Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

«Ανέφικτη» η αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου μετά το πραξικόπημα, λέει η Άγκυρα, η ΕΕ δεν παρακάμπτει τους κανόνες, απαντά η Ευρώπη. Δεν είναι οι Τούρκοι που αναχαιτίζουν τις ροές, επισημαίνουν διπλωμάτες, ενώ η Μέρκελ ανησυχεί για τη θανατική ποινή.

Η απαίτηση της ΕΕ ώστε η Τουρκία να αναμορφώσει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους σε αντάλλαγμα της μετακίνησης των πολιτών της στην ΕΕ χωρίς βίζα είναι «ανέφικτη» στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, προειδοποίησε ο αρμόδιος υπουργός της χώρας που ασχολείται με ευρωπαϊκά ζητήματα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, ο Ομέρ Τσελίκ κατέφερε νέο πλήγμα στην εύθραυστη συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας που έχει βοηθήσει στην αναχαίτιση των ροών προσφύγων και μεταναστών στις ευρωπαϊκές ακτές.
Προκειμένου η ΕΕ να άρει τις απαιτήσεις που έχουν να κάνουν με τη βίζα, για 79 εκατ. Τούρκους πολίτες –ένα από μια σειρά κινήτρων που έχει υποσχεθεί με αντάλλαγμα τη βοήθεια της Τουρκίας με την προσφυγική κρίση- η Τουρκία χρειάζεται να τροποποιήσει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία ώστε να συνάδει με τον ευρωπαϊκό νόμο και τις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο κ. Τσελίκ τόνισε ότι η Τουρκία είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και θα μπορούσε να δεσμευτεί σε μεταρρυθμίσεις μακροπρόθεσμα. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι αυτό είναι «ανέφικτο» βραχυπρόθεσμα, αφότου η κυβέρνηση παραλίγο να ανατραπεί από υποτιθέμενους υποστηρικτές του Φετουλά Γκιούλ, ενός εξόριστου κληρικού τον οποίο η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει τρομοκράτη. Ο τελευταίος αρνείται κατηγορηματικά τον ισχυρισμό.

Για τη συνέχεια Euro2Day

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top