Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Άντης Λοΐζου, Συνταγματάρχης Ε.Α. 
Στο άρθρο μου στην εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ της 28ης Φεβρουαρίου 2015 αναφέρθηκα στην τουρκική στρατηγική στο Κυπριακό διαχρονικά, από το 1956, όπως αυτή υιοθετήθηκε μέσα από τις εκθέσεις του Νιχάτ Ερίμ, επισημαίνοντας τις πέντε πολιτικές κατευθύνσεις που είχε καθορίσει η τουρκική κυβέρνηση στον Νιχάτ Ερίμ, καθώς και τους πέντε πυλώνες στους οποίους ο Νιχάτ Ερίμ είχε εδράσει την έκθεσή του.
Μετά από όσα, επίσημα και ανεπίσημα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας εσχάτως, διαφαίνεται ότι η Τουρκία, σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, θα επιτύχει πλήρως όσα περιλαμβάνονται στους εν λόγω πέντε πυλώνες, ήτοι:

1. Η Τουρκία βάσισε όλες τις διεκδικήσεις της σε πολιτικούς λόγους και όχι σε νομικά επιχειρήματα. Τοιουτοτρόπως, εξουδετέρωσε όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Γενικών Συνελεύσεων του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ, αποδεικνύοντας την ανικανότητα της πλευράς μας να τα εκμεταλλευθεί επ’ ωφελεία της.

2. Η Τουρκία πέτυχε να πείσει διεθνώς ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί με δικαίωμα ξεχωριστής αυτοδιάθεσης κατόπιν ξεχωριστού δημοψηφίσματος.

3. Πέτυχε την εφαρμογή της αυτοδιάθεσης αφού προηγηθεί η μετακίνηση του ελληνικού πληθυσμού.

4. Η μορφή της διχοτόμησης της Κύπρου πρέπει να εξασφαλίζει στην Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα και το δικαίωμα συμμετοχής στην ασφάλεια και της ελληνικής πλευράς, με παράλληλη αποστέρηση αυτών των δικαιωμάτων στην Ελλάδα με το αιτιολογικό της εγγύτητας της Τουρκίας στην Κύπρο και της μεγάλης απόστασης της Ελλάδας από αυτήν.

5. Με την επερχόμενη πιθανή λύση η Τουρκία όχι μόνο επιτυγχάνει την απρόσκοπτη μετάβαση Τούρκων προς την Κύπρο, αλλά και την παραμονή εποίκων, δηλαδή τη νομιοποίηση αυτών, κάτι που είναι έγκλημα πολέμου, μη παραγραφόμενο.

Μετά τα παραπάνω αλλά και όσα άλλα εγκληματικά έχει διαχρονικά αποδεχθεί η πλευρά μας, η Τουρκία σίγουρα θα καταστεί κυρία της καταστάσεως στην Κύπρο, την οποία θα ελέγχει πλήρως και μέσω της οποίας θα ελέγχει και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον των αναφερθέντων, διαφαίνεται αβίαστα και αδιαμφισβήτητα ότι:

1. Οι κυβερνήσεις της Κυπριακής αλλά και της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν είχαν καμιά στρατηγική στην πορεία επίλυσης του Κυπριακού, αγόμενες και περιφερόμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους Εμπόρους των Εθνών.

2. Ήταν πλήρως ανίκανες να αξιοποιήσουν όσα ψηφίσματα και αποφάσεις οι ίδιες πέτυχαν και εξασφάλισαν από την ΕΕ, διεθνείς οργανισμούς, διεθνή δικαστήρια και τη Βρετανική Κοινοπολιτεία, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αθωώσουν, αλλά και να απαλλάξουν την Τουρκία από τα διάφορα βαρίδια των εγκλημάτων που αυτή διέπραξε διαχρονικά, μη παύοντας ούτε στιγμή να τη γλείφουν και να την εγκωμιάζουν, όταν μάλιστα αυτή δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και ούτε εφαρμόζει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας.

3. Από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καμιά κυπριακή κυβέρνηση δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει και να υποχρεώσει την Τουρκία να καταβάλει κόστος.

4. Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, αφελώς ή βλακωδώς, δεν αντελήφθησαν πως μέσω μιας ομόσπονδης διζωνικής δικοινοτικής Κύπρου, η Τουρκία θα εκβιάζει και θα ελέγχει αποφάσεις και θέσεις της ΕΕ.

Τέλος, δεν είναι καθόλου υπερβολή να λεχθεί ότι οι κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας διαχρονικά ήταν κατώτερες των περιστάσεων και ανίκανες να διαχειριστούν το Κυπριακό, με αποτέλεσμα η Τουρκία να επιτύχει περισσότερα από όσα είχε στη στοχοθεσία της με τις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ. Των ευθυνών για το προαναφερθέν δεν απαλλάσσονται και οι σπουδαρχήδες διπλωμάτες που, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι και επιστημονικώς καταρτισμένοι, αντί να διατυπώνουν ευθαρσώς τις απόψεις και θέσεις τους, σιωπούν γλείφοντας και κολακεύοντας τους πολιτικούς προς ίδιον όφελος. Τους ίδιους πρωταγωνιστές είδαμε να συμφωνούν και να ταυτίζονται με τον «απορριπτικό» Τάσσο και τους «ενδοτικούς» Χριστόφια και Αναστασιάδη.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top