Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η στρατιωτική θητεία του ανθρώπου που πήρε τις σημαντικότερες αποφάσεις για τον νεώτερο ελληνισμό, αποτελεί πραγματικά ένα μυστήριο. Μπορεί η Σοφία Παπανδρέου να ήταν η μόνη που βγήκε και τον στήριξε, αυτή όμως δεν τον γνώρισε στον …στρατό.

Που είναι βρε παιδιά οι φίλοι του να βγουν να πουν μια καλή κουβέντα; Ούτε έναν φίλο δεν έκανε στην ζωή του; Ούτε καν στον στρατό;

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Εγκληματική η διάθεση αφορολόγητων καυσίμων την ώρα που οι Έλληνες διαλύονται οικονομικά από την εξίσωση της τιμής των καυσίμων»

Στις 1/10/2012 η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή, είχε καταθέσει ερώτηση προς τους ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΚΑ, με θέμα “Διάθεση αφορολογήτων πετρελαιοειδών προϊόντων από τα πρατήρια της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. “.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΥ
Ένας αμετανόητος «αριστεριστής» φίλος έλεγε πρόσφατα ότι η Λαγκάρντ δεν ήταν τόσο ηλίθια να στείλει τη λίστα στην Ελλάδα για να ανατρέψει το σύστημα.
Παρά το δηκτικό χιούμορ του ο φίλος έλεγε κάτι που μας προσγείωνε και μας παρακινούσε να σκεφθούμε, ίσως, πιο ρεαλιστικά αλλά και πολύ πιο ουσιαστικά.
Η "ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο Πακιστάν οι Ταλιμπάν πυροβολούν στο κεφάλι ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι που τολμά να διεκδικήσει το δικαίωμα στη μάθηση.
Στην Ινδία μια ομάδα ανδρών βιάζουν μέχρι θανάτου μια 23χρονη φοιτήτρια ιατρικής μέσα στο λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε, συνοδευόμενη από φίλο της, από τον κινηματογράφο. Μια 17χρονη ομοεθνής της παίρνει δηλητήριο και βάζει τέρμα στη ζωή της μη αντέχοντας άλλο την απάθεια των αρχών στο βιασμό της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κένρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
Με τον όρο Άγιοι Τόποι ή Αγιοταφικά Προσκυνήματα προσδιορίζουμε τους χώρους και τα αρχαία μνημεία που ευρίσκονται στο Ισραήλ και στις Παλαιστινιακές περιοχές, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη θρησκευτική αξία για τη Χριστιανική θρησκεία και η πλειοψηφία των οποίων συνδέεται με γεγονότα που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη και πιο ειδικά με τη ζωή και τη δράση του Ιησού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Οι Τούρκοι της Βουλγαρίας ζητάνε να δοθούν τα ονόματα των θυμάτων που σκοτώθηκαν κατά την εκστρατεία εξαναγκαστικής αλλαγής ονόματος των βουλγαρικών αρχών στους δρομούς. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, Sezgin Mümin, έστειλε μια επιστολή στους δημάρχους των επαρχιών Κίρκοβο και Μοντσιλγκράντ που υπάγονται στον νομό Κίρτζαλι. Στην επιστολή ο αξιωματούχους αφού απαίτησε τα ονόματα των 11 Τούρκων που σκοτώθηκαν στις δυο επαρχίες επειδή αντιστάθηκαν κατά την εκστρατεία αλλαγής των ονομάτων με απειλή όπλου που ξεκίνησε το 1984, να δοθούν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέτρος Παπασαραντόπουλος

Η βία της Αριστεράς
Η ένσταση στα παραπάνω, έχει ήδη διατυπωθεί. Ο Αλέξης Τσίπρας λέει ότι η βία είναι απάντηση στη βία των μέτρων και της εξουσίας, παρότι την καταδικάζει. Πρόκειται για ένα βαθύτατα αντιδημοκρατικό επιχείρημα. Στις κοινωνίες της νεωτερικότητας, όπως ορθά επισήμανε ο Μαξ Βέμπερ, το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας. Οι πολίτες μπορούν να εκφράζουν την αντίθεσή τους με ειρηνικές διαδηλώσεις, απεργίες, κινητοποιήσεις και κυρίως με την ψήφο τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέτρος Παπασαραντόπουλος,

Η βία είναι η μαμή για κάθε παλιά κοινωνία που εγκυμονεί μια νέα.
Κάρολος Μαρξ, Το Κεφάλαιο  Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας
Το τέρας της πολιτικής βίας εξαπλώνεται καθημερινά ως καρκινική μετάλλαξη στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Η πολιτική βία εξαγγέλλεται και επαπειλείται [1], υποστηρίζεται [2] και υλοποιείται [3]. Η χώρα εθίζεται, από το 2008 και μετά, σε όλο και μεγαλύτερες δόσεις πολιτικής βίας, με υπαρκτό κίνδυνο ο «κοινός νους» να θεωρήσει ότι αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό, το συνηθισμένο. Ένα τεράστιο απόθεμα πολιτικής βίας παράγεται, σωρεύεται και εκλύεται καθημερινά. Η κοινοτοπία του Κακού εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να παρακολουθεί το φαινόμενο της βίας με παγερή αδιαφορία. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν έγινε απόπειρα να οργανωθούν, μέσω facebook, συγκεντρώσεις ενάντια στη βία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η συμμετοχή ήταν αμελητέα. Οι προειδοποιήσεις διανοουμένων, όπως εκείνη του Σταύρου Τσακυράκη, ότι «η βία είναι ασυμβίβαστη με την ίδια την έννοια της κοινωνικής οργάνωσης» [4], αφήνουν παγερά αδιάφορο μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Ιακωβίδη
Φαίνεται πως οι σχέσεις των δύο χωρών αναθερμαίνονται - Η συριακή κρίση υποχρέωσε την Άγκυρα να μεταβάλει τακτική έναντι του Ισραήλ - Απέτυχε οριστικά η στοχοθεσία για τουρκικό ηγεμονικό ρόλο στις υποθέσεις της περιοχής
ΑΘΗΝΑ και Λευκωσία ας παρακολουθούν στενά πιθανές εξελίξεις, ώστε έγκαιρα και αποφασιστικά να παρέμβουν και να δράσουν ανάλογα, αν χρειαστεί

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Σε επικίνδυνα μονοπάτια οδηγεί την ΠΓΔΜ ο Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς δεν διστάζει να παίξει ακόμη και με τη συνοχή της χώρας του, παραβιάζοντας βασικούς κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας και επιστρατεύοντας τις πιο ακραίες εθνικιστικές και λαϊκιστικές θέσεις προκειμένου να διατηρήσει την πολιτική επιρροή του και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα αδιέξοδα στα οποία είχε οδηγήσει τη χώρα του.

Εξελίξεις που δεν αφήνουν ανεπηρέαστη και τη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, καθώς ο Μ. Νίμιτς αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να περιοδεύσει στην περιοχή, μεταφέροντας, όπως όλα δείχνουν, συγκεκριμένη πρόταση ονόματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μήνυμα κατά των ρατσιστικών στερεοτύπων έστειλε η Ακαδημία Αθηνών τιμώντας χθες μετά θάνατον τους δυο Πακιστανούς μετανάστες, τον 18χρονο Hamayun Anawar και τον 32χρονο Wakar Ahmed, που θυσιάστηκαν στην προσπάθεια να απεγκλωβίσουν ηλικιωμένο ζευγάρι από τις ράγες του τρένου, τον περασμένο Απρίλιο. Υπενθυμίζεται ότι είχε χρειαστεί να γίνει έρανος για να μεταφερθούν οι σοροί των δυο ανδρών στην πατρίδα τους ώστε να ταφούν από τις οικογένειές τους.

http://avgi.gr/

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Τιράνων επίσκοποι, πρεσβύτεροι και μοναχοί, αποκρούουν τα βέλη που ρίπτουν ακραίοι κύκλοι συμπατριωτών τους

Οι 42, Επίσκοποι, ιερείς και μοναχοί της Αρχιεπισκοπής Τιράνων με κοινό κείμενό τους απαντούν στα πρόσφατα συκοφαντικά δημοσιεύματα
Οι επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας προκάλεσαν αγανάκτηση στους Χριστιανούς Ορθοδόξους της Αλβανίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Έντουαρντ Μάλνικ
 Όπως αναφέρει μια νέα έκθεση, ο χριστιανισμός κινδυνεύει να «εξαλειφθεί» από τον «βιβλικό χώρο» της Μέσης Ανατολής, λόγω της κλιμάκωσης των διωγμών κατά των χριστιανών. Η έρευνα επισημαίνει πως οι χριστιανοί διώκονται παγκοσμίως περισσότερο από κάθε άλλη θρησκευτική ομάδα. Προσθέτει πως οι πολιτικοί «εθελοτυφλούν» όσον αφορά την έκταση της βίας κατά των χριστιανών στην Αφρική, την Ασία και την Μέση Ανατολή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Mπορεί οι Κούρδοι αλεξιπτωτιστές ελευθέρας να πέφτουν από τον ουρανό με την κουρδική σημαία, όμως το Δυτικό Κουρδιστάν δεν θα πέσει από τον ουρανό...

του Σάββα Καλεντερίδη
Το έχουμε ξαναγράψει ότι οι εξελίξεις στη Συρία, ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχουν, θα οδηγήσουν στη δημιουργία του δεύτερου Κουρδικού κράτους.
Ήδη, από εξαμήνου μπήκαν τα θεμέλια του κράτους του Δυτικού Κουρδιστάν, το οποίο θα έχει ως έδρα του την πόλη Κάμισλο, η οποία βρίσκεται σε κομβικό σημείο που ενώνει το Νότιο, το Δυτικό και το Βόρειο Κουρδιστάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

..δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε, ότι τα χρήματα που διαθέτουν η USAID και τα άλλα ιδρύματα "εκδημοκρατισμού" μας με τα κηρύγματά τους «για μια πιο ανοιχτή κοινωνία», για τα δίκαια των πολιτών, τις οργανώσεις αντίφα, την διάλυση της οικογένειας, την απέχθεια για οτιδήποτε ενθυμίζει το έθνος και όλα αυτά τα μοντέρνα ωραία και καλά, με τα οποία έχουν δηλητηριάσει τον εγκέφαλο ιδιαίτερα της νεολαίας στην Ελλάδα είναι πολλά. ....
Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι απο την 1. Οκτωβρίου 2012 σταματούν οι δραστηριότητες της USAID στη Ρωσία. Δηλαδή την διώχνουν. Στη Δύση όμως το διώξιμο της USAID απο την Ρωσία παρουσιάσθηκε σαν "η διακοπή μιας υπηρεσίας των ΗΠΑ, που εργάσθηκε για χρόνια για μια πιο ανοικτή κοινωνία στη Ρωσία" (Victoria Nuland απο το State Department)

Διαβάστε το ολόκληρο...

H Τουρκία, για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει προηγουμένως να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, το οποίο την υποχρεώνει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.Σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς ότι η Τουρκία μπορεί σε δύο χρόνια να καταστεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν αρθούν τα εμπόδια που παρεμβάλλονται στο δρόμο της, η κ. Μαρκουλλή επισήμανε ότι παραμένουν παγωμένα οκτώ κεφάλαια και κανένα από αυτά δεν θα κλείσει αν η Τουρκία δεν εφαρμόσει το Πρωτόκολλο. Ανέφερε, πάντως, ότι η Κύπρος θα είχε μεγάλο όφελος από την ένταξη μιας μεταμορφωμένης Τουρκίας, που θα έχει αλλάξει την πολιτική της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για “σκληρή συκοφαντική επίθεση ενός πολιτικού σχηματισμού εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου” με βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς που αποτελούν “αποκυήματα νοσηρής φαντασίας”, είναι “εντελώς άδικοι και διαστρεβλώνουν την αλήθεια” κάνουν λόγο ορθόδοξοι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, απαντώντας στην πρόσφατη ενέργεια της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας να ζητήσει από τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι να αφαιρέσει την ανώτατη τιμητική διάκριση του Σκεντέρμπεη από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Πρώτος εθνικός κίνδυνος: Ισραηλινός υψηλόβαθμος αξιωματούχος μου έλεγε εντυπωσιασμένος, πριν από δυο χρόνια, μετά από κοινή άσκηση των Πολεμικών Αεροποριών μας, ότι σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με την εξ ανατολών γείτονα “οι φοβεροί Έλληνες πιλότοι μπορούν να κατακτήσουν την αεροπορική υπεροχή μέσα σε δυο ημέρες“. Και επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι σύγχρονοι πόλεμοι κρίνονται στον αέρα, καταλαβαίνουμε και την έκβαση που θα είχε ένας πιθανός ελληνοτουρκικός πόλεμος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια ιταλική και μια νοτιοκορεατική εταιρεία διεκδικούν τα δικαιώματα εξόρυξης για το τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ
Λευκωσία: Αρχίζουν σήμερα στο Υπουργείο Εμπορίου διαπραγματεύσεις με τον ιταλικό κολοσσό ENI και την νοτιοκορεατική CoGas, για το τεμάχιο 9 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), το οποίο θεωρείται χρυσοφόρο, αφού εκτιμάται ότι περιέχει και πετρέλαιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2013 Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ 35 ΧΩΡΕΣ!
Πολλαπλά χρήσιμος για τα σχέδια των αμερικανών ιμπεριαλιστών, αναδεικνύεται ο «αγώνας κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού», καθώς, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press» (ΑΡ), επίλεκτοι στρατιώτες της 1ης Μεραρχίας Πεζικού που σταθμεύουν στο Κάνσας των ΗΠΑ, θα ξεκινήσουν εντατική εκπαίδευση έως το Μάρτιο του ’13, προκειμένου να προετοιμαστούν για την εγκατάστασή τους σε 35 αφρικανικές χώρες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ψηλά στα θέματα της επικαιρότητας έρχεται πλέον το θέμα της συνάντησης του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνού (και τοποτηρητή της μητρόπολης Κομοτηνής) με τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ.Αν και η συνάντηση μεταδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες από πολλά ΜΜΕ βάσει του δελτίου τύπου της μητρόπολης, στο οποίο αναφέρονταν περί εθιμοτυπικής συνάντησης, το μαχητικό ιστολόγιο kostasxan έδωσε άλλες διαστάσεις.Πλέον έχει πάρει και πανελλήνια έκταση μετά τη δημοσίευση και μάλιστα στην πρώτη σελίδα από την εφημερίδα «Στόχος».Στο kostasxan αναφέρεται μεταφέρονται διάλογοι μεταξύ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αγγελική Σπανού, Είναι το καλύτερο βιβλίο που έχει γραφτεί για το μακεδονικό. Αλλά αυτή είναι μια άκρως υποκειμενική παρατήρηση. Υπάρχει, όμως, και μια αντικειμενική διαπίστωση: Ότι ένας επιστήμονας μόλις 31 χρόνων, μετά από μια επίμονη και επίπονη έρευνα, καταφέρνει να αποκαλύψει πτυχές μιας διπλωματικής ιστορίας που, ηθελημένα ή αθέλητα, παρέμεναν στο ημίφως.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Πολ Κρούγκμαν

Πίσω, στη δεκαετία του 1950, τρεις κοινωνικοί ψυχολόγοι μπήκαν σε μια αίρεση που προέβλεπε ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει. Στόχος τους ήταν να παρακολουθήσουν την αντίδραση των μελών της αίρεσης όταν ο κόσμος δεν θα τελείωνε κατά το πρόγραμμα.

Αυτό που ανακάλυψαν, και περιέγραψαν στο κλασικό βιβλίο τους «Οταν πέφτει έξω η προφητεία» είναι ότι η αδιάψευστη αποτυχία μιας προφητείας δεν οδηγεί τους πραγματικούς πιστούς - ανθρώπους που έχουν ασπαστεί μια πεποίθηση συναισθηματικά και από τις επιλογές της ζωής τους - να αλλάξουν γνώμη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όταν λέμε «Κυπριακό πρόβλημα» εννοούμε την εδώ και αιώνες , σισυφική προσπάθεια επίλυσης του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου.
Έχω την εντύπωση ότι η μοιρασμένη Κύπρος δεν αποτελεί το κυπριακό πρόβλημα, αλλά είναι σύμπτωμα του πραγματικού κυπριακού προβλήματος. Το πιο οδυνηρό, αλλά σύμπτωμα. Όπως συμπτώματα είναι η υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, η διαφθορά στην κοινωνία, το ρουσφέτι, το έγκλημα και όλα τα άλλα που είναι γνωστά σε όλους μας και δε χρειάζονται ιδιαίτερη αναφορά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπέρ της αναζωογόνησης των συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ τάσσεται η βρετανική εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σε κύριο άρθρο της, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ωφελούσε και τις δύο πλευρές.
Στο άρθρο με τίτλο «Περισσότερη φιλοδοξία για την Ευρώπη και την Τουρκία» η οικονομική εφημερίδα σχολιάζει ότι η μειούμενη προοπτική της τουρκικής ένταξης έχει εξυπηρετήσει τα συμφέροντα συγκεκριμένων πολιτικών ηγετών στην Άγκυρα και σε δυτικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

..«Το θέμα δεν είναι τα χρήματα, αλλά παίρνω ως δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου οφείλουν να καθορίσουν τους κανόνες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και εμείς δεν αισθανόμαστε πολύ άνετα να παρεμβαίνουμε τώρα σ’ αυτήν τη διαδικασία», είχε δηλώσει ο κ. Πούτιν....

Τέλος στο σενάριο παραχώρησης δανείου, ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Κύπρο, δίνει οριστικά η Ρωσία, διά του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών της χώρας, Σεργκέι Στόρτσακ, ο οποίος έχει αρμοδιότητα για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και της διεθνούς χρηματοοικονομικής συνεργασίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επτά φορές την ημέρα Τουρκικός στρατιωτικός δορυφόρος σαρώνει στρατιωτικές θέσεις στις ελεύθερες περιοχές, αποστέλλοντας φωτογραφικό υλικό σε Τουρκικό κέντρο ανάλυσης στην Άγκυρα. Αποκαλυπτικές πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι η ανάλυση των φωτογραφιών είναι τόσο υψηλή, ώστε στις φωτογραφίες μπορούν να καταγραφούν ακόμη και οι αριθμοί κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Ιωάννη Σ. Λάμπρου

Παράπονα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , προ ολίγων ημερών, στο Συνέδριο της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, αναφορικά με τη στάση των πολιτικών του αντιπάλων στο χειρισμό της οικονομικής κρίσης. Αντί να πρυτανεύσει η ενότητα, όπως ανέφερε, επικράτησε ισοπεδωτική κριτική η οποία έχει ως σκοπό να απαξιώσει το πολύπλευρο έργο της διακυβέρνησής του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημήτρης Μανουσάκης
Μεγάλη απογοήτευση προκλήθηκε στο Ισραήλ από την πληροφόρηση ότι στο οικόπεδο Ισάι της Ισραηλινής ΑΟΖ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ δεν περιέχεται φυσικό αέριο σε ποσότητες, όπως τουλάχιστον εκτιμούσαν οι εταιρείες που ανέλαβαν την ανάπτυξή του, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Ισραήλ Globes.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται δίπλα από το οικόπεδο Αφροδίτη της Κύπρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

“Ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Δύσης, χαλάμε τις σχέσεις μας με τους γείτονες μας”, δήλωσε στη “Φωνή της Ρωσίας" ο αναπληρωτής πρόεδρος του τουρκικού κόμματος “Σααντάτ” Μπιρόλ Αϊντίν, σχολιάζοντας την εγκατάσταση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων σε τουρκικό έδαφος, δίπλα στα σύνορα με τη Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η Βουλγαρία δεν λύνει τα προβλήματα της μουσουλμανικής κοινότητας Οι μουσουλμάνοι που ζουν στην πόλη Νευροκόπι (Gotse Delçev) της Βουλγαρίας αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα λόγω του προβλήματος ανεπάρκειας ενός τεμένους που στην πραγματικότητα υπάρχει αλλά βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι» ζητά ο γενικός γραμματέας του οργανισμού
Συνέλαβαν πέντε άτομα για απόπειρα απάτης εις βάρος του ΕΟΤ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του Eλληνικού Οργανισμού Τουρισμού μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας, ύψους 147.600 ευρώ, και έκδοσης επιταγής αντίστοιχου ποσού από τον Οργανισμό. Πέντε άτομα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

βοήθεια προς την Ελλάδα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώνονταν κατά 50% οι εξοπλιστικές δαπάνες και θα φορολογείτο η περιουσία, θα έδινε η γερμανική «Αριστερά» (Die Linke), δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Iδού οι πραγματικοί τρομοκράτες, οι δολοφόνοι 34 παιδιών στο Ρομπόσκι του Κουρδιστάν
Η κρατική τρομοκρατία της Άγκυρας

Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 δολοφονήθηκαν τριάντα τέσσερα παιδία και ο Ερντογάν συνεχίζει να καλύπτει τους δολοφόνους, γιατί είναι ο ίδιος ηθικός αυτουργός
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 τουρκικά αεροσκάφη F-16 με αλλεπάλληλες βυθίσεις επιτέθηκαν και βομβάρδισαν καραβάνι Κούρδων λαθρεμπόρων στο χωριό Ρομπόσκι, κοντά στα σύνορα με το Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ), σκοτώνοντας 34 νέους, οι συντριπτική πλειοψηφία των οποίων κάτω των είκοσι, με τον μικρότερο 13 ετών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ποιο είναι ρε ρεμάλι Κουρέλη, το «ελπιδοφόρο» χρονικό διάστημα που ανοίγεται μπροστά μας;

Δε ντρέπεσαι ρε φασιστοποτισμένο τομάρι να αμολάς τις πολιτικές σου πορδές την ώρα που τα παιδάκια κρυώνουν και λιποθυμάμε από την ασιτία, οι υπερήλικες ξεροσταλιάζουν στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί, οι άστεγοι ξυλιάζουν στους δρόμους και στα παγκάκια και οι βαριά άρρωστοι πεθαίνουν για μια χούφτα κωλοφάρμακα;

Για ποιο δίχτυ κοινωνικής προστασίας έχεις το θράσος και μιλάς ρε διεφθαρμένο ανδράποδο;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην αποκρυπτογράφηση των τελευταίων επιθετικών δηλώσεων Ερντογάν προχωρεί η Αθήνα, σε μια κρίσιμη εποχή για την εξωτερική πολιτική, αφενός καθώς ανακινείται το Σκοπιανό με την άφιξη Νίμιτς αρχές Ιανουαρίου σε Ελλάδα και FYROM και αφετέρου καθώς οι εξελίξεις από το μέτωπο της Συρίας αναμένονται ραγδαίες.
Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού μάλιστα έγιναν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο προετοιμάζεται το Συμβούλιο Κυβερνητικής Συνεργασίας των δύο χωρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στην Άγκυρα, ως συνέχεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν -επικεφαλής υψηλού κυβερνητικού κλιμακίου - στη χώρα μας επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στους 123 ανέρχονται οι νεκροί από το κύμα ψύχους που πλήττει τη Ρωσία το τελευταίο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με σημερινό απολογισμό των αρχών. Το θερμόμετρο στη Μόσχα έφτασε ακόμη και στους -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Σιβηρία πλησίασε του -60.
«Από την αρχή του κύματος ψύχους 123 άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία και από κρυοπαγήματα» ανέφερε νοσοκομειακή πηγή στο πρακτορείο Ιντερφάξ.
Συνολικά 833 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία, εκ των οποίων οι 345 το τελευταίο 24ωρο. Μεταξύ αυτών ήταν και 14 παιδιά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

“Ο δε Κύριος κατεθύναι υμών τας καρδίας …
εις την υπομονήν του Χριστού” (Β΄ Θεσ. 3:5)
Ο Λυτρωτής του κόσμου, την έλευση του Οποίου εορτάζουμε τα Χριστούγεννα, δεν ήλθε στη γη ως βιαστικός και ορμητικός ηγέτης να ανατρέψει διαμιάς την αμαρτωλή πραγματικότητα. Ο Λόγος του Θεού, γενόμενος άνθρωπος, δεν ζήτησε να διορθώσει τα πάντα σε λίγο διάστημα, να επιβάλει με ισχύ κοσμική τις αρχές που διακήρυξε για μια νέα δίκαιη κοινωνία.
Από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας Του μέσα στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους, κινήθηκε με θαυμαστή ΥΠΟΜΟΝΗ:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο κ. Δημ. Α. Μαυρίδης
*Ἡ γέφυρα στόν ποταμό Τούνζα πού ἑνώνει τήν Ἀδριανούπολη μέ τό Κάραγατς. Ἡ γέφυρα εἶχε ὀνομασθεῖ σέ "Γέφυρα Διαμάντη" κατά τή διάρκεια τῆς Ἑλληνικῆς Διοίκησης πρός τιμήν τοῦ λοχαγοῦ Διαμάντη, ὁ ὁποῖος ἔπεσε ἐκεῖ μαχόμενος τόν Ἰούνιο τοῦ 1920. Στό βάθος δεξιά διακρίνεται τό τέμενος Σελιμιέ. Φαίνονται καθαρά στή γέφυρα τά κάρα πού ἔρχονται πρός τό Κάραγατς καί τή δυτική ὄχθη τοῦ Ἕβρου καί αὐτά πού γυρίζουν πίσω ἄδεια. (Ἀρχές Ὀκτωβρίου 1922)

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Κούρδοι είναι ο μοναδικός μη σημιτικός και μη τουρανομογγολικός λαός στη Μέση Ανατολή, μαζί με τους Πέρσες και θεωρούνται ο μόνος λαός που είναι απελευθερωμένος από δογματισμούς και μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στην εμπέδωση της Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή, εν αντιθέσει με τους Τούρκους και τους Άραβες, που επιμένουν σε πρακτικές ρατσιστικού και θρησκευτικού ολοκληρωτισμού.
Γι' αυτό, μετά την πρόσφατη επίσημη λειτουργία της Αρμενικής εκκλησίας, σήμερα γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην Εκκλησία της Παναγίας των Ασσυρίων, στην Άμιδα (Ντιγιαρμπακίρ), ιστορική πρωτεύουσα του εννιαίου Κουρδιστάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Όψιμο και υποκριτικό χαρακτήρισε το ενδιαφέρον της τρόικα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ο κοινοβουλευτικός Εκπροσωπος και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νοτης Μαριάς.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του με αφορμή την έκθεση της τρόικα με τις κίτρινες κάρτες:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, σε βάρος πρώην γενικού…

γραμματέα του ΕΟΤ, που πρόσκειται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και κατηγορείται για απιστία σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Για σχέδιο εκτροπής κάνει λόγο ο Γκρούεφσκι...

Μία ημέρα μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής της ΠΓΔΜ κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013, ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός, υπό την «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, προχωρά σε αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε όλες τις πόλεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χριστός γεννάται, δοξάσατε…» Η ορθόδοξη υμνολογία των Χριστουγέννων αναγγέλλει θριαμβευτικά, αλλά και τοποθετεί θεολογικά, το μέγα μυστήριο της θείας ενανθρωπήσεως.

Αφ’ ότου οι προπάτορές μας, ο Αδάμ και η Εύα, παρήκουσαν την εντολή του Θεού και εκδιώχθηκαν από τον παράδεισο, «η αμαρτία ηγέρθη ως μεσότοιχον έχθρας μεταξύ Θεού και ανθρώπου», όπως γράφει στην Ιερά Κατήχησί του ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, με αποτέλεσμα την

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει κάτι για τη στήριξη των απλήρωτων εδώ και 11 μήνες εργαζομένων στην Ιπποκράτους.

Όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζήτησε από τους βουλευτές να ενισχύσουν το κόμμα με 5.000 ευρώ έκαστος, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν μια μικρή ανάσα την περίοδο των εορτών. Επίσης κάλεσε τους ευρωβουλευτές του κόμματος να διαθέσουν ο καθένας από 10.000 ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επίθεση εναντίον της Deutsche Bank πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγοντας ότι η γερμανική τράπεζα βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του στο τέλος του 2011.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγόρησε τη γερμανική τράπεζα για μια κίνηση που οδήγησε στην άνοδο των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων πάνω από το 7% και τον ανάγκασε να υποβάλλει την παραίτηση του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Μία δόση από το δικό της φάρμακο» αναμένεται να δοκιμάσει η Γερμανία, καθώς σύμφωνα με το περιοδικό “Der Spiegel” ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει καταστρώσει ένα σχέδιο σκληρής λιτότητας για τη Γερμανία. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις εκτιμήσεις των «σοφών» του υπουργείου Οικονομικών πως η Γερμανία παρ’όλο που μέχρι στιγμής κερδίζει από την κρίση, η παρατεταμένη ύφεση στις χώρες της ευρωζώνης θα επηρεάσει και την ίδια και ο κ. Σόιμπλε φέρεται να προωθεί σκληρές περικοπές στα δημόσια έξοδα και μειώσεις σε επιδόματα και κοινωνικές παροχές για να προλάβει τα χειρότερα για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Le Monde Diplomatique. Lemoin Maurice, [Λογοθέτης Χάρης (μτφ)]
Η ελληνική κρίση δεν είναι κάτι το πρωτοφανές.
Όμως, άλλες χώρες που γονάτιζαν κάτω από το βάρος του χρέους, επέλεξαν να κηρύξουν στάση πληρωμών, όπως η Αργεντινή το 2001. Το εμβληματικό αυτό παράδειγμα ρίχνει φως τόσο στις λογικές που οδηγούν στην καταστροφή όσο και στους μηχανισμούς που θα επέτρεπαν στην Αθήνα να σπάσει τον κλοιό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Le Parisien
H Γκάνα έδωσε άδεια απόπλου την Τετάρτη στο Αργεντινό Στρατιωτικό ιστιοφόρο που κράταγε για πάνω από δύο μήνες λόγω χρηματοπιστωτικής διαφοράς μεταξύ της Αργεντινής και ενός hedge fund, υποκύπτοντας στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο διέταξε την απελευθέρωση της φρεγάτας.
 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο λεγόμενος «φράχτης του Εβρου» ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ η κατασκευή της τεχνητής τάφρου, που αποτελεί ένα οχυρωματικό «εργαλείο» ανάσχεσης στη μεθόριο, συνεχίζεται. Πρόκειται για δύο έργα που έχουν επικριθεί επανειλημμένα τόσο από κυβερνητικούς παράγοντες όσο και από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.
Ο φράχτης εξυπηρετεί ανάγκες ανάσχεσης της εισόδου των λαθρομεταναστών, αλλά δεν αφορά το σύνολο της μεθορίου με την Τουρκία, που εκτείνεται σε μήκος περίπου 160 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ένα τεχνητό εμπόδιο 10.365 μέτρων, το οποίο καλύπτει ένα χερσαίο κομμάτι των συνόρων, από τον μεθοριακό σταθμό Καστανιών μέχρι τον ποταμό Εβρο νοτιότερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σημαντική αύξηση στις επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, σε ποσοστό πάνω από 38%, σημειώθηκε φέτος με την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το φετινό 11μηνο έχουν επιστρέψει 15.746 αλλοδαποί, ενώ το περσινό έτος 11.357.

http://www.ert.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το σχολείο που λειτουργεί με τουρκική χρηματοδότηση στην Γκόρνια Μπανίτσα, στην πΓΔΜ είναι το μεγαλύτερο τουρκικό σχολείο στα Βαλκάνια. [Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού].
Το διευρυνόμενο δίκτυο σχολείων της Άγκυρας στα Βαλκάνια εμβαθύνει τους πανάρχαιους δεσμούς μεταξύ της Τουρκίας και των γειτόνων της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.Η Τουρκία αντιμετωπίζει τα σχολεία που έχουν κατασκευαστεί από τον επίσημο Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA) ως ΜΚΟ και ως εργαλεία για την προώθηση της κατανόησης και φιλίας μεταξύ των νέων. Οι αξιωματούχοι των Βαλκανίων τούς έχουν καλωσορίσει για τον ίδιο λόγο, καθώς και για την επέκταση του εύρους των δυνατοτήτων εκπαίδευσης που προσφέρονται στους ντόπιους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top