Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία είναι αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστεί η παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων, υποστήριξε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την βαλκανιοποίηση της Συρία περιλαμβάνει το σχέδιο Kerry για την λύση του συριακού, μία λύση που βασίζεται σε πρόταση των Ισραηλινών ήδη από το 1982.
Σύμφωνα με την Σύρια δημοσιογράφο Maram Susli το 1982 ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Oded Yinon δημοσιοποίησε άρθρο του με τίτλο "Μία στρατηγική για το Ισραήλ το 1980" όπου διαφωνούσε με την εμπλοκή του Ισραήλ στην προσπάθεια διάσπασης των αραβικών εθνών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τι είπε ο Σύρος πρόεδρος στο Σπούτνικ

«Οι τρομοκράτες υποστηρίζονται επίσης και από έναν αριθμό Δυτικών κρατών, ιδιαίτερα από την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», συμπλήρωσε
Η τρομοκρατία στη Συρία και το Ιράκ υποστηρίζεται άμεσα από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία, είπε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ μιλώντας στο πρακτορείο Σπούτνικ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Είναι γνωστό ότι χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν αλλάξει έδρα, μετακομίζοντας στη Κύπρο, τη Βουλγαρία κι αλλού. Ο κυριότερος ίσως λόγος για τις περισσότερες απ' αυτές είναι η υψηλή φορολογία στην οποία υπόκεινται στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Το θέμα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής διαμάχης καθότι προσφέρεται. Όμως, δεν σκέφτονται όλες οι εταιρείες με τον ίδιο τρόπο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιτροπή του ΟΗΕ δίνει το «πράσινο φως» στην Αργεντινή να επεκτείνει τη θαλάσσιά της περιοχή στον Νότιο Ατλαντικό (υφαλοκρηπίδα) κατά 35% επιτρέποντας να συμπεριλάβει μέσα σε αυτή τις νήσους Φόκλαντ (Μαλβίνες Νήσοι). Η αύξηση των χωρικών υδάτων της Αργεντινής, σύμφωνα με την Επιτροπή του ΟΗΕ, ανέρχεται σε 1,7 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα…
Υπενθυμίζεται, ότι το 1982 η Αργεντινή πολέμησε με τη Βρετανία για τις νήσους σε έναν σύντομο αλλά αιματηρό πόλεμο, όταν οι δυνάμεις της κατέλαβαν τις νήσους και βρετανικό εκστρατευτικό σώμα ανέλαβε την ευθύνη απελευθέρωσής τους. Ο πόλεμος αυτός κρίθηκε στις λεπτομέρειες με ένα οργιώδες παρασκήνιο δράσης των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που σταμάτησαν την τελευταία στιγμή την παράδοση πυραύλων στις αργεντίνικες ένοπλες δυνάμεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την τροπή του πολέμου…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εξέδωσαν εντολή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο
Εντολή για την αποχώρηση των οικογενειών Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού από τμήματα της νότιας Τουρκίας εξέδωσαν την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, εξαιτίας φόβων για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή.
Αναμένεται να απομακρυνθούν με δαπάνη της αμερικανικής κυβέρνησης οι οικογένειες του πολιτικού προσωπικού που υπηρετί στο αμερικανικό προξενείο στα Άδανα και του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στη βάση του Ιντζιρλίκ, τη Σμύρνη και τα Μούγλα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία έχει αντίρρηση. Δεν μπορεί, λέει, να βγαίνει σε νέες προσφορές για τους υδρογονάνθρακες η ελληνοκυπριακή πλευρά ενώ συνεχίζεται η διαπραγματευτική διαδικασία. Αυτό, λέει, θα δυναμίτιζε τη διαδικασία. Ουσιαστικά δεν αξίζει τον κόπο να προβληματίζεται κανείς για αυτές τις δηλώσεις της κυβέρνησης της Άγκυρας, που πιστεύουμε ότι δεν της έχει απομείνει καμία νομιμότητα. Αλλά παρά ταύτα, να πούμε ξανά την άποψή μας. Όταν σε βολεύει, λες «δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη ζωή». Δεν περιμένεις τη λύση. Φτιάχνεις νέο πανεπιστήμιο στη Μόρφου. Η Μόρφου είναι θέμα παζαρέματος στο τραπέζι. Αλλά εσύ κάνεις αυτό που ξέρεις λέγοντας «η ζωή συνεχίζεται». Και από την άλλη, με μια τελείως διαφορετική αντίληψη, συνέδεσες το Βαρώσι με τη συνολική λύση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θεόφιλος Πουταχίδης  
Μας λένε οι αρχαίοι μας σοφοί: «αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις» (Αντισθένης), αλλά και «αρχή παιδεύσεως η των ονομάτων επίσκεψις» (Επίκτητος). Ας δούμε, λοιπόν, βασισμένοι σ’ αυτήν τη λογική, τι όνομα διαλέξαμε να δώσουμε στην προσωποποίηση του κακού. Το πιο κοινό και ευρέως διαδεδομένο του όνομα είναι διάβολος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι Κούρδοι ξαναέστησαν στο κέντρο των Βρυξελλών το αντίσκηνο που είχε στηθεί παραμονές της Σνόδου Κορυφής της 18ης Μαρτίου, για το Προσφυγικό,  στην οποία συμμετέιχε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Τότε ο Ταγίπ Ερντογάν είχε εκτοξεύσει απειλές εναντίον της Ε.Ε. και μάλιστα είχε μιλήσει για βόμβες που μπορεί να σκάσουν στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η επίσκεψη στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ήταν ιδιαίτερα επιτυχής.
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με αρμόδιους κυβερνητικούς αλλά και κομματικούς παράγοντας στο ανώτατο επίπεδο για τον τρόπο λειτουργίας του κράτους μετά την υπογραφή της συμφωνίας του Deyton το 1985 και να αντλήσουμε πληροφορίες από τους εμπειρογνώμονες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ουάσιγκτον: Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα απέρριψε το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν για να συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός τουρκικού τζαμιού, έξω από την Ουάσιγκτον, που χρηματοδότησε με 100 εκατομμύρια δολάρια η τουρκική κυβέρνηση.

Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν σχεδιάζει να έχει τετ-α-τετ συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, και ο Λευκός Οίκος εισηγήθηκε στον Πρόεδρο της Τουρκίας να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Ισραήλ απέρριψε χθες επίμαχη συμφωνία για ανάπτυξη των πεδίων φυσικού αερίου της χώρας, προκαλώντας ανησυχία στις ενεργειακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο και πυροδοτώντας την άσκηση κριτικής από την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε το 2015 με την εταιρία Noble Energy που έχει έδρα το Τέξας, αλλά και την ισραηλινή Delek Group, για την ανάληψη από τις δύο εταιρίες του ελέγχου και της ανάπτυξης-αξιοποίησης του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου του Ισραήλ (Leviathan).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι. Φωτογραφία Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ την εκδίωξη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από την αρχαία πόλη της Παλμύρας στη Συρία, την οποία ανακατέλαβε ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας.

«Για να απαντήσω εν συντομία, ναι, θεωρούμε ότι είναι καλό (…) το ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν ελέγχει πλέον» την Παλμύρα, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, χωρίς πάντως να συγχαρεί τον συριακό στρατό για την επιτυχία του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Αντώνης Λαμπίδης  Η ανάλυση και ερμηνεία της ασκούμενης πολιτικής αλλά και των κοινωνικών φαινομένων στην χώρα μας δεν μπορεί πλέον να διεξαχθεί με όρους της λογικής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

(Ομιλία του ιατρού Μιχαήλ Φωτίου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821)
’’Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόχευτος’’, έλεγαν οι παλιοί. Ζωή χωρίς γιορτές, μοιάζει με ταξίδι πολυήμερο χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανεφοδιασμό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Το Νταές εκκένωσε τους εναπομείναντες  κάτοικους του από τη Παλμύρα προς άλλα εδάφη που ελέγχει.  Κάποιος μου είπε ότι ο αδελφός του εξαφανίστηκε  «σε μια μαύρη τρύπα»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στον έλεγχο του συριακού στρατού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Παλμύρα, η ιστορική συριακή πόλη που αποτελούσε προπύργιο του Ισλαμικού κράτους για έναν χρόνο, όπως μεταδίδει τοΓαλλικό Πρακτορείο.
Οι δυνάμεις του

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Με τον Άντη Λοΐζου

Μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες της 22ας τρέχοντος, διεφάνη ακόμη μια φορά ότι η Ευρώπη είναι πολύ τρωτή στην τρομοκρατία. Το τραγικό όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθεύδουν και ξυπνούν επ’ ολίγον μετά από κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Το χειρότερο όμως είναι η έλλειψη στρατηγικής και η μεγάλη υποκρισία που επιδεικνύεται. Και εξηγούμαι:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέτρος Μελαΐσης

Καινούριες πληροφορίες για μαζικούς τάφους στα κατεχόμενα αναμένει από την Τουρκία η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων μετά και από το πρόσφατο ψήφισμα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε σχέση με το θέμα των αγνοουμένων.
Αυτό θα πρέπει να γίνει δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ αρμόδια Κυβερνητική πηγή η οποία επισημαίνει πως θα πρέπει πλέον η κατοχική δύναμη να προχωρήσει από τις φραστικές εξαγγελίες στην Πράξη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τη μάχη του Κομπάνι, ο Φρανσουά Ολάντ αλλάζει στρατόπεδο και δίνει την υποστήριξη του στους Κούρδους και δέχεται στα Ηλύσια, στις 8 Φεβρουαρίου 2015, μια αντιπροσωπεία του YPG.
Τιερί Μεϊσάν
Δεν γνωρίζουμε για την ώρα ποιος διέταξε τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Απαγγέλθηκαν ορισμένες πιθανές πίστες. Ωστόσο, μόνο η υπόθεση για μια επιχείρηση η οποία αποφασίστηκε από τη Τουρκία μπορεί να στέκεται σήμερα. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποκτήθηκαν έναντι 3.000.000 ευρώ από ισραηλινή εταιρεία, αλλά... έμειναν στις δοκιμαστικές πτήσεις - Γιατί το υπουργείο λέει, επισήμως, ότι δεν μπορούν να απογειωθούν
Στις αποθήκες της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων στο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε μία συνάντηση που είχε ο βασιλιάς της Ιορδανίας στην Ουάσιγκτον στις αρχές Ιανουαρίου, δήλωσε πως δεν είναι τυχαία γεγονότα ούτε η μεταναστευτική κρίση, ούτε η τρομοκρατία – αλλά μέρος της πολιτικής της Τουρκίας, με στόχο την επίλυση των δικών της προβλημάτων και τον εκβιασμό της Ευρώπης (πηγή).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το σπίτι της οδού Κράσνη (πάροδος Ν. 18) στην Οδησσό, όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία.
«Η ανάθεση της αρχηγίας της Φιλικής Εταιρείας. Ιωάννης Καποδίστριας και Αλέξανδρος Υψηλάντης». Κωνσταντίνος Σ. Παπανικολάου. Ελληνική Ιστορική Εταιρεία, «Λ΄ Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο 29-31 Μαΐου 2009», Θεσσαλονίκη, 2010.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποτέλεσμα πολυετούς σχεδιασμού τα χτυπήματα του ISIS στην Ευρώπη. Τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή πριν την γέννηση του Χαλιφάτου και το τάγμα Tareq bin Ziyad. Τα ερωτήματα για τη διοικητική δομή των τρομοκρατών και γιατί ο Abaaoud θεωρείται «μέσο στέλεχος».

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Το νέο πρωτόκολλο περιέχει νέα στοιχεία εξάρτησης
Λευκωσία: Η τουρκική πλευρά πλευρά, υπονομεύοντας ένα από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχει συμφωνηθεί και προχωρά στην υλοποίησή του, που είναι η ενοποίηση των ηλεκτρικών δικτύων ελεύθερων περιοχών και κατεχομένων, προχωρά με γρήγορα βήματα στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας προς το κατοχικό καθεστώς. Τούτο θα αποτελέσει το δεύτερο μέτρο που λαμβάνεται από πλευράς Τουρκίας με στόχο την ενσωμάτωση των κατεχομένων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Σήμερα στα χωριά των Ελληναράδων Πομάκων... που τους θυσιάζει το επίσημο κράτος για τα θέλγητρα του φίλου του Τσίπρα... Αχμέτ!

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
Ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί, ο οποίος θεωρείτο το

Διαβάστε το ολόκληρο...

Strategika 51 
Πρώτο βήμα: Πρόσληψη ανδρών, κατά προτίμηση νέων και χωρίς πραγματικά σημεία αναφοράς, από τους μετανάστες ή κοντά στους τοπικούς κύκλους του υποκόσμου, που τροφοδοτούνται από τη διακίνηση του χασίς και της ηρωίνης από το μαροκινό Ριφ, χειραγώγηση από αξιωματικούς υπό καθεστώς ελευθέρου επαγγελματίας από τους ίδιους κύκλους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Π. Ήφαιστος
25.3.2016 πρωί. Όλα δείχνουν ότι εν μέσω μιας δολοφονικής κρίσης διογκώνονται και κυριαρχούν αντί να εξαφανιστούν φαινόμενα αριστεροδεξιοαναρχικής ασέβειας κατά όσων Επαναστάτησαν για την Ελευθερία, την

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 
Με το πέρας της παρέλασης οι ανάπηροι φώναξαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Μη μας πετάτε σαν λεμονόκουπες!».

Διαβάστε το ολόκληρο...

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Το ευρώ μετατράπηκε σε μία μορφή διακυβέρνησης, με στόχο την άλωση των κρατών που το έχουν υιοθετήσει – ενώ η νομισματική ένωση σε ένα κελί, με την ΕΚΤ στο ρόλο του στυγνού εκβιαστή και με τη Γερμανία ως δεσμοφύλακα
.
Μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, όπου οι Η.Π.Α. προκάλεσαν μία τεράστια ζημία στη Γερμανία, ύψους τουλάχιστον 474 δις € (πηγή), κλέβοντας την, η Ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε μία φυλακή των σκλάβων – έτσι ώστε αφενός μεν να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα τεμάχια 6, 8 και 10 στον Γ΄ Γύρο Αδειοδότησης
Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη τύπου κυβ. εκπροσώπου- υπ. Ενέργειας.

Λευκωσία: Η ύπαρξη γεωλογικών δομών που προσομοιάζουν με το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ και πηγάζουν από το όρος Ερατοσθένης, αλλά και το ενδιαφέρον εταιρειών, παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, ήταν αυτή που ήταν αυτή που καθόρισε το ποία τεμάχια θα διατεθούν στον Γ` γύρο αδειοδότησης που ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πότε και πού υψώθηκαν τα λάβαρα της Επαναστάσεως και ξεσήκωσαν τους σκλαβωμένους ΄Ελληνες που ορκίσθηκαν «Ελευθερία η θάνατος»

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Παλμύρα, 24.03.2016

Στην προσεχή μάχη της Παλμύρας, η μονάδα των Γερακιών της Ερήμου (πολιτοφυλακή πιστή στην εξουσία της Δαμασκού) θα είναι η κύρια στρατιωτική δύναμη. Γνωστή σε όλο τον κόσμο για τους θησαυρούς της αρχαιότητας, αυτή η συριακή πόλη καταλήφθηκε από τους τρομοκράτες το Μάιο του 2015.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Οι πεσμεργκά σε θέση μάχης (φωτ. αρχείου: EPA / Ahmed Jalil)
Ο υπουργός Αμύνης του Ιράκ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι άρχισε από το πρωί η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που την κατέχουν από το 2014.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έξι χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα καταγραφής των φορέων του Δημοσίου, η προσπάθεια βρίσκεται στο μηδέν, αφού και πάλι μετά από τέσσερις κυβερνήσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χθες... τελεσίγραφο σε άγνωστους παραλήπτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους. Για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποιεί ότι τα ΝΠΙΔ που δεν αποστείλουν στοιχεία έως τα τέλη Μαρτίου θα χάσουν την κρατική χρηματοδότηση. Στόχος του υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη είναι να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους φορείς που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση πάνω από 50% τους προϋπολογισμού τους και αρνούνται να απογραφούν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας έγινε δεκτός χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο παρουσίασε την πρόταση του για την δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης και Πολιτισμού» και έγινε εκτενής συζήτηση όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις απόψεις για τoν τρόπο προώθησης του έργου που πρέπει να πάρει διεθνείς διαστάσεις και με την υποστήριξη της UNESCO.
Την πρόταση του κ. Μάρδα στηρίζουν, μεταξύ άλλων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχοντας διαθέσει ομάδα στελεχών τους που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία τους για την υλοποίηση του έργου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Αυτό που αναμένετο τελικά έγινε. Μετά το Παρίσι, όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ευρώπης είχαν ενδείξεις ότι οι Βρυξέλλες θα ήταν ο επόμενος στόχος. Ο λόγος είναι προφανής και συνάμα συμβολικός. Ένα κτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης και δη στην πρωτεύουσα της Ευρώπης θα ήταν η μεγάλη επιτυχία των τζιχαντιστών και το σοκ και δέος για όλο τον δυτικό κόσμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Star, που είναι κανονικό φερέφωνο του Ερντογάν, με τίτλο Βέλγιο Χώρα-Τρομοκράτης. Για όσους έχουν αμφιβολίες, κυκλοφόρησε χθες το πρωί, 22 Μαρτίου 2016, λίγο πριν σκάσουν οι βόμβες στις Βρυξέλλες

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αστυνομικοί φτάνουν στο κρυσφήγετο του Λαχράουι (φωτ.: ΑΠΕ-EPA / Yoan Valat)



  • Στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων χθες, στις Βρυξέλλες, με τους δύο (νεκρούς) δράστες να έχουν ταυτοποιηθεί και τον τρίτο να καταζητείται, σοκαρισμένη η διεθνής κοινή γνώμη δικαίως αναρωτιέται τι έκαναν οι βελγικές Αρχές όλο αυτό το διάστημα που οι μακελάρηδες κινούνταν ελεύθεροι στην καρδιά της Ευρώπης, και μάλιστα δίπλα σε καλά φυλασσόμενους στόχους.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Είναι ο ύποπτος με το καπελάκι στη φωτογραφία στο αεροδρόμιο - Ηταν καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνεργός του Αμπντεσλάμ και ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών 

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Η διαπλοκή αποτελεί το έσχατο προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης. Τα περισσότερα πρόσωπα της σημερινής αντιπολίτευσης, όντας για δεκαετίες στα "πράγματα", εύκολα ταυτοποιούνται συμβολικά πίσω από πολλά από τα κακώς κείμενα.
    Το θέατρο εναντίον της διαπλοκής όμως δεν μπορεί να βγάλει την κυβέρνηση από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Κάθε φορά που ανεβάζει το ίδιο έργο η παράσταση μοιάζει όλο και περισσότερο με φθαρμένο και κατακρεουργημένο θέαμα επαρχιακού μπουλουκιού.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα επαναφέρουν με δριμύτητα την κριτική για τη Συνθήκη Σένγκεν. Πώς μπορεί να επηρεαστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Οι πολιτικοί συσχετισμοί, οι φόβοι για άνοδο των άκρων και η στρατηγική απέναντι στο ISIS

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016


    Ο Ολλανδός τεχνοκράτης Μάαρτεν Βερβέι έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην κατασκευή των hotspot και των κέντρων μετεγκατάστασης
    Ο Ολλανδός τεχνοκράτης Μάαρτεν Βερβέι 
    έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο χρονικό 
    διάστημα στην κατασκευή των hotspot και
    των κέντρων μετεγκατάστασης
    Από την "Task Force"στο μέτωπο του Προσφυγικού Μετείχε στην τρόικα για την εφαρμογή του μνημονίου στην Κύπρο.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Βίζες του ψευδοκράτους εκδίδουν προκλητικά Αγγλία και Τανζανία, παραγνωρίζοντας και καταπατώντας σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, περί μη αναγνώρισης των κατεχομένων. Το θέμα έφερε στην επιφάνεια, o Κύπριος «τουιτεράς», Χάρης Θεοχάρους.

    Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, στον αριθμό 161 αναφέρεται το ψευδοκράτος, Για την έκδοση της βίζας του ψευδοκράτους στην Τανζανία, απαιτείται όπως αναφερέρεται το ποσό των πενήντα δολαρίων.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Αθήνα
    Σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου προέβησαν τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα, και ενώ βρίσκεται πλέον σε ισχύ η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό. Σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης των δύο οπλισμένων τουρκικών ζευγών από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.
    Η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε στις τρεις το μεσημέρι, νοτιοδυτικά των Ψαρρών, όπου ενεπλάκησαν κατά τη διαδικασία αναχαίτισης, ζεύγος ελληνικών μαχητικών με το πρώτο ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Στο 4 το επίπεδο συναγερμού στη χώρα - Εκλεισε μέχρι νεωτέρας ο αερολιμένας - Εντοπίστηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοίΔιπλή έκρηξη σημειώθηκε στις 8:15 (τοπική ώρα) το πρωί της Τρίτης στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στο Ζάβεντεμ. Αδιευκρίνιστα τα αίτια. Εχει ενεργοποιηθεί το «σχέδιο καταστροφής» από τις βελγικές αρχές.
    Το αεροδρόμιο έκλεισε μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Eurocontrol. Ματαιώθηκαν οι πτήσεις και εκκενώνεται η περιοχή του αεροδρομίου, σύμφωνα με τον λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter. Τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου προς το αεροδρόμιο αναστέλλονται.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

     Η ιστορία έτοιμη να επαναληφθεί
    Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις 18 Μαρτίου 2016 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Donald Tusk (ένας Πολωνός που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Γερμανίας), φαινόταν να προσπαθήσει να ηρεμήσει την οργή του Προέδρου της Επιτροπής, Jean-Claude Juncker (ένας Λουξεμβουργέζος που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ΗΠΑ). Προς μεγάλη χαρά ενός χλευαστικού Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.


    Τιερί Μεϊσάν

    Διαβάστε το ολόκληρο...

     Με συνθήματα υπέρ της ειρήνης γιόρτασαν το Νεβρόζ οι Κούρδοι της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
    Η εαρινή ισημερία είναι για τον κουρδικό λαό εθνική γιορτή και ταυτόχρονα πρωτοχρονιά.
    Στο Ντιγιάρμπακιρ οι εορτασμοί έγιναν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Π. Καρβουνόπουλος
    Σ΄ άλλη χρονική στιγμή, υπό άλλες συνθήκες η φωτογραφία δεν θα έπρεπε να μας κάνει οποιαδήποτε εντύπωση. Το γερμανικό πλοίο γενικής υποστήριξης BONN δίνει πετρέλαιο ταυτόχρονα στην ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ και στην τουρκική BARBAROS. Κάπου στο κεντρικό Αιγαίο είναι τραβηγμένη από το ΝΑΤΟ η φωτογραφία.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Ανήκει στην ομάδα των πρώτων έξι αστυνομικών σε εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών Βρίσκεται στο τελωνείο του νησιού και αναμένεται να αποφασισθεί αν θα αναλάβει καθήκοντα στο hotspot ή θα επιστρέψει στην Τουρκία 

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Είκοσι δύο χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την άνανδρη δολοφονία του αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρμαχου της ελευθερίας των λαών, Θεόφιλου Γεωργιάδη. Χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας, πλήθος κόσμου τίμησε την μνήμη του στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Αγλαντζιά.
    Το ετήσιο μνημόσυνο, του οποίου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Βρυξέλλες: Η Κομισιόν υποσχέθηκε ότι θα ανοίξουν τα ενταξιακά κεφάλαια, ισχυρίσθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια των μακρών συζητήσεων που είχε στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    • Πόλυς Κυριάκου: Ένας Κύπριος πατριώτης «γράφει» ιστορία από τη Νέα Υόρκη με τα τραγούδια του 

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    Με τις απόψεις της Γερμανικής Κυβέρνησης στο θέμα των Επανορθώσεων από τις καταστροφές, τις κλοπές, τα Ολοκαυτώματα περιοχών και τους δεκάδες νεκρούς της Ναζιστικής Κατοχής, να διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως. Ομολογούμε όμως ότι η έκπληξη που δοκιμάσαμε με τις απαντήσεις που έδωσε η Γερμανική Κυβέρνηση, προς τους 4 βουλευτές του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς στο Κοινοβούλιο τους, με αφορμή ερώτηση τους για την διάλεξη του καθηγητή Ρίχτερ σε ανώτατους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών τους, όπου υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρωστά και από πάνω 70 δισεκατομμύρια ευρώ σε σημερινές τιμές, για εκείνη την περίοδο στη Γερμανία, ήταν αναπάντεχη.

    Διαβάστε το ολόκληρο...

    back to top