Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος δεν θέλει να δημοσιευτούν. Οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις.
Τζωρτζ Όργουελ

Τις ιδιαίτερα κρίσιμες τελευταίες μέρες των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου και τη δέσμευση για το τέταρτο από την



κυβέρνηση που θα έσκιζε αυθωρεί και παραχρήμα το δεύτερο και το πρώτο, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κρατήσει τη χώρα στο σκοτάδι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων "κάνει πλάτες" στην εκάστοτε εξουσία. Η ιστορία αυτή όπως θα δούμε πιο κάτω ξεκινάει από παλιά.Στο ίδιο μήκος κλίματος του τοποτηρητή της εξουσίας, πριν λίγες εβδομάδες το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε αρκετές διαγραφές γνωστών δημοσιογράφων, γιατί υποστήριξαν στο τελευταίο δημοψήφισμα δημόσια το ΝΑΙ με μεγαλύτερο πάθος και ένταση, απ’ ό,τι  το κριτήριο κάποιων φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών επιτρέπει.Επρόκειτο για το δημοψήφισμα όπου το ΟΧΙ κέρδισε με 62% και σε δυο μέρες ο πρωθυπουργός που το ζήτησε ως διαπραγματευτικό ατού, το μετέτρεψε σε ΝΑΙ δικαιώνοντας όσους έλεγαν πως η επιλογή του ΟΧΙ οδηγεί τη χώρα σε καταστροφικές περιπέτειες. Επιπλέον καμιά τιμωρία δεν επιβλήθηκε σε όσους προπαγάνδιζαν το ΟΧΙ.Ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι αν είχε υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα στο δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου επί επταετίας για βασιλευομένη ή αβασίλευτο "δημοκρατία". Η ιστορία αυτή όμως έχει ουρά... ή μάλλον χρήμα με ουρά.
Για τη συνέχεια Capital

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top