Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο Ρωσικός Στόλος του Ευξείνου Πόντου, είναι διάδοχος των στόλων της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της Σοβιετικής Ένωσης, και περιλαμβάνει ντιζελοκίνητα υποβρύχια, πλοία επιφανείας που επιχειρούν σε ωκεάνιες αλλά και κοντά σε θαλάσσιες περιοχές, ανθυποβρυχιακά και μαχητικά αεροσκάφη, επίγειες και λιμενικές δυνάμεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

fff_077
Αναρτήθηκε από τον Gordon Duff, Senior Editor στις 21 Μαΐου, 2015, 
VETERANS TODAY (USA)
Βόμβα Νετρονίου έπεσε από αεροπλάνο της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) με Σαουδαραβικά χρώματα ...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μίχαηλ Σαακασβίλι: Από καταζητούμενος στη Γεωργία, κυβερνήτης της Οδησσού
Μέχρι σήμερα ήταν στενός σύμβουλος του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο 
Σε μια κίνηση που ξένισε πολλούς, ακόμη και υποστηρικτές του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο πρόκειται να διορίσει κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας και καταζητούμενο πλέον στη χώρα του για διαφθορά, Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι έδιωξαν το αμερικανικό πλοίο από τα όρια των χωρικών τους υδάτων

EPA/ANATOLY MALTSEV
Φωτογραφία αρχείου.
Πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi-24 του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας υποχρέωσαν αντιτορπιλικό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού να αποχωρήσει από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, στα όρια των οποίων εκινείτο, σύμφωνα με πηγές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην προσαρτηθείσα ουκρανική Κριμαία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σ​​τις 29 Δεκεμβρίου 2013, στη στήλη αυτή, δημοσίευσα ένα κείμενο με τίτλο «Δυστυχώς, δεν έχουμε γίνει, ακόμα, Εσθονία». Προσπάθησα να δώσω μια εικόνα για το πολύ υψηλό επίπεδο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που έχουν επιτύχει στη χώρα αυτή και τα τεράστια οφέλη που απολαμβάνουν οι πολίτες της. Μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια (η προσπάθεια ξεκίνησε το 1996) έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την πλέον εξελιγμένη ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Réseau International      (μετφρ. Κριστιάν)
Ένας πόλεμος μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «αναπόφευκτός»  εκτός εάν η Ουάσιγκτον θα σταματήσει να ζητήσει από το Πεκίνο να σταματήσει την κατασκευή έργων του στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με κινεζική –κρατική- εφημερίδα.
Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο ότι διεξάγει ένα μαζικό πρόγραμμα «δήμευσης γης» στο αρχιπέλαγος Σπράτλεϊ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, και υποστηρίζει ότι οι εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας σε αυτά τα νησιά που μετατρέπονται από τον άνθρωπο μπορεί να στρατιωτικοποιήσει περαιτέρω την περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λίστα με πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη που απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία έχει καταρτίσει η Μόσχα.
Την ύπαρξη της λίστας επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡ
Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Άστον Κάρτερ κάλεσε σήμερα να υπάρξει “άμεση και διαρκής διακοπή” των εργασιών κατασκευής από την Κίνα τεχνητών νησιών στη Νότια Σινική Θάλασσα και των εδαφικών διεκδικήσεων στην περιοχή, κρίνοντας ότι η συμπεριφορά του Πεκίνου είναι “σε ασυμφωνία” με τους διεθνείς κανόνες.
“Πρώτα απ' όλα, θέλουμε μια ειρηνική διευθέτηση όλων των διαφορών. Προς αυτόν τον σκοπό, θα έπρεπε να υπάρξει μια άμεση και διαρκής διακοπή των διεκδικήσεων εδαφών από όλα τα μέρη”, είπε ο Κάρτερ κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Σιγκαπούρη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Περίπου 75 διαδηλωτές εναντίον του Ισλάμ, ορισμένοι εξ αυτών οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν έξω από ένα τέμενος στο Φοίνιξ κρατώντας σκίτσα του Μωάμεθ, μερικές εβδομάδες έπειτα από μια παρόμοια εκδήλωση στο Τέξας η οποία έγινε στόχος επίθεσης από δύο ενόπλους, μουσουλμάνους που προσεύχονταν στο συγκεκριμένο τέμενος.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πήγαν στη διαδήλωση έξω από το Κέντρο της Ισλαμικής Κοινότητας του Φοίνιξ οπλοφορώντας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Την παράδοση καταλόγου με πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη που απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.
Ο κ. Ρούτε έδωσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, υποστηρίζοντας πως “η Ρωσία έστειλε χθες σε πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες τον κατάλογο με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος». Σύμφωνα με τον ίδιο η λίστα περιλαμβάνει και τρεις Ολλανδούς βουλευτές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλεξιπτωτιστές και μονάδες των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται σε συναγερμό σήμερα θα καταλάβουν τα αεροδρόμια ενός υποθετικού εχθρού στα πλαίσια ελέγχου ετοιμότητας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και των μονάδων αεράμυνας της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιοχής, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έχει θέσει έναν νέο «πιο περίπλοκο» στόχο, είπε η υπηρεσία Τύπου.
«Αλεξιπτωτιστές και μονάδες των ειδικών δυνάμεων των ενισχύσεων της ομάδας τέθηκαν σε συναγερμό και οδηγήθηκαν στο εναέριο λιμένα επιβίβασης, όπου το προσωπικό επιβιβάζεται στα στρατιωτικά ελικόπτερα Mi-8» ανέφερε το υπουργείο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής εντός δύο ημερών, δήλωσε οπρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιουνίου 2015), Τσέχος στρατηγός, Πέτερ Πάβελ.
Ο Πάβελ μίλησε στο συνέδριο «Η ασφάλειά μας», που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Πάβελ, το ΝΑΤΟ «δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί καταλλήλως» σε μια τέτοια κατάσταση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άννα Markonova 
 (Réseau International)    
 (μτφρ. Κριστιάν)
Ακούγεται σαν κακιά φάρσα που βγήκε κατ 'ευθείαν από αρρωστημένο εγκέφαλο, αλλά

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για τρίτη φορά για το 2015 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι, του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 F-16 και 4 F-4, εισήλθε στις 14:32 στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ξαφνική, θετική αλλαγή στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, σημειώθηκε στο Brussels Grou, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η πληροφορία ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε από άλλες πηγές.

Σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών, που επικαλείται το ΑΠΕ «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία».
Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας των ακινήτων και με το ύψος των συντελεστών του ΦΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Δώρας Κοτσακά
Ρενέ Μαγκρίτ, "Αυτό δεν είναι μια πίπα"
Ρενέ Μαγκρίτ, «Αυτό δεν είναι μια πίπα»
Στα μέσα Απριλίου, το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ διοργάνωσε στη Ρώμη διεθνές σεμινάριο με θέμα «Οι επιπτώσεις του TTIP για την Ιταλία». Βασικοί του στόχοι ήταν η ενημέρωση και κυρίως η δικτύωση μεταξύ κινημάτων, ΜΚΟ, σωματείων, αντιπροσώπων του εμπορικού επιμελητηρίου και σχετικών ερευνητικών ινστιτούτων, πολιτικών κομμάτων –από τη Refedacione Communistaέως το κόμμα των Πέντε Αστέρων και το κόμμα των ιταλών Πειρατών–, καθώς και τη «Λίστα Τσίπρα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για το κατά πόσο προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης κι αν «ναι» με ποιον χρονικό ορίζοντα, απηύθυναν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τι λένε στελέχη της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας
Μηνάς Τσαμόπουλος
Οι έλληνες πλοιοκτήτες  της Χίου, Μυτιλήνης, Σάμου, Κω και Ρόδου είτε απέσυραν τα πλοία τους είτε έγιναν ταξιδιωτικοί πράκτορες των Τούρκων πλοιοκτητών  έναντι προμήθειας για να  επιβιώσουν

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΥΛΛΑΔΟΥ
Από τα μηδενικά προβλήματα
στους μηδενικούς φίλους
Ισραήλ και ΗΠΑ οι μεγαλύτεροι εχθροί για την εξωτερική πολιτική της χώρας
Μετά το Αζερμπαϊτζάν, το ψευδοκράτος της «ΤΔΒΚ» θεωρείται η πιο φιλική χώρα για την Τουρκία με ποσοστό μόλις 8,9%, ενώ όλο και μειώνεται η επιθυμία για ένταξη στην Ε.Ε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Π. Ήφαιστος 
Στο τελευταίο μου έργο "Κοσμοθεωρία των Εθνών" έχω εκτενείς αναφορές στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή συμβατικά πιο γνωστή ως Βυζαντινή Οικουμένη. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλου εύρους, με τη συμμετοχή στρατηγικών βομβαρδιστικών και της αντιαεροπορικής άμυνας, κυρίως στον ρωσικό Μεγάλο Βορρά πραγματοποιεί ο ρωσικός στρατός.
Συνολικά, περίπου 12.000 Ρώσοι στρατιώτες και 250 ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα συμμετέχουν στα «τεράστια γυμνάσια επαγρύπνησης» που ξεκίνησαν την Δευτέρα, ανέφερε ανακοίνωσή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του είχε δηλώσει οτι αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα
Αθήνα 
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα αναλαμβάνει εξολοκλήρου το κόστος όλων των μαθητικών ολυμπιάδων αυτής της χρονιάς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καψύλης Αλέξανδρος
Το θεσμικό και οικονομικό εκλογικό δίλημμα που θέτει ο τούρκος πρόεδρος εν όψει της αναμέτρησης της 7ης Ιουνίου
Το στοίχημα του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ δεν είναι η εκλογική νίκη αλλά το εύρος της
Ενας ηγέτης που έχτισε την πολιτική του καριέρα με θεμέλιο την οικονομία καταφέρνοντας μάλιστα να βρίσκεται στην εξουσία επί 13 συναπτά έτη, είναι δύσκολο να στήσει μια προεκλογική εκστρατεία σε διαφορετική βάση, να προτάξει δηλαδή ως πρώτη προτεραιότητα της επόμενης θητείας του την ασφάλεια, ας πούμε, ή την εξωτερική πολιτική. Πόσω μάλλον αν πρόκειται για μια χώρα, όπως η Τουρκία, στην οποία ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας (και πολιτικού καθεστώτος επίσης) τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας ρυθμίζονται με αξιοσημείωτους αυτοματισμούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η συγκεκριμένη πρόνοια θεωρείται ότι αποτελεί προσπάθεια απόκρυψης των απωλειών Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία.
Διάταγμα με το οποίο καθίσταται απόρρητος ο αριθμός των απωλειών στρατιωτών σε περίοδο ειρήνης υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Στο κείμενο του διατάγματος γίνεται λόγος για στρατιώτες οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους σε «ειδικές αποστολές» σε περίοδο ειρήνης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσει χειραψία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
Την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, τη συνεργασία στον πολιτικό, διπλωματικό και ενεργειακό τομέα και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατά την αποψινή συνάντησή τους.
Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν εξέτασαν την προοπτική ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στάθηκαν στην ανάγκη εξασφάλισης ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.
Ναυτεμπορική

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την Αρίχα, την τελευταία πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ στη Συρία που απέμενε υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, κατέλαβαν την Πέμπτη οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα και οι ισλαμιστές που έχουν συμμαχήσει μαζί τους.
Η πόλη κατελήφθη έπειτα από μία επίθεση ευρείας κλίμακας που διήρκεσε λίγες ώρες και εξαπέλυσε «ο Στρατός Κατάκτησης» επεσήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνάντηση Λαφαζάνη με τον υπουργό πετρελαίου του Ιράν
Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ιράν, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου του Ιράν Amir Hossein Zamaninia.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τη συνέχιση των προσπαθειών για διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων, αρχής γενομένης από αυτά της Λεύκας-Απλικίου και της Δερύνειας, αποφάσισαν κατά τη σημερινή, τετράωρη συνάντησή τους, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Eνα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας-Ιράν, με βάση τους δεσμούς αιώνων, προς όφελος των δύο λαών και κρατών δρομολόγησαν σήμερα από την Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ιράν, Νίκος Κοτζιάς και Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Διαβάστε το ολόκληρο...



REUTERS/MURAD SEZER
Δέκα ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, για πρώτη φορά από το 2002 το κλίμα είναι ανησυχητικό για το κυβερνών, ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κάμψη της δύναμής του, η οποία σε συνδυασμό με την αρκετά σημαντική πιθανότητα το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα να ξεπεράσει το όριο του 10%, έχει φέρει προ των πυλών τον κίνδυνο να χαθεί η αυτοδυναμία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Συλλαμβάνουν αξιωματούχους της FIFA, χωρίς να έχουν δικαιοδοσία»

REUTERS/RIA Novosti
Φωτογραφία αρχείου του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέλουν να στερήσουν από τη Ρωσία τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 και για τον σκοπό αυτό συλλαμβάνουν - χωρίς να έχουν δικαιοδοσία - αξιωματούχους της FIFA.

Διαβάστε το ολόκληρο...

David Gardner, FINANCIAL TIMES

Η προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού (HDP) στη Σμύρνη, προβλημάτισε πολλούς στην Τουρκία και όχι μόνο...
Aυτό που διακυβεύεται στις γενικές εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι το μέλλον της Τουρκίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα τις κερδίσει.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Νωπογραφία από άγνωστο καλλιτέχνη στην Εκκλησία της Μονής Moldoviţa απεικονίζει την άλωση της Κωνσταντινούπολης, 1537.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Kommersant, Ελισαβέτα Κουζνέτσοβα
Συμφωνία με την ρωσική UZGA, (Urals Civil Aviation Plant- Εταιρεία παραγωγής πολιτικών ελικοπτέρων στα Ουράλια, με βάση το Εκατερίνμπουργκ) υπέγραψε η γνωστή αμερικανική εταιρεία ελικοπτέρων Bell.
Η συμφωνία προβλέπει την άδεια συναρμολόγησης και εκμετάλλευσης του τελευταίου μονοκινητήριου μοντέλου Bell 407GXP.
Παρ' ότι τα ελικόπτερα Bell εξάγονται σε όλον τον κόσμο και έχουν ενταχθεί στον πολιτικό στόλο δεκάδων χωρών (έχουν πρωταγωνιστήσει ακόμα και σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως το M.A.S.H.)είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική εταιρεία παρέχει την άδεια συναρμολόγησης σε ξένο συνεργάτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη - γνωστή και ως Ταδμούρ - από τις κυβερνητικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα.
Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν 20 άνδρες μέσα στο αρχαίο αμφιθέατρο της Παλμύρας, με την κατηγορία ότι ήταν υποστηρικτές της κυβέρνησης της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Εκτέλεσαν περίπου 20 άνδρες στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο και κάλεσαν ανθρώπους να παρακολουθήσουν την εκτέλεση», δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, επικαλούμενος πηγές στην πόλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χόνδρος Δημήτρης
Κως: Σκηνικό Άγριας Δύσης με εμπρησμούς και απειλές για τους μετανάστες - Σκληρή κόντρα δημάρχου με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Απίστευτες καταγγελίες και σκληρή κόντρα μεταξύ του δημάρχου Κω, Γ. Κυρίτση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερού ξέσπασε μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί προσωρινά τους δεκάδες μετανάστες που φτάνουν στο νησί και για την οποία υπάρχουν υποψίες εμπρησμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Σόκ και δέος στη FIFA δύο ημέρες πριν από τις εκλογές – Συλλήψεις στελεχών
Empty chairs with the FIFA Logo stand in the Hallenstadion prior to the 61st FIFA Congress in Zurich, Switzerland, 31 May 2011. According to numerous news reports Swiss law enforcement officials arrested several leading FIFA representatives at a hotel in Zurich, Switzerland, early 27 May 2015, on corruption charges. EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε πλήρη ανασύνταξη βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ γύρω από το Ραμάντι, σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβουν την περιοχή από τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι ελέγχουν το έδαφός της τον τελευταίο καιρό.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του AFP τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους μαχητές του ΙΚ ούτε στη γειτονική Συρία, αφού οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να τους εκτοπίσουν από χωριά που παλιότερα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο Χριστιανικών φυλών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Λευκωσία κόντρα στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ: «Το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής»

Η λέξη αθλιότητα είναι λίγη για να χωρέσει την θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, που στην ουσία νομιμοποιεί την τουρκική βαρβαρότητα, που εκφράζεται με την εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή του 40% της Κύπρου και την εθνοκάθαρση των 20 χιλιάδων εγκλωβισμένων. Αίσχος...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα καθοριστική συνάντηση των διαπραγματευτών ένα μόλις 24ωρο πριν από τη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί, κατά την οποία θα ανακοινωθούν ΜΟΕ και θα αρχίσει η διαπραγμάτευση επί της ουσίας
Σύγχυση και ενδεχομένως ανυπόστατες προσδοκίες προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κίπρις» στα κατεχόμενα, ότι αύριο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα ανακοινώσουν το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας και του οδοφράγματος στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Μουσταφά Ακιντζί
διαμόρφωσαν τη «γραμμή» της τουρκικής 
πλευράς στις διαπραγματεύσεις. 

Μόνιμη διευθέτηση εντός έτους εάν έχουν αποφασιστικότητα οι πλευρές, βλέπει ο Μ. Τσαβούσογλου
Επίλυση του Κυπριακού που θα διασφαλίζει την ασφάλεια και την ισότητα, καθώς και τα δικαιώματα των δύο πλευρών, θέλει και επιδιώκει η τ/κ κοινότητα, επισήμανε ο Μουσταφά Ακιντζί

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής ασκήσεις ετοιμότητας προχωρούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, κινητοποιώντας περίπου 250 αεροσκάφη και 12.000 ενστόλους στην κεντρική, δυτική και νότια ρωσική επικράτεια.
Τα γυμνάσια ανακοινώθηκαν ενώ ξεκινούσε η εξίσου άσκηση δυνάμεων χωρών του ΝΑΤΟ στην Αρκτική.
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε πως η άσκηση «εξετάζει την ετοιμότητα ανάπτυξης συστημάτων εναέριου ελέγχου». Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

του Όθωνα Κουμαρέλλα

Πολλοί προσδίδουν στο χρέος και στην αποπληρωμή του είτε μια ιδεολογική, είτε μια ηθικής τάξης διάσταση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

O Ομπάμα κρύβει από τους αμερικανούς την βιβλική Προφητεία
Η Δευτέρα Παρουσία έχει... ρωσικό πρόσωπο για κάποιους αμερικανούς! Ενα άκρως... προφητικόmail διέρρευσε από τα γραφεία του ρεπουμπλικανού πρώην υποψηφίου για την αμερικανική προεδρεία Χέρμαν Κέιν, το οποίο, ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγορεί τον Μπαράκ Ομπάμα πως αποκρύπτει από το αμερικανικό

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πηγή: RIA Novosti / Vladimir Astapkovich
Μέσα στο 2015 θα παραδοθούν 7-8 ελικόπτερα Mi-26, τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα από κάθε άλλο ανάλογό τους παγκοσμίως. Τα ελικόπτερα θα είναι διαφόρων τύπων, και θα αφορούν παραγγελίες και από το εξωτερικό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Οι διάλογοι για τον υπουργό – Συνάντηση με Τσίπρα ζήτησε ο διοικητής της ΕΥΠ
- Ο υπουργός (σ.σ. Γιάννης Πανούσης) θα φύγει σε ένα τετράμηνο. Τις τοποθετήσεις των αξιωματικών θα τις τακτοποιήσει ο «ψηλός» (σ.σ. ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.). Θα τελειώσει το θέμα ο «ψηλός» και εσωκομματικά.
- Πρέπει να γίνει διευθυντής στο Αλλοδαπών ο Γρ…
- Έτσι θα γίνουν τα πράγματα…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μόνο οι νέοι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα θα υπολογίζονται στις ποσοστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποχρεωτική κατανομή τους στα κράτη - μέλη και όχι όσοι βρίσκονται ήδη σήμερα σε καταυλισμούς υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters και το οποίο περιλαμβάνει, όπως αναφέρει το πρακτορείο, πρόταση της Κομισιόν που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ολοκληρώθηκε στα Τίρανα η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στην οποία οι ηγέτες των Βαλκανίων συζήτησαν τις προκλήσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.
Στο τέλος της Συνόδου ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της παράδοσης της προεδρίας στην Βουλγαρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Οι νέοι πύραυλοι εδάφους – αέρος Buk-M3 ξεπερνούν σε επιδόσεις ακόμα και τους πασίγνωστους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300
Πηγή: RIA Novosti / Anton Denisov
Η νέα έκδοση των αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων «Buk-Μ3» έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στις ρωσικές Δυνάμεις Αντιαεροπορικής Άμυνας μέχρι το τέλος του 2015. Το 2016, οι υπερσύγχρονοι «Buk» νέας γενιάς θα αρχίσουν να εντάσσονται επιχειρησιακά στις στρατιωτικές μονάδες, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS καλά πληροφορημένη πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ρωσία και Αίγυπτος συμφώνησαν στην υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 46 ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών Mikoyan Mig-29, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti.
Επικαλούμενη πηγές στη ρωσική αεροπορική βιομηχανία, η εφημερίδα αναφέρει πως η συμφωνία θα υπογραφεί στο άμεσο μέλλον.Εκπρόσωπος της Rosoboronexport αλλά και της MiG Corporation αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, λέει η Vedomosti.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top