Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

  • Θρήνος για ένα από τα θύματα στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Στον Νο1 ύποπτο, το Ισλαμικό Κράτος, κυρίως εξαιτίας της ομοιότητας της επίθεσης με αυτή του Παρισιού, αλλά και μετά τη διαβεβαίωση του PKK ότι δεν έχει καμία σχέση με το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, στρέφονταν οι τουρκικές Αρχές, και σήμερα οι τζιχαντιστές ήρθαν να τους επιβεβαιώσουν.

Σύμφωνα με το Reuters, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κλαμπ Reina, μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους και άφησε πίσω της 69 τραυματίες.
Η ανάληψη ευθύνης δημοσιεύτηκε στο τζιχαντιστικό «πρακτορείο ειδήσεων» Aamaq· «ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου επιτέθηκε στο πιο διάσημο νυχτερινό κέντρο όπου οι χριστιανοί γιόρταζαν την παγανιστική γιορτή τους», αναφέρεται στο Associated Press. Ακόμα τονίζεται ότι ο δράστης άνοιξε πυρ ανταποκρινόμενος στις εντολές του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ενώ η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως «υπηρέτρια του σταυρού».

(Φωτ.: EPA)
Αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας, επιβεβαιώνουν ότι για επτά λεπτά ο δράστης πυροβολούσε στα τυφλά μέσα στο Reina, ρίχνοντας συνολικά 180 σφαίρες. Κατά την είσοδό του στο κλαμπ είχε αφήσει ήδη πίσω του δύο νεκρούς, ένα αστυνομικό και έναν πολίτη.
Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα της Hürriyet και της Karar, επικαλούμενα αξιωματούχους, αναφέρουν ότι ο μακελάρης, που παραμένει άφαντος, ίσως έχει καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν ή το Κιργιστάν. 

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top