Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

του Σωτήρη Δημόπουλου

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία προκάλεσε σειρά τεκτονικών μετατοπίσεων, στις γεωπολιτικές πλάκες της Ευρασίας και της Μέσης Ανατολής, που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη. Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι η ανοιχτή εχθρότητα του «πληγωμένου σουλτά-νου» προς τις ΗΠΑ και η πρόθεσή του να πλεύσει προς την αγκαλιά της Μόσχας. Αν η συγκεκριμένη τουρκική στροφή αποκτήσει διάρκεια τότε βρισκόμαστε στην αρχή μιας κομβικής αλλαγής στις ευρύτερες ισορροπίες της Δύσης με την Ανατολή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πεκίνο: Η κρατική αεροπορική βιομηχανία της Κίνας (AVIC) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μεγαλύτερου «αμφίβιου» αεροσκάφους το οποίο θα χρησιμοποιείται σε αποστολές διάσωσης αλλά και σε κατάσβεση πυρκαγιών κυρίως σε εκείνες που εκδηλώνονται σε μεγάλα δάση.
Το AG600 έχει μέγεθος όσο περίπου ένα Boeing 737 και η κατασκευή του διήρκεσε επτά έτη και οι επιτελείς της AVIC μιλάνε «για το τελευταίο μεγάλο επίτευγμα στην αεροπορική βιομηχανία της χώρας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με βάση πληροφορίες που καταφθάνουν από την περιοχή Τσουκούρτζα, του νομού Χακιάρι, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, μεγάλες απώλειες υπέστη μονάδα του τουρκικού στρατού, μετά από επίθεση που δέχτηκε από άνδρες του ΡΚΚ, το απόγευμα της 29ης Ιουλίου (17.45), κοντά στο χωριό Τάσμπασι (Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü).
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, οι νεκροί από την επίθεση για τον τουρκικό στρατό είναι 8 ενώ υπάρχουν και 25 τραυματίες.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι στην ίδια μάχη υπάρχουν και οκτώ νεκροί αντάρτες του ΡΚΚ, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από τις κουρδικές πηγές.
Οι φονευθέντες Τούρκοι είναι οι:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Τη βεβαιότητα ότι η διαδικασία δεν έχει κολλήσει εξέφρασε ο Μουσταφά Ακιντζί , ο οποίος χαρακτήρισε ωφέλιμη τη σημερινή συζήτηση των θεμάτων «εδαφικό» και «εγγυήσεις», που έγινε στο πλαίσιο της τελευταίας για τον Ιούλιο συνάντησης των δύο ηγετών, λέγοντας ότι χωρίς να υπεισέλθουν σε ονόματα, χάρτες και ποσοστώσεις, έκαναν μια γενική αξιολόγηση, έχοντας την ευκαιρία να εξηγήσει η μία πλευρά στην άλλη τις ανησυχίες τη για το θέμα της ασφάλειας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πηγές του συριακού Sham fm από το Χαλέπι μεταδίδουν σήμερα 30.7.16 ότι ένοπλοι προερχόμενοι από τις ανατολικές κατεχόμενες συνοικίες του Χαλεπίου ήδη παραδίδονται και καταθέτουν τα όπλα τους.Την είδηση μεταδίδει και το Addounia tv αλλά και το sana.

Διαβάστε το ολόκληρο...


  • (Φωτ.: αρχείου: EPA / Selahattin Sevi)
    Από την αρχή καταδίκασα απερίφραστα την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Διασώθηκε, προς το παρόν τουλάχιστον, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ από τις μαζικές εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των εταίρων της Τουρκίας

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο αρχηγός της οργάνωσης Αλ Νούσρα στη Συρία, Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, ανακοίνωσε ότι η οργάνωση του διέρρηξε τις σχέσεις με την Αλ Κάιντα κι άλλαξε το όνομά της.
Σύμφωνα με τον τζιχαντιστή αρχηγό, η Αλ Νούσρα θα ονομάζεται πλέον Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμκαι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους «οπλαρχηγούς της Αλ Κάιντα που κατανόησαν την αναγκαιότητα τις διάρρηξης σχέσεων». Πρόκειται, δηλαδή, για «ειρηνικό» διαζύγιο, εάν υφίσταται όντως και δεν είναι κάποιο τέχνασμα. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Syrian War Report 29.07.2016
Χαλέπι, 29.07.2016
Σε μια συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των επικεφαλείς της διπλωματίας των 2 χωρών, η Γαλία και η Βρετανία καταδίκασαν την « συνέχιση του αποκλεισμού του Χαλεπίου από δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του » και κάλεσαν τους τελευταίους να βάλουν τέλος στον αποκλεισμό .

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ενέργεια αυτή των Κούρδων ανταρτών έγινε τις πρωινές ώρες της 10ης Ιουλίου 2016, στην περιοχή του Σεμντίνλι.
Ο Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο στους Κούρδους, τον Ιούλιο του 2015 και ο πόλεμος αυτός παρά λίγο να του κοστίσει τη ζωή...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Το θρησκευτικό στοιχείο δεν αποτελούσε ποτέ στοιχείο αναφοράς ή άσκησης πολιτικής για τους Τουρκοκύπριους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά την άνοδο του Ερντογάν στην Τουρκία άρχισαν να δημιουργούνται και στα κατεχόμενα τμήματα θρησκευτικών σπουδών όπου φοιτούν κυρίως άτομα από την Τουρκία στα οποία προσφέρονται υποτροφίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Στα δύσκολα και στα ακανθώδη θα εισέλθουν σήμερα οι συζητήσεις στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, καθώς η ατζέντα της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί περιλαμβάνει το εδαφικό και τις εγγυήσεις.
Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, στη σημερινή συνάντηση αναμένεται ότι θα γίνει μια πρώτη συζήτηση και θα επιχειρηθεί εκατέρωθεν να ανιχνευθούν προθέσεις και διαθέσεις σε δύο βασικά ζητήματα. Ενδεικτικές απόψεις αφέθηκαν να «πέσουν» στο τραπέζι, κυρίως στις κατ' ιδίαν συναντήσεις των

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καθοριστική η επιτυχής έκδοση του ομολόγου ύψους €1 δισ.

Λευκωσία: Τους λόγους που πιθανό να οδηγήσουν σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Κυπριακής Δημοκρατίας αναλύει ο οίκος Fitch. Σύμφωνα με τον οίκο, η πρώτη έκδοση χρέους της Κύπρου την περασμένη εβδομάδα αποτελεί βασικό ορόσημο μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης (μνημόνιο) τον περασμένο Μάρτιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 
Τι αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο του ΥΠΕΞ - Το καλώδιο θα φτάσει από Τουρκία στον Άγιο Επίκτητο
Λευκωσία: Κάτω από το μικροσκόπιο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής θα τεθεί προς αυτεπάγγελτη εξέταση, με την επανέναρξη των εργασιών του Σώματος, τον

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ερντογάν ενέκρινε τις αποφάσεις του συμβουλίου, ενώ άφησε στη θέση του, τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας προήγαγε 99 συνταγματάρχες στο βαθμό του στρατηγού ή του ναυάρχου, ενώ αποστράτευσε 48 στρατηγούς, κατά τη διάρκεια των ετήσιων κρίσεων των αξιωματικών, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, η στρατιωτική διοίκηση της Τουρκίας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Σοβαρό πρόβλημα πιλότων αnαντιμετωπίζει η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μετά τις μαζικές αποστρατείες χειριστών F-16 και F-4, λόγω της εμπλοκής τους στο πραξικόπημα.
Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία ειναι ο κλάδος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει επηρεαστεί περισσότερο, μετά τις χθεσινές μαζικές αποστρατείες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Μια χειραψία που έγινε στις αρχές του χρόνου και σήμερα θα μπορούσε να «λέει» πολλά (φωτ.: EPA/ Γρ.Τύπου Τούρκου πρόεδρου)
Με αγωνία περίμενε η Τουρκία την κατάθεση του

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το «10» διεκδικεί και η νορβηγική κρατική STATOIL
Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μάχη του Χαλεπιού, 28.07.2016
 Κούρδοι: "Το Μπανί Ζαϊντ είναι δώρο του Σαλέχ Μουσλίμ στο στρατό του Μπασάρ Αλ-Άσαντ" 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στα πρώτα λεπτά του βίντεο διακρίνεται η πυρπόληση των κρατικων φορτηγών. Στο χρονικό σημείο 4:47 είναι η βομβιστική επίθεση στο θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα, ενώ στο τέλος του βίντεο αναγράφονται τα εξής :

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Γιώργου Μητραλιά
Ο παραπάνω τίτλος δεν είναι δικός μας, είναι της μεγάλης αμερικανικής   εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ, αλλά τον υιοθετούμε χωρίς κανένα δισταγμό επειδή αποτυπώνει πιστά τη δραματική πραγματικότητα των υπό εξέλιξη ιστορικών γεγονότων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Οι τουρκικές διωκτικές Αρχές και η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης, στα πλαίσια των ερευνών που

Διαβάστε το ολόκληρο...

 ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Του Ονούφριου Σωκράτους.
Για κύκλωμα που καπηλεύεται αρχαιότητες, με τη συμμετοχή εργαζόμενων στο Τμήμα Αρχαιοτήτων κάνει λόγο ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ένας όταν επιτίθεται φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος, Αλλάχ Αλλάχ». Με τις ίδιες κραυγές επιτίθεται και ο άλλος. Είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις

Δεν είναι καβγάς Αριστεράς-Δεξιάς αυτός. Παλιά ήταν έτσι. Τώρα ο ένας ισλαμιστής είναι εναντίον του άλλου ισλαμιστή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δύο βομβιστικές επιθέσεις έπληξαν τη βορειοανατολική πόλη της Συρίας, Καμισλί, κοντά στα τουρκικά σύνορα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 44 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 170, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.
Δείτε βίντεο με την επίθεση

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016


Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός
Πίνακες και τρισδιάστατες κατασκευές που απεικονίζουν  δέντρα, θάλασσες, ιερές, επιβλητικές μορφές, φιγούρες με ατίθασα μαλλιά και πυρακτωμένα μάτια, έντονες πινελιές και ζωηρά χρώματα, πληθωρική έκφραση και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παραθέτουμε μια λίστα με Έλληνες δοσίλογους, γερμανόφιλους και φιλοναζιστές που έδρασαν στην περίοδο της κατοχής. Για να μπορέσουμε να τη φτιάξουμε, χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο και ψάξαμε σε διάφορα ιστορικά βιβλία, ώστε να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε. Η συγκεκριμένη λίστα δοσίλογων αποτελείται από άτομα και από οργανώσεις. Δεν είναι πλήρης και δεν θα μπορούσε να είναι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Brexit και η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

του Σαμίρ Αμίν*

Η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, όπως και η κριτική ενάντια σε αυτή, οδηγεί σε σοβαρές παρεξηγήσεις όταν αποσπάται από τη στρατηγική των κοινωνικών τάξεων στην οποία η εθνική κυριαρχία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος. Το κοινωνικό μπλοκ στις καπιταλιστικές κοινωνίες θεωρεί την εθνική κυριαρχία ως ένα απαραίτητο μέσο για την προώθηση των δικών του συμφερόντων με βάση τόσο την καπιταλιστική εκμετάλλευση της εργασίας όσο και την εδραίωση των διεθνών του σχέσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χιλιάδες φυλλάδια πέταξε ο στρατός στις παγιδευμένες περιοχές στο Α Χαλέπι: παραδοθείτε δεν έχετε καιρό… 

Διαβάστε το ολόκληρο...

US President Barack Obama walks through the Colonnade on the way from his residence to the Oval Office at the White House in Washington, DC, USA, 27 July 2016. The President will address the Democratic National Convention this evening in Philadelphia. EPA, JIM LO SCALZO

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Τα σούπερ μάρκετ βουλιάζουν στο χάος», «Η έλλειψη τροφής στη Βενεζουέλα είναι τρομακτική», «Η επιτυχία του σοσιαλισμού-Δελτίο στα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ», «Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας συνωστίζονται στα σύνορα εξαιτίας της έλλειψης τροφής». Πρωτοσέλιδα σαν κι αυτά, έχουμε δει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα για τη Βενεζουέλα. «Οι άνθρωποι τρώνε σκύλους επειδή πεινάνε», ακούγεται σε δελτία ειδήσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο στρατιωτικός σύμβουλος του Χαμενεΐ
Ο υποστράτηγος Γιαχγιά Ραχίμ Σαφεβί, στρατιωτικός σύμβουλος του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμανεΐ, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, είπε ότι είναι αδύνατον να γίνει πραξικόπημα, χωρίς τη βοήθεια ή τη γνώση μιας μεγάλης ξένης χώρας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Γερμανικά αεροσκάφη στη βάση του Ιντζιρλίκ (φωτ. αρχείου)
Την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ στην Τουρκία επισκέφτηκε χθες για πρώτη φορά από τότε που

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ιεράπολης από τους τρομοκράτες του Ι.Κ. ξεκίνησε πριν από δυο μήνες και έχει την ονομασία "Επιχείρηση του Καπετάνιου Αμπού Λέιλα", ένας Κούρδος αγωνιστής που έχασε τη ζωή του στην Ιεράπολη, τις πρώτες μέρες της επιχείρησης.
Μετά από δυο μήνες, οι Κούρδοι και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, ελέγχουν το 75% του πολεοδομικού συγκροτήματος και είναι ζήτημα ημερών ο πλήρης έλεγχος της πόλης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Aναβολή ζήτησαν και πήραν από την Υπηρεσία Ασύλου οι Τούρκοι στρατιωτικοί 
Χρήστος Χατζησπύρου
«Φοβούνται για τη ζωή τους. Ήδη οι οικογένειές τους απειλούνται και έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί» είπε η δικηγόρος των τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης την περασμένη εβδομάδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Αλεξούδης)
Στην Υπηρεσία Ασύλου παρουσιάζονται σήμερα οι δύο από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που πέρασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα τους και κατέληξαν στην Αλεξανδρούπολη. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι έξι σε ομάδες εντός των ημερών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • (Φωτ: hellenicnavy.gr)
    Τη διοίκηση της μόνιμης ναυτικής αντιναρκικής

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώργος Περδίκης

Η Δημοκρατία αποτελεί κατάκτηση για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Βασική προϋπόθεση της Δημοκρατίας είναι να καθορίζει ο λαός, ποιος θα τον κυβερνά.
Από τον καιρό της αρχαίας Αθήνας του Κλεισθένη μέχρι τη σημερινή Τουρκία του Ερντογάν, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι ίδιοι οι πολίτες μιας χώρας, μιας πόλης, μιας κοινότητας πρέπει να καθορίζουν ποιος τους διοικεί, κι ας είναι σίγουρο 100%, ότι η επιλογή τους είναι εξόφθαλμα λαθεμένη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώτα Αποστολίδου

Για επίτευξη συγκλίσεων στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, έκανε λόγο στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Οι συγκλήσεις αυτές, είπε, παραπέμπονται, πλέον, στους διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, για επεξεργασία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Διαπιστώνεται σύγκλιση στη δημιουργία οργάνων ασφαλείας σε κεντρικό επίπεδο, υπάρχουν ωστόσο διαφωνίες ως προς τις αρμοδιότητες και τη σύνθεση. Αυτό διαφάνηκε στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, γι αυτό και τα ζητήματα αυτά παραπέμφθηκαν στους δυο διαπραγματευτές με στόχο να βρεθεί κοινό έδαφος και συγκλίσεις. Ως προς τις δομές συμφωνήθηκε ότι θα υπάρχει Αστυνομία της Ομοσπονδίας, Οικονομική Αστυνομία, Σώμα Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος για θέματα τρομοκρατίας, βρόμικου χρήματος κ.λπ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τριήμερο εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, πραγματοποιούν Κούρδοι στη Λευκωσία για την κατάσταση στην Τουρκία και με αίτημα την απελευθέρωση του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος από το 1999, οπόταν και συνελήφθη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο Ναϊρόμπι της Κένυας, κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο νησί Ιμραλί (Καλόλιμνος) στη νότια θάλασσα του Μαρμαρά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι εκ των ων ουκ άνευ»

Άγκυρα: Προειδοποίηση στην ελληνοκυπριακή πλευρά πως είναι η τελευταία της ευκαιρία για συμφωνία με τους Τουρκοκύπριους στο πλαίσιο των συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, λέγοντας ότι η αναζήτηση λύσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΑΝΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Φωτογραφία:  A.P.
Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Selahattin Demirtaş, τορπιλίζει το ασταθές πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet» οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τη διαδικασία συμφιλίωσης με την Αρμενία και να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετική αναφορά έγραψε ο δημοσιογράφος Φατίχ Τσεκίργκε στην αναφερόμενη εφημερίδα, όπου σημειώνει ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Μπακού , προσπάθησε να αποσαφηνίσει τη θέση της Τουρκίας ώστε να μετριάσει την αντίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο θέμα αυτό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Γιάννη Αποστολίδη
Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης
Μεσαίωνας. Καίγανε τον τσέχο κληρικό και φιλόσοφο Ιωάννη Ούσιο, και εκείνος βλέποντας κάποια γριούλα ν’ αποθέτει και αυτή τα ξύλα της στην πυρά, αναφώνησε: O sancta simplicitas! Ω, θεία αφέλεια …

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Η φυλακή όπου είχε προφυλακιστεί ο αυτόχειρας (φωτ.: internethaber.com)
Τρίτη αυτοκτονία μετρά το στρατόπεδο των

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε ύφεση η φωτιά, φόβοι αναζωπυρώσεων

Φωτογραφία δορυφόρου της NASA: Ως την

 Κρήτη ο καπνός από τη φωτιά στη Χίο [εικόνα]

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, Γ.Τούμπας μιλά για καταστροφή που ξεπερνά το 90% στα συγκεκριμένα χωριά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εν μέσω της ανυπαρξίας της παλαιάς τάξης, που ήταν με βάση τη συμφωνία «Sykes-Picot», και την κατάρρευση της Αραβικής Δημοκρατίας (της Συρίας), απαιτείται από το Ισραήλ να καθορίσει τις περιφερειακές προτιμήσεις του στην αναζήτηση συμμάχων σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης και για τους δυο, αλλά τώρα η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, λέει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το πραξικόπημα, που έδωσε στον δημοσιογράφο Ογούζ Χάκσεβερ, σε

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top