Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"Βόμβες" απ' τον Ασωπό στο πιάτο μας, ακόμη και στην Κρήτη... Έστω κι αν τα προϊόντα που φέρνουμε στο νησί μας απ’ τις περιοχές αυτές δεν είναι σε μεγάλες ποσότητες, το σίγουρο είναι ότι κρεμμυδάκια, πατάτες και καρότα από τη γη των Οινοφύτων και του κάμπου των Θηβών έρχονται κάθε χρόνο σε όλες τις ελληνικές αγορές, γεγονός που θα έπρεπε να σημάνει συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό, όπως λένε στη "Ν.Κ." οικολόγοι, γεωπόνοι και ο εκπρόσωπος των εποπτών δημόσιας υγείας Αντώνης Παπαδάκης. Πόσα από τα προϊόντα αυτά είναι μολυσμένα; Ένα μέρος, όλα ή ελάχιστα; Τι έρευνες έχουν γίνει; Μετά τη φοβερή μελέτη που δόθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο στη δημοσιότητα για τα βαρέα μέταλλα που βρέθηκαν στα προϊόντα, ποιες ενέργειες έγιναν από το κράτος; Ερωτήματα που καίνε, παραμένουν αναπάντητα!
«Η αλήθεια είναι

Διαβάστε το ολόκληρο...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKC-mO49ewDaFds2XASrKGm3_R-NqhvUU-rSkL-l8bFtvkHmQwroyhmQPGUsZpiXyq8IWJjnBvAeypxLoEcEk_LCXEyii3IxY42sEAyzlqQlWu0IP3Nq1e0DBdHEeAZybYYR-7iW3ZK69u/s400/karatzaferis_psinakis.jpg

O Γ. Καρατζαφέρης κτηματομεσίτης με μαύρο χρήμα στο Λονδίνο; Είναι δυνατόν;

Ανδρέας Φ. Αναγνώστης
Οι ελληνες δημοσιογράφοι ρίχνουν πάλι αυτές τις μέρες ευθύνες σ' όσους έλληνες νόμιμα επενδύουν σε ακίνητα στο Λονδίνο όπως έχουν κάθε δικαίωμα. Κανείς όμως δεν ασχολείται πραγματικά μ' όσους ξεπλένουν μαύρα χρήματα στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου.Πρώτος απ' όλους ο συνάδελφος τους και πρόεδρος κόμματος Γ. Καρατζαφέρης! Ο Γ. Καρατζαφέρης εδώ και χρόνια δουλεύει χωρίς να πολυφαίνεται στην κτηματαγορά του Λονδίνου με δυο εταιρίες:

Διαβάστε το ολόκληρο...


Στην Ελλάδα και την Κρήτη θα βρίσκονται από σήμερα οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής που πριν μερικούς μήνες είχαν εγκλωβιστεί στο ορυχείο του Σαν Χοσέ.
Ο ιδιοκτήτης της μεταλλευτικής εταιρείας ΕΛΜΙΝ Α.Ε, κ. Βαρδινογιάννης, γνώριμος της πρέσβειρας της Χιλής στην Ελλάδα, κ. Κάρμεν Ιμπάνιες , υποσχέθηκε ότι αν τελικά βγουν ζωντανοί θα τους καλέσει στην Ελλάδα και μάλιστα στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Κρήτη, για να γνωρίσουν από κοντά τις ελληνικές ομορφιές και ναπεράσουν ξέγνοιαστα μερικές μέρες μακριά από τον εφιάλτη που έζησαν.Οι 33 μεταλλωρύχοι έρχονται το πρωί στην Αθήνα....

Διαβάστε το ολόκληρο...


"Μπαράζ" προσφορών χωρίς... ανταπόκριση στην αγορά της Ερμού - "Βροχή" τα λουκέτα! - Στο -17,5% ο όγκος των λιανικών πωλήσεων το Μάρτιο


Η άποψη «φθηνό, άρα και χαμηλής ποιότητας» φαίνεται να έχει μπει στο περιθώριο εν μέσω οικονομικής κρίσης. Οι καταστηματάρχες έχουν λάβει το μήνυμα «no money no shopping» και έτσι έχουν επιστρατεύσει όλα τα δυνατά μέσα για να ανταπεξέλθουν της ύφεσης. Όσοι έχουν αφομοιώσει την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το ελληνικό εμπόριο και κυρίως ο κλάδος ένδυσης και υπόδησης, έχουν προχωρήσει σε «επιχείρηση προσέγγισης πελατείας», ενώ όσοι αψηφούν τον κίνδυνο του «λουκέτου» οδεύουν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εκτός από τις 5000 ιστοσελίδες που έχουν απαγορευτεί στην Τουρκία από το 2001, ήρθε νέα απαγόρευση.
138 λέξεις κατά τη  χρήση του Internet απαγόρευσε το Συμβούλιο Πληροφορικής και νέων Τεχνολογιών, που υπάγεται στον πρωθυπουργό.
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δημοσιογραφικές ενώσεις, νομικοί, ακαδημαϊκοί και ακτιβιστές του ίντερνετ, αντιδρούν και χαρακτηρίζουν την απόφαση αντισυνταγματική.
Είναι προσπάθεια να προστατευθούν οι ανήλικοι από πορνογραφικές σελίδες ή είναι ένας τρόπος λογοκρισίας;
Οι λέξεις...............

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Ολλανδία προκάλεσε πρωτοσέλιδο άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας “De Pers” με τίτλο «Η Τουρκία κυνηγά ελληνικές εκποιήσεις», το οποίο συνοδευόταν από φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Σαντορίνη πάνω στην οποία κυμάτιζε τουρκική σημαία.


Εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης ο πρέσβης μας στη Χάγη κ. Ιωάννης Οικονομίδης απέστειλε προς τη διεύθυνση της εφημερίδας επιστολή στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ισραήλ, αντί να συσπειρώνει τις αντίπαλες παρατάξεις, συντελεί στην αποξένωσή τους
Την ώρα που η οργάνωση AIPAC, με αποστολή την προώθηση των αμερικανο-ισραηλινών σχέσεων, απασχολεί τη δημοσιότητα χάρη στην ομιλία που παρέθεσε εκεί ο πρόεδρος Ομπάμα, ανησυχητικά σημάδια επικείμενου σχίσματος παρατηρούνται στις κατά τόπους εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ. Διαψεύδοντας όσους θεωρούν το εβραϊκό στοιχείο των ΗΠΑ ταγμένο πίσω από τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους, οι εβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ διακρίνονται για τις έντονες πολιτικές διαφωνίες τους και την εκλεκτική στήριξη που προσφέρουν στο εβραϊκό κράτος. Η ίδρυση της Επιτροπής Εβραιο-Αμερικανικών Θεμάτων της Ιντιάνας (JAACI) πέρασε σχεδόν απαρατήρητη στα ΜΜΕ της χώρας. Η νέα οργάνωση, όμως, μπορεί να αποτελεί τον προάγγελο διευρυνόμενου χάσματος στο εσωτερικό της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα εξέφρασε ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, από το βήμα ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, η εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς, τόσο σε χερσαίες όσο και σε θαλάσσιες περιοχές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το δικαστήριο στο οποίο παρέπεμψε σήμερα ο εισαγγελέας που διεξάγει την ανάκριση για την υπόθεση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και της σκευωρίας και του σχεδίου πραξικοπήματος Βαριοπούλα (Balyoz) τον διοικητή της Διοίκησης Ακαδημιών Πολέμου της Τουρκίας, αντιπτέραρχο Μπιλγκίν Μπαλανλί (Bilgin Balanl) αποφάσισε την σύλληψή του. Να σημειωθεί ότι ο Μπαλανλί εθωρείτο μετά βεβαιότητος ο επόμενος αρχηγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.Η σύλληψη ενεργεία στρατηγού τεσσάρων είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Τουρκία και θεωρείται η κορυφή του παγόβουνου της σύγκρουσης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των κεμαλικών -στρατιωτικών και πολιτικών- και των ισλαμιστών του Ερντογάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα Ακόμη και για την εγκατάσταση κέντρου έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση τσουνάμι διαφωνούν η Ελλάδα και η Τουρκία στο Αιγαίο. Οι δύο χώρες φαίνεται ότι δεν μπορούν να συντονιστούν ώστε να συσταθεί ένα τέτοιο κέντρο στην περιοχή - μία ιδέα που ξεκίνησε έπειτα από το καταστροφικό τσουνάμι του 2004 που προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές σε σειρά χωρών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επιχειρήσεις, «πολιτιστικές» εκδηλώσεις, εκπαίδευση, χώροι προσευχής, «ιδιωτικές» επισκέψεις της τουρκικής ηγεσίας: Το εξτρεμιστικό ισλαμικό κίνημα των Νουρτζου πατάει πόδι στην παραμεθόριο, αλλά στην Αθήνα πέρα βρέχει...

Αν εξετάσει κανείς στο σύνολο τους, και όχι αποσπασματικά, τις... δραστηριότητες των Τούρκων για την τουρκοποίηση της Θράκης, θα πιστώσει μία κάθετη αναβάθμιση τους, το τελευταίο κυρίως έτος...

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Δεν μπορείς να εορτάζεις μαζί με κάποιον που προκαλεί και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητές σου στο Αιγαίο»

Ρεπορτάζ: Λουκάς Δημάκας

Αρνητικά απάντησε η Πολεμική Αεροπορία σε τουρκική πρόσκληση _ δεν θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη, ούτε θα παραστεί ο αρχηγός της _ στο διεθνές αεροπορικό σόου που διοργανώνει αυτή την εβδομάδα (4 - 5 Ιουνίου) η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας στη Σμύρνη με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Οι επιθέσεις κατά της Ελλάδος και οι περί αναδιάρθρωσης του χρέους της φιλολογίες έχουν συγκεκριμένους στόχους, καταγγέλλει ο συγγραφέας, οικονομολόγος και ένας από τους πιο ένθερμους ευρωπαϊστές στις ΗΠΑ, Στίβεν Χιλ.
Οταν τον συναντήσαμε στο Διεθνές Κέντρο Τύπου των Βρυξελλών, που πρόσφατα έκανε τα εγκαίνιά του, ο πάντα ενθουσιώδης Αμερικανός συγγραφέας, αρθρογράφος και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα γεωστρατηγικής, οικονομίας και κλιματικής αλλαγής, Στίβεν Χιλ, ήταν κατηγορηματικός: «Κάποιοι θέλουν να δουν την Ευρώπη να καταρρέει», μας είπε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 29 Μαΐου 2011



Γράφει ο Υποναύαρχος (εα) Ηρακλής Καλογεράκης 
Η απόφαση δημιουργίας επιτροπής (την 26η Μαΐου) για την υποστήριξη της «διαδικασίας χορήγησης αδειών αναζήτησης υδρογονανθράκων, με γεωφυσικές και γεωλογικές έρευνες μη αποκλειστικής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και της Δυτικής Ελλάδος», που

Διαβάστε το ολόκληρο...


Εσαεί «Βέλος» στη φαρέτρα της Δημοκρατίας!
Ένα μικρό νησί, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, μια χώρα κάτω από ένα δικτακτορικό καθεστώς και Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που θέλουν δημοκρατία συνθέτουν το σκηνικό μίας από τις πιο ένδοξες σελίδες του Πολεμικού Ναυτικού.
Από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους δικτάτορες, από το ίδιο μέρος που συνδέθηκε με το Κίνημα στο Γουδή και την Αφανή Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 1909, και με το Κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935 στη Σαλαμίνα. Οι σκέψεις και τα σχέδια των ανδρών του Π.Ν. προέβλεπαν αρχικά την εκδήλωση κινήματος με μεγάλο αριθμό πλοίων και την κατάληψη της Σύρου για την οποία είχε μυηθεί ο ίλαρχος Μιχάλης Βαρδάνης από τον ταγματάρχη Σπύρο Μουστακλή ο οποίος είχε αποστρατευθεί, όμως έμελλε στο Α/Τ ΒΕΛΟΣ να σηκώσει μόνο του το βάρος μιας παράτολμης και ηρωικής ενέργειας που συγκίνησε την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Ταγίπ Ερντογάν έστειλε η ομοσπονδία Αλεβήδων –Μπεκτασήδων στην Τουρκία που αριθμεί περίπου είκοσι εκ. πολιτών, διαμαρτυρόμενη για τις διακρίσεις και την συμπεριφορά των υποψηφίων και σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μπορούν να βρουν τη λύση εκείνοι που δημιούργησαν και αποτελούν μέρος του προβλήματος;

του Σάββα Καλεντερίδη
Την ώρα που χρειαζόταν εθνική ομοψυχία και τότε που πραγματικά μπορούσε να σωθεί η χώρα από το διεθνή διασυρμό και από την οικονομική -και όχι μόνο- καταστροφή, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ:
-Τορπίλισαν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή
-Τορπίλισαν κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος
-Τορπίλισαν κάθε ξένη επένδυση που επιχειρήθηκε να γίνει στην Ελλάδα (Λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης)

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προκλητική τοποθέτηση και ενώπιον της Ευρωβουλής - Η Τουρκία ζητά άνοιγμα «Ενέργειας»
ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
«ΟΧΙ»στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων πριν την επίλυση του Κυπριακού είπε η Άγκυρα και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρεμβαίνοντας προκλητικά και αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η θέση της Τουρκίας διατυπώθηκε στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή από τον Πρέσβη της χώρας Σελίμ Κουνεράλπ. Ο κ. Κουνεράλπ απέφυγε μάλιστα να απαντήσει σε αιχμηρή ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους που τον κάλεσε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ύπαρξη τουρκικών απειλών, σύμφωνα με τις οποίες ενδεχόμενη εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από την Κυπριακή Δημοκρατία, αποτελεί «αιτία πολέμου».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βρυξέλλες- Η πλήρωση του αγωγού Nord Stream θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2011, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ.



Ο αγωγός Nord Stream θα συνδέσει τη ρωσική πόλη Vyborg με τη γερμανική πόλη Greifswald. Η διαδρομή του Nord Stream περνά από τα χωρικά ύδατα και τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011


Μετά από τα εκατοντάδες άτομα στη Γερμανία, που οδηγήθηκαν  στα νοσοκομεία της χώρας από σοβαρά εντερικά προβλήματα ,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, σήμερα, ότι τα αγγούρια που εισάγονται από την Ισπανία, είναι η αιτία της λοίμωξης, που σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους στη Γερμανία.
Αναφέρθηκαν ακόμη θύματα στη Σουηδία, τη Δανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία.
Τα μολυσμένα αγγούρια προέρχονται από τις ισπανικές περιοχές Μάλαγκα και Αλμερία, διευκρινίζει η Επιτροπή. Οι ισπανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν  το αγρόκτημα από το οποίο συλλέχθηκαν τα αγγούρια και να ανακαλύψουν την αιτία της νόσου.
Τα βακτήρια τα οποία εντοπίστηκαν στα αγγούρια είναι δυνητικά θανατηφόρα αφού προκαλούν αιμορραγία στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε ως μνημείο 

  1. Eλλάδα: Μνημείο κηρύχθηκε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη

  2. Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε ως μνημείο το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Αταττούρκ στη Θεσσαλονίκη.
  3.     Ο Μουσταφά Κεμάλ Αταττούρκ γεννήθηκε το 1881 στη Θεσσαλονίκη, σε ένα τριώροφο κτήριο, το οποίο είχε χτίσει ο πατέρας του και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγίου Δημητρίου (τότε ΓενίΚαπί και Νουμάν Πασά).Σε αυτό καταλήγουν οι ιστορικοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα ιστορικά ντοκουμέντα, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Κεμάλ γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Λαγκαδά, όπου ζούσε ένας αδελφός της μητέρας του.
  4.     Το σπίτι αυτό παραχωρήθηκε το 1935 από

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΦΑΣΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ
ΧΡΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ;

Μήπως κάποιοι ετοιμάζονται για κάλπες; Αν ναι, τότε οι αγρότες θα πάνε με γεμάτες τις τσέπες, γιατί σήμερα θα μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ!
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.680 αγροτών πέφτουν σήμερα οι αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής (αφορά κυρίως πατατοκαλλιέργειες, κηπευτικά κ.α.) που καταστράφηκαν από παγετό, χαλάζι, βροχές, ανεμοθύελλες κ.λπ. Οι αποζημιώσεις αφορούν αγρότες στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Κορινθίας, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής και Χανίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ήταν 12:30 όταν ο Γ. Παπανδρέου κάθισε στη θέση του για να ξεκινήσει η συνεδρίαση, αφού όμως πρώτα χαιρέτησε έναν προς ένα τους πολιτικούς Αρχηγούς.
Άνοιξε την τσάντα του και έβγαλε το ipad… για να μείνει «παγωτό» όταν είδε δίπλα του την Αλέκα Παπαρήγα να βγάζει και εκείνη το δικό της ipad το οποίο μάλιστα ήταν τελευταίας τεχνολογίας, νεώτερο μοντέλο από το δικό του…
Αποδεχόμενος την τεχνολογική «ήττα» του, αντέδρασε σηκώνοντας το ipad του και φωτογραφίζοντας την Αλέκα Παπαρήγα…να κρατά το τεχνολογικό επίτευγμα…!!! Εκσυγχρονισμός στο ΚΚΕ;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σπόροι πετάγονται προς κάθε κατεύθυνση, τεμάχια φλοιού και κόκκινης σάρκας θρυμματίζονται ... Η εικόνα αυτή στοιχειώνει ακόμη τον Λίου Μινγκσούο από τότε που ένα λίπασμα του κατάστρεψε τη συγκομιδή του.

Ολόκληρα χωράφια με καρπούζια εξερράγησαν μετά το ψεκασμό τους με forchlorfenuron, ένα επιταχυντή της ανάπτυξης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Από τον Α. Λυκαύγη-ΕΘΝΟΣ
Μόνο μυωπάζοντες δεν βλέπουν τις νέες στρατηγικές μεθοδεύσεις και δεν αντιλαμβάνονται τις ανατασσόμενες στοχοθετήσεις της τουρκικής πολιτικής σε ό,τι αφορά αιγαιωτικά, μειονοτικά και ΑΟΖ. Και οι αξιώσεις για «γκριζοποίηση» κατοικημένων νησιών στις ανατολικές παρυφές του Αιγαίου και η απροκάλυπτη προσπάθεια να αμφισβητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή Καστελορίζου, αλλά και κάποιες προφανείς ενέργειες στη Θράκη, δίδουν εύγλωττο το στίγμα της προαγόμενης αυτής στρατηγικής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Λιμάνια: Ενοποίηση Ραφήνας, Ελευσίνας και Λαυρίου υπό τον ΟΛΠ με στόχο την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή

Το ελληνικό Δημόσιο, μόλις ψηφισθεί ο νόμος στη Βουλή, θα παραχωρήσει στον ΟΛΠ [OLPr.AT] τη μία και μοναδική μετοχή των τριών υπόλοιπων λιμανιών, των Οργανισμών Λιμένων Λαυρίου, Ελευσίνας και Ραφήνας.
Το πρώτο βήμα για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην ελληνική βιομηχανία της χώρας έκανε χθες το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας. Ο ΥΘΥΝΑΛ κατέθεσε χθες στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης προκειμένου να προγραμματιστεί δεύτερη ανάγνωση και έγκριση από το υπουργικό Συμβούλιο, το Νομοσχέδιο του ΥΘΥΝΑΛ «Θαλάσσιος και Αλιευτικός Τουρισμός και Λοιπές Διατάξεις» στο οποίο ενσωματώνονται και οι διατάξεις για το «Αττικό Λιμενικό Σύστημα» με την ενοποίηση των Λιμανιών της Ραφήνας, της Ελευσίνας και του Λαυρίου υπό τον ΟΛΠ Α.Ε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κοινωνική ασφάλιση: Αυξάνονται και επιβάλλονται νέες ασφαλιστικές εισφορές
Με τη μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την αύξηση των υπαρχουσών εισφορών, αλλά και την καθιέρωση νέων, την περιστολή των δαπανών υγείας και το δραστικό περιορισμό των δικαιούχων λήψης κοινωνικών επιδομάτων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα επιδιώξει την εξοικονόμηση 2,730 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τιτάνια επιτυχία της Τίνας!! Δημιούργησε επιτροπή κρατών εντια στην πυρηνική ενέργεια!! Συμμετάχουν όλοι οι "μεγάλοι παίχτες"!

Στη Βιέννη σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κρατών- μελών της ΕΕ που δεν χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια, όπου υιοθέτησαν μία υπουργική διακήρυξη με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας και του διαλόγου για το περιβάλλον, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την παροχή ασφαλούς και βιώσιμου ενεργειακού εφοδιασμού, χωρίς εξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια.

Οι Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών εξέφρασαν την άποψη ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΒΑΛΑΝ ΦΡΑΓΗ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΡΓΑΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ .ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Ή ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ…!!!1 ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ….. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ …!!! ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΟΝΤΡΑ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ….ΤΙ ΑΛΛΟ; ΕΕΕΕΕ

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

Κύκλωµα τοκογλύφων µε θύµατα δεκάδες νοικοκυριά έφερε στο φως έρευνα του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Οι επιτήδειοι αυτοί εκµεταλλεύονται την ανάγκη αρκετών νοικοκυριών για µετρητά και την αδυναµία τους να καταφύγουν στις...
τράπεζες για δανεισµό, είτε επειδή δεν πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις είτε γιατί είναι υπερχρεωµένα. ∆ιαφηµίζουν τις υπηρεσίες τους µέσω αγγελιών αυτοκόλλητων σε τοίχους και κολόνες ακόµα και µέσω του ∆ιαδικτύου. Κλείνουν ραντεβού σε καφενεία ή καφετέριες και η συνήθης διαδικασία που ακολουθούν για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, καθώς πλέον οι τράπεζες δεν εκδίδουν νέες κάρτες, είναι να ξεµπλοκάρουν µε... ταχυδακτυλουργικό

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το ρωσο-ιταλικό έργο του South Stream αναμένεται να αναβαθμιστεί με την είσοδο στην κοινοπραξία Γάλλων και Γερμανών.Η Γκαζπρόμ, διά του γενικού της διευθυντή, Αλεξέι Μίλερ, ανακοίνωσε πως επίκειται η υπογραφή νέας συμφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων στο σχέδιο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου του South Stream, μέλος του οποίου είναι (για την ώρα) και η Ελλάδας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παραδόθηκε στις βουλγαρικές αρχές η νέα αναθεωρημένη Μελέτη Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας επιχειρεί να «ενταφιάσει» το έργο επικαλούμενη την προστασία του περιβάλλοντος και το ενδεχόμενο πλήγματος στην τοπική τουριστική βιομηχανία από την κατασκευή του αγωγού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθήνα.Ματαιώθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις «Θαλασσόλυκος 2011» και «Έφες 2011» που κάθε χρόνο διεξάγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάτι σχετικό με τους λόγους της ματαίωσης των ασκήσεων που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 25-27 Μαΐου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανησυχία από ομάδες μεταναστών τρίτης γενεάς που ζητούν την αυτονόμηση ομόσπονδων κρατιδίων
Ο συν-αρχηγός των Πρασίνων Τζεμ Οζντεμίρ ίσως να μην είναι ο μόνος «Τούρκος», υποψήφιος για την καγελαρία της Γερμανίας.
Βερολίνο.Το υπουργείο Εσωτερικών και η Διεύθυνση Αλλοδαπών της Γερμανίας απασχολήθηκαν την περασμένη Παρασκευή με το "πρόβλημα" το οποίο φαίνεται έχουν δημιουργήσει "κάποιες ομάδες δεύτερης και τρίτης γενιάς" μεταναστών από την Τουρκία οι οποίες, σύμφωνα με καταγγελίες εκκλησιαστικών και άλλων γερμανικών οργανώσεων "διαφέρουν ελάχιστα (...) είτε καθόλου" από τις νεοναζιστικές οργανώσεις και τους ισλαμιστές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Γράψαμε ήδη για σκηνικό τύπου Ιμίων με αφορμή τις δηλώσεις Zeybek περί «κατοχής» του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου από την Ελλάδα, με την εμπλοκή της Hurriet και την παραλαβή της σκυτάλης απο τον Συνταγματάρχη ε.α. Ουμίτ
Γιαλίμ που απεπειράθη «απόβαση» στα νησιά μετά φανών, λαμπάδων και …δημοσιογράφων την περασμένη εβδομάδα,
Σε κάθε περίπτωση η επίσημη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ υπήρξε «πατρική» και κατευναστική και διόλου ρητά αποδοκιμαστική των «ιδιωτικών» αυτών πρωτοβουλιών.
Ενδεχομένως ενθαρρυμένοι από την ανωτέρω επίσημη στάση, οι προβοκάτορες

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χθες Κυριακή, η παραλία της Θεσσαλονίκης, είχε για πρώτη φορά τόσο πολύ κόσμο. Ήταν η πρώτη, πολύ καλή καιρικά ημέρα και ο κόσμος ξεχύθηκε για μια βόλτα.
Έτσι, όλοι είδαν αυτό που είδαμε και μείς: τον σοκαριστικά μεγάλο αριθμό Αφρικανών μικροπωλητών. Μιλάμε για απίστευτο αριθμό! Όσο έπιανε το μάτι μας βλέπαμε ...παραεμπόριο και Νιγηριανούς. Και φυσικά, πουθενά αστυνομία.
Λογικό θα μου πείτε: αφού η δημοτική αρχη ...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παπανδρέου: “Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στα ελληνοτουρκικά”

“Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΕΘΝΟΣ»

«Από το `99, που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Σπάσαμε στερεότυπα, αποδείξαμε ότι Έλληνες και Τούρκοι μπορούν μαζί να πετύχουν πράγματα, με αμοιβαίο όφελος. Όμως η πορεία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί» απάντησε χαρακτηριστικά ο Παπανδρέου ,ερωτηθείς για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπογράφηκε τελικά η συμφωνία με το Κατάρ για από κοινού τουριστική εκμετάλλευση στη Λευκωσία, σε κρατική γη απέναντι από το Hilton.

Όσο και αν κάποιοι άφησαν υπαινιγμούς για το κατά πόσον το timing της ανακοίνωσης ήταν ύποπτο (δύο μέρες πριν από τις εκλογές), η ουσία είναι ότι η Κύπρος τα κατάφερε πολύ καλύτερα από την Ελλάδα στο να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια από το Εμιράτο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

(Μειώσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις, Εξορθολογισμός, Μείωση κοινωνικής δαπάνης, Μείωση φοροαπαλλαγών)

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο τα νέα μέτρα, αναλυτικά, έχουν ως εξής:

Εξορθολογισμός μισθολογικής δαπάνης: Μείωση συμβασιούχων, δυνατότητα μερικής απασχόλησης, αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης, αύξηση ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα

Μειώσεις λειτουργικών δαπανών: Μείωση προμήθειας προς ΤτΕ, μείωση επιχορήγησης διανομής τύπου, παρακράτηση 7% από τις ελαστικές λειτουργικές δαπάνες

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πώληση έως 16% του ΟΤΕ, έως 34% του ΤΤ, έως 75% σε ΟΛΘ και ΟΛΠ (τα προαναφερθέντα ποσοστά αποτελούν το σύνολο της συμμετοχής που ελέγχει το δημόσιο). Στην ΕΥΑΘ προβλέπεται η διάθεση έως 40% (το δημόσιο ελέγχει 74%).

Επίσης, εντός του 2011 προβλέπεται πωλητήριο σε ΕΑΣ (έως 66%), Κρατικά Λαχεία (διάθεση 49%-66%), ΤΡΑΙΝΟΣΕ (διάθεση του 49-100%), ΔΕΠΑ (διάθεση έως 32% -το δημόσιο ελέγχει το 65%), ΛΑΡΚΟ (διάθεση έως 55% -αφορά το σύνολο της συμμετοχής του δημοσίου), ΟΔΙΕ (διάθεση του 100%), Καζίνο Πάρνηθας (διάθεση του 49% -αφορά το σύνολο της συμμετοχής του δημοσίου).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Δημαράς, σχολιάζοντας τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, δήλωσε:


«Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου περιφρόνησε το “Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών” που εκπροσωπείται από δύο βουλευτές στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Δεν μας εκπλήσσει τίποτα πλέον.

Διαβάστε το ολόκληρο...

1. Αισθητικός
2. Αμπιγιέρ
3. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης
4. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού
5. Αργυραμοιβός
6. Αρτοποιός...

Διαβάστε το ολόκληρο...


Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μάριου Ευρυβιάδη
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος για την ιστο ρία της Ευρώπης παρόμοιο του οποίου δεν έχει συμβεί από τα μέσα του 17ου αιώνα όταν πρωτοεμφανίστηκε το κράτος. Ένα δυτικού τύπου κράτος, όχι κάποιο Πακιστάν, Σομαλία κ.λπ., καταρρέει μέρα με τη μέρα.
Το κράτος όπως το γνωρίζουμε σήμερα, εδαφικό -κυρίαρχο, γραφειοκρατικά συγκεντρωτικό με μονοπώλιο στη χρήση βίας- είναι μια μορφή διακυβέρνησης που ταυτίζεται με τον σύγχρονο κόσμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η ομάδα των συνηγόρων υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος Καν ήλθε «ανεπίσημα» σε επαφή με εταιρεία συμβούλων που έχουν ιδρύσει πρώην διπλωμάτες και στελέχη της CIA.
Η ομάδα των νομικών που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κ.ά., έχουν έλθει άτυπα σε επαφή με μια εταιρεία συμβούλων στην Ουάσινγκτον την οποία έχουν ιδρύσει και διοικούν πρώην στελέχη της CIA και διπλωμάτες των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Χάρη Σαββίδηhsav@pegasus.gr
Η οικονομία είναι το ισχυρό χαρτί του Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 12ης Ιουνίου. Την ώρα που η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπεριφέρειας ταλανίζονται από τη βαθύτερη μεταπολεμική κρίση, η τουρκική οικονομία «τρέχει» με ρυθμούς Κίνας. Στο μεγαλύτερο διάστημα της προηγούμενης δεκαετίας οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν υψηλοί. Το μέσο επίπεδο διαβίωσης αντιστοιχεί, βεβαίως, στο ένα τρίτο εκείνου των μεσογειακών οικονομιών της Ε.Ε., πλην όμως αυξάνεται διαρκώς, ενώ στις γειτονικές χώρες υποχωρεί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γκρίζες ζώνες προσπάθησε να δηµιουργήσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας στους Αµερικανούς ότι απειλήθηκαν από ελληνικό πολεµικό πλοίο

Για «αµφισβητούµενα ύδατα» µεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας µιλούσαν οι Τούρκοι στους Αµερικανούς τον Νοέµβριο του 2008, όταν η Αγκυρα προχωρούσε σε πρόκληση, στέλνοντας πλοίο για έρευνες ανοικτά του Καστελλόριζου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σκληρή κριτική για τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων των δημοτικών εκλογών στις 8 Μαΐου στην Αλβανία, ασκεί η αποστολή παρατηρητών ΟΑΣΕ σε πόρισμα της.

Στο πόρισμα φωτογραφίζεται αρνητικά η στάση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και οι πιέσεις προς αυτή από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, να προχωρήσει στην αξιολόγηση και επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων, που βρέθηκαν σε λάθος κάλπη, ενώ νικητής σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ανεδείχθη ο Έντι Ράμα με 10 ψήφους περισσότερες από τον αντίπαλο του Λουλζίμ Μπάσα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σημαντικότατη η συμβολή του στην αντιμετώπιση του φαινομένου στο «Κέρας της Αφρικής»

Στο πλευρό των Ελλήνων ναυτικών που ταξιδεύουν με τα πλοία του Εμπορικού Στόλου βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας που προστατεύουν ανθρώπινες ζωές από τους σύγχρονους πειρατές. Το «Κέρας της Αφρικής», όπως αποκαλείται η Σομαλική Χερσόνησος, αποτελεί το πεδίο δράσης των σύγχρονων πειρατών που δεν μοιράζονται κανένα από τα «ρομαντικά» στοιχεία των πειρατών που γνωρίζουμε από τις ταινίες του Χόλιγουντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε σε συνέντευξή της ότι είναι αρνητική σε μια περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, αν δεν δείξει αποτελέσματα, πολύ περισσότερα από αυτά που έδειξε τους προηγούμενους 12 μήνες.

Στη συνέχεια της συνέντευξής της η Γαλλίδα υπουργός υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο αν κάποια τράπεζα εθελοντικά προβεί σε αναδιάρθρωση το ΔΝΤ δεν θα σταθεί εμπόδιο.
enet.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην κατάργηση του αφορολόγητου ποσού για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μετά την επίμονη υπόδειξη της τρόικας. Ως εναλλακτικό σενάριο οι ελεγκτες προτείνουν την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλους αυτούς.

Ταυτόχρονα, γίνονται προτάσεις να μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τα 12.000 ευρώ που είναι σήμερα, πιθανότατα στα 8.000 ευρώ για το σύνολο των υπόχρεων, αλλά και για αλλαγές συντελεστών στη φορολογική κλίμακα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απολυμένοι χωρίς σύνταξη βρίσκονται πάνω από 110.000 άνθρωποι, οι οποίοι αναμένουν τις αποδοχές τους μέχρι και 3 έτη. Παράλληλα στα Ταμεία Πρόνοιας αναμένουν το εφάπαξ άλλοι 53.000.
Τα στοιχεία αυτά των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία περιγράφουν την εξαθλίωση στις «ουρές» για τη λήψη της σύνταξης και αποκαλύπτουν τις δύσκολες οικονομικά στιγμές που ζουν χιλιάδες πολίτες γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να... δουλεύουν με καρτέλες. Ενώ οι υπάλληλοί τους... απέδρασαν στη σύνταξη από τον φόβο των ανατροπών στο Ασφαλιστικό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συνολικά 14 μονάδες, οι οποίες θα λειτουργούν στο πλαίσιο της νέας Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών που δημιουργήθηκε με το Ν3907/11, θα λειτουργούν οι παρακάτω μονάδες:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Γερμανίας η Munich Re μέλος του κολοσσού Hamburg-Mannheimer International (HMI), παραδέχθηκε την συμμετοχή υπαλλήλων της σε ένα τεράστιο όργιο με 20 πόρνες στα περίφημα ιαματικά λουτρά Gellert της Βουδαπέστης. Στο όργιο μετείχαν οι 100 καλύτεροι ασφαλιστές της εταιρείας οι οποίοι μετέβησαν στην Ουγγαρία στο πλαίσιο ενός «ταξιδιού κινήτρων». Όπως καταγγέλθηκε, οι ασφαλιστές μετέτρεψαν τα λουτρά σε υπαίθριο οίκο ανοχής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στην χώρα μας τα σαλιγκάρια για πολλούς θεωρούνται ένας νόστιμος μεζές, ο οποίος μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Αποτελούν επίσης ένα θαυμάσιο νηστίσιμο φαγητό.
Η σαλιγκαροτροφία σε επίπεδο κάθετης παραγωγής, ξεκινά δειλά – δειλά και στη χώρα μας. Πρέπει όμως να γίνει με στάνταρ ποιότητας μια και το σαλιγκάρι προορίζεται για τις ευρωπαικές αγορές.

Παρακάτω παραθέτουμε βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τα σαλιγκάρια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Περικοπές αμοιβών κατά 14% αποφάσισαν στην γενική τους συνέλευση οι μόνιμοι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ, αποδεχόμενοι μ,ε τον τρόπο αυτό την πρόταση για την εφαρμογή επιχειρησιακής σύμβασης και στον Οργανισμό, τον πρώτο του δημοσίου τομέα. Παράλληλα αποφασίστηκε η αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7,5 στις 8 ώρες ημερησίως.
Στον ΟΠΑΠ αυτή τη στιγμή εργάζονται χίλιοι υπάλληλοι εκ των οποίων μόνο οι 240 είναι μόνιμοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι αορίστου διαρκείας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, η οποία να υπογραμμίζει με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι οι καταθέσεις σε ευρώ δεν διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο.

Ζητάει δε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό νομοθετική παρέμβαση, πριν ακόμα λήξει η ισχύς του Ν. 3714/2008 (έως 31/12/2011), σύμφωνα με τον οποίο το κράτος εγγυάται καταθέσεις μέχρι ύψους 100.000 € ανά φυσικό πρόσωπο, ώστε να επιμηκυνθεί η περίοδος «προστασίας» που ορίζει ο εν λόγω νόμος για επιπλέον τρία έτη (έως 31/12/2014).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χωρίς περιορισμούς έχουν δικαίωμα να ασκούν την πιστωτική τους πολιτική υποκαταστήματα ξένων τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθορίζοντας ελεύθερα τα επιτόκια των δανείων που χορηγούν, απαντά η ΤτΕ σε επερώτηση βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια που χορηγεί τουρκική τράπεζα σε δανειολήπτες σε παραμεθόριες περιοχές. Η συνολική χρηματοδότηση της εν λόγω τράπεζας μάλιστα «δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογη», σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε εικοσιεννέα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησαν την Τρίτη έντεκα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων. Στην περιοχή μεταξύ της Χίου και της Λέσβου εκτυλίσσονται τα σενάρια δύο μεγάλων τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων, της «efes» και της «deniz gordu», στις οποίες παίρνουν μέρος το σύνολο των μονάδων του τουρκικού στόλου, ελικόπτερα που απονηώνται από τις τουρκικές φρεγάτες, μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Χύμα» τσιμέντο εισαγόμενο από την Τουρκία κυκλοφορεί παράνομα, αλλά σχεδόν ελεύθερα, στην αγορά της Κρήτης, ενώ μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει τους τελευταίους μήνες το παρεμπόριο στη Μεγαλόνησο, που περιλαμβάνει κάθε είδους προϊόντα, με κύριες χώρες προέλευσης την Κίνα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Σοβαρές επιστημονικές ενδείξεις δείχνουν ότι η θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης κρύβει έναν πλούτο σε υδρογονάνθρακες -κυρίως φυσικό αέριο- ικανό να δώσει λύση στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.
Οι σημαντικότερες περιοχές έρευνας υδρογονανθράκων: 1η νοτιοδυτικά της Γαύδου, 2η τα λασποηφαίστεια Olimpi, 3η τα λασποηφαίστεια United Nation Risc και 4η η λεκάνη του Ηρόδοτου Οι σημαντικότερες περιοχές έρευνας υδρογονανθράκων: 1η νοτιοδυτικά της Γαύδου, 2η τα λασποηφαίστεια Olimpi, 3η τα λασποηφαίστεια United Nation Risc και 4η η λεκάνη του Ηρόδοτου

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε σήμερα ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν είναι σε θέση να διευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μετέδωσε το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.

"Είναι φανερό ότι δεν είναι σε θέση να διευθύνει το ΔΝΤ", τόνισε ο Γκάιτνερ σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ φάνηκε, να αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Οσάμα μπιν Λάντεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επιδρομή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, των Navy Seals, στο έδαφος του Πακιστάν, την πρωτομαγιά.
Ο ρώσος πρόεδρος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που έδωσε, απάντησε σε ένα χρονικό στιγμιότυπο της συνέντευξης στον δημοσιογράφο του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου «Pervyi Kanal», το οποίο τη Τετάρτη μετέδωσε θέμα για

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θα μπορούσε να είναι ένα κακόγουστο, μακάβριο αστείο. Όμως τα «παράγωγα θανάτου» είναι απλώς τα πιο σύγχρονα χρηματιστηριακά προϊόντα που προωθούν τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να αποσβέσουν το «κόστος» των ασφαλειών ζωής.

Οι μεγαλύτερες αντασφαλιστικές εταιρείες αλλά και τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η Deutsche Bank, και η UBS σχεδιάζουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, επενδυτικά προϊόντα που θα μετακυλύουν το κόστος της μακροβιότητας των ασφαλισμένων στους αγοραστές αυτών των τίτλων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέντε κέντρα λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα και φράκτης στον Έβρο
Ο κ. Παπουτσής μετέφερε στους δημοσιογράφους την εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. πως από το κέντρο της Αθήνας μπορεί να απομακρυνθούν όλοι οι λαθρομετανάστες σε διάστημα από έξι ώρς ώς τρις ημέρες. Το πρόβλημα είναι το πού θα τους πάμε, υπογράμμισε ο υπουργός!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων όλων όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ρύθμισης των χρεών τους προς το ΙΚΑ, ζητά ο διοικητής του από τους προϊσταμένους των περιφερειακών καταστημάτων του Ιδρύματος.
Την επίσπευση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες οι οποίοι μέχρι τις 30/6/2011 δεν θα έχουν φροντίσει να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους προς το ΙΚΑ, ζητά με Γενικό Έγγραφο Γ99/1/75 από 13/5/2011 που απευθύνει προς τα υποκαταστήματα, ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top