Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Χημικά όπλα στα χέρια των τζιχαντιστών! - Κατασχέθηκαν σε στρατόπεδο του ISIS στην επαρχία Λαττάκεια

Μια αποστολή για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας είχε ανακοινωθεί μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Δαμασκό. Η Μόσχα είχε προτρέψει έντονα τη Δαμασκό να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο και η Συρία είχε συμφωνήσει με τη ρωσική πρόταση




Οι συριακές αρχές κατέσχεσαν εξοπλισμό για τη χρήση χημικών όπλων και ξένης κατασκευής ιατρικό εξοπλισμό και εφόδια σε ένα στρατόπεδο τρομοκρατών στην επαρχία Λαττάκεια, μετέδωσε χθες το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Έπειτα από μια ειδική επιχείρηση, οι αρχές στην επαρχία Λαττάκεια κατέσχεσαν εξοπλισμό για την κατασκευή χημικών όπλων καθώς και ιατρικά εφόδια και εξοπλισμό τουρκικής, σαουδαραβικής και καταρικής προέλευσης που βρίσκονταν στην κατοχή τρομοκρατικών οργανώσεων σε περιοχή στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας», μετέδωσε το SANA, επικαλούμενο έναν αξιωματικό ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης.

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, με τον στρατό που ορκίζεται πίστη στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να μάχεται εναντίον διαφόρων ένοπλων οργανώσεων της αντιπολίτευσης και εξτρεμιστικών οργανώσεων, περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Τον Αύγουστο του 2013, μια χωρίς προηγούμενο επίθεση με χημικά όπλα είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.300 αμάχους είχε διαπραχθεί στη Γούτα, ένα προάστιο της πρωτεύουσας της Συρίας, της Δαμασκού. Οι αντάρτες και η κυβέρνηση είχαν αλληλοκατηγορηθεί για την επίθεση.

Μια αποστολή για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας είχε ανακοινωθεί μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Δαμασκό. Η Μόσχα είχε προτρέψει έντονα τη Δαμασκό να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο και η Συρία είχε συμφωνήσει με τη ρωσική πρόταση.

Τον Αύγουστο του 2015 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε εγκρίνει τη δημιουργία ενός Κοινού Μηχανισμού Έρευνας (Joint Investigative Mechanism, JIM), για τον εντοπισμό προσώπων που ενέχονται στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.
Πρώτο Θέμα

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top