Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η Τουρκία προτείνει στις ΗΠΑ να οδηγήσουν από κοινού μια ειδική επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία αλλά χωρίς την κουρδική πολιτοφυλακή που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και που υποστηρίζεται από την Washington, ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
«Αυτό για το οποίο μιλάμε με τους αμερικανούς είναι το κλείσιμο του θήλακα του Manjib το συντομότερο δυνατόν (…) και το άνοιγμα ενός β μετώπου», δήλωσε ο Mevlüt Cavusoglu, που αναφέρθηκε σε μια ζώνη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στο βορρά της επαρχίας του Χαλεπίου στη Β. Συρία».
«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας αυτοί (οι αμερικανοί ) με τις δικές τους ειδικές δυνάμεις και εμείς με τις δικές μας», είπε ο Cavusoglu  σε μαι μικρή ομάδα δημοσιογράφων εκ των οποίων ήταν και του AFP στην  Antalya. «Συμφωνούμε ότι πρέπει ν΄ ανοίξουμε ένα β μέτωπο αλλά όχι μαζί με το PYD»», συνέχισε αναφερόμενος στην πολιτική πτέρυγα των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
Σύμφωνα με τον Cavusoglu, άραβες σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τουρκικές ειδικές δυνάμεις και αμερικανικές αλλά επίσης και αυτές άλλων συμμαχικών χωρών όπως Γερμανίας και Γαλλίας θα μπορούσαν εύκολα να προελάσουν προς την πόλη της Raqa που η ISIS ανακήρυξε «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» της.
Ένα άλλο σημείο που τόνισε ο Cavusoglu, ήταν η παράδοση συστοιχίας αντιαεροπορικών που είχαν υποσχεθεί οι ΗΠΑ να προωθήσουν στην Τουρκία  ως το τέλος του Μάη. Η παρα΄δοση αυτή δν θα γίνει νωρίτερα από τον Αύγουστο είπε ο τούρκος ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι οι «ΗΠΑ δυστυχώς δεν κρατούν την υπόσχεσή τους». AFP
Παράλληλα ο τουρκικός στρατός σκότωσε 28 τζιχαντιστές της ISIS με σφυροκόπημα πυροβολικού στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χαλεπίου. ως αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών επί τουρκικού εδάφους μετέφερε τη Δευτέρα το CNN Türk επικαλούμενο στρατιωτικό ανακοινωθέν. .Χτυπήθηκαν 58 στόχοι της οργάνωσης αναφέρει το CNN Türk.Σύμφωνα με την Sabah, 5 άτομα τραυματίστηκαν την Παρασκευή στον τομέα της τουρκικής πόλης Kilisαπό ρουκέτες που προήλθαν από συριακό εδαφος που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.Η επαρχία Kilis στοχεύθηκε από περισσότερες από 70 φορές από το Γενάρη από ζώνες της ISIS και προκλήθηκαν 21 θάνατοι. Ο τουρκικός στρατός ανταποδίδει με πυροβολικό. Reuters

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top