Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Φωτογραφία ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Πουθενά δεν οδήγησαν οι χθεσινές τρίωρες διαβουλεύσεις των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας για να εξετάσει τους νέους βομβαρδισμούς θέσεων των Κούρδων της Συρίας από το τουρκικό πυροβολικό και να συζητήσει το σχέδιο ψηφίσματος που παρουσίασε η Ρωσική αντιπροσωπεία. 





ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία κράτησαν ενιαία στάση απορρίπτοντας το σχέδιο ψηφίσματος «ως προσπάθεια της Ρωσίας να αποπροσανατολίσει το Σ.Α.» και τόνισαν σε χωριστές δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. 

Ανακοινώνοντας τη διακοπή των διαβουλεύσεων, ο προεδρεύων του Σ.Α. το Φεβρουάριο, πρέσβης της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ραμίρες Καρένιο είπε ότι τη Δευτέρα θα επαναληφθούν οι διαβουλεύσεις για να ακουστούν τα σχόλια των μελών. 

«Ξοδέψαμε πολλή ώρα συζητώντας όμως δεν υπήρξε συμφωνία», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η χώρα του είναι βαθιά ανήσυχη με την κατάσταση στη βόρειο Συρία και την άμεση εμπλοκή της Τουρκίας. Παράλληλα είπε ότι ανησυχεί με την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης του πολέμου. 

«Η Ρωσία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με το σχέδιο ψηφίσματος που παρουσίασε», είπε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Σαμάνθα Πάουερ, προσθέτοντας πως αντ’ αυτού θα ήταν καλύτερο η Μόσχα να προσπαθήσει να εφαρμοστεί το ψήφισμα 2254, στα τέλη του περασμένου έτους «όπου όλοι είμαστε ενωμένοι στις πρόνοιές του κι έμφαση να δοθεί στην εφαρμογή του». 

Επικρίνοντας ευθέως τη Ρωσία, η αμερικανίδα πρέσβειρα μίλησε για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη βόριο Συρία που έχουν πλήξει νοσοκομεία και προκάλεσαν μαζικό εκτοπισμό ατόμων από τις εστίες τους και δεινά για περίπου 70.000 που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα. 

«Χρειάζεται να εστιάσουμε την προσοχή μας στην εφαρμογή του ψηφίσματος 2254. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση κι όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», κατέληξε. 

Ο Βρετανός μόνιμος αντιπρόσωπος Matthew Rycroft ανέφερε ότι ‏«το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος δεν πρόκειται να αποσπάσει την προσοχή μας. Απαιτείται δράση κι όχι αποπροσανατολισμός». 

Ο Γάλλος μόνιμος αντιπρόσωπος Φρανσουά Ντελάτρ, στο ερώτημα αν έχει μέλλον το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος, είπε πως «η σύντομη απάντηση είναι όχι». 

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή κι οι κίνδυνοι και το διακύβευμα ακόμη υψηλότερο για τη Συρία κι ακόμη πιο πέρα. Αντιμετωπίζουμε μία επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση η οποία εύκολα θα μπορούσε να ξεφύγει εκτός ελέγχου και να οδηγήσει σε αχαρτογράφητα εδάφη». 

Ο Γάλλος πρέσβης επιρρίπτοντας ευθύνες στη Ρωσία, τόνισε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση είναι άμεσο αποτέλεσμα της βάναυσης επίθεσης στη βόρειο Συρία υπό την καθοδήγηση του καθεστώτος και των συμμάχων του. 

«Η Ρωσία θα πρέπει να καταλάβει ότι η άνευ όρων υποστήριξη προς τον Μπασάρ Ελ Άσαντ είναι αδιέξοδη και το αδιέξοδο θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο». 

Πρόσθεσε ότι υπό τις συνθήκες αυτές είναι όσο ποτέ επείγον να δημιουργηθούν συνθήκες που θα οδηγήσουν στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων, με στόχους,την αποτροπή στρατιωτικής κλιμάκωσης που θα ξέφευγε εκτός ελέγχου και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πλήρη περιφερειακό πόλεμο,την άμεση εφαρμογή της παύσης των εχθροπραξιών και τέλος,
την διασφάλισης της συνεχούς ανεμπόδιστης πρόσβασης της ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος, Γιασάρ Τσεβίκ, μίλησε για τις απειλές στην ασφάλεια της χώρας του από την έναρξη του πολέμου στη Συρία και τόνισε ότι η Τουρκία ξεκαθάρισε από το 2012 τους κανόνες εμπλοκής, ένας από τους οποίους είναι τα αντίποινα σε περίπτωση απειλών από το συριακό έδαφος. 

«Είναι απλά φυσικό που λαμβάνουμε τα σχετικά μέτρα σε απάντηση στην αύξηση των απειλών και κινδύνων που προέρχονται από τη Συρία», είπε. 

Καταλήγοντας ο Τούρκος πρέσβης είπε πως η χώρα του έχει ξεκαθαρίσει πως «δεν θα πατήσουν τουρκικές μπότες το έδαφος της Συρίας, εκτός αν υπάρχει συλλογική απόφαση». 

Το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος καταδικάζει το συνεχιζόμενο βομβαρδισμό εδάφους της Συρίας, καθώς και την αδιάκοπη ροή ξένων τρομοκρατών μαχητών, την εισβολή στρατιωτικού προσωπικού και την παράνομη μετακίνηση οπλισμού. 

Εκφράζει βαθιά ανησυχία για πληροφορίες περί συγκέντρωσης στρατού και προπαρασκευστικών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην έναρξη ξένης επίγειας επέμβασης στο συριακό έδαφος. 

Επαναβεβαιώνει όλα τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α. και ζητά τον πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας της Συρίας, την άμεση διακοπή των διασυνοριακών βομβαρδισμών και εισβολών και την εγκατάλειψη όλων των σχεδίων για επίγεια επέμβαση. Ζητά επίσης την διακοπή της προκλητικής ρητορικής και των εμπρηστικών δηλώσεων που προκαλούν επιπλέον βία.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ 
http://mignatiou.com/2016/02/sigkrousi-rosias-ditikon-ston-oie-aporrifthike-to-psifisma-tis-moschas-gia-tous-kourdous/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top