Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Την Παρασκευή αρχίζει η διαδικασία στη Γενεύη

Το τραπέζι στη Γενεύη για το νέο γύρο των συνομιλίων στο Συριακό στήνεται για την Παρασκευή, όμως οι προοπτικές παραμένουν θολές: Η μάχη γύρω από τους συμμετέχοντες έκλεισε, με το κουρδικό PΥD να μένει εκτός της διαδικασίας.
Σύμφωνα με το Παρίσι, τη συριακή αντιπολίτευση θα εκπροσωπήσει ομάδα που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.







Μιλώντας την Τετάρτη στη γαλλική ραδιοφωνία, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ανέφερε πως ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για το Συριακό, Στεφάν ντε Μιστούρα, «με πληροφόρησε ότι δεν έστειλε πρόσκληση στο PYD».

Το κουρδικό κόμμα, ανέφερε ο Φαμπιούς, «δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα». Σύμφωνα με το Παρίσι, οι ομάδες της αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία αντιδρούσαν στη συμμετοχή του PYD.

Αντίθετη όμως με τη συμμετοχή των Κούρδων στις συνομιλίες ήταν κυρίως η Αγκυρα, θέση που την εξέφρασε και κατά την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα του αντιποροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην Τουρκία. Η τουρκική πλευρά αντιδρά στη συμμετοχή του PYD, παρά τις μάχες που έχεις δώσει για την αναχαίτηση του Ισλαμικού Κράτους στη βόρειο Συρία, επικαλούμενη το γεγονός ότι είναι προέκταση των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στην Τουρκία και τις σχέσεις του με το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασααντ.

Από την πλευρά του ΟΗΕ, οι υπηρεσίες του στη Γενεύη περιορίστηκαν στο ότι ο Ντε Μιστούρα σκοπεύει σύντομα να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για τους συμμετέχοντες και δεν θα κάνει εκ των προτέρων σχόλια.

Γάλλος διπλωματης που επικαλείται το Reuters ανέφερε πως οι ομάδες της αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία θεωρούν ότι το PYD δεν είναι ομάδα της αντιπολίτευσης, καθώς η θέση του δεν είναι να φύγει ο Άσαντ. Η Ρωσία είχε εκφράσει τη θέση ότι το PYD θα έπρεπε να είναι παρόν στην Γενεύη.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top