Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σύμφωνα με τη «Liberation», ο Γάλλος πρόεδρος τοποθέτησε δικούς του ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά του κράτους που θα λειτουργήσουν ως «φίλτρο» για οτιδήποτε απειλήσει να τον βλάψει. Στόχος του, επίσης, είναι να ανασύρει «ενδιαφέρουσες» πληροφορίες που θα μπορούσαν να «κάψουν» τους αντιπάλους του
Οπως τονίζει η «Liberation», επί Σαρκοζί ένας άνευ προηγουμένου αριθμός κρίσιμων πόστων στη γαλλική δικαιοσύνη, την αστυνομία και την αυτοδιοίκηση έχει καταληφθεί από ανθρώπους του προέδρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος της σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ, επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι πρόκειται να καταθέσει στο κοινοβούλιο της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης νομοσχέδιο για την απαγόρευση της άρνησης του τουρκικής γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915.
Ο Ντόντικ δήλωσε ότι με την κίνησή του αυτή αποφάσισε να ενώσει τη φωνή του με όλες τις πολιτισμένες χώρες, οι οποίες έχουν καταδικάσει τη γενοκτονία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης στρατιωτικής δύναμης της Τουρκίας από ειρηνευτικές αποστολές της ΕΕ, αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της «Χαμπερτούρκ», η οποία επικαλείται αρμόδιους του τουρκικού ΥΠΕΞ, μετά την είδηση ότι η Άγκυρα σκεφτόταν να αποσύρει στρατιώτες και αστυνομικούς που ασκούν καθήκοντα στις δυνάμεις της ΕΕ, λόγω του ότι η Κύπρος θα αναλάβει από τις αρχές του 2012 τη Διοίκηση του Στρατού της ΕΕ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το ιρανικό ναυτικό ισχυρίζεται ότι διαθέτει εικόνες βίντεο με το αεροπλανοφόρο «Τζον Στένις»
A.P., Reuters
ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Εικόνες βίντεο που φέρονται να εμφανίζουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζον Στένις» στα νερά των Στενών του Ορμούζ διαθέτει το ιρανικό ναυτικό, καταγγέλλοντας την Ουάσιγκτον για κλιμάκωση της έντασης στην ευαίσθητη περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια ημέρα μετά την ανταλλαγή φραστικών «πυρών» με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το πιθανό κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ, το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί σε δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο πλαίσιο των ναυτικών γυμνασίων που διεξάγει σήμερα, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.«Το πρωί του Σαββάτου το ιρανικό [πολεμικό] ναυτικό θα δοκιμάσει πολλούς από τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που διαθέτει στον Περσικό Κόλπο», δήλωσε ο ναύαρχος Μαχμούντ Μουσαβί, υπαρχηγός του σώματος, στο Φαρς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εγκάρδια τηλεφωνική συνομιλία με τον υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε σήμερα ο υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Νταβούτογλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο συνοριακό φυλάκιο Καστανιών, όπου επί της μεθορίου αντήλλαξε ευχές για το νέο έτος με Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες του φυλακίου.Η συνομιλία ανάμεσα στους δύο Υπουργούς ήταν φιλική και η ανταλλαγή ευχών συνοδεύθηκε από αμοιβαία μηνύματα φιλίας, καλής γειτονίας και καλών σχέσεων, ανάμεσα στις δύο χώρες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος την Παρασκευή, προχωρώντας στην πώληση δολαρίων σε μια προσπάθεια να στηρίξει την τουρκική λίρα.
"Η κεντρική τράπεζα παρενέβη όταν είδε τη λίρα να υποτιμάται πάνω από το επίπεδο των 2,20 έναντι του καλαθιού ευρώ-δολαρίου, το σημείο που αποφάσισε να παρέμβει και τον Οκτώβριο" ανέφερε επενδυτικός σύμβουλος, στο Reuters.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Sigmalive/KYΠΕ
Η τουρκική ιδιωτική τράπεζα Γκαραντί (Garanti) που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα, έχει προχωρήσει στην αποδοχή υποθήκευσης των ακίνητων περιουσιών ίσης αξίας με σκοπό την παραχώρηση πίστωσης και αφορά ουσιαστικά ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα που πήραν οι Τ/κ που εγκατέλειψαν τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές το 1974.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τέλη Δεκεμβρίου 2011. Έχουν περάσει έτσι δύο χρόνια από τότε που η κρίση έλαβε τον χαρακτήρα μιας βαθειάς κρίσης της ευρωζώνης. Παρά τη συμφωνία της 9ης Δεκεμβρίου, τίποτα δεν δείχνει ότι η ευρωζώνη θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση το 2012.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σοβαρές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Ομπάμα αναφορικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαπέλυσαν οι Ρώσοι, σύμφωνα με την πρώτη σχετική έκθεση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καμαρώστε το  - μνημόνιο που υπέγραψαν ο κ. Ρέππας, ο κ. Ράϊχενμπαχ και το Υπουργείο Προϋπολογισμού, Δημόσιου Λογιστικού και Μεταρρύθμισης της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα αποτελέσματα της επιδρομής της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο χωριό Ορτασού όπως τα καταγράφει ο φωτογραφικός φακός και δημοσιεύονται στον Κουρδικό Ιστότοπο (fitatnews.com)..Ας μου επιτραπεί μια ερώτηση; Τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε. οι Ελληνικοί Ιστότοποι και τα Ελληνικά Ιστολόγια δεν γνωρίζουν το που να μπορούν να βρούν αυτές τις φωτογραφίες; Το ότι είναι δύσκολο είναι, αλλά οι Κούρδοι Αδερφοί μας το αξίζουν Νομίζω, όπως Νομίζω ότι το αξίζουν και οι Οθωμανολάγνοι, θιασώτες και μέντορες της ελληνοτουρκικής φιλίας (φιλίας μεταξύ γενοκτόνου, σφαγέα, λεηλάτη, κατακτητή και θυμάτων της διαχρονικής φασιστικής πολιτικής του)

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΜΠΙΣΙΗΣ

ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ διχοτόμηση της Κύπρου σκοπεύει να προωθήσει η Άγκυρα σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι συνομιλίες και δεν επιτευχθεί λύση του Κυπριακού. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που συζητήθηκαν στη διάρκεια της σύναξης των Τούρκων πρέσβεων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα, κάτω από το κεφάλαιο «προβλήματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας» σε σχέση και με το Κυπριακό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνέχεια στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για τους εμπρησμούς δασών στη χώρα μας από Τούρκους πράκτορες, δίνει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Μιλιέτ».

Διαβάστε το ολόκληρο...

SigmaLive/ΚΥΠΕ
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους αρμόδιους αξιωματούχους να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για κατασκευή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαμπερτούρκ, ο κ. Ερντογάν ανέφερε σε συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας ότι το Ιράν κατάφερε να κατασκευάσει δικούς του πυραύλους βεληνεκούς 2000 και 2500 χιλιομέτρων και αυτό παρά το εμπάργκο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να λαμβάνει τα μέτρα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενα πιθανώς προκύψουν από την Τουρκία ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης. Ο κ. Ηλιάδης μιλούσε ύστερα από σύσκεψη της Μόνιμης Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων σε

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την έντονη ανησυχία του για τον περιορισμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, που πλέον φτάνει μόλις στο 0,17% του συνολικού προυπολογισμού της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Δήμα.Ο κ.Σαμαράς επισκέφτηκε το υπουργείο Εξωτερικών, όπου επί δύο ώρες ενημερώθηκε από την ηγεσία και τους διπλωμάτες για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, εκτίμησε ότι ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα δεν αποτελεί αναγκαστικά μια "υπαρξιακή απειλή" για το Ισραήλ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που δημοσιεύονται από την εφημερίδα Haaretz.
"Αντιπροσωπεύει άραγε το Ιράν μια απειλή για το Ισραήλ; Οπωσδήποτε", δήλωσε ο Ταμίρ Πάρντο στην ετήσια διάσκεψη των ισραηλινών πρεσβευτών την Τρίτη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο επικεφαλής των θεμάτων ενέργειας και οικονομίας των συντηρητικών στα Κατεχόμενα αξιολόγησε το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ με βάση της ανάγκες της Τουρκίας και όχι της τουρκοκυπριακής κοινότητας.«Δεν είναι ειλικρινής» η αναφορά του προέδρου Χριστόφια πως θα επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι από την ύπαρξη φυσικού αερίου, δήλωσε ο «υπουργός» ενέργειας και οικονομίας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Σουνάτ Ατούν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΈΝΑΣ 25ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΑΝΑΖΗΤΟΎΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΠΑΡΑΔΌΘΗΚΕ ΜΌΝΟΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌ ΤΜΉΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΎ. ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΈΣ ΑΡΧΈΣ ΈΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΌ ΤΟΥ ΜΕ ΥΠΆΛΛΗΛΟ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΑΠΕΊΛΗΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΙ ΌΤΑΝ ΕΚΕΊΝΗ ΖΉΤΗΣΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΥΝΑΊΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΟΎΣΕ ΜΠΟΎΡΚΑ, ΝΑ...ΑΠΟΚΑΛΎΨΕΙ ΤΟ ΠΡΌΣΩΠΌ ΤΗΣ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Συμπλοκές μέσα στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ σημειώθηκαν την Τετάρτη όταν ελληνορθόδοξοι και αρμένιοι μοναχοί κατηγόρησαν οι μεν τους δε για παραβίαση των αυστηρά καθορισμένων χώρων αρμοδιότητας μέσα στον Ναό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα ένταση στη Μεσόγειο την καινούργια χρονιά βλέπει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ακσιάμ, καθώς Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία θα προβούν σε έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ίδια οικόπεδα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ένταση αναμένεται να μετατραπεί σε διεθνή, όπως αναφέρεται, κρίση εάν και οι δύο πλευρές ξεκινήσουν ταυτόχρονα τις έρευνες.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Αγκυρα διεκδικεί την έρευνα και τη διάσωση στο μισό Αιγαίο

Η Αγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ, δηλώνοντας ότι υπεύθυνες για την έρευνα και διάσωση στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου είναι οι τουρκικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών
Σε ευθεία αμφισβήτηση των δικαιοδοσιών της Ελλάδας εντός του FIR Αθηνών προχώρησε η Τουρκία, με αφορμή το ναυάγιο του τουρκικού φορτηγού πλοίου Dogu Haslaman στα διεθνή ύδατα μεταξύ Σάμου και Χίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κώστα Ράπτη

Συχνά η Ιστορία γράφεται από «στραβοτιμονιές». Η απόφαση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης να υιοθετήσει (έστω και σε μια συνεδρίαση ρουτίνας με λιγότερους από 50 βουλευτές παρόντες) το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Αρμενικής γενοκτονίας μοιάζει εκ πρώτης όψεως ως μία κοντόθωρη κίνηση προσανατολισμένη στον προσεταιρισμό της ψήφου των τουλάχιστον 400.000 Γάλλων αρμενικής καταγωγής στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββας Καλεντερίδης: Βάσει σχεδίου το μπουρλότο της Ηλείας και ο Δεκέμβρης του 2008!
Τον Φεβρουάριο του 1999, ο Σάββας Καλεντερίδης είχε τον βαθμό του ταγματάρχη. Τυπικά ανήκε στα Τεθωρακισμένα, αλλά ήταν από καιρό ενταγμένος στο δυναμικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αποστολή του, η συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών που αφορούσαν την Τουρκία. Του ανατέθηκε η επικίνδυνη αποστολή να συνοδεύσει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος PKK, από την Ελλάδα στην Κένυα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ζάνα, που υποστήριξε ότι η οι Κούρδοι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους με δημοψήφισμα, επικαλέστηκε το παράδειγμα του Κεμπέκ, που έκανε δυο φορές δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του.

Η βουλευτής του BDP, Λεϊλά Ζάνα, που μίλησε σε ένα συνέδριο που έλαβε χώρα στη Γερμανία, μιλώντας στην κουρδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Rudaw, αναφέρθηκε στις προσδοκίες των Κούρδων της Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρεις λόγους που θεωρεί «εξαιρετικά σοβαρούς» επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψή της για προφυλάκιση του Εφραίμ και τη διαφωνία της με τον εισαγγελέα.
Τρεις λόγους που θεωρεί «εξαιρετικά σοβαρούς» επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψή της για προφυλάκιση του Εφραίμ και τη διαφωνία της με τον εισαγγελέα που έκρινε πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άλλο πράγμα ο Santa Claus της Coca Cola κι άλλο ο Άϊ Βασίλης της Ορθοδοξίας
Ο δικός μας Άϊ Βασίλης , ο Άγιος Βασίλειος της Ορθοδοξίας, ο Πατέρας της Εκκλησίας και διδάσκαλος της Οικουμένης, τι σχέση μπορεί να έχει με αυτόν της παγκοσμιοποίησης και της Νέας εποχής ;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα στην Τουρκία, κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι προσπαθεί να εξουδετερώσει τους αντιπάλους της πριν προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματος διατάσσοντας τις συλλήψεις δεκάδων ακτιβιστών που προσάγονται σε δίκες κατηγορούμενοι για σχέσεις με το ένοπλο αυτονομιστικό κίνημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέο σκηνικό τείνει να δημιουργηθεί στις περιοχές από όπου θα διέλθει ο «Νότιος Διάδρομος φυσικού αερίου», με παραγκωνισμό των «μικρών» αγωγών υπέρ των μεγάλων.Η Ρωσία για πρώτη φορά θέτει η ίδια ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα του αγωγού South Stream, του πλέον ανταγωνιστικού έναντι των κοινοτικών σχεδίων, και η Τουρκία μαζί με το Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζονται να ελέγξουν πλήρως τους αγωγούς σε τουρκικό έδαφος, στους οποίους θα συνδεθεί το σύστημα του Νότιου Διάδρομου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επανέρχεται η τουρκική εφημερίδα «Μπίργκιουν» στο σημερινό της φύλλο στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμών στην Ελλάδα από πρόσωπα που χρηματοδοτούντο μέσω μυστικών κονδυλίων της τουρκικής κυβέρνησης, γράφοντας πως ο συντάκτης της συνέντευξης δηλώνει «είμαι πολύ σίγουρος για το τι είπε ο Γιλμάζ».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα του προς τον κυπριακό λαό ο πρόεδρος Χριστόφιας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου του οικοπέδου 12 καθώς και την έναρξη των διαδικασιών για τις νέα αδειοδοτήσεις για τα υπόλοιπα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με τον κύπριο πρόεδρο το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 είναι μεταξύ 5-8 τρισ. κυβικά πόδια με πιο πιθανό νούμερο τα 7 τρισ. κυβικά πόδια (198,2 δισ. κυβικά μέτρα) σύμφωνα με τις αναλύσεις της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy.

Διαβάστε το ολόκληρο...

γράφει η Βάσια Μανίκα, κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος

Η ιστορία του μελιού ξεκινά από τους αρχαίους χρόνους, όπου κατείχε ξεχωριστή θέση. Αντιμετωπιζόταν σαν φυσικό και υγιεινό προϊόν, απαραίτητο στοιχείο της διατροφής και όχι συμπλήρωμα. Από αποσπασματικές πληροφορίες για τη σύνθεση των γευμάτων των αρχαίων Ελλήνων βλέπουμε ότι το μέλι περιλαμβάνεται στο καθημερινό διαιτολόγιο τους είτε μόνο του, είτε σαν ύλη παρασκευής σε σάλτσες και διάφορα γλυκά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο Πρωτεσίλαος Σταύρου
Εξασφαλίσαμε το δάνειο από τη Ρωσία ύψους 2.5 δις ευρώ, διάρκειας 4.5 ετών με ετήσιο επιτόκιο 4.5% και "ανακουφιστήκαμε" καθώς βρήκε η κυβέρνηση το ρευστό που είχε ανάγκη για να χρηματοδοτήσει τα έξοδα που έχει αυτή την περίοδο, με ένα από αυτά να είναι ο 13ος μισθός στους 70.000 δημοσίους υπαλλήλους που κοστίζουν το 1/3 των ετήσιων δημοσίων δαπανών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τουρκικά πολεμικά πουπλέουν συνεχώς τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στο «οικόπεδο 12» και το κοίτασμα «Λεβιάθαν» στην ΑΟΖ του Ισραήλ.

Λευκωσία: Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, διέψευσε πληροφορίες και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έντονη κινητοποίηση στην περιοχή του «οικοπέδου 12» στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), όπου βρίσκεται η πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εντύπωση προκαλεί στην αναφορά πως ο κατώτατος μισθός στην Τουρκία είναι στο 40% από τον αντίστοιχο στην Ελλάδα.Το Ινστιτούτο Ερευνών της Συνομοσπονδίας Επαναστατών Εργατών Τουρκίας (DİSK-AR) ετοίμασε μια αναφορά με τίτλο ¨Κατώτατος μισθός και οικονομική ανάπτυξη¨. Στην αναφορά καταγράφεται πως η παραγωγικότητα και η οικονομική ανάπτυξη δεν αντανακλούνε στον βασικό μισθό, και ότι παρά το ότι από το 1978 μέχρι σήμερα η οικονομία αναπτύχθηκε 3,5 φορές περισσότερο και σε δολάρια 5 φορές, ο κατώτατος μισθός

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το κόψιμο της βασιλόπιτας είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν.

Η αναζήτησή μας για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς τους θεούς, κατά τη διάρκεια εορτών. Αναφέρει ο λαογράφος Φίλιππος Βρετάκος (“Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των”):

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ έχουν συνήθως θράσος. Οι γενοκτόνοι είναι χειρότεροι. Υβρίζουν τα θύματά τους. Αυτό συμβαίνει ξανά με τους Ασιάτες ληστές που κατοικοεδρεύουν στην Τουρκία. Αν χρειαζόταν μια μόνο απόδειξη τι είδους κράτος και τι είδους λαός είναι οι Τούρκοι, αυτή δίνεται από τη διαχρονική άρνησή τους να παραδεχθούν ότι διέπραξαν μια πρωτοφανή σε βαρβαρότητα γενοκτονία σε βάρος του αρμενικού λαού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κάλυψη των δαπανών στις οποίες προέβη η Ρωσία για τον σχεδιασμό του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, θα απαιτήσει η Μόσχα από τη Σόφια ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο.«Πρέπει να πραγματοποιηθεί απογραφή των δαπανών που έγιναν και σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες θα υποβληθούν στη βουλγαρική πλευρά για εξόφληση»,

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΡΑUL ΚRUGΜΑΝ, Τhe Νew ΥorkΤimes

Σκεφτείτε την ακόλουθη εικόνα: σε κάποια χώρα, η πρόσφατη οικονομική ανάπτυξη έχει βασιστεί σε μια τεράστια άνθηση του κατασκευαστικού κλάδου, που τροφοδοτείται από τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των ακινήτων, και παρουσιάζει τα κλασικά γνωρίσματα μιας φούσκας. Υπήρξε ραγδαία μεγέθυνση και στα δάνεια, με μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης των πιστώσεων να πραγματοποιείται όχι μέσω των παραδοσιακών στεγαστικών δανείων,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Μπριζίτ Μπαρντό έγραψε προσωπικά στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν για να του εκφράσει την ικανοποίηση της μετά την ψήφιση από την Δούμα, την Ρωσική Εθνοσυνέλευση, ενός νόμου που απαγορεύει το εμπόριο των δερμάτων της φώκιας της Γροιλανδίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τούρκοι που ζουν στο Παρίσι διαδήλωσαν κατά του νόμου έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Παρίσι: Η Τουρκία «απειλεί όλο τον κόσμο» και «δεν είναι μια χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβετζιάν, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και το οποίο εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Israel7

Πλημύρα αντι-ισραηλινών δηλώσεων, αντισημιτικές ταινίες που προβλήθηκαν στην τουρκική τηλεόραση με την ανοχή ή την ενθάρρυνση των αρχών, διεθνής δικαστικός ακτιβισμός έναντι του Ισραήλ, αλαζονικές απαιτήσεις, τόσες πολλές προσβολές κατά του Ισραήλ και των Εβραίων κατά τα τελευταία χρόνια από τον Ερντογάν και τους συνεργάτες του που θα παραμένουν αναπάντητες από το Ισραήλ στο όνομα μιας ρεαλιστικής πολιτικής που δεν μπορούμε πια να καταλαβαίνουμε τη λογική της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε κλείσιμο των στενών του Ορμούζ, μέσω των οποίων διέρχεται το 40% της παγκόσμιας θαλάσσιας κυκλοφορίας για την μεταφορά πετρελαίου θα προχωρήσει το Ιράν, σε περίπτωση κυρώσεων κατά των εξαγωγών πετρελαίου, προειδοποίησε ανώτατος ιρανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Αζερμπαϊτζάν δεν επέτρεψε τη πτήση μέσω του εναέριου χώρου του στρατιωτικών αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ με σύστημα πρόωρης προειδοποίησης και ελέγχου AWACS.
Νωρίτερα το ΝΑΤΟ είχε αποταθεί επίσημα στη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν με αίτημα να επιτρέψει τη πτήση αεροσκαφών AWACS απ βάση στην Ευρώπη με προορισμό το Αφγανιστάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει τις "απαντήσεις" για την ιρανική πυρηνική απειλή, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί ένα "πρόβλημα για όλον τον κόσμο" και όχι μόνο για το εβραϊκό κράτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να μεταφέρει τα 28,8 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες ($ 15,3 δισ.) επενδύσεις της σε γαλλικά ομόλογα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στα πλαίσια των κυρώσεων κατά της Γαλλίας, η οποία ψήφισε ένα νόμο για τη ποινικοποίηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ την Τρίτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η πρόταση Κέινς του 1943 και μια αντιπρόταση στο γερμανικό σχέδιο για την ΕΕ
Των Δημοσθένη Γεωργόπουλου και Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε στις 9 Δεκεμβρίου το γερμανογαλλικό σχέδιο για την ΕΕ που από τη μια περιορίζει σημαντικά τα δικαιώματα της χώρας δίνοντας στον αυτοματισμό των αγορών το ρόλο δημοσιονομικής αστυνομίας εντός ευρωζώνης, αφετέρου δεσμεύει την Eνωση σε μια μέθοδο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους που εμπεριέχει ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο να οδηγήσει, κατά το πρότυπο της κρίσης του 1929, σε σοβαρότατη οικονομική κρίση και να ανοίξει τον δρόμο μεσοπρόθεσμα σε πολιτικές λύσεις τύπου Χίτλερ και όχι Ρούζβελτ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, οι διαδοχικές βρετανικές κυβερνήσεις προσπάθησαν να επηρεάσουν τις εξελίξεις της Ε.Ε., ενώ παράλληλα δεν ήταν πρόθυμες να συμμετάσχουν σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.
ΤΟ ΕΥΡΩ είναι τώρα σε καλύτερη θέση μετά τη νέα διακυβερνητική συνθήκη και κατά συνέπεια τη δημοσιονομική ενοποίηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Δεν υπάρχουν περιθώρια ερασιτεχνισμών», αναφέρει στην εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος

«Ανερμάτιστοι πλέον, αγόμαστε και φερόμαστε από τα συμφέροντα των ξένων και τις καταχθόνιες επιδιώξεις της Τουρκίας» σημειώνει, ο Αρχιεπίσκοπος.
Λευκωσία: Για «πρωτοφανή ηθικό ξεπεσμό και φοβερή εξαχρείωση της κοινωνίας μας» κάνει λόγο στην εγκύκλιο του για τη γιορτή των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τονίζοντας μάλιστα πως «άνθρωποι,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μία επιτροπή του ισραηλινού κοινοβουλίου αναμένεται να εξετάσει σήμερα ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, μέτρο που αναμένεται ότι θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία. Η επιτροπή εκπαιδευτικών θυμάτων θα... συνεδριάσει για να συζητήσει την πρόταση νόμο που θα ορίζει την 24η Απριλίου, την ημέρα που ξεκίνησαν οι σφαγές στην Αρμενία το 1915-- ως ημέρα μνήμης της "σφαγής του αρμενικού λαού".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θυελλώδεις αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για τουρκικό δάκτυλο στους εμπρησμούς ελληνικών δασών τη δεκαετία του 1990 επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ. Τα κόμματα ζητούν διερεύνηση του θέματος και αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υστερα από πολλές προσπάθειες του Ελληνικού Λόμπι έγινε την περασμένη Δευτέρα δυνατή η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου με την Αμερικανίδα ομόλογό της, Χίλαρι Κλίντον. Δυστυχώς, η κ. Μαρκουλλή επεδίωξε να έχει προσωπικά πολιτικά οφέλη από την επίσκεψή της στην αμερικανική πρωτεύουσα, καθώς για κάποιον περίεργο λόγο πιστεύει ότι θα είναι η επόμενη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κατά τον Αρχιεπίσκοπο, οι κληρικοί και οι μοναχοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και οφείλουν να παραμένουν στα εκκλησιαστικά και μοναχικά πλαίσια.

Λευκωσία: Οι κληρικοί και οι μοναχοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και οφείλουν να παραμένουν στα εκκλησιαστικά και μοναχικά πλαίσια, «όπου οι επιχειρηματικές δοσοληψίες δεν έχουν θέση», δήλωσε τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα κόμματα, ειδικά τα δύο μεγαλύτερα, δεν είναι αντίθετα στην αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης. Ωστόσο, είναι εγκλωβισμένα στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο «μοντέλο» διαχείρισης. Έτσι σήμερα, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», πληρώνουν τοκοχρεολύσια, που στην περίπτωση της Ν. Δ. ξεπερνούν τις δαπάνες της, ενώ από την άλλη και η Αγροτική Τράπεζα, εξ αιτίας και της Blackrock, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσει την πρακτική της ενεχυρίασης της μελλοντικής κρατικής χρηματοδότησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τούρκοι χάκερ απέκτησαν παράνομη πρόσβαση σε περίπου εκατό ιστότοπους που σχετίζονται με την αρμενική διασπορά στη Γαλλία, λίγο αφότου το ίδιο συνέβη και στον ιστότοπο του βουλευτή και εισηγητή του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της απόρριψης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Η ομάδα Τούρκων εθνικιστών χάκερ MilliKuvvetler.net ανέλαβε την ευθύνη μέσω του τούρκικου

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τα Χριστούγεννα στον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό
Πολυμέρου-Καμηλάκη, Αικατερίνη

Παραμονές Χριστουνέννων τα παιδιά γύριζαν στα σπίτια και έψελναν τα κάλαντα. Στην εικόνα «Ο μικρός σαλπιγκτής» του Γεωργίου Ιακωβίδη.
Το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων αντικατέστησε πιθανότατα αρχαιοελληνικές ή ρωμαϊκές γιορτές, όπως τα Σατουρνάλια, τα Κρόνια κ.ά., συνδεδεμένες με τις χειμερινές τροπές του ήλιου (το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 22 Δεκεμβρίου).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, με την αποχώρηση και των τελευταίων αρμάτων που εισήλθαν στο έδαφος του Κουβέιτ. Οι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού, αποχωρώντας, παρέδωσαν τον έλεγχο και τη διοίκηση 505 στρατιωτικών βάσεων που διατηρούσαν στην επικράτεια του Ιράκ, σε αξιωματικούς του ιρακινού στρατού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top