Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Είκοσι δύο χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την άνανδρη δολοφονία του αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρμαχου της ελευθερίας των λαών, Θεόφιλου Γεωργιάδη. Χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας, πλήθος κόσμου τίμησε την μνήμη του στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Αγλαντζιά.
Το ετήσιο μνημόσυνο, του οποίου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς


Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1957, στο χωριό Ευρύχου της Κύπρου. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το 1975, κατατάχθηκε στην Εθνική Φρουρά και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην 32α Μοίρα Καταδρομών με τον βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού. Δολοφονήθηκε το βράδυ της 20ης Μαρτίου του 1994, όταν πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του.

Σήμερα πλήθος ανθρώπων που δεν ξεχνούν το έργο και την προσφορά του Προέδρου της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, τίμησαν την μνήμη του. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης. 




Ο Κώστας Μαυρίδης είπε ότι «Στην οδό Θουκυδίδη τότε στην Αγλαντζιά ο Θεόφιλος Γεωργιάδης δολοφονείται με πέντε σφαίρες μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο. Μέσα σε ένα ανοικτό χωράφι στην Αγλατζιά του κείτεται ο Θεόφιλος νεκρός. Δίπλα του μια τσάντα με τις μελέτες και τα σχέδια του». 



Ακολούθησε τρισάγιο στο σημείο όπου έπεσε νεκρός από τις σφαίρες πρακτόρων των Τούρκων, ο Θεόφιλος Γεωργιάδης ,με τον πατέρα του αδικοχαμένου αγωνιστή Χαράλαμπο να δηλώνει φανερά συγκινημένος αλλά και περήφανος για τη θυσία του γιου του. 

Ο Χαράλαμπος Γεωργιάδης είπε ότι «Σας ευχαριστούμε όλους που ήρθατε εδώ να μνημονεύσουμε τον ήρωα Θεόφιλο Γεωργιάδη». 



Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους κομμάτων, σωματείων και οργανωμένων συνόλων, και εψάλη ο Εθνικός Υμνος. 















Λευκωσία: Τελέστηκε χθες το 22ο μνημόσυνο του αγωνιστή Θεόφιλου Γεωργιάδη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1994 από όργανα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας έξω από το σπίτι του στην Αγλαντζιά. Του μνημοσύνου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, ο οποίος εξήρε το έργο και τους αγώνες του Θεόφιλου Γεωργιάδη.
Οι αγώνες του Θεόφιλου Γεωργιάδη για τα δίκαια των Κούρδων είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιροι, καθώς έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία το τουρκικό καθεστώς προβαίνει καθημερινά σε σφαγές κατά των αμάχων στις κουρδικές περιοχές εντός της Τουρκίας. Την ίδια ώρα όλο και περισσότερο ακούγονται διεθνώς φωνές υπέρ των δικαιωμάτων των Κούρδων και παραχώρηση αυτονομίας. 
Πηγή: Αντ1

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top