Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Αντάρτες και οι οικογένειές τους άρχισαν να εγκαταλείπουν την Παρασκευή την πόλη Νταράγια στη Συρία, που βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό και την οποία υπερασπίζονταν με σθένος τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τις κυβερνητικές δυνάμεις προτού τελικά ηττηθούν, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας.

Στα πρώτα λεωφορεία που αναχώρησαν από την πόλη, η δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται στην περιοχή, είδε να επιβαίνουν γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά. Το όχημα το ακολουθούσε ένα περιπολικό και ένα άλλο όχημα του Ερυθρού Σταυρού.

Το λεωφορείο διέσχισε τον κεντρικό δρόμο της πόλης δίπλα από κατεστραμμένα κι ερημωμένα κτίρια και πέρασε από οχύρωμα από κόκκινη άμμο πίσω από το οποίο προστατεύονταν οι αντάρτες κατά τη διάρκεια των μαχών με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Μια στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 300 αντάρτες μαζί με τις οικογένειές τους αναμένεται να εγκαταλείψουν σήμερα την πόλη έπειτα από μια συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες.

Οι άμαχοι μεταφέρονται προς κέντρα φιλοξενίας ενώ οι αντάρτες αναμένεται να μεταβούν στην Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), μια πόλη που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικές οργανώσεις.
ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, REUTERS, Καθημερινή


Footage: The people of Darayya saying their last farewells as they prepare to leave.


___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top