Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

«Υπήρξε ξένη υποστήριξη σε αυτή τη στάση. Θα ήταν αφύσικο να μην υπάρχει. Πού ζει ο Γκιουλέν; Στις ΗΠΑ. Ποιος του δίνει την ευκαιρία; Η CIA». Με αυτά τα λόγια ο Τούρκος πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ επέρριψε ευθύνες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η CIA είχε σχεδιάσει να εκμεταλλευτεί το κίνημα του Γκιουλέν, προκειμένου να πλήξει τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ).
«Νομίζετε ότι τυχαία έχει ο Γκιουλέν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ; Πιστεύετε ότι η CIA δεν θα τον χρησιμοποιούσε;» διατύπωσε ρητορικό ερώτημα μιλώντας στο CNN Türk.
Κατά τον Ιλκέρ Μπασμπούγ η απόφαση της Ουάσινγκτον για έκδοση ή μη του Γκιουλέν θα κρίνει αν εξακολουθεί να τον χρειάζεται ή «αν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης του».
Το κίνημα του Γκιουλέν είναι κατά τον πρώην Αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ ο κύριος υπεύθυνος για αυτό που ο ίδιος ονομάζει «όχι στρατιωτικό πραξικόπημα» αλλά «ένοπλη πραξικοπηματική δράση εκ μέρους του κινήματος Γκιουλέν», του οποίου τον σχεδιασμό «δεν θα πρέπει να υποτιμούμε».
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) φέρουν, κατά τον Μπασμπούγ, ευθύνη για τη διείσδυση των γκιουλενικών στις ΤΕΔ αλλά και για τη διατήρησή τους. Μεταξύ των ετών 2002 και 2010 όλες οι αποπομπές από το στράτευμα έγιναν καθ’ υπόδειξη της ΜΙΤ «όμως ούτε ένας από τους αποπεμφθέντες δεν ήταν μέλος του κινήματος του Γκιουλέν». Η ερμηνεία του Μπασμπούγ είναι ότι η ΜΙΤ «μας χρησιμοποίησε, για να απαλλαγεί από μέλη μιας αντίπαλης ομάδας».
Εδώ ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διατυπώνει την εκτίμηση ότι αν ο αρχηγός της ΜΙΤ ήταν στρατιωτικός, η πληροφόρηση θα ήταν πιο ασφαλής.
Από τα πυρά του Μπασμπούγ δεν διαφεύγει ούτε το νυν αρχηγείο των ΤΕΔ. Η διοίκηση «δεν πέρασε το τεστ. Ο λόγος για τον οποίον δεν είχε λάβει προληπτικά μέτρα θα πρέπει να εξεταστεί».
Τέλος ο Τούρκος απόστρατος αξιωματικός αναφέρεται και για παρελθούσες πληροφορίες που είχαν διοχετευτεί στο κυβερνών κόμμα AKP. «Σήμερα η απειλή αφορά εμάς και αύριο εσάς», τους είπαμε. «Αλλά μας απάντησαν ότι υπερβάλλουμε». Και σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο Ερντογάν: Αυτός, «πάλευε μόνος του» κατά του κινήματος του Γκιουλέν από το 2012 έως το 2016. 

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top