Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

"Σύμφωνα με αυτούς, είμαστε προδότες αυτού του κράτους. Ποιό κράτος; Εκείνο που αντιμετωπίζει τα ανθρώπινα όντα σαν σκλάβους, αυτό που βλέπει τα μέλη της κοινωνίας, σαν να είναι έντομα;
Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε προδότες του παρόντος φασιστικού κράτους."

Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του hdp (φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας)- 23/01/2016 
Γιώργος Κολέμπας 






Κάτω από την πίεση του τούρκικου στρατού που στη ουσία έχει καταλάβει τις Κούρδικες περιοχές και διεξάγει επιχειρήσεις εμφυλίου πολέμου, το κόμμα HDP πλησιάζει όλο και περισσότερο το PKK.

Το HDP θα οργανώσει εκδηλώσεις και διαδηλώσεις στα δυτικά της χώρας -και εκτός των κούρδικων δηλαδή περιοχών- τις επόμενες μέρες για να προωθήσει ειρηνικά το αίτημα για αυτονομία στην τούρκικη κοινωνία και να κερδίσει την υποστήριξή της . Αφορμή για αυτή τη στροφή του κόμματος ήταν ένα συνέδριο των κούρδων που έγινε στο Ντιγιάρμπακιρ πριν μια βδομάδα. Πολλές οργανώσεις των κούρδων συμμετείχαν σε αυτό το συνέδριο μαζί με το HDP και συζήτησαν για το πώς πρέπει να αντιδράσουν στον πόλεμο που εξαπέλυσε στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας ο Ερντογάν από τον περασμένο Ιούλιο για να ξαναπάρει την εξουσία με δεύτερες εκλογές, επειδή με το 13% που είχε πάρει στις πρώτες το HDP, δε μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

O Ντεμιρτάς υπέρ της αυτονομίας 
Για πρώτη φορά το HDP, δια του συμπροέδρου του Selahattin Demirtaș, πήρε θέση σε αυτό το συνέδριο υπέρ της αυτονομίας και έτσι πλησίασε τη θέση που είχε πάντα το PKK. Μέχρι τώρα το HDP υποστήριζε μια  πιο διευρυμένη αυτοδιοίκηση στις κοινότητες και τους δήμους και απέρριπτε τη θέση της αυτονομίας. Η μαζική στρατιωτική επίθεση της τούρκικης κυβέρνησης, ιδίως στις πόλεις  Cizre και Silopi με τανκς και βαριά όπλα, οδήγησε το HDP να αλλάξει στάση και να ταχθεί και αυτό υπέρ της αυτονομίας.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Ντεμιρτάς για προδοσία 
Αυτό βέβαια έδωσε την ευκαιρία στον Ταγίπ Ερντογάν για να κατηγορήσει τον επικεφαλής των εκλογών Demirtaș για προδοσία. «Αυτή η αξίωση στρέφεται ενάντια στο σύνταγμα» δήλωσε και παρήγγειλε στον εισαγγελέα του Ντιγιαρμπακιρ να διεξάγει έρευνες κατά του Demirtaș. Επειδή ήδη διεξάγονται έρευνες και ενάντια στην συμπρόεδρο Figen Yüksekdağ, θα χάσουν και οι δύο  τη βουλευτική ασυλία.
Ο Sırrı Süreyya Önder, ένα ιδεολογικό ηγετικό στέλεχος του HDP, που ο ίδιος είναι τούρκικης καταγωγής, αντέδρασε στην ενέργεια του Ερντογάν λέγοντας στα ΜΜΕ: «Αυτοί θα άρουν την ασυλία όλων μας, και των 80 βουλευτών του HDP και θα μας κλείσουν στις φυλακές. Προσωπικά δε βλέπω ότι κάποιος από μας θα φοβηθεί από αυτό. Ας το κάνουν. Το ερώτημα  που μπαίνει είναι αν αυτό θα βοηθήσει να βγει η χώρα από τον σημερινό εφιάλτη. Εγώ πιστεύω πως μάλλον όχι».

Οι δομές της Αυτονομίας ξεκινούν από το Ντιγιαρμπακίρ
Στο μεταξύ, ξεκινώντας από το Ντιγιαρμπακίρ, οι Κούρδοι-Κούρδισες δημιουργούν τις απαραίτητες δομές της Αυτονομίας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Κούρδων της περιοχήςΡοχάβα της Συρίας.
Σε συνθήκες πολέμου αυτό που προέχει είναι οι ομάδες αυτοάμυνας και ήδη οι γυναίκες προχώρησαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Βλέπε την ανάρτησή μας: «Οι γυναίκες στο Nτιγιαρμπακίρ ανακοινώνουν την ίδρυση Γυναικείων Μονάδων Πολιτικής Άμυνας (YPS-Jin).

ΠΗΓΗ: www.topikopoiisi.eu

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top