Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Φοβάται ότι θα τη σφάξουν οι Ελληνοκύπριοι, αν δεν είναι εγγυήτρια η Τουρκία, αν φύγει ο τουρκικός στρατός. Από αυτόν τον φόβο πρέπει να απαλλαχτεί.
ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

«Η Αϊσέ πάει διακοπές», ήταν η κωδικοποιημένη
ειδοποίηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
της Τουρκίας για την έναρξη της εισβολής στην
Κύπρο το 1974,
μόνο που οι διακοπές της Αϊσέ καλά κρατούν…
42 χρόνια!
Αυτή η κοινότητα χρειάζεται να απαλλαχτεί από έναν μεγάλο φόβο. Φοβάται ότι θα τη σφάξουν οι Ελληνοκύπριοι, αν δεν είναι εγγυήτρια η Τουρκία, αν φύγει ο τουρκικός στρατός. Από αυτόν τον φόβο πρέπει να απαλλαχτεί. Ποιος θα το κάνει αυτό;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νικόλαος Νικολαΐδης (Nicholas Nicholaides), The Saker (USA)
Μια ιστορική εξήγηση. Ο δυτικός κόσμος είναι άρρωστος και η θεραπεία του ονομάζεται Ρωσία, όχι η Ρωσία του Γέλτσιν, αλλά αυτή του Πούτιν. Σύμφωνα με την Δύση, ένας "καλός" Ρώσος ηγέτης πρέπει να αποδυναμώσει τη Ρωσία και να τη κάνει να είναι εξαρτημένη, ο Πούτιν κάνει το αντίθετο -κάνει τη Ρωσία ισχυρή και ανεξάρτητη, είναι επομένως «κακός» για τη Δύση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βασίλης Βιλιάρδος
«Η ανεργία στην Ελλάδα δεν πρόκειται να πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό πριν από τα μέσα του αιώνα (2050), εάν δεν γίνουν νέες παρεμβάσεις. Το έλλειμμα του συνταξιοδοτικού συστήματος βρίσκεται στο μη βιώσιμο επίπεδο του περίπου 10% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 2% στη ζώνη του ευρώ. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη μια περαιτέρω μείωση των τρεχουσών συντάξεων – ενώ αυτό μπορεί να γίνει με την «αναμόρφωση» των σημερινών συντάξεων, καθώς επίσης με την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου για τις παροχές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θα βοηθήσει, όμως ενεργά σε ότι της ζητηθεί από τις 2 κοινότητες , πρόσθεσε

Δώρο και ευχές για χρόνια πολλά στον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, για τα σημερινά, εβδομηκοστά γενέθλιά του, έδωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στη συνάντησή τους το απόγευμα, στο πρωθυπουργικό γραφείο, στο Λονδίνο.
Κατά τη συνάντηση, η κ. Μέι ανέφερε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αναπτύσσονται πολύ καλά και υπάρχουν και άλλα πάνω στα οποία μπορούν να οικοδομήσουν».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε στο κανάλι ΝΤV ότι 70.000 έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον νόμο με την υποψία ότι σχετίζονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατά την Άγκυρα είναι ο ιθύνων νους του πραξικοπήματος.
Σε συνολικά 32.000 συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για το θρησκευτικό κίνημα που η κυβέρνηση κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε στο κανάλι ΝΤV ότι 70.000 έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον νόμο με την υποψία ότι σχετίζονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατά την Άγκυρα είναι ο ιθύνων νους του πραξικοπήματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μπρατισλάβα
Η Βρετανία, ακόμη και εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα παραμείνει αντίθετη «σε οποιαδήποτε ιδέα ενός ευρωπαϊκού στρατού», καθώς το ΝΑΤΟ πρέπει να μείνει «ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας της Ευρώπης», δήλωσε την Τρίτη ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον.
«Συμφωνούμε στο ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης, αλλά θα συνεχίσουμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιδέα συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού στρατού ή σύστασης ενός αρχηγείου για έναν ευρωπαϊκό στρατό, ο οποίος είναι πιθανόν να υπονομεύσει την αρχή του ΝΑΤΟ»,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ουάσινγκτον
Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκαταστήσουν αντιπυραυλικά συστήματα στη Νότιο Κορέα «το συντομότερο δυνατό», δεδομένου του ρυθμού με τον οποίο η Πιονγιάνγκ προχωρά σε πυραυλικές δοκιμές, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.
Πρόκειται για εξελιγμένα κινητά αντιβαλλιστικά συστήματα THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) που έχουν ως αποστολή την αναχαίτιση πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς.Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υψυπουργός

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μπρατισλάβα
Tην πρότασή τους για την ευρωπαϊκή άμυνα, το πλέον φιλόδοξο σχέδιο της ΕΕ εδώ και δύο δεκαετίες, παρουσιάζουν την Τρίτη, στη Μπρατισλάβα, Γαλλία και Γερμανία. Στόχος είναι να πείσουν τους επιφυλακτικούς ανατολικοευρωπαίους και να αποφύγουν μια μελλοντική σύγκρουση με τη Βρετανία στο θέμα της άμυνας, αφού οριστικοποιηθεί το διαζύγιο των δύο μερών. Οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ,

Διαβάστε το ολόκληρο...

FILE PHOTO. Russian President Vladimir Putin (R) and Turkey's Prime Minister Recep Tayyip Erdogan. EPA/YURI KOCHETKOV

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία τον Οκτώβριο, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η Μόσχα επιθυμεί την πλήρη αποκατάσταση των πολιτικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την Άγκυρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαβάστε το ολόκληρο...

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαμηνύει ότι «η Ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την σύγκριση με τα άλλα θρησκεύματα και δόγματα».
Νέα πυρά στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εκτοξεύει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το μάθημα των θρησκευτικών, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Τον κατηγορεί ότι επιχειρηματολογεί απέναντι σε αιτήματα, που ουδέποτε προέβαλε η Εκκλησία προκειμένου να προσπεράσει τις επιφυλάξεις της ως «φανατικές, παλαιολιθικές, ή αντιδημοκρατικές».

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Στη φωτογραφία, ισραηλινό ελικόπτερο τύπου CH-53 προσγειώνεται στο Στεφανοβίκειο.
Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ εμβαθύνεται διαρκώς και σε όλους τους τομείς. Το εύρος που έχει λάβει στην αμυντική διάστασή της είναι αφενός ορατό και μετρήσιμο, αφετέρου πολύ ουσιαστικό, καθώς έχει δώσει στις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις και να ανταλλάξουν κρίσιμες πληροφορίες. Η τελευταία αφορμή γι’ αυτό δόθηκε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, σε μια μακράς διαρκείας κοινή άσκηση επιθετικών ελικοπτέρων που διεξήχθη κυρίως στις πλαγιές του Ολύμπου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αν και στην τρίμερη δεν τέθηκε καμιά ημερομηνία, σε σύντομο διάστημα ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί και πάλι με τους δύο ηγέτες, δήλωσε ο Ειδικός του Σύμβουλος, Έσπεν Μπαρθ Έιντε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χαβαντίς. Όπως ανέφερε στην απεσταλμένη της τ/κ εφημερίδας, Εσρά Αϊγκίν, ο κ. Έιντε δεν υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία οι δύο ηγέτες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει, είναι πολιτικά ζητήματα στρατηγικής σημασίας και είναι μονοψήφιος ο αριθμός τους, λιγότερα από 10, "πράγμα που σημαίνει το περισσότερο 9". Μεταξύ αυτών, είπε, το εδαφικό και η ασφάλεια και εγγυήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Γιαννάκη Λ. Ομήρου
Προέδρου Βουλής των Αντιπροσώπων
Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Το θέμα της παράνομης εκμετάλλευσης των Ε/Κ περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου συνιστά μια από τις πιο σοβαρές πτυχές της προσπάθειας της Τουρκίας για παγίωση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής του 1974.
Μαζί με τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων, ο σφετερισμός των Ε/Κ περιουσιών στόχευσε στη διαμόρφωση τέτοιων

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώργος Πλουτάρχου
Εν μέσω της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται στο Κυπριακό και των διαφαινόμενων εξελίξεων στο προσεχές μέλλον, τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι, πραγματοποιούν στις 3 Οκτωβρίου νέα κοινή εκδήλωση αποστολής πολιτικών μηνυμάτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Είμαι ένα άτομο που στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας»
Κωνσταντινούπολη: Μόνο ένα "λιμάνι" υπάρχει στο οποίο μπορούν να καταφύγουν οι Τ/κ και αυτό είναι η Τουρκία, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως οι Τ/κ επιθυμούν μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την ασφάλεια (της Τουρκίας) αλλιώς δεν θα εγκριθεί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος
Λευκωσία: Παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό με ανοικτή ημερομηνία αποχώρησης, ζητά η Άγκυρα. Θέτοντας, μόνο, χρονική περίοδο επαναξιολόγησης της κατάστασης, που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε αποχώρηση, η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νομιμοποίηση του κατοχικού στρατού μέσα από τις πρόνοιες μιας συμφωνίας.
Παράλληλα, επιμένει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση, στα πρότυπα αυτών που διατηρούν στο νησί οι Βρετανοί, ώστε να είναι εκεί συγκεντρωμένες οι δυνάμεις της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια ώρα περίπου διήρκησε η συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Εδαφικό και περιουσιακό ήταν τα θέματα που τέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» της πρώτης επίσημης συνάντησης των δυο.
Κατά τη συνάντηση, η κα Μέι ανέφερε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου αναπτύσσονται πολύ καλά και υπάρχουν και άλλα πάνω στα οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε».

Διαβάστε το ολόκληρο...


Με τον Λάζαρο Μαύρο
Ο Τ Α Ν επικαλέστηκε, με περισσό θράσος, στην τηλεόραση του ΡΙΚ, την προπερασμένη Πέμπτη, τη σοφή μέθοδο της κλήρωσης όλων των πολιτών στα όργανα της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας, ο διαπραγματευτής στις «διακοινοτικές» συνομιλίες με τους Τούρκους κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, δεν ανησύχησε άραγε ότι πολλοί εν Κύπρω είναι επαρκέστερα από τον ίδιο μελετημένοι, για όσα επινόησαν κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως και εφήρμοζαν στο μοναδικό στην ιστορία δημοκρατικό πολίτευμα (462 - 322 προ Χριστού) οι αρχαίοι Αθηναίοι; 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται στην Τουρκία ο παραλογισμός με το κυνήγι μαγισσών που έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, εναντίον στελεχών του δικτύου Γκιουλέν.
Ενώ οι απομακρύνσεις στελεχών του κρατικού μηχανισμού πάνε κι έρχονται και οι απομακρυνθέντες ίσως προσεγγίζουν τις εκατό χιλιάδες, αυτό που δεν έγινε μέχρι σήμερα, είναι η κάθαρση στις τάξεις του ΑΚΡ, όπου ο Γκιουλέν ήταν συνιδιοκτήτης!
Τις ημέρες αυτές συνταράσσεται η Τουρκία από φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία φαίνονται 12 βουλευτές του ΑΚΡ να πλαισιώνουν τον Γκιουλέν, σε επίσκεψη που έκαναν στην κατοικία του, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οικογενειακή φωτογραφία του επενδυτή

Η εταιρεία OMNIX του λιβανο-αμερικανού Faad Mitri είχε κλείσει συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση για επενδύσεις στον τουρισμό συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επενδύσεις θα δημιουργούσαν 1.200 νέες θέσεις εργασίας εντός του 2018.
Το όλο deal της κυβέρνησης Ράμα με τους επενδυτές επιμελήθηκε προσωπικά η υπουργός Οικονομικών Μίλβα Ικόνομι η οποία βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ξεκινάει η τελική φάση των επιχειρήσεων

Άντρες του συριακού στρατού ετοιμάζονται για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης - Η Τουρκία στέλνει κι άλλο στρατό προς ενίσχυση του FSA, ο οποίος με τη σειρά του θα επιχειρήσει την κατάληψη της αλ-Μπαμπ
Στρατιωτικές πηγές, ανακοίνωσαν την Τρίτη, ότι ο συριακός στρατός, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτών στην αεροπορική βάση του Κουβέιρες, στα ανατολικά της επαρχία του Χαλεπίου, για να ξεκινήσουν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στις κατεχόμενες από το ISIS, βορειοανατολικές περιοχές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο σεισμός που ξεκίνησε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τον κρατικό μηχανισμό της γείτονος, συνεχίζεται και φθάνει μέχρι την υπηρεσία πληροφοριών, τη ΜΙΤ.
Στα πλαίσια της ανάκρισης που ξεκίνησε μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, 87 στελέχη της ΜΙΤ έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία και ιδιωτεύουν.
Από το μικροσκόπιο της ανακριτικής διαδικασίας πέρασαν 141 στελέχη της ΜΙΤ, και για 100 απο αυτούς η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί.
Για 87 στελέχη από τα 100, έχει αποφασιστεί η απόλυσή τους και η απομάκρυνσή τους από την υπηρεσία, με βάση τον Κανονισμό υπ' αρ. 667, που υπέχει θέσιν νόμου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

AFP, REUTERS
Στις φλόγες έχει παραδοθεί λεωφορείο, στη συνοικία Σαλαχαντίν, στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου.
Ενώ κλιμακώνεται ο διπλωματικός «πόλεμος» μεταξύ της Ρωσίας και των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο πραγματικός πόλεμος μαίνεται στη Συρία, φέρνοντας σε απόγνωση περίπου 250.000 αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στο ελεγχόμενο από αντικαθεστωτικούς αντάρτες ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άγκυρα: Ο βασικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον οίκο αξιολόγησης αξιόχρεου Moody's μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk), λέγοντας ότι η απόφαση ήταν πολιτική και ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε «προδοτικές» απόπειρες υπονόμευσης της οικονομίας της.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, που είναι ο βασικός εκπρόσωπός της, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η οικονομική πολιτική της Τουρκίας παραμένει σε σωστό δρόμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τελ Αβίβ: Οι εταιρίες που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του τεράστιου ισραηλινού κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν υπέγραψαν σήμερα συμφωνία ύψους 10 δισεκ. δολαρίων για την παροχή αερίου 1,6 τρισεκ. κυβικών ποδιών (tcf, 45,31 δισ. κυβικά μέτρα) στην Εθνική Εταιρία Ηλεκτρισμού της Ιορδανίας.
«Υπό την αίρεση των ρυθμιστικών εγκρίσεων από το Ισράηλ και την Ιορδανία, οι πωλήσεις… αναμένεται να ξεκινήσουν μόλις αρχίσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος» ανέφερε η Noble Energy, η εταιρία διαχείρισης του έργου. Οι συνομιλίες για μια συμφωνία ξεκίνησαν πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται σχεδόν παρέλαση ευτυχισμένων ανθρώπων. Φαγοπότια. Βραδιές ευχάριστες. Στο πνεύμα τού παίξε να χορέψουμε...
Το μέρος αυτό είναι μια χώρα ανθρώπων που πιστεύουν ότι η ευτυχία σου δίδει χαρά στους άλλους ανθρώπους και η δυστυχία σου πόνο. Μόνο εδώ είναι έτσι; Παντού είναι έτσι. Γι’ αυτό λένε «να γελάσω για να σκάσουν». Προσπαθούν να μην φαίνονται θλιμμένοι για να μην χαροποιήσουν κανέναν. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται σχεδόν παρέλαση ευτυχισμένων ανθρώπων. Φαγοπότια. Βραδιές ευχάριστες. Στο πνεύμα τού παίξε να χορέψουμε να σκάσουν όσοι ζηλεύουν. Έστω και αν το αίσθημα τού να μοιράζεσαι την ευτυχία σου δεν έχει αναπτυχθεί, έχει αναπτυχθεί πολύ όμως το αίσθημα της συμπόνιας. Λυπούνται τους κακόμοιρους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την εκτίμηση ότι στην παρούσα φάση η εμπορικά πιο βιώσιμη επιλογή για την αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου είναι ένας περιφερειακός αγωγός κατευθείαν προς τις υφιστάμενες υποδομές για Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στην Αίγυπτο, διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στο 3ο Φόρουμ του Λονδίνου για Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (‘3rd London Gas & LNGForum’).
Στην προσφώνησή του ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η σύνδεση με τις εγκαταστάσεις LNG στις περιοχές Idku και Damietta φαίνεται να είναι η πιο βιώσιμη αν υπολογίσει κανείς το σημερινό οικονομικό περιβάλλον και τις ποσότητες φυσικού αερίου που έχουν επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στη Cyprus Times – Οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, η οικονομία, οι επενδύσεις της Εκκλησίας και η φιλανθρωπία – Γιατί δε θεωρεί ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού – Που σκοντάφτει η μεγάλη επένδυση της Γεροσκήπου
Δεν υποχρεώσαμε κανέναν να προσκυνά… Της Επιτρόπου δεν της πέφτει λόγος

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αλέξης Ζακυνθινός
122
Ο Ρώσος πρόεδρος είναι σε θέση να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις επιθέσεις εναντίον του, έχοντας την πλήρη στήριξη του λαού του – ενός λαού που, σε αντίθεση με εμάς τους νεοέλληνες γνωρίζει πολύ καλά ότι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ενώ δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με κόπο, με στερήσεις και με οδύνες..
«Ο νέος ψυχρός πόλεμος έχει μία μεγάλη διαφορά με τον προηγούμενο:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνέντευξη στον Benjamin Lemoine,ερευνητή κοινωνιολογίας στο CNRS(Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών), με ειδίκευση στο δημόσιο χρέος και τις σχέσεις μεταξύ κρατών και χρηματοπιστωτικών θεσμών.[1]
Μετάφραση: Πάνος Αγγελόπουλος
Εισαγωγή

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άλλοι 4 στρατιώτες νεκροί και 6 τραυματίες στο Μαρντίν

Εκτός από τους έξι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Σίρνακ-Ουλούντερε, άλλο τέσσερις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην κωμόπολη Κιζίλτεπε του Μαρντίν, όταν ανατινάχτηκε το αυτοκίνητο που επέβαιναν, από παγιδευμένη βόμβα που εξερράγη την ώρα της διέλευσής του.

Οι τραυματίες διαομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/STRINGER/IRAQ
Μαχητές του PKK στην οροσειρά Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία (φωτ. αρχείου).
Έξι Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σε συγκρούσεις με Κούρδους αποσχιστές - αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η σύγκρουση τουρκικού στρατού - PKK έλαβε χώρα στην περιφέρεια Ουλούντερε της επαρχίας Σιρνάκ, σε σημείο ελέγχου κοντά σε τοπική φυλακή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αδυναμία να καταβάλλει την πρώτη δόση δήλωσε νωρίτερα σήμερα η εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, η διαφάνεια των οικονομικών της οποίας τελεί υπό το μικροσκόπιο των αρχών τους τελευταίους μήνες και έχει πυροδοτήσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Η εταιρεία απέστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ζητώντας 48ωρη παράταση της προθεσμίας, κάτι που ωστόσο δεν είναι εφικτό βάσει των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού. Η εταιρεία έχει προθεσμία μέχρι τις 19:00 απόψε προκειμένου να καταβάλλει την πρώτη δόση, όπως έχουν ήδη πράξει Σκάϊ, Αλτερ Έγκο και Αντέννα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με μήνυμα στο twitter σχολίασε τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε μετά την τριμερή της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι δεν τέθηκαν χρονοδιαγράμματα ούτε και ζήτημα επιδιαιτησίας και ότι η διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα Υόρκη: Την προτροπή να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία, προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, χωρίς καθυστέρηση, απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι Μουν προς τους δύο ηγέτες, με τη δήλωση που ανέγνωσε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. «Ο χρόνος είναι πολύτιμος», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα Υόρκη: Τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος θα επιδιώξει να «κλειδώσει» στη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, έχει διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο Αναστασιάδης και Ακιντζί, μετά την επιστροφή τους στην Κύπρο από τη Νέα Υόρκη, θα αρχίσουν εντατικές διαπραγματεύσεις για γεφύρωση των διαφορών με στόχο να επανέλθουν στο τέλος Οκτωβρίου στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού, για νέα συνάντηση με τον Μπαν Κι Μουν.
Γράφει: Κώστας Βενιζέλος

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Φοίβου Κλόκκαρη*

Οι ανησυχίες μας, που προκλήθηκαν απο τα συμφωνηθέντα στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης (Συναπόφαση των δύο Constituent States για όλα τα θέματα στο επίπεδο του Ομόσπονδου Κυπριακού Κράτους – Μηχανισμός επίλυσης αδιέξοδων με κλήρωση στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία και ξένο δικαστή στη δικαστική) ,πολλαπλασιάστηκαν από τη δημοσίευση στον ημερήσιο τύπο των προτάσεων της Ελληνοκυπριακής πλευράς για το κεφάλαιο της Ασφάλειας και συγκεκριμένα:

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΣΥΡΙΓΟΣ*
«Η πιο βαρετή διεθνής διαφορά στον κόσμο». Με αυτή την αφοριστική διαπίστωση είχε περιγράψει πριν από χρόνια το Κυπριακό η διεθνής επιθεώρηση Jane’s Foreign Report. Και δεν είναι μόνον οι ξένοι. Στα ελληνικά ΜΜΕ επικρατεί η αντίληψη ότι το Κυπριακό δεν «πουλάει» ως θέμα. Είναι επίσης γεγονός ότι κανείς δεν θυμάται μετά 42 χρόνια ποιος γύρος συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού είναι αυτός ή τι ακριβώς συζητήθηκε με τον προηγούμενο εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016


terroristas_estado_islamico-jpg_1718483346

Οι μάχες για τον έλεγχο του καταυλισμού παλαιστινίων προσφύγων  Handarat στο βορρά της πόλης του Χαλεπίου προκάλεσαν απροσδιόριστο αριθμό νεκρών και τραυματιών στις τάξεις του συριακού στρατού και της Daesh.
Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (Daesh στα αραβικά) ανέκτησε και πάλι τον έλεγχο του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού της Handarat, βόρεια του Χαλεπίου, μετά από σκληρές μάχες κατά του συριακού στρατού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παναγιώτης Μπαλακτάρης
δικηγόρος
Ο κ. Νίκος Παππάς το 2008 άφησε την εργασία του στη Σκωτία, προκειμένου να συνεισφέρει στον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία. Παλαιόθεν φίλοι με τον πρωθυπουργό, τους ένωνε η Αριστερά και οι προσδοκίες τους για την ανάρρηση του κόμματός τους στην κυβέρνηση. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο κ. Παππάς είναι έκτοτε ο εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα.
Ο στόχος επετεύχθη τον Ιανουάριο του 2015 και ο κ. Παππάς τοποθετήθηκε από τον κ. Τσίπρα υπουργός Επικρατείας. Άνοιξε την ΕΡΤ, η οποία μετετράπη σε «παραμάγαζο» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εξήγγειλε την αναδιανομή της τηλεοπτικής ισχύος, δια της διαδικασίας αδειοδοτήσεως των τηλεοπτικών σταθμών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Τουρκικό αεροσκάφος τύπου CN-235 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στις 07:27 στα 3.400 πόδια και παρέμεινε για ένα λεπτό στο FIR Αθηνών
Νέες τουρκικές προκλήσεις νωρίς το πρωί της Κυριακής πάνω από το Αιγαίο.
Τουρκικό αεροσκάφος τύπου CN-235 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στις 07:27 στα 3.400 πόδια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ντονμπάς-Λεβάντε: δύο πόλεμοι με ένα μοναδικό σκοπό.  Επιφορτισμένος με την αποστολή να φράξει τον «νέα δρόμο του μεταξιού» που πρέπει να περάσει από τη Σιβηρία και να συνδεθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ουκρανίας, ο πρόεδρο Πέτρος Ποροσένκο ήρθε, στις 21 Σεπτεμβρίου, για να επαναλαμβάνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την αγγλοσαξονική προπαγάνδα σχετικά με το πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράκ, ο οποίος στοχεύει να φράξει την ιστορική διαδρομή του «δρόμου του μεταξιού».
Τιερί Μεϊσάν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ο.Η.Ε την περασμένη Πέμπτη 22/9.
Οι συνεργάτες του Προέδρου φρόντισαν να μεταφράσουν την ομιλία του στα ελληνικά και να την «ανεβάσουν» στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην του ΑΚΕΛ) άσκησαν δριμεία κριτική στον Πρόεδρο καταλογίζοντας του εικόνα ωραιοποίησης των διαπραγματεύσεων και παραπλάνησης των ξένων ηγετών αλλά και των Ελληνοκυπρίων.  

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Τουρκίας στην κατηγορία του "ακατάλληλου για επένδυση", επικαλούμενος τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, τους κινδύνους από την εξωτερική χρηματοδότηση και την επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας.

Ο οίκος, που έριξε την Τουρκία από τη βαθμίδα Baa3 στην Ba1, διατηρεί πάντως "σταθερή" την προοπτική της χώρας, σημειώνοντας ότι η "ευέλικτη" οικονομία της και τα ισχυρά φορολογικά έσοδά της εξισορροπούν τις πιέσεις που δέχεται το ισοζύγιο πληρωμών της. O οίκος Standard & Poor's είχε υποβαθμίσει την Τουρκία κατά δύο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιμέλεια: Χαράλαμπος Ζάκος
Από τις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι βομβαρδίζουν τις θέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους οι Βρετανοί, σύμφωνα με αφιέρωμα της Daily Mail.
Ρεπορτάζ της Daily Mail σχετικά με τους βρετανικούς βομβαρδισμούς θέσεων του Ισλαμικού Κράτους αναφέρεται στις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι ως το ορμητήριο των βρετανικών μαχητικών που βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «τα Βρετανικά μαχητικά Tornado και Typhoon που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση στην Κύπρο σφυροκοπούν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παντελής Σαββίδης
Λίγο μετά τον Μάη του ’68, ο οποίος συγκλόνισε τα κομμουνιστικά κόμματα της εποχής, το πλέον πρωτοπόρο από τα ευρωπαϊκά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, επιχείρησε μια ριζική αλλαγή στην πολιτική του. Διεύρυνε την τομή στην εξάρτησή του από το Σοβιετικό ΚΚ, την οποία άρχισε ο Τολιάτι με τη στροφή του Σαλέρνο. Ήθελε να ενσωματώσει τον νεανικό ριζοσπαστισμό που αναδύθηκε από τα γεγονότα του Μάη, αλλά τη δυναμική αυτού του ριζοσπαστισμού να την διοχετεύσει προς μεταρρυθμίσεις τις οποίες έκρινε αναγκαίες για την ιταλική κοινωνία.
Ο ηγέτης του, Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, συμμετείχε στον δημόσιο προβληματισμό. Και μια από τις σημαντικές ομιλίες του στη στροφή που επιχειρήθηκε, είχε τον παραπάνω τίτλο.
Με τη διαφορά πως μιλούσε για το ιταλικό και όχι το ελληνικό φθινόπωρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Richard N. Haas
Αθήνα

Ας φανταστούμε ότι βρισκόμαστε στο 2020. Ο διοικητής της CIA ζητά επείγουσα συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς η Βόρεια Κορέα κατάφερε να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα αρκετά μικρή ώστε να χωράει μέσα στη μύτη ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να φτάσει στην αμερικανική επικράτεια. Στην Ουάσινγκτον αλλά και στη Σεούλ, το Τόκιο και το Πεκίνο πραγματοποιούνται συναντήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων με στόχο να καθορίσουν την απάντησή τους. Αυτό το σενάριο μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικό σήμερα, αλλά αφορά περισσότερο την επιστήμη της πολιτικής παρά την επιστημονική φαντασία. Η Βόρεια Κορέα μόλις

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤOY
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (φωτ. αρχείου).
Συνάντηση με τον Λίβυο ομόλογό του Μοχάμεντ Τάχα Σιάλα είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, που συναντήθηκαν την Τετάρτη, εξέτασαν τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και θέματα σχετικά με την επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/DARREN ORNITZ
«Ανταλλάξαμε κάποιες ιδέες και πετυχαμε μια μικρή πρόοδο. Εξετάσαμε ορισμένες κοινές ιδέες με εποικοδομητικό τρόπο», πρόσθεσε ο Κέρι, ο οποίος στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συνάντηση των ΥΠΕΞ των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού

«Μικρή πρόοδο» στο θέμα της επίλυσης της συριακής κρίσης διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά τη νέα συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη, την επομένη μιας ακόμη αποτυχημένης παρέμβασης της διεθνούς διπλωματίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top