Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

  • Εξωτερική άποψη της Αγίας Τριάδας Κωνσταντινούπολης (φωτ.: Flickr / Umut Kadir Dikmenli)
Έντονο προβληματισμό στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης,



αλλά και συναγερμό στο υπουργείο Εξωτερικών, έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που συνέβη στο ναό της Αγίας Τριάδας, στο Ταξίμ, με πρωταγωνιστή έναν 35χρονο με ντύσιμο ακραίου ισλαμιστή. Σε ανακοίνωσή της η κοινότητα Σταυροδρομίου αναφέρει ότι την Κυριακή των Βαΐων, και ενώ η λειτουργία είχε τελειώσει, ένας άγνωστος άνδρας, «ο οποίος είχε την εμφάνιση και το ντύσιμο ακραίου ισλαμιστή», μπήκε στο νάρθηκα του ναού. Ο άνδρας άρχισε να προκαλεί σβήνοντας κεριά και προσπαθώντας να ρίξει μια εικόνα, ενώ έβρισε και απείλησε τους φύλακες του ναού. Εκείνοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα ο ένας από τους φύλακες να τραυματιστεί ελαφρά.
Τελικά, αφού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του. Η κοινότητα Σταυροδρομίου κατέθεσε μήνυση και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη που τώρα καλείται να ξεκαθαρίσει τους στόχους και τα κίνητρα του εισβολέα.

(Φωτ.: Flickr / Sara Wilson)
«Οποιαδήποτε άλλες υποθέσεις ή σενάρια κυκλοφορούν σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας. Το υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, σε ανακοίνωσή του εκφράζει «εύλογη ανησυχία». Αναφέρει δε ότι αναμένει από τις τουρκικές Αρχές να τηρήσουν τις σχετικές τους δεσμεύσεις, και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χριστιανικών ναών και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συμμετοχής των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των ημερών.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top