Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο κ. Φυττής συμμετείχε στο 2ο Παγκόσμιο Φόρουμ εναντίον του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, στο Ερεβάν της Αρμενίας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η συστηματική τουρκοποίηση του κατεχόμενου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω της μαζικής εγκατάστασης Τούρκων εποίκων, της τουρκοποίησης τοπωνυμίων, της καταστροφής ή σκόπιμης παραμέλησης θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων, καθώς και των περιορισμών που επιβάλλει το παράνομο κατοχικό καθεστώς στους λίγους εναπομείναντες Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους, εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας, όπως οι Γενοκτονίες εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων εξυπηρετούσαν τους στόχους των Νεότουρκων τότε, είπε ο Βουλευτής Σοφοκλής Φυττής.
Αυτά πρέπει να είναι επαρκείς αποδείξεις για όσους αμφισβητούν ότι τα εν λόγω εγκλήματα ήταν προμελετημένα και συνάδουν με τον όρο «γενοκτονία», υπέδειξε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ο κ. Φυττής συμμετείχε στο 2ο Παγκόσμιο Φόρουμ εναντίον του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, στο Ερεβάν της Αρμενίας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στην παρέμβασή του, σημείωσε, επίσης, ότι η επίκληση από κάποιους των επιχειρημάτων της Τουρκίας και η ανοχή που επιδεικνύεται έναντι των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία ή των εκβιασμών της χώρας αυτής με πρόσχημα την προσφυγική κρίση, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη διεθνή κοινότητα.

Ο Κύπριος Βουλευτής υπογράμμισε πως αν η Τουρκία ειλικρινά επιθυμεί να καταστεί παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και να προχωρήσει στην ομαλοποίηση των σχέσεών της με τις γειτονικές της χώρες, σε αυτή τη βάση.

Αναφερόμενος στην ασύμμετρη απειλή της τρομοκρατίας, κ. Φυττής επισήμανε ότι τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράττει το λεγόμενο «Ισλαμικό κράτος» εναντίον Χριστιανών και Μουσουλμάνων, καθώς και ο τραγικός απολογισμός θυμάτων, ως αποτέλεσμα της εξαγωγής της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και αλλού στον κόσμο, καταδεικνύουν ότι η στρατιωτική επιλογή από μόνη της δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική, ενόσω ελλείπει η αναγκαία πολιτική βούληση για αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της τρομοκρατίας.

Όπως είπε, οι τρομοκρατικές επιθέσεις Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από το «Ισλαμικό κράτος», εναντίον συμπολιτών τους, καταδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών ένταξης των μεταναστών, πολλοί εκ των οποίων διαβιούν σε γκέτο καθ’ ομοίωση των χωρών προέλευσής τους.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη αναγνώρισης, ως μη αμελητέων, των θρησκευτικών και πολιτιστικών διαφορών μεταξύ των μεταναστών και των κοινωνιών στις χώρες προορισμού και την ανάγκη ιεράρχησης, ως ύψιστης προτεραιότητας, του πώς θα σπάσει η αλυσίδα της βίας και πώς η πρόκληση αυτή θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά προτού μετατραπεί σε καθολική σύγκρουση πολιτισμών.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top