Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η πολιτική είναι όπως το ποδόσφαιρο, σημασία έχει το τελικό αποτέλεσμα. Ποιο λοιπόν το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα της επανάληψης των συνομιλιών, που δεν είναι παρά «κουβέντες του καφενείου», όπως τις χαρακτήρισε πριν από χρόνια ο Άγγλος δημοσιογράφος Robert Fisk στην εφημερίδα «Independent»;
Αφού καλλιεργήθηκαν ένα σωρό επικίνδυνες ψευδαισθήσεις -όπως τις ανέλυσα σε προηγούμενα άρθρα μου- μετά την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των



Τουρκοκυπρίων -με αποτέλεσμα να ομιλούν αρκετοί αφελείς και ανιστόρητοι για «παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού» και να καθορίζουν μάλιστα διάφορες ημερομηνίες, για «συγκλίσεις» και σημεία συμφωνίας στο «περιουσιακό»-, που από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ούτε ύστερα από δεκατέσσερεις γενεές δεν θα είναι δυνατόν να εφαρμοστούν- ενώ «διάφοροι αστρολόγοι» αγωνίζονται να ευθυγραμμίζουν τα άστρα και άλλες βλακείες που ακούμε καθημερινά, το μόνο που κατόρθωσαν είναι η πλήρης καταβαράθρωση του Κυπριακού.

Πρώτος ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε αγνόησε τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και κατά την έναρξη των συνομιλιών αναβάθμισε τον Μουσταφά Ακιντζί σε «συμπρόεδρο», όταν του επέτρεψε να προσέλθει στις συνομιλίες με τη σημαία του ψευδοκράτους, έστρωσε κόκκινο χαλί και παρέθεσε στρατιωτικό άγημα υπό τους ήχους σκοτσέζικης πίπιζας.

Αυτό, λοιπόν, είναι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Για την Τουρκία το Κυπριακό είναι «λυμένο επί του εδάφους και του χάρτη», το διακηρύσσουν στην κάθε περίπτωση και συνεπώς ουδέποτε θα εφαρμόσει τις ούτω καλούμενες «κυπρογενείς υποχρεώσεις» της, αφού γι’ αυτήν η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «εκλιπούσα», δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος, η ούτω καλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» είναι «ανεξάρτητο κράτος αλλά και τμήμα της Τουρκίας» κ.λπ., κ.λπ.

Σαράντα δύο σχεδόν χρόνια εισβολής και κατοχής δεν έχουν αντιληφθεί οι λογής-λογής εθνικώς ασπόνδυλοι και ψοφοδεείς ότι στόχος της Άγκυρας είναι να επανακτήσει την Κύπρο, να τη θέσει υπό τον έλεγχό της και να καταστήσει τους Έλληνες της Κύπρου μια θλιβερή μειονότητα, που τελικά θα έχει την τύχη των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου και της Τενέδου.

Δηλαδή, θα έπρεπε να μεταβούν στην Άγκυρα ή την Κωνσταντινούπολη για να διαπιστώσουν τους στόχους της Τουρκίας;
Παρακαθήσαμε σε νέο γύρο συνομιλιών αφού ικανοποιηθήκαμε μόνο με την αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους Hayreddin Barbarossa Pasha (και όχι Μπαρμπαρός, όπως γράφουν μερικοί) από την κυπριακή ΑΟΖ, αφού πέτυχε τον σκοπό του, να αμφισβητήσει δηλαδή την κυριαρχία μας σε αυτή και να επιμένει στον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου, ενώ εκτοξεύει καθημερινά απειλές αν προχωρήσουμε στην αξιοποίησή του. Να έρχονται δε μερικοί αφελείς να μας λέγουν ότι μετά τη λύση του Κυπριακού θα μπορούσε να μεταφέρεται στην Ευρώπη μέσω αγωγού, που θα περνά από την Τουρκία!

Μεταφορά νερού με αγωγό από την Τουρκία, αγωγός φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας, παροχή ηλεκτρισμού από Τουρκία και οτιδήποτε άλλο που καθιστά την Κύπρο επαρχία - νομό της Τουρκίας.

Αλλά πετύχαμε και κάτι άλλο. Αναβαθμίσαμε τον Μουσταφά Ακιντζί σε «συμπρόεδρο» - σε εκπομπή του Euronews με τα μηνύματα την ημέρα των Χριστουγέννων Ν. Αναστασιάδη (Greek Cypriot President) και Μ. Ακιντζί (Turkish Cypriot President), πρόσκληση του τελευταίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο του Νταβός (Ελβετία), περιοδεία σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πολλά άλλα. Πλήρης αναβάθμιση του ιδίου αλλά και του ούτω καλούμενου «ψευδοκράτους». Τίποτε δεν έχει μείνει όρθιο από τη στιγμή που παρακαθήσαμε σε συνομιλίες, αφού δεν θέσαμε ως απαραίτητη προϋπόθεση την άνευ όρων εφαρμογή των ούτω καλουμένων «κυπρογενών υποχρεώσεων» της Άγκυρας.

Ευτυχώς που δεν υπάρχουν σήμερα και χαρέμια στην Τουρκία, διαφορετικά θα μας είχαν ζητήσει και τις Ελληνίδες της Κύπρου, αφού η Εμινέ, σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πρόσφατα ότι αυτά ήταν την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας χώρος εκπαίδευσης των κορασίδων για να προετοιμαστούν για την είσοδό τους στην κοινωνία!

Ό,τι συζητούμε λοιπόν σήμερα, δεν είναι η εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που ουδεμία σχέση έχει με την ούτω καλούμενη «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» αλλά με ποιο σχοινί θα μας κρεμάσουν, που μπορεί να είναι και λιμιστήρα -λεπτό δηλαδή σχοινί- και την παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία και τον εξανδραποδισμό του κυπριακού Ελληνισμού.

Υ.Γ. «Μπαρμπαρόσα» είχε ονομάσει η ναζιστική Γερμανία την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία κατέληξε σε πανωλεθρία χάρη στην ηρωική αντίσταση του ρωσικού λαού, ιδιαίτερα στη μάχη του Στάλινγκραντ (νυν Βολκογκράντ). Εμείς εδώ παραδιδόμαστε στον Αττίλα χωρίς αντίσταση για 42 τόσα χρόνια. Για το ποιος ήταν ο Μπαρμπαρόσα γράψαμε στο παρελθόν.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πρώην συνδικαλιστής

Σημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top