Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Στην αρχή ήταν το Ματζικέρτ
Υπάρχουν ιστορικά γεγονότα που αφήνουν βαθιά τη σφραγίδα τους επί αιώνες. Οι συνέπειες αυτών των γεγονότων είναι ορατές μέχρι τις μέρες μας. Μεταξύ αυτών είναι και η ιστορική μάχη του Ματζικέρτ (Μαναζκέρτ στα αρμενικά), που διεξήχθη το 1071 στα βόρεια
της λίμνης Βαν. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάκτηση, για πρώτη φορά, της μικρασιατικής γης και της ιστορικής Αρμενίας από τους Σελτζούκους. 
Η Άλωση της Πόλης το 1453, που άλλαξε την παγκόσμια ιστορία, έγινε εφικτή επειδή η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ηττήθηκε στο Ματζικέρτ. Για την Αρμενία –η οποία ήταν υπό βυζαντινή κυριαρχία από το 1045 με την κατάληψη της πρωτεύουσας Ανί– ξεκίνησε μια περίοδος τουρκοκρατίας στο μεγαλύτερο μέρος της, που συνεχίζεται επί σχεδόν δέκα αιώνες έως και σήμερα. Πρόκειται για την τουρκοκρατούμενη δυτική Αρμενία.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top