Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016


Ο βουλευτής του CHP Αλί Γιγίτ (φωτ.: Ali Yiğit / YouTube)
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Τουρκία δήλωση που έκανε προχθές βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ φέρεται να προτείνει την ανεξάρτητη ενταξιακή πορεία της Σμύρνης στην Ευρώπη, εάν η Άγκυρα επιλέξει να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.



Ο Αλί Γιγίτ μιλώντας σε συγκέντρωση βουλευτών του κόμματός του στην Καισάρεια, δήλωσε ανήσυχος για την πολιτική που ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απομακρύνοντας την Τουρκία από την ΕΕ.
Για αυτό και εξέφρασε την άποψη, να κινηθεί μόνη της η Σμύρνη και να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση! ​Η τοποθέτησή του γρήγορα έκανε το γύρο των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας προκαλώντας σχόλια. Αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο, πάντως, ήταν ότι αποκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο δικτάτορα.

Ο Αλί Γιγίτ στην συγκέντρωση του CHP όπου προέβη στις σκληρές δηλώσεις για τον Ερντογάν (Φωτ.: kayserihaber.com.tr)
Οι αντιδράσεις ανάγκασαν τον βουλευτή του CHP να δώσει στα μέσα ενημέρωσης γραπτή δήλωση όπου τοποθετείται με ηπιότερο τρόπο. «Στις 16 Νοεμβρίου, σε ομιλία μου σε κομματικά στελέχη στην Καισάρεια, μεταξύ άλλων αναφέρθηκα στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και τις προσπάθειες που έγιναν αυτά τα 57 χρόνια. Είπα ότι μετά από τόσα χρόνια, άρχισαν να ακούγονται φωνές στην Τουρκία, ότι "εμείς δεν σας θέλουμε", που απευθύνονται προς την ΕΕ».
Χαρακτηρίζοντας τη Σμύρνη δημοκρατική και μοντέρνα, ο Αλί Γιγίτ τόνισε πως «είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ».
«Η φράση που χρησιμοποίησα “Εμείς πότε πότε λέμε, αν χρειαστεί η Σμύρνη θα αποχωριστεί· δεν θέλουμε να ζούμε μαζί με αυτούς”, δεν την είπα απευθυνόμενος σε κάποιο πρόσωπο ή σε κάποια ομάδα, αλλά για να δείξω τις αξίες από τις οποίες εμφορείται η Σμύρνη. Όπως ήταν φυσικό, υπήρξαν αντιδράσεις. Αυτό γιατί η φράση μου δεν ήταν ολοκληρωμένη» υποστήριξε ο Τούρκος βουλευτής.
«Εμείς οι Σμυρνιοί, πιστεύουμε στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, στη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ειρήνη, την ισότητα και την συναδέλφωση, και για τους λόγους αυτούς θέλουμε να μπούμε στην ΕΕ. Αυτές οι αξίες είναι πανανθρώπινες και σ' αυτές πιστεύουμε, αυτές υπερασπιζόμαστε. Αν δεν γίνονται σεβαστές αυτές οι αρχές, δεν μπορεί να ζήσει κανείς σε ένα τέτοιο μέρος».
http://www.pontos-news.gr/article/156807/ti-smyrni-moni-tis-melos-tis-ee-den-thelei-i-agkyra-zita-toyrkos-voyleytis

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top