Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τριήμερο εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, πραγματοποιούν Κούρδοι στη Λευκωσία για την κατάσταση στην Τουρκία και με αίτημα την απελευθέρωση του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος από το 1999, οπόταν και συνελήφθη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο Ναϊρόμπι της Κένυας, κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο νησί Ιμραλί (Καλόλιμνος) στη νότια θάλασσα του Μαρμαρά.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη Λευκωσία από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος».
Επίκεντρο των εκδηλώσεων η αρχή της οδού Λήδρας στη Λευκωσία όπου οι Κούρδοι έστησαν σήμερα παραβάν και πανό, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς. 
Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν πορεία από την οδό Λήδρας προς το Σπίτι της ΕΕ στη λεωφόρο Βύρωνος, και απ` εκεί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου θα επιδοθεί στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ.
Στο μεταξύ, σε επιστολή τους προς την Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητούν από την Επιτροπή όπως άμεσα συναντηθεί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Αναφέροντας ότι μετά την καταστολή της απόπειρας πραξικοπήματος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ένα μεγάλο κύμα διώξεων και επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες, οι Κούρδοι σημειώνουν ότι «η χειροτέρευση της δημοκρατίας δεν άρχισε τώρα ξαφνικά».
«Οι εκλογές του Ιουνίου του 2015 δεν έγιναν σεβαστές. Από τον Αύγουστο του 2015, ο Ερντογάν εγκατέλειψε κάθε διαδικασία για πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα και άρχισε να πολιορκεί και να βομβαρδίζει πολλές κουρδικές πόλεις στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ. Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας των βουλευτών και πολλοί Κούρδοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι συνελήφθησαν. Όλα αυτά άνοιξαν το δρόμο για το πραξικόπημα. Ο Ερντογάν το χρησιμοποιεί τώρα σαν αφορμή για να δημιουργήσει την απόλυτη επικράτησή του», αναφέρουν.
Προσθέτουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος απαγόρευσε επίσης για τρεις μήνες και τις επισκέψεις στον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Αναφέρουν επίσης ότι η τελευταία φορά που η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων επισκέφτηκε τον Οτσαλάν ήταν πριν από τρεις μήνες, και πως σήμερα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι άγνωστη, υποδεικνύοντας πως η Επιτροπή πρέπει να επισκεφτεί άμεσα τον Οτσαλάν, έτσι ώστε να εξακριβωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
ΚΥΠΕ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top