Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη στις δηλώσεις Ακιντζί
Λευκωσία: Η συνθήκη εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ και μετά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σχολίαζε στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", τις δηλώσεις Ακιντζί ότι δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που θα υπογράψει για τη νέα κατάσταση στην Κύπρο, αλλά το νέο ομόσπονδο κράτος που θα δημιουργηθεί.
Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού, επιδιώκεται η μετεξέλιξη της εσωτερικής δομής της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος, κάτι που διασφαλίζεται από τα κεφάλαια που συζητούνται.

Υπάρχουν, είπε, πολλές πρόνοιες σχεδόν σε όλα τα κεφάλαια, ώστε να μην υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να είναι απούσα η Κυπριακή Δημοκρατία στη συζήτηση της συνθήκης εγγυήσεως στη Γενεύη.
Για την επιμονή Ακιντζί σε πενταμερή διάσκεψη, ο κ. Χριστοδουλίδης έστειλε το μήνυμα πως εάν όλοι θέλουμε να καταλήξουμε σε θετικό αποτέλεσμα δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σχολίασε και τη δήλωση Ακιντζί ότι, εάν υπάρξει κατάληξη στα θέματα του εδαφικού, του περιουσιακού και της διακυβέρνησης, το επόμενο βήμα θα είναι η παρουσίαση χαρτών από τις δύο πλευρές, οι οποίες στη συνέχεια θα επικεντρωθούν στην πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια προϋπόθεση στη συμφωνία της πρώτης Δεκεμβρίου.
Θα πρέπει, είπε, να δούμε τι εννοεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, αφού όπως επεσήμανε, είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η δήλωση η οποία επιτρέπει ερμηνείες περί προϋποθέσεων για μετάβαση των διαπραγματεύσεων στο επόμενο στάδιο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επίπεδο διαπραγματευτών.

Πηγή: philenews / ΡΙΚ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top