Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016


Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and Russian President Vladimir Putin (R) attend a press conference during their meting in the Konstantinovsky Palace in Strelna, outside St. Petersburg, Russia, 09 August 2016. Petersburg, Russia, 09 August 2016.The two leaders were meeting in what was reported as an attempt to resurrect bilateral relations. Erdogan's meeting with Putin marked his first visit to Russia since diplomatic ties between the two countries broke down following the downing of a Russian fighter jet by Turkey on the Syrian border in November 2015. EPA/ANATOLY MALTSEVTurkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and Russian President Vladimir Putin (R) attend a press conference during their meting in the Konstantinovsky Palace in Strelna, outside St. Petersburg, Russia, 09 August 2016. Petersburg, Russia, 09 August 2016.The two leaders were meeting in what was reported as an attempt to resurrect bilateral relations. Erdogan's meeting with Putin marked his first visit to Russia since diplomatic ties between the two countries broke down following the downing of a Russian fighter jet by Turkey on the Syrian border in November 2015. EPA/ANATOLY MALTSEV 


Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν έναν κοινό στόχο, τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, και είναι εφικτή η επίλυση των διαφορών τους για τον τρόπο που θα γίνει αυτό, έκρινε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Πούτιν επισήμανε ότι οι απόψεις της Μόσχας και της Άγκυρας συχνά δεν συμπίπτουν αλλά τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνομιλήσουν και να αναζητήσουν λύσεις.
«Νομίζω ότι είναι εφικτό να ευθυγραμμιστούν οι απόψεις μας και οι προσεγγίσεις μας», είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Εξάλλου, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι το έργο του αγωγού Turkish Stream, το οποίο είχε παγώσει εξαιτίας της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, «θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο ο Πούτιν ανέφερε πως η κατασκευή του τμήματος του αγωγού το οποίο προορίζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο στην εσωτερική αγορά της Τουρκίας θα ξεκινήσει «το αμέσως προσεχές διάστημα», όμως υπογράμμισε ότι η κατασκευή του τμήματος του αγωγού για τον εφοδιασμό κρατών μελών της ΕΕ θα εξαρτηθεί από τις εγγυήσεις που θα δώσουν οι Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στην εμπορική διάσταση των διμερών σχέσεων ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα δύο μέρα αποκαθιστούν τον στόχο ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών να φθάσει τα 100 δισεκατομμύρια κατ’ έτος, αλλά και την ταχεία επανέναρξη των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Τουρκία.

Ο Πούτιν από την πλευρά του ανέφερε ότι αναμένει πως θα είναι «δύσκολη» η προσπάθεια «αναζωογόνησης της οικονομικής συνεργασίας» με την Τουρκία, καθώς, μετά την πρόσφατη ραγδαία μείωση των διμερών εμπορικών συναλλαγών, η «τάση είναι πολύ αρνητική» και «έχουμε δύσκολο έργο να επιτελέσουμε». «Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά θα χρειαστεί ένα κάποιο χρονικό διάστημα», προέβλεψε.

Ωστόσο «οι χώρες μας έχουν όλες τις δυνατότητες στη διάθεσή τους για την πλήρη αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας», και η «προτεραιότητα» είναι η συνεργασία αυτή να επανέλθει «στο επίπεδο πριν από την κρίση» στις διμερείς σχέσεις.

«Εκτιμούμε ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις θα γίνουν ακόμη πιο ισχυρές», είπε από τη δική του πλευρά ο Ερντογάν.

«Διήλθαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο στις σχέσεις μας και επιθυμούμε, κι αισθανόμαστε ότι οι φίλοι μας επίσης το επιθυμούν, να την ξεπεράσουμε», ανέφερε ακόμη ο Πούτιν τονίζοντας ότι η επαναπροσέγγιση Μόσχας-Άγκυρας δεν υπαγορεύεται μόνο από τον «πραγματισμό» αλλά και από τα «συμφέροντα των λαών» των δύο χωρών.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν και για την επανέναρξη του σχεδίου κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού της Τουρκίας, από τη ρωσική κρατική εταιρεία.

http://mignatiou.com/2016/08/o-poutin-elpizi-na-apokatastisi-sintoma-tin-taxi-stin-tourkia-o-erntogan/

http://mignatiou.com/2016/08/poutin-kini-voulisi-rosias-ke-tourkias-na-apokatastisoun-ton-dialogo-ke-tis-schesis/

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
 http://mignatiou.com/2016/08/poutin-erntogan-simfonisan-gia-agogo-piriniko-ergostasio-efikti-simfonia-gia-siria/

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Για πρώτη φορά μετά από την κρίση με το αεροσκάφος…
090820161409360463835_2
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν και ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκαν στο μέγαρο Κονσταντίν στην Αγία Πετρούπολη. Μετά από την κρίση Τουρκίας –Ρωσίας λόγω του αεροσκάφους, πρώτη φορά συναντήθηκαν προσωπικά οι Ερντογάν και Πούτιν. Πριν από την συνάντηση ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν είπε τα εξής : Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας και από την σκοπιά του επιπέδου αλλά και από το περιεχόμενο τους είχαν μια ανεπανάληπτη ποιότητα. Αλλά μετά από τον σκοτωμό του Ρώσου στρατιωτικού πέρσι τον Νοέμβριο, οι σχέσεις αυτές κατέβηκαν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Η εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας είναι πολύ δύσκολη. Το ότι εν μέσω αυτών των δύσκολων ημερών, βρήκατε την ευκαιρία και τον χρόνο να βρεθείτε εδώ, αποτελεί μια καλή έκφραση της θέλησης και των δύο πλευρών για εξομάλυνση των σχέσεων.Και αυτή η εξέλιξη θα είναι επωφελής για τους λαούς και των δύο χωρών. Ξέρω πως είμαι από τους  πρώτους ηγέτες χώρας που σας τηλεφώνησε μετά από την κρίση που προκλήθηκε από την απόπειρα πραξικοπήματος.


Εμείς είμαστε και θα είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδους απόπειρες πραξικοπήματος και στις κινήσεις που παραβαίνουν το σύνταγμα. Ταυτόχρονα, ελπίζω και πιστεύω πως ο τουρκικός λαός με εσάς επικεφαλής θα ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τις σχέσεις μας στην βελτιωμένη τους μορφή. Θα εξετασθούν επίσης οι εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε πάλι αυτή την ευκαιρία. Καλώς ήλθατε¨.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν ανέφερε τα εξής :  ¨Ευχαριστώ ιδιαίτερα που σε αυτή την ευαίσθητη περίοδο, δώσατε αυτό το ραντεβού. Ο σχεδιασμός μας ήταν για την συνάντηση των G20.

Αλλά το ότι μετά από τα δυσάρεστα περιστατικά, συναντιόμαστε ταχύτερα είναι κάτι για το οποίο ευχαριστώ πραγματικά.Διότι οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας έχουν μπει σε μια πολύ διαφορετική-θετική πορεία. Μια πορεία στην οποία έχουμε θέσει μεγάλου στόχους. Πιστεύω πως μετά από τα βήματα που κάνουμε και θα κάνουμε θα εισέλθουμε σε μια πολύ διαφορετική πορεία. Το ότι την επομένη του πραξικοπήματος της 15/7, εσείς ως ηγέτης μας τηλεφωνήσατε, ήταν κάτι που χαροποίησε όλους εμάς ως επιτροπή αλλά και όλο τον λαό μας. Η τεράστια συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, ήταν πολύ σημαντική για την στήριξη του λαού μας προς την δημοκρατία και την εναντίωση του στα πραξικοπήματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μαζί με αυτήν την επίσκεψη, θα αρχίσουν και οι διαβουλεύσεις ανωτάτου επιπέδου. Στο τραπέζι μας υπάρχουν πολλές διμερείς σχέσεις μεταξύ μας.Η περιοχή πολιτικά έχει προσδοκίες από εμάς. Πιστεύω πως η αλληλεγγύη μας θα βοηθήσει στην επίλυση των θεμάτων στην περιοχή Και πάλι ευχαριστώ¨.

http://www.dha.com.tr/ucak-krizinden-sonra-ilk-kez_1301080.html
http://tourkikanea.gr/2016/08/erd-610/ 

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top