Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016


Στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια, είχε πει ο τραγικός ποιητής Αισχύλος. Τεράστιο κλισέ όσο και εξακριβωμένη αλήθεια για περίπου 2.400 χρόνια αφού τίποτε δεν άλλαξε από όταν ακούστηκε για πρώτη αφορά αυτή τη φράση. Εκτός ίσως μόνο από τα διαθέσιμα μέσα στα χέρια των δημαγωγών για να προωθήσουν την προπαγάνδα τους. Tον 21ο αιώνα το πιο ισχυρό «όπλο» για να δολοφονήσει κανείς την αλήθεια είναι τα social media, όπως στον 20ό ήταν η τηλεόραση και πιο πριν το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες.
Η περίπτωση του πολέμου στη Συρία σίγουρα κάποια στιγμή θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό case study περί αλήθειας, προπαγάνδας και επηρεασμού- παραπλάνησης/χειραγώγησης της κοινής γνώμης, για να πειστεί να διαλέξει πλευρά και να ταχθεί κατά των «κακών» (περισσότερο από το να στηρίξει τους «αθώους»). Πράγμα δύσκολο μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί εκτός από τους ξεκάθαρα «κακούς» του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα υπήρχαν πολλοί ακόμη παίχτες σε αυτό το πεδίο μάχης διεθνών δυνάμεων. Έχουμε τους Ρώσους και τους Ιρανούς, αλλά και τη δυτική συμμαχία, τον Μπασάρ αλ Άσαντ και τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, τους Τούρκους και το μέτωπο των Κούρδων της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράκ. Φυσικά όλοι αυτοί- και εμείς μαζί ασχέτως για το ποια μαχόμενη πλευρά στηρίζουμε- νοιαζόμαστε πρωτίστως για τους αμάχους, δηλαδή τους αθώους... Σωστά;
Μάλλον όχι.

Για τη συνέχεια HP

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top