Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

  
Ένας Σύρος στρατηγός δήλωσε ότι η Δαμασκός θέλει τις κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασία του Λαού (YPG) να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της χώρας.
Οι YPG έχουν πάρει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της Συρίας και έχουν δημιουργήσει τρία ξεχωριστά καντόνια και ανακηρύξαν την περιοχή ως αυτόνομη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, η Δαμασκός ζήτησε από τις κουρδικές δυνάμεις να αποχωρίσουν από τις περιοχές και να τις αφήσουν στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση εμπιστεύτηκε τις YPG αφήνοντας τους τις περιοχές και τώρα θέλει να τις πάρει πίσω. Η δουλειά τους να πολεμήσουν εναντίον των τρομοκρατών έχει λήξει », δήλωσε ο στρατηγός Haitham Hasoun χωρίς να καθορίσει χρονοδιάγραμμα.

Οι δεσμοί που υπήρξαν μεταξύ των YPG και της Δαμασκού ήταν επειδή η συριακή κυβέρνηση χρειαζόταν τις δυνάμεις της σε άλλα μέρη της χώρας και επειδή η εχθρότητα μεταξύ των Κούρδων και της Τουρκίας θα διατηρούσε την ισορροπία δυνάμεων στα βόρεια σύνορα.

Ο Hasoun ισχυρίστηκε ότι επιτηρούσε προσωπικά τη συριακή κυβέρνητική στρατιωτική υποστήριξη στις YPG.


Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 30.12.2016

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top