Συρία να ευημερήσει, αλλά μόλις η Συρία απελευθερωθεί από τους τζιχαντιστές. Και προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτές "αν ο λαός δεν αντιτίθεται σε αυτό», δήλωσε από τη Δαμασκό ο Αλεξάντρ Γιούσενκο.
Η Μόσχα φανερώνει μερική αλλαγή στάσης, ωστόσο, η ρωσική αεροπορία παραμένει σε ετοιμότητα εξαπολύοντας συνεχώς αεροπορικές επιδρομές προς στόχους του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και των Σύρων ανταρτών. | AP Photo/Vladimir Isachenkov
Σημειώνεται ότι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε το Σάββατο ότι είναι καιρός για την προετοιμασία εκλογών στη Συρία, εκτιμώντας, παράλληλα ότι η «θέση των δυτικών δείχνει να στρέφεται προς μια πιο σωστή κατανόηση της κατάστασης». Δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία είναι έτοιμες να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που πολεμούν το ΙΚ, διατυπώνοντας για πρώτη φορά μια τέτοια δήλωση εκ μέρους της Μόσχας.

Απορρίπτουν τις προτάσεις οι αντάρτες

Στον αντίποδα, πάντως, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός αντιμετωπίζει με μεγάλη δυσπιστία τις ρωσικές προτάσεις καλώντας τη Μόσχα να σταματήσει να βομβαρδίζει τις θέσεων των ανταρτών, ενώ υποστηρίζει ότι η κουβέντα για εκλογές προσβλέπει στη διατήρηση στην εξουσία του Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Η Ρωσία πρέπει αρχικά να σταματήσει να βομβαρδίζει τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, προτού προσφέρει αεροπορική υποστήριξη, την οποία δεν ζητήσαμε», δήλωσε ο Φαρές Μπαγιούς, αρχηγός της ομάδας Φουρσάν αλ Χακ (Ιππότες της Δικαιοσύνης), που συνεργάζεται με τον FSA.
Παράλληλα χαρακτήρισε υποκριτικό το κάλεσμα της Ρωσίας για διεξαγωγή εκλογών, σημειώνοντας πως: «Αυτό σημαίνει πως ζητάνε να παραμείνει ο Άσαντ στην εξουσία για ένα προσωρινό διάστημα».
Ομάδες που συνεργάζονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό έχουν αποδυναμωμένη παρουσία σε πολλές περιοχές της Συρίας, εξαιτίας των μαχών τους με μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Συρία και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Αλλά ένας αριθμός των ομάδων του FSA ακόμη πολεμά, με καθοδήγηση κυρίως πρώην αξιωματικών του συριακού στρατού που αυτομόλησαν. Πολλές ομάδες εξ αυτών έχουν λάβει στρατιωτική στήριξη από ξένες χώρες, όπως εκπαίδευση από τη CIA, την υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ.
Η εμφύλια σύγκρουση έχει προκαλέσει εκατομμύρια προσφύγων οι οποίοι είτε προσπαθούν δίοδο διαφυγής προς την Δύση και την Ευρώπη είτε παραμένουν εκλωβισμένοι σε στρατόπεδα εντός της χώρας. | AP Photo/Vladimir Isachenkov
Μια από αυτές τις ομάδες είναι η Λίουα Σουκούρ Αλ Τζάμπαλ με τον αρχηγό της, Χασάν Χαζ Αλί, να δηλώνει στο πρακτορείο Reuters ότι «Δεν θα συνομιλήσω με αυτόν που με δολοφονεί».
Ο Φαντί Αχμάντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Πρώτη Παράκτια Μεραρχία», που έχει δεχτεί τουλάχιστον τρεις φορές πλήγματα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, δήλωσε πως η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να παρέχει υποστήριξη στον Άσαντ. "Μετά από αυτό, θα εξετάσουμε μια συνεργασία", επισήμανε.
Ένα ηγετικό στέλεχος των ανταρτών ο Μπασάρ αλ Ζούμπι σημείωσε πως η Ρωσία πρέπει να αναγκάσει τον Άσαντ σε παραίτηση, εάν πραγματικά επιθυμεί την επίτευξη μιας λύσης για τον τερματισμό του πολέμου. «Η διεξαγωγή εκλογών είναι παράλογη και μη ρεαλιστική, επειδή ο συριακός λαός είναι είτε εκτοπισμένος, είτε εξαφανισμένος, κρατούμενος σε φυλακές, είτε διωκόμενος από το καθεστώς», τόνισε.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top