Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Και οι εννέα βουλευτές του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το βαρύτατο πλήγμα που δέχθηκαν τα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ, τα Επιμελητήρια, από το κούρεμα των αποθεματικών τους που ήταν κατατεθειμένα στη Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία τα μετέτρεψε σε ομόλογα και μάλιστα χωρίς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αυτοδυναμία ζητά από τους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς έτσι ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα και μάλιστα κάνει λόγο για διεξαγωγή νέων εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης καθώς ο ίδιος εκτιμά ότι «σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση».

Διαβάστε το ολόκληρο...

JSSNews

Το Ισραήλ φέρεται ότι έλαβε έγκριση από το Αζερμπαϊτζάν να χρησιμοποιήσει αεροπορικές βάσεις του που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με το βόρειο Ιράν. Η πληροφορία, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χααρέτζ, φέρεται ότι αποκαλύφθηκε από διπλωμάτες και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών της Χάρτας της Αδριατικής (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κροατία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο) αναμένουν ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, η Συμμαχία θα αποστείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική των <<ανοιχτών θυρών>> για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης που φιλοδοξούν να καταστούν μέλη της και υποστηρίζει τις διαδικασίες ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης όλων των χωρών της περιοχής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Ελίνας Γαληνού
Πολλές φορές η γλώσσα της αλήθειας είναι σκληρή, αλλά τίποτα δεν είναι σκληρότερο από τα ίδια τα φαινόμενα που βεβαιώνουν τις πικρές αλήθειες. Προχτές γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου με μια παρέλαση που τρόμαξε να γίνει. Το κλίμα ήταν τέτοιο, που μόνο γιορτή εθνικής περηφάνειας δεν θύμιζε. Μια βουβή θλίψη πλανιόταν στον αέρα, που βάραινε την καρδιά των Ελλήνων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Σεΐχης
Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Αμπντουλάχ

Χριστιανοί επίσκοποι στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Ρωσία έχουν επικρίνει την κύρωση από το Μεγάλο Μουφτή της Σαουδικής Αραβίας στις 15 Μαρτίου 2012 ενός φετφά που διατάσσει την κατεδάφιση όλων των χριστιανικών χώρων λατρείας στην Αραβική Χερσόνησο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Σάββα Πούλου
Εδώ και λίγο καιρό διαβάζουμε πολλά δημοσιεύματα για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην εξαγωγή φυσικού αερίου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη. Από τα δημοσιεύματα, αλλά και την τοποθέτηση κρατικών αξιωματούχων προκύπτει ότι το επίσημο Ελληνικό κράτος υποστηρίζει πλήρως αυτή την άποψη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΝΕΑΡΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙσημαντικά σε στρατιωτικά θέματα και στον τομέα της Άμυνας ευρύτερα, η συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ. Οι νέες συμφωνίες που υπογράφηκαν χθες από τον πολιτικό προϊστάμενο του στρατιωτικού γραφείου του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Τζέικομπ Λαόρ και από τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, εντάσσονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας με τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι συμφωνίες που υπογράφηκαν στο υπουργείο Άμυνας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε δραστηριότητες και συναντήσεις που θα γίνουν στην Κύπρο, και σ’ αυτές που θα γίνουν στο Ισραήλ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα, Μάικλ ΜακΦολ, χαρακτήρισε τη Ρωσία χώρα «αγρίων» σε φραστική αντιπαράθεση που είχε με δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου NTV, τους οποίους κατηγόρησε ότι τον παρενοχλούν και ότι υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, ένα συμβάν για το οποίο την Παρασκευή ζήτησε συγγνώμη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άνοιγμα στη μειονότητα, επιχείρησε να κάνει κατά την επίσκεψή του σε μειονοτικούς οικισμούς της Ξάνθης και της Ροδόπης ο Υπουργός Άμυνας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο Υπουργός Άμυνας, συνοδευόμενος από βουλευτές, υποψήφιους, στελέχη της ΝΟΔΕ και της τοπικής οργάνωσης της Σμίνθης, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής την έδρα του Δήμου Μύκης, προερχόμενος από οικισμούς της Ροδόπης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με τη Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι ο Φώτης Ξύδας, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα μέχρι και την 31η Μαρτίου, οπότε και συνταξιοδοτείται.Σε συνέντευξη τύπου στη Μυτιλήνη, ο βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, «φωτογράφισε» την υποψηφιότητα Ξύδα, δηλώνοντας ότι στο ψηφοδέλτιο της Λέσβου «υπάρχει ανώτατος διπλωμάτης».

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Μάριου Ευρυβιάδη
«Εάν οι Ιρανοί χρειάζονται κάτι, άμεσα και με υπευθυνότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να το προμηθεύσουν». Τι λέτε να χρειάζονται οι Ιρανοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες την περίοδο αυτή, και το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προμηθεύσουν «άμεσα και με υπευθυνότητα»; Σιτάρι! Εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια τόνους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Χθες, Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, τα τουρκικά ΜΜΕ πρόβαλαν μια είδηση, που προβλημάτισε τόσο την τουρκική κοινή γνώμη όσο και την γραφειοκρατία του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών. Πρόκειται για το άρθρο που δημοσίευσε πρώτο το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy με τίτλο «Ο πόλεμος με το Ιράν θα αρχίσει από τον Καύκασο;», όπου αναφέρεται ότι υψηλόβαθμος αμερικανός διπλωμάτης, μιλώντας στον Mark Perry είπε ότι ο πρόεδρος του

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ομιλία από την εκδήλωση «Δύο
ώρες με τον Βασίλειο Μαρκεζίνη»
στις 20 Μαρτίου 2012 στο
Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Βασίλειος Μαρκεζίνης
Επί πέντε χρόνια προσπάθησα να διαμορφώσω ένα νέο πρόγραμμα. Τα όσα έγραψα και είπα σκοπό είχαν, ασφαλώς, να λειτουργήσουν ως αφετηρία μόνο και όχι ως τελικός προορισμός για ένα νέο διάλογο, για έναν τρόπο επίτευξης του στόχου που είχε θέσει και ο κ. Καραμανλής το 2004, ήτοι της δημιουργίας ενός «νέου κράτους». Ο ίδιος, όμως, απέτυχε παταγωδώς. Για διαφορετικούς λόγους, δεν θεωρώ ότι εγώ στάθηκα περισσότερο επιτυχημένος. Εντούτοις, η δική μου προγραμματική στοχοθεσία, αντίθετα με τη δική του, έχει δύο αιχμές, ενώ εκείνος μόνο μία προσπάθησε να επιδιώξει – και αυτή όχι μέχρι τέλους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ομάδα περίπου 15 ατόμων φορώντας κράνη μοτοσικλετιστών, μαύρα μπουφάν και κραδαίνοντας σιδηρολοστούς και καδρόνια, εισέβαλαν στους χώρους των Τμημάτων Μαθηματικού και Φυσικού του ΕΚΠΑ, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφού συνεπλάκησαν με φοιτητές χτύπησαν τρεις εξ’ αυτών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Ιατρείο της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε εμφάνισή του στην εκπομπή "5 ερωτήσεις με τον Babaramo" του καναλιού News24, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής του Αλβανικού κοινοβουλίου Βαγγέλης Ντούλες, μίλησε για όλους και για όλα. Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει στην αλβανική κοινή γνώμη η τοποθέτησή του για σε ένα θέμα που αφορά τους Αλβανούς πολίτες με Τσάμικη καταγωγή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πιθανή συμμετοχή ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο πρόγραμμα μυστικών κέντρων κράτησης της CIA στην Ευρώπη
Νέα στοιχεία για πιθανή συμμετοχή ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο πρόγραμμα μυστικών κέντρων κράτησης της CIA στην Ευρώπη κατατέθηκαν την Τρίτη στην Επιτροπή Πολιτικών ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Kίμωνος, του Αθηναίου (γραμμένο αποκλειστικά για το http://www.istorikathemata.com/)

Η μεταπολιτευτική δημοκρατία γεννήθηκε πάνω στα ερείπια μιας μεγάλης εθνικής καταστροφής, την οποία ξεπερνά σε σημασία μόνο ο ξεριζωμός του Ελληνισμού της Ιωνίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης. Οι μέρες που διάγουμε σηματοδοτούν την οριστική κατάρρευση της μεταπολίτευσης, υπό το βάρος της οικονομικής χρεωκοπίας της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Αχμαντινετζάντ «χαιρέτισε την ξεκάθαρη και ειλικρινή θέση της Τουρκίας όσον αφορά το ιρανικό, πυρηνικό ζήτημα».

Η Τουρκία υποστηρίζει τη θέση του Ιράν στο θέμα του πυρηνικού του προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια συνάντησής του με τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της ιρανικής προεδρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απόφαση να υποβαθμίσει τη συμμετοχή στη διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας», η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία την 1η Απριλίου, σε υπηρεσιακό επίπεδο έλαβε η Ελλάδα καθώς όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με βάση τα σημερινά δεδομένα η Τουρκία δεν έχει απευθύνει σχετική πρόσκληση προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΑΝοι Αμερικανοί για τα όσα είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου Ομπάμα στη Σεούλ για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αναφέρθηκε ο τουρκικός Τύπος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

SigmaLive/ΚΥΠΕ
Η ολομέλεια της Ευρωβουλής υιοθέτησε σήμερα ψήφισμα για την Τουρκία, όπου η περαιτέρω πρόοδος της ενταξιακής πορείας της Αγκυρας συνδέεται αφενός με τις μεταρρυθμίσεις και αφετέρου με την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει ως υποψήφια χώρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Πρωτιά» στο Νικολά Σαρκοζί έναντι του Φρανσουά Ολάντ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου, προβλέπουν πλέον όλες οι δημοσκοπήσεις, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στα έως σήμερα δεδομένα για τη δυναμική των δύο κύριων υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Βρετανικές πηγές έκαναν λόγο πριν από λίγες ημέρες για συνεργασία ανάμεσα στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου.
Παρίσι:
Η Γαλλία βρίσκεται σε επαφή με τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πιθανή αποδέσμευση των στρατηγικών τους πετρελαϊκών αποθεμάτων, με στόχο την μείωση των τιμών του πετρελαίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Monde» που επικαλείται πληροφορίες πηγών της γαλλικής προεδρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Aντώνης Αντωνίου
Κάλεσμα προς τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου που έχουν να παίξουν ρόλο στον ενεργειακό χάρτη, έστειλε ο απεσταλμένος του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ σε θέματα ενέργειας στον ευρωασιατικό χώρο Richard Morningstar.Ο κ. Morningstar, κάλεσε τις χώρες αυτές (σ.σ. Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ) να παραμερίσουν τα πολιτικά και νομικά ζητήματα ώστε να μην στερήσουν από τους κατοίκους τους σημαντικά οφέλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εντεκα πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για έρευνες πετρελαίου στην περιοχή της Μερσίνης, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV.
Σύμφωνα με την καταχώρηση, οι σχετικές προσφορές εταιρειών για τις έρευνες θα παραληφθούν από τις 15 Μαΐου.
Ερντογάν: 10% των αναγκών της Τουρκίας από πυρηνική ενέργεια το 2030

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Φωνή της Ρωσίας

Η συροκουρδική αντιπροσωπία αποχώρησε από το συνέδριο της συριακής αντιπολίτευσης που άρχισε σήμερα (Τρίτη) τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη.
Εκπρόσωποι των Κούρδων εξέφρασαν την αντίθεση τους στο σχέδιο ίδρυσης μεταβατικού δημοκρατικού κράτους, που προτάθηκε από το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Λάζαρο Μαύρο
http://www.sigmalive.com

Σ Ε ΟΛΗ την Κύπρο οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα 'κείνη τη μέρα. Μόνο μια χτυπούσε λυπητερά νεκρώσιμη: Στο χωρίο Χανδριά: Πέμπτη, 28η Μαρτίου 1957: Ο κυπριακός Ελληνισμός βγήκε με τις γαλανόλευκές του στους δρόμους να πανηγυρίσει την είδηση ότι ο εξορισμένος απ' τους Εγγλέζους στις Σεϋχέλλες ηγέτης του, ο Εθνάρχης Μακάριος κι οι συνεξόριστοί του Κυπριανός, Παπασταύρος και Πολύκαρπος, αφήνονταν ελεύθεροι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τριμερής αεροναυτική και ανθυποβρυχιακή άσκηση μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα και μέχρι στις 5 Απριλίου. Πρόκειται για την άσκηση «Noble Dina στην οποία οι ελληνικές δυνάμεις να παίρνουν μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

-Εάν παραδοσιακά τα ελληνικά συμφέροντα θεωρείται πως εκπροσωπούνται από το Σ.Κ., τα τουρκικά ταυτίστηκαν με το Δ.Κόμμα. Καθώς φαίνεται κάτι έχει αλλάξει στον στον άξονα αυτής της σχέσης και οι φορείς της νεο-οθωμανικής θεωρίας θέλουν να δουν την επιρροή τους πέραν των σχέσεων Μπερίσια-Ερντογάν.-Η Αμερική αρέσκεται σε μια ζώνη τουρκικής επιρροής εντός της οποίας θα είναι η Αλβανία, το Κόσοβο και η Βοσνία, κάτι τέτοιο η Ουάσινγκτον θα το μεταχειριστεί ως καθρέφτη «του καλού μουσουλμανικού κόσμου»….

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στον φαληρικό όρμο βρίσκεται αγκυροβολημένο από το πρωί το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο στον κόσμο, το αμερικανικό «Enterprise», το οποίο έπειτα από τριήμερη παραμονή στην περιοχή θα πραγματοποιήσει την τελευταία του αποστολή, για να παροπλιστεί στη συνέχεια, μετά 50 και πλέον χρόνια δράσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όλα ανοιχτά για φυσικό αέριο Κύπρου-Ισραήλ
του Μιχάλη Καϊταντζίδη


Τα σενάρια που αφορούν τη μεταφορά του φυσικού αερίου Κύπρου και Ισραήλ προς την Ευρώπη εξετάζονται. Τίποτε δεν αποκλείεται, ενώ η έναρξη ροής του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο υπολογίζεται σε 7-10 χρόνια από τη λήψη της επενδυτικής απόφασης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοβ αποκάλυψε τη Δευτέρα σε μια συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν -ο οποίος θα αναλάβει σε λίγο το αξίωμα του προέδρου μετά την πρόσφατη εκλογική νίκη του- ότι θα παρουσιαστούν τον Δεκέμβριο προτάσεις για την ανάπτυξη αμυντικών αντιπυραυλικών όπλων που θα βασιστούν σε «νέες αρχές της φυσικής». Ο Πούτιν είχε αποδείξει σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από τις εκλογές την ανάγκη για την ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κώστα Ράπτη

O Ειδικός Απεσταλμένος της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας στην Ευρασία, Richard Morningstar ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον Σταύρο Δήμα, είναι ένα στέλεχος της αμερικανικής διπλωματίας, που αποκλειστικό έργο του έχει την ακύρωση του «ενεργειακού χαρτιού» της Μόσχας ως εργαλείου προβολής ισχύος. Ωστόσο, το περιβάλλον στο οποίο καλείται να κινηθεί έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες πολύ πιο σύνθετο, όπως εκών άκων ομολόγησε ο ίδιος ο ανώτατος πολιτικός του προϊστάμενος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει», δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ημερίδα για τα 60 χρόνια του ΕΟΤ παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Από αριστερά ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Τaleb Rifai, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλιου Τουρισμου David Scowsill και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο ευρωβουλευτής από το Κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας, Daniel Cohn-Bendit, χαρακτήρισε την πολύχρονη διαμάχη μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας ως ξεκαρδιστική και ζήτησε το δυνατόν συντομότερο να επιτευχθεί συμφωνία, σύμφωνα με το ‘Κανάλ 5’.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαφωνία ανάμεσα σε Βουλγαρία και Ρουμανία στο θέμα οριοθέτησης της μεταξύ τους ΑΟΖ. Οι ακροδεξιοί στη Βουλγαρία αντέδρασαν έντονα στο αίτημα της Ρουμανίας για οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα.Στη διαδήλωση που διοργανώθηκε μπροστά από τη Πρεσβεία της Ρουμανίας στη Σόφια, από το ακροδεξιό κόμμα ΑΤΑΚΑ, το Βουκουρέστι κατηγορήθηκε για αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Βουλγαρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πετρέλαιο από τη Ρωσία αγοράζει η Ελλάδα, καθώς προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από το ιρανικό πετρέλαιο, εν όψει του εμπάργκο.Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο traders της αγοράς, τα Ελληνικά Πετρέλαια αγόρασαν ένα φορτίο ρωσικού αργού πετρελαίου από την Vitol.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι εξελίξεις στο θέμα των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου, το ζήτημα των αγωγών μεταφοράς και η αλλαγή του ενεργειακού τοπίου μετά τον εντοπισμό σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα με τον ειδικό απεσταλμένο της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας στην Ευρασία, πρέσβη Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της διεθνούς συνάντησης κορυφής για την εξάπλωση των πυρηνικών που πραγματοποιείται στη Σεούλ της Κορέας. Ο Μπαράκ Ομπάμα τηρώντας τις υποσχέσεις που έδωσε και προς την κυπριακή Κυβέρνηση και προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και την ηγεσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας ήγειρε το Κυπριακό και τις θρησκευτικές ελευθερίες του

Διαβάστε το ολόκληρο...

SigmaLive/ΚΥΠΕ
Ανατράπηκαν τελικά παρασκηνιακές μεθοδεύσεις φιλοτουρκικών κύκλων για να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο της έκθεσης για την ελευθερία των γυναικών στην Τουρκία, αναφορές για άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων (κεφ. 23, 24, 19), ενώ η Τουρκία καλείται να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ και της Κύπρου, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Ευρωβουλευτού του ΔΗΚΟ Αντιγόνης Παπαδοπούλου,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου

Όλα τα διεθνή βραβεία σαρώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός για την προσφορά του στην ειρήνη! Το περίεργο, όμως, είναι ότι αυτοί που τον τιμούν προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν τον «πόλεμο» που διεξάγεται κατά των Κούρδων στην Τουρκία. Πώς λοιπόν βραβεύουν έναν πολιτικό που δεν μπορεί να επιβάλει την ειρηνική συμβίωση μέσα στην ίδια του τη χώρα;Πρόσφατα το Διεθνές Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής και Βαλκανίων (IFIMES) που εδρεύει στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας αποφάσισε να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η κατάρρευση και η παρακμή του κοινωνικού μοντέλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η χρεοκοπία των πολιτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και η οικονομική κρίση διαμορφώνουν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και όσους χρειάζονται ψυχιατρική και κοινωνική φροντίδα. Υπό το βάρος των εξελίξεων έρχονται στην Ελλάδα Διεθνείς Οργανισμοί και εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με το δημοσίευμα του www.ygeianews.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τη δημιουργία 30 κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πόλιτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ύστερα από σχετική συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες. Το κόστος λειτουργίας των κέντρων εκτιμάται στα 250 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημοσίευμα της Milliyet μιλά για αλλαγή της τουρκικής πολιτικής


Απαγόρευση εισόδου στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τα Βαρώσια, που αποτελεί σήμερα μια πόλη-φάντασμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

γράφει ο Eric Branca
«Η Διαφθορά στη Γαλλία, η Δημοκρατία σε κίνδυνο»

Ο δημοσιογράφος Gilles Gaetner έγραψε, υπό μορφή λεξικού, ένα βιβλίο για την κατάσταση της διαφθοράς στη Γαλλία. Ξενάγηση στον υπόκοσμο που προσλαμβάνει άτομα σε όλα τα στρατόπεδα και απειλεί την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την "καυτή πατάτα" της παράνομης μετανάστευσης επιχειρεί να πάρει στα χέρια της η κυβέρνηση, προκειμένου να βάλει -έστω και με τεράστια καθυστέρηση- τις βάσεις για μία (βιώσιμη και όχι σπασμωδική) λύση, προτού το κέντρο της πρωτεύουσας φθάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο εξαθλίωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Tο πρακτορείο «Ανατολή» μεταδίδει την είδηση ότι από σήμερα έχουν τερματιστεί όλες οι λειτουργίες της τουρκικής πρεσβείας στη Δαμασκό
Με μια πολύ σημαντική εξέλιξη ξεκινά η νέα εβδομάδα στη γειτονική Τουρκία. Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, η Άγκυρα προχωρά στο κλείσιμο της πρεσβείας της στη Δαμασκό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σκόπια: Σε μια διαιρεμένη κοινωνία, όπως αυτή της ΠΓΔΜ, μια σπίθα αρκεί για να προκαλέσει πυρκαγιά, ανέφερε ο επίτροπος για θέματα μειονοτήτων του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), Κνουτ Βόλεμπεκ.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη» (Radio Free Europe), ο κ. Βόλεμπεκ σημείωσε ότι τα πρόσφατα επεισόδια στην ΠΓΔΜ, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είχαν διεθνοτικό υπόβαθρο, καταδεικνύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων στη χώρα ολοένα και επιδεινώνονται.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθήνα: Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη νομοθέτηση της κατασκευής τριών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις δέκα Περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας θα προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πριν από τις εκλογές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν στην Ευρώπη ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσαν ο Σοσιαλιστής υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλιας Φρανσουά Ολάντ και ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξη, που παραχωρούν από κοινού στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Στη συνέντευξη ο κ. Γκάμπριελ υπογάμμισε ότι η πολιτική δημοσιονομικής αυστηρότητας βλάπτει την Ελλάδα, όπως και όλα τα αδύναμα κράτη της Ευρωζώνης και υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν θα είχε βρεθεί σε τόσο βαθιά κρίση, αν είχε ενεργήσει αποφασιστικά από την αρχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις έξι μήνες, το λιμεναρχείο της Χίου, έχει επιβάλλει απαγόρευση απόπλου στο τουρκικό πλοίο «Cesme Ekspres», που εκτελεί τα δρομολόγια Χίου Τσεσμέ και αντίστροφα με το αιτιολογικά πως δεν πληροί τους τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία θέλει να αποτρέψει την επέκταση των ελληνικών ερευνών για πετρέλαιο στο Αιγαίο
http://www.tovima.gr/

Η έξοδος του απαρχαιωμένου «Πίρι Ρέις» για έρευνες στο Αιγαίο και ο πλους της φρεγάτας «Γκαζιαντέπ» που έφθασε μέχρι τα ανοιχτά του Καφηρέα ήταν η απάντηση της Αγκυρας έπειτα από τις πρόσφατες διαρροές σχετικά με την ύπαρξη άτυπου διαύλου επαφής μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών (μεταξύ άλλων για ζητήματα όπως οι συντεταγμένες που οριοθετούν περιοχές ερευνών).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ενοχλήθηκαν αρκετοί από τη θέση μας στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού των F 16,υποστηρίζοντας περίπου ότι “διακυβεύεται” η επιχειρησιακή επάρκεια της ΠΑ.
Αν η χώρα δεν βρισκόταν στη τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται όλα αυτά τα ζητήματα θα μπορούσαν να εξεταστούν. Δεν είναι όμως με κανένα τρόπο κατανοητό να συζητάς τον

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top