Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Με συνοπτικές διαδικασίες απαγορεύτηκαν φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε Σομαλία, Τατζικιστάν και Μπρουνέι ως απειλή για το ισλάμ. Οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει στην κοινή γνώμη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τέθηκαν εκτός νόμου στο Τατζικιστάν. Τα φετινά μέτρα θεωρούνται τα πιο σκληρά αλλά δεν αποτελούν κάτι εντελώς καινούργιο. Ήδη από το 2013 η ρωσική έκδοση του Άγιου Βασίλη, ο Father Frost, έχει φάει εμπάργκο από τις τηλεοπτικές οθόνες στη διάρκεια των γιορτών.




Σε σχολεία και Πανεπιστήμια στάλθηκε ειδική εγκύκλιος που ξεκαθαρίζει ότι το υπουργείο Παιδείας απαγορεύει τη χρήση βεγγαλικών, τα εορταστικά γεύματα, την ανταλλαγή δώρων και τη συγκέντρωση χρημάτων (βλέπε φιλανθρωπικούς εράνους). Φυσικά μαζί απαγορεύεται και η τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως διευκρινίζεται για να μην υπάρχουν παρερμηνείες είτε αληθινού, είτε ψεύτικου. Δεν είναι μόνο ο φόβος ότι με τέτοιου τύπου εικόνες θα αλωθεί η ισλαμική κουλτούρα της χώρας, αλλά και ο υπαρκτός φόβος επιθέσεων από φανατικούς σουνίτες. Πριν λίγα χρόνια ένας άντρας μεταμφιεσμένος σε Father Frost είχε δολοφονηθεί άγρια και αν και η αστυνομία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι οι δράστες ήταν απλώς μεθυσμένοι, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι επρόκειτο για καθαρά θρησκευτική επίθεση.

για τη συνέχεια AV

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top