Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Στον έλεγχο του συριακού στρατού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Παλμύρα, η ιστορική συριακή πόλη που αποτελούσε προπύργιο του Ισλαμικού κράτους για έναν χρόνο, όπως μεταδίδει τοΓαλλικό Πρακτορείο.
Οι δυνάμεις του προέδρου Assad κατόρθωσαν μετά από ολονύκτιες μάχες κατά των τζιχαντιστών να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης. «Έπειτα από σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης και του κατοικημένου τμήματός της. Αυτοί (οι τζιχαντιστές) αποσύρθηκαν», αναφέρει η στρατιωτική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο. 

Όπως αναφέρει, επίσης, οι μαχητές του ISIS «αναδιπλώθηκαν στο Σοκνέ, τη Ράκα και το Ντέιρ αλ Ζορ», τις πόλεις που αποτελούν προπύργιά τους στη βόρεια και την ανατολική Συρία.
«Οι μονάδες μηχανικού του στρατού εξουδετερώνουν τώρα δεκάδες βόμβες και νάρκες μέσα στην αρχαία πόλη» της Παλμύρας.
Παλμύρα
Φωτογραφία από το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA με τις κυβερνητικές δυνάμεις να αναπτύσονται στην Παλμύρα | SANA via AP
Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας υποστηριζόμενες από την ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσαν στις 7 Μαρτίου επιχείρηση για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίο την είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο του 2015.
Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν μέρος των θησαυρών της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
Renzi: Πρέπει να αφανίσουμε το ISIS

Υπέρ της ανάληψης στρατιωτικής δράσης για τον αφανισμό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi, στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων την προηγούμενη εβδομαδα στις Βρυξέλλες.
«Πρέπει να αντιδράσουμε. Φυσικά καταστρέφοντάς τους, και με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, όπου είναι απαραίτητο και εφικτό. Αλλά ο πόλεμος διεξάγεται από κυρίαρχα κράτη, ενώ η τρομοκρατία ασκείται από αδίστακτους και επικίνδυνους πυρήνες, που δεν τους αξίζει να θεωρούνται ως κυρίαρχα κράτη. Θέλουν να αποκαλούνται το Ισλαμικό Κράτος, αλλά τους λέμε Ντάες», ανέφερε ο Renzi σε ένα κείμενό του που διανεμήθηκε στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου είναι πρόεδρος.
Η Ιταλία συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον του ISIS στο Ιράκ και σταδιακά έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στη χώρα αυτή. Την Πέμπτη, η υπουργός Αμύνης της Ιταλίας Roberta Pinotti δήλωσε πως η Ρώμη θα αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Ιράκ κατά 130 άνδρες, ενώ θα στείλει επιπλέον 500 στρατιωτικούς για να προστατεύσουν το έργο της ενίσχυσης του φράγματος της Μοσούλης.
Μέχρι σήμερα η Ιταλία δεν έχει λάβει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στο έδαφος της Συρίας. Την Παρασκευή, μάλιστα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Paolo Gentiloniεπανέλαβε ότι η Ρώμη δεν καταρτίζει σχέδια για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη εναντίον των τζιχαντιστών.

http://www.insider.gr/eidiseis/kosmos/9886/o-syriakos-stratos-pire-tin-palmyra-apo-isis 

Παλμύρα 27.05.2015  15.00

Παλμύρα 27.03.2016

Παλμύρα 26.03.2016

Παλμύρα 26.03.2016
Παλμύρα 25.03.2016

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top