Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Μέχρι τώρα έδιναν την υποστήριξή τους στα κρυφά. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, που στήριζαν τον Γκιουλέν και εκείνους που ανέβηκαν στα τανκ και έριξαν σφαίρες εναντίον της δημοκρατίας, αποκαλύφθηκαν. Πήραν φανερά θέση εναντίον της Τουρκίας. Άρχισαν να χτυπούν φανερά την Τουρκία. Άλλος λέει «να σταματήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ», άλλοι πάλι λένε «ανησυχούμε για την Τουρκία».
Ένας άλλος κάνει αμφίσημη επίσκεψη και για να κρύψει τις πομπές του, κάνει δηλώσεις και λέει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας [σ.τ.μ.: εννοεί την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άγκυρα]. Αυτές είναι δηλώσεις για το θεαθήναι!

Η ΕΕ είναι απειλή για την Τουρκία
Η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσει με δική της πρωτοβουλία το ζήτημα της εισόδου της στην ΕΕ. Από τη στιγμή που τα κεντρικά κράτη της ΕΕ στήριξαν το πραξικόπημα, πώς είναι δυνατόν να γίνουμε μέλος αυτής της Ένωσης; Είναι κάτι τέτοιο δυνατόν; Έχει μείνει κάποιος στην Τουρκία που να στηρίζει την ΕΕ, εκτός από εκείνους που έχουν ειδικές σχέσεις και συμφέροντα; Και είμαστε πλέον σίγουροι ότι αυτοί οι κύκλοι στήριξαν το πραξικόπημα.
Η ΕΕ δεν είναι πλέον στόχος για την Τουρκία, αλλά απειλή. Είναι μια εξωτερική απειλή που θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε Αίγυπτο.
Η Ευρώπη που δεν είναι σε θέση να προστατέψει την εσωτερική της συνοχή, στις 15 Ιουλίου πήρε μια ντροπιαστική θέση, για να αποσταθεροποιήσει και να διαμελίσει την Τουρκία. Η κατάσταση αυτή πρέπει να θεωρηθεί άμεση απειλή για την Τουρκία.
Μετά από αυτά, δεν έχει απομείνει ίχνος εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ. Αν δείτε την εχθρότητα της Γερμανίας και της Αυστρίας εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων, θα αντιληφθείτε ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτα που να μας ενώνει με την ΕΕ. Είναι πλέον φανερό ότι η Κεντρική Ευρώπη έχει ένα «μυστικό σχέδιο» για την Τουρκία. Αυτό το σχέδιο το έθεσαν σε εφαρμογή, όπως αποδείχτηκε, με το πραξικόπημα.
Οι ΗΠΑ θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία
Κοιτάξτε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το κράτος με το οποίο είμαστε σύμμαχοι στη γύρω περιοχή. Ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ σύρεται σε εμφύλιο πόλεμο, και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία στήριξη, ούτε δήλωση συμπαράστασης. Δεν μπορούν καν να πουν ότι «στηρίζουμε τη δημοκρατία». Το αντίθετο, λένε: «κρίμα, τα δικά μας παιδιά, τη φορά αυτήν δεν τα κατάφεραν». Από τούδε και στο εξής τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την εξής πραγματικότητα: «Η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον έχει σχέδιο αποσταθεροποίησης και διάλυσης της Τουρκίας».

(Φωτ.: EPA / Bernd von Jutrczenka)

Ο Διάδρομος της Βόρειας Συρίας [σ.τ.μ.: Κουρδικός Διάδρομος] και η κατάληξη του πολέμου στη Συρία στο συγκεκριμένο σημείο, οφείλεται αποκλειστικά στη στάση των ΗΠΑ. Χαράσσοντας σύνορα για το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας των Κούρδων (PYD) και για το ΙΚ, γίνεται πλέον αντιληπτό ότι στόχος είναι η περικύκλωση της Τουρκίας.

Έγιναν σύμμαχοι με την τρομοκρατική οργάνωση
Αυτή τη δύσκολη μέρα, οι ΗΠΑ δεν στάθηκαν στο πλευρό της Τουρκίας, που είναι επί δεκαετίες σύμμαχός τους, αλλά έγιναν σύμμαχοι με την τρομοκρατική οργάνωση [του Γκιουλέν], όπως έγινε με το ζήτημα του PYD και του ΙΚ. Ο Γκιουλέν και οι τρομοκράτες της οργάνωσής του ήταν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ και έκαναν επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας, μέσω αυτών των συμμοριών.
Οι τρομοκράτες του Γκιουλέν στο τουρκικό στράτευμα και οι συμμορίες στις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας εργάζονται για λογαριασμό του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον της χώρας μας, μέσω αυτών των εκτελεστών. Για το βομβαρδισμό του Κοινοβουλίου, για τις ριπές εναντίον Τούρκων πολιτών, για την απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη αυτής της χώρας, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτό θα καταγράψει η ιστορία, αυτό θα μείνει στη συνείδηση της τουρκικής κοινής γνώμης. Η συντριπτική πλειονότητα των Τούρκων αυτό θα λέει.

Ο δήθεν αντιαμερικανισμός
Προσοχή, κανείς να μην θεωρήσει ότι όλα αυτά που λέμε είναι ένας φτιαχτός αντιαμερικανισμός. Να μην επιχειρήσουν τα αμερικανικά ΜΜΕ να καλύψουν τις ευθύνες των ΗΠΑ επικαλούμενοι έναν δήθεν φτιαχτό αντιαμερικανισμό. Έχουμε χορτάσει από τέτοιες επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τους New York Times, τη Washington Post, τη Wall Street Journal κτλ.
Εμείς επί τριάντα χρόνια παλεύουμε σ’ αυτήν την περιοχή με τα ψέματά τους.
Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν με αυτά τα ψέματα να καλύψουν τους εμφυλίους που προκάλεσαν, τις μυστικές τους επιχειρήσεις, τις επεμβάσεις τους που μετέτρεψαν ολόκληρες χώρες σε ερείπια, τις δημιουργίες κρίσεων... Πάντα, με αυτά τα ψέματά τους, προσπάθησαν να αποκοιμίσουν τις συνειδήσεις μας, να μας καταστήσουν ομήρους τους. Όλα τα αιματηρά σενάρια της Δύσης, σ’ αυτήν την περιοχή, καλύφθηκαν με τέτοια ψέματα.

Τι άλλες αποδείξεις χρειάζεστε;
Με τα ψέματα ότι «υπάρχουν χημικά όπλα» κατέλαβαν μια χώρα, σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, υποβίβασαν έναν πολιτισμό, κατέστρεψαν τις πόλεις. Το ψέμα για την ύπαρξη των χημικών όπλων, μέσω αυτών των εφημερίδων διαδόθηκε στην κοινή γνώμη.
Εκείνοι που κατέλαβαν ένα κράτος χωρίς καμία απόδειξη, θέλουν αποδείξεις για τον Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του, που επιτέθηκαν στη χώρα μας. Μα το επιτελείο του ανθρώπου αυτού, όπως και ο ίδιος, είναι εκεί σ’ εσάς, εσείς τον προστατεύετε, τις πληροφορίες που συλλέγουν τα δίκτυά του στην Τουρκία τις μεταδίδει σ’ εσάς, οδηγίες παίρνει από εσάς, τι άλλες αποδείξεις θέλετε; Όταν τα λέμε όλα αυτά, μας κατηγορείτε για αντιαμερικανισμό.

Φετουλάχ Γκιουλέν (φωτ.: EPA / fgulen.com)

Ναι, ο αντιαμερικανισμός στην τουρκική κοινή γνώμη αυξάνεται και θα αυξηθεί περισσότερο. Ο λαός μας πρέπει να δει ότι πίσω από το πραξικόπημα και τα εγκλήματα που έγιναν, βρίσκονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Θα τρέχανε όλοι τους στην Άγκυρα
Αν πετύχαινε το πραξικόπημα, θα ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς. Μετά θα έτρεχαν όλοι τους στην Άγκυρα, για να κατασκευάσουν τους νέους Σίσι, νέο υπουργικό συμβούλιο, θα παρασημοφορούσαν τους πραξικοπηματίες. Θα είχαν πάρει όμηρο την Τουρκία, αφού θα είχαν στήσει το δικό τους κράτος στην Άγκυρα. Θα είχαν πετύχει να εφαρμόσουν το μεγαλύτερο σχέδιο που έχουν για την περιοχή, και μετά θα υλοποιούσαν ένα-ένα όλα τα επιμέρους σχέδιά τους. Τώρα βιώνουν μια μεγάλη αποτυχία. Και βγάζουν μίσος εναντίον μας, επειδή δεν πέτυχε το πραξικόπημα.

Προσοχή στους προδότες της μυστικής πατρίδας!
Όλα πια έχουν φανερωθεί. Ο Γκιουλέν και οι τρομοκράτες του είχαν διαμοιράσει ρόλους και εξουσίες και με τους μέσα και με τους έξω.
Κάθε μέρα βγαίνουν στην επιφάνεια νέες λεπτομέρειες. Και όσο περνάει ο καιρός, θα αποκαλύπτεται ο ρόλος τους αλλά και εκείνοι που κρύβονται πίσω από αυτούς.
Δεν θα υποχωρήσουν. Η αναμέτρησή τους με την Τουρκία θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση από το λαό μας για την αποτυχία τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τον βάζουν να μιλάει στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες εκείνον τον σχιζοφρενή [σ.τ.μ.: τον Γκιουλέν].

Στις συμμορίες πληροφοριών που δρουν στην Τουρκία και δεν έχουν εξαρθρωθεί ακόμα, συνεχίζουν να στέλνουν κωδικοποιημένα μηνύματα και εντολές. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να τον βάζει να μιλάει και να συνεχίζει να δίνει εντολές, μέσω των συμμοριών του, είναι απόδειξη ότι ο πόλεμος συνεχίζεται.

Τούρκοι διαδηλωτές ετοιμάζονται να κάψουν ομοίωμα του Φετουλάχ Γκιουλέν (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Να είμαστε έτοιμοι για εμφύλιο, θα αρχίσουν οι επιθέσεις...
Γι’ αυτό θεωρούμε ότι «αυτή η δουλειά δεν τελείωσε, θα συνεχιστεί». Ορισμένα τμήματα των πραξικοπηματιών έχουν αποσυρθεί και είναι έτοιμα για την επόμενη φάση. Όμως από τώρα και στο εξής στόχος είναι ο εμφύλιος πόλεμος. Δολοφονίες, επιθέσεις που θα προκαλούν τρόμο, επιθέσεις αυτοκτονίας...
Επιθέσεις σε τζαμιά, χώρους λατρείας Αλεβιτών, σε σύμβολα της Τουρκίας, και δημιουργία κλίματος που θα οδηγήσει σε φυλετικό πόλεμο, θα μας οδηγήσει να σφαχτούμε μεταξύ μας.

Η 15 Ιουλίου θα γίνει ημερομηνία-σταθμός
Γι’ αυτό σας λέω, να μην θεωρείτε την 15η Ιουλίου απλά ως ημέρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος, αλλά ως ημέρα που άρχισε η επίθεση και ο πόλεμος εναντίον της Τουρκίας. Κοιτάξτε την εγγύς γεωγραφία μας, κοιτάξτε τα κράτη που έχουν διαλυθεί, τα δράματα των κατεστραμμένων πόλεων, κοιτάξτε ανθρώπους που συμβίωναν ειρηνικά επί αιώνες, πώς σκοτώνονται τώρα μεταξύ τους. Όλα αυτά είναι δικό τους σχέδιο. Αυτή την καταστροφή προσπαθούν να φέρουν και στην Τουρκία.
Την 15η Ιουλίου άρχισε ο αγώνας για την ανεξαρτησία του έθνους μας. Πλέον θα αναλύουμε τα πάντα και θα ζητούμε λογαριασμό από όλα τα κράτη. Σε εκείνους που σχεδιάζουν μάχες δρόμο με δρόμο, θα απαντήσουμε με σχέδια άμυνας και αντίστασης σε κάθε δρόμο.
Κρατήστε ελεύθερη τη συνείδησή σας, κρατήστε ισχυρή τη βούλησή σας.
Μην σας ξεγελούν διάφορες ξενέρωτες αναλύσεις. Ήλθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια γυμνή.

Όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα.
Η 15η Ιουλίου είναι η ημερομηνία που θα αλλάξει την πορεία των εξελίξεων και της ίδιας της ιστορίας, απέναντι στα αιματηρά σχέδιά τους. Αυτό το έθνος θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να πετύχει τη νίκη στα εδάφη της Ανατολίας. Δεν πρόκειται ποτέ να λιποψυχήσουμε και να το βάλουμε κάτω. Αυτός ο τελευταίος Πόλεμος Ανεξαρτησίας θα κερδηθεί, και τα σχέδια για υποδούλωση της πατρίδας μας θα αποτύχουν. Αρκεί να κρατήσουμε ελεύθερη τη συνείδησή μας, και να κρατήσουμε ισχυρή τη βούλησή μας.
Γεμίστε την ψυχή σας με την αγάπη για την πατρίδα...
İbrahim Karagül
Μτφρ.: Σάββας Καλεντερίδης
http://www.pontos-news.gr/article/153165/atypos-symvoylos-toy-erntogan-epitheseis-tha-odigisoyn-se-emfylio-tin-toyrkia

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top