Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Γίνεται ό,τι πει ο αρχηγός
Με τον Σενέρ Λεβέντ
11/02/2016
Ακούσατε, έτσι δεν είναι; Το είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. Τα ποιήματα, τα μυθιστορήματα και οι ταινίες προκαλούν, λέει, εξάρτηση από τα τσιγάρα και το αλκοόλ. Κατά τη γνώμη του όμως. Προσέξτε. Μην διαβάζετε ποιήματα και μυθιστορήματα. Μην παρακολουθείτε ταινίες. Μόνο το Κοράνι να διαβάζετε. Μόνο την ταινία «Ο Αρχηγός» να παρακολουθείτε.

Μάθετε πώς ένας νέος από την περιοχή Κασίμπασα έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ ήταν πωλητής σουτζουκιού και παστουρμά. Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ για την 20ή Ιουλίου 1974.



Δείτε πώς ο ηρωικός τουρκικός στρατός κατέκτησε την Κύπρο, πώς καθάρισε τους Έλληνες που στάθηκαν μπροστά του και πώς φόρτωσε τους αιχμαλώτους στα καράβια και τους μετέφερε στα Άδανα. Δείτε τα αυτά και εμπνευστείτε. Μην παρακολουθείτε ταινίες του Φελλίνι, του Μπέργκμαν και του Αγγελόπουλου. Ειδικά τον Πέδρο Αλμοδόβαρ μην τον παρακολουθείτε καθόλου. Μην διαβάζετε Κούντερα, Σαρτρ και Φόκνερ. Κάψτε τον Ναζίμ Χικμέτ και τον Γιάννη Ρίτσο. Μην πιάσετε καθόλου στα χέρια σας τους Νερούντα και Καβάφη. Ακούστε τον Ερντογάν. Αυτοί όλοι προκαλούν εξάρτηση στα τσιγάρα και στο αλκοόλ. Σας δόθηκε μια πατρική συμβουλή. Να σας γίνει μάθημα.

Αυτές οι συμβουλές είναι όπως τα εδάφια του Κορανιού που κατέβηκαν από τον ουρανό. Μήπως τυχαία τον αποκάλεσαν προφήτη; Συμβούλευσε και τους δικούς μας στην Άγκυρα, λέει. Την αντιπροσωπεία της βουλής μας. Τους είπε το εξής: «Γιατί δεν δίνετε υπηκοότητες; Περιμένουν ακόμα δέκα χιλιάδες άτομα. Γίνεται τέτοιο πράγμα;» Δεν ξέρω πώς εξήγησε την κατάσταση η δική μας ομάδα. Τα δικά μας τα πετεινάρια λαλούν στα δικά τους κοτέτσια, όχι σε τέτοια μέγαρα. Και ξαφνικά τους δίδει άλλη μία ταπεινή συμβουλή: «Το εδαφικό είναι σημαντικό. Μην τυχόν και δώσετε τη Μόρφου στους Ελληνοκύπριους!» Φαίνεται πως κάποιος από τους δικούς μας επιχείρησε να πει «μα στο σχέδιο Ανάν είχε δοθεί». Ο αρχηγός τον έκανε αμέσως να σιωπήσει: «Έκλεισε εκείνη η υπόθεση. Δεν έγινε δεχτό το σχέδιο Ανάν και τέλειωσε. Πλέον δεν ισχύει!»

Μια πατρική συμβουλή σας δόθηκε. Από τον πατέρα των πατεράδων. Ως πρώτη δουλειά δώστε υπηκοότητα αμέσως σε εκείνους τους καημένους. Και ως δεύτερη, μην δώσετε τη Μόρφου. Η Μόρφου δεν επιστρέφεται. Άμα έγινε Γκιουζέλγιουρτ δεν ξαναγίνεται Μόρφου. Δεν μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί να μπορεί να γίνει.

Προκαλεί εξαρτήσεις και η Μόρφου όπως τα ποιήματα, τα μυθιστορήματα και οι ταινίες. Όμως, δεν είναι εξάρτηση από το αλκοόλ και το τσιγάρο. Είναι εξάρτηση από την τσίχλα. Μασάς, μασάς και δεν έχει τελειωμό. Τι είχε πει ο Νίκος; «Η Τουρκία να στηρίξει τον Ακιντζί». Δεν κατάλαβα. Μήπως τώρα η Τουρκία στηρίζει τον Ακιντζί ή ο Ακιντζί την Τουρκία; Επιπλέον, θέλω να ρωτήσω και τον Άντρο Κυπριανού. Μήπως ο Νταβούτογλου σου είπε φίλτατε ότι δεν μπορεί να δοθεί η Μόρφου; Δεν είδες τον αρχηγό εσύ. Αν τον έβλεπες θα σου έδινε και εσένα μια πατρική συμβουλή. Να μην διαβάζεις ποιήματα και μυθιστορήματα. Να μην παρακολουθείς ταινίες. Προκαλούν εξαρτήσεις Άντρο, εξαρτήσεις. Κοίτα που εγώ είδα τρεις φορές την ταινία «Zorba The Greek». Και κάπως δεν κατάφερα να απαλλαγώ από αυτή την εξάρτηση. Ο πονηρός ο Ζορμπάς διπλασίασε ένα πακέτο μου. Και μετά που παρακολούθησα την ταινία «Ακάμας» του δικού μας Πανίκκου, ήπια ένα μπουκάλι ζιβανία. Χωρίς νερό. Άκουσες Άντρο; Αυτό το καράβι είναι ένα μαύρο φέρετρο. Ξέχνα τη Μόρφου! Ο κύριος Αχμέτ, ο οποίος σε επηρέασε πολύ, ταρακούνησε τους δικούς μας στην Άγκυρα. Να γράψουν άλλες δέκα χιλιάδες υπηκόους. Τούρκους υπηκόους στην τουρκική Κύπρο. Πολλοί είναι;

Έστησαν μια περιοχή σαν το Κασίμπασα στο Τρίκωμο. Εντάξει είναι ο «Αρχηγός» μας. Ουσιαστικά δεν είναι μόνο το Τρίκωμο. Ολόκληρη η βόρεια Κύπρος είναι Κασίμπασα. Η Λευκωσία, η Κερύνεια, η Μόρφου, η Αμμόχωστος. Όλες είναι Κασίμπασα. Τις φοινικιές στη Λεύκα τις κατέφαγε το κόκκινο ζωύφιο. Και τα υπόλοιπα ένας αδιάντροπος λύκος. Έφαγε την Κύπρο επειδή δεν μπόρεσε να φάει την Κοκκινοσκουφίτσα…

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
11/02/2016

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top