Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Συνολικά 97 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ συγχωνεύονται ή απορροφώνται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους)
Από αυτά τα 60 στην ουσία δεν αλλάζουν πόλη..
Τώρα δείτε την υποκρισία, την αναλγησία και το Αθηνοκεντρικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο…
Από τις 37 σχολές που συγχωνεύονται και αλλάζουν έδρα δηλαδή μετακινούνται σε άλλη πόλη ΜΟΝΟ ΜΙΑ αφορά σε σχολή της Θεσσαλονίκης…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η πληροφορία για τα επίμονα επενδυτικά σχέδια του Κατάρ στην πρωτεύουσα του Έβρου!

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή εξακολουθεί να προκύπτει η επιθυμία του Εμιράτου για δημιουργία σταθμού υγροποιημένου αερίου και στην Αλεξανδρούπολη, όπως διαβάζουμε στο Thraki Life News.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στη συνάντηση με το Σαμαρά στο Κατάρ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν συναντήθηκε στο Κατάρ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και πρότεινε στον Έλληνα ομόλογό του, να κτίσει ένα τζαμί στην Αθήνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημήτριος Καρατζίδης*
Ο οραματιστής της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης Jean Monnet προέβλεψε ότι στη μακροχρόνια αυτή διαδικασία θα υπάρχουν και κρίσεις. Όμως πίστευε ότι «οι κρίσεις αυτές θα αποτελούν τον μεγάλο «ενοποιητή».
Πέρασε μια βδομάδα από την ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στο Bloomberg του Λονδίνου, για τις σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας (ΜΒ) και Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), και αναλυτές και αρθρογράφοι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμά του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι η Γαλλία πρόκειται να απελάσει «εντός των προσεχών ημερών» ξένους ριζοσπάστες ιμάμηδες στο πλαίσιο μάχης εναντίον του «παγκόσμιου τζιχαντισμού».

«Πολλοί ξένοι ριζοσπάστες ιεροκήρυκες θα απελαθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες», ανακοίνωσε ο Βαλς στη διάρκεια διάσκεψης στις Βρυξέλλες με θέμα την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού στην Ευρώπη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνέντευξη στη Μύριαμ Νικολαΐδου - Ντενίση
Η αλήθεια είναι ότι τον κ. Ιωάννη Κοραντή ήθελα να τον γνωρίσω εδώ και χρόνια. Έτυχε όμως να γνωριστούμε τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με το ΛΑΟΣ.
Εκείνο που διέκρινα αμέσως στον απόφοιτο της Νομικής Σχολής Αθηνών, στον Πρέσβη επί τιμή, στον τέως Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (2004-2009) ήταν το διαπεραστικό του βλέμμα, ικανό να σε περάσει από «ακτινογραφία» μέσα σε λίγα λεπτά. Και χωρίς να το καταλάβεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Στέφανου Κασιμάτη
Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κατάρ είναι από τα πριν τρικλοποδιασμένο». Ακούγοντας από το ραδιόφωνο τα θαυμάσια ελληνικά της Ρένας Δούρου, ανατρίχιασα.
Επίσης όμως κατάλαβα γιατί προτίμησε να χρησιμοποιήσει τη μητρική της (;) γλώσσα σε ομιλίες που έκανε προσφάτως στις ΗΠΑ, παρότι στο βιογραφικό της αναφέρεται ότι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εσεξ και, κατά τεκμήριο, πρέπει να μιλάει την αγγλική. (Ισως όχι το ίδιο καλά όσο την ελληνική, αλλά δεν έχει σημασία...)

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Νωρίτερα 30 μέλη του ΠΑΜΕ είχαν κάνει κατάληψη στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Ο Υπουργός ωστόσο, δεν ήταν εκείνη την ώρα στο γραφείο του. Η ένταση προκλήθηκε όταν άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν τη διαμαρτυρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ἐπειδή ἡ μνήμη των περισσοτέρων πολιτικῶν-ἀλητῶν εἶναι αντιστρόφως ανάλογη μέ την ἀσυδοσία τους , καλό εἶναι νά θυμηθοῦμε τί ἔλεγε ὁ << ἀριστερός>> Ρουπακιώτης πρίν 7 χρόνια γιά την πολιτική ἐπιστράτευση των ἐργαζομένων…Το κείμενο εἶναι παρμένο ἐξ΄ὁλόκλήρου ἀπό φιλικό ιστολόγιο . Ιδού λοιπόν….

Διαβάστε το ολόκληρο...

http://kurios-tade.blogspot.gr/
Καρλ Βαλεντίν
Πέντε Μονόπρακτα

Οι ελάχιστες θεατρικές παραστάσεις που δίνονται από ερασιτεχνικούς θιάσους στον ευρύτερο χώρο της περιφέρειας, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνες, που οι συντελεστές τους, κάτω από σκληρές και επίπονες προσπάθειες επιχειρούν να αρθρώσουν έναν ουσιαστικό θεατρικό λόγο, ποιούντες ήθος (εξ ου και ηθοποιός) και σε εκείνες που με ήσσονες προσπάθειες, κάποιοι άλλοι, προσπαθούν να εκβιάσουν την άκριτη αναγνώρισή τους, αντίληψη που οδηγεί στην κατάλυση κάθε δεοντολογίας και στην καταστροφή συνειδήσεων και συνόλων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Mια μικρή αναδρομή στην ιστορία του ..."τελευταίου Τούρκου των Ιμίων"

Δύο εβδομάδες μετά τα τραγικά γεγονότα των Ιμίων, σημειώνεται πτώση τουρκικού ε/π S-70 εντός του ναυστάθμου Ακσάζ.
Ως αποτέλεσμα πέντε άτομα χάνουν την ζωή τους και εννιά τραυματίζονται, ενώ τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη της ομάδας που συμμετείχε στην επιχείρηση των Ιμίων, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ενοχλεί φαίνεται την Άγκυρα η παρουσία ναυτικών δυνάμεων ισχυρών χωρών σε Κυπριακά λιμάνια.Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού καναλιού NTV με τον τίτλο «Γαλλικά και ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κύπρο» γράφει ότι το λιμάνι της Λεμεσού της Κυπριακής Δημοκρατίας ( «Ελληνοκυπριακό τομέα», γράφει), μετατράπηκε σε βάση ξένων πολεμικών πλοίων .
Μετά από τα 2 ρωσικά πολεμικά πλοία , έφθασαν στο λιμάνι της Λεμεσού και δυο γαλλικά πολεμικά. Υπάρχουν ισχυρισμοί, συνεχίζει η τουρκική ιστοσελίδα, πως η κινητικότητα στο λιμάνι της Λεμεσού έχει σχέση με τον εμφύλιο που συνεχίζεται στην Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ιωάννης Μεταξάς. Από ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έφθασε να γίνει πρωθυπουργός και δικτάτορας της Ελλάδας (1936-1941).


Στην ιστορία έμεινε για το θρυλικό ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου 1940. Η δικτατορία του και οι μέθοδοι που ακολούθησε το καθεστώς είναι η άλλη μαύρη πλευρά της ιστορίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνθήκες ολοκληρωτικής διάλυσης φαίνεται να επικρατούν στο κεντρικοποιημένο δίκτυο-κορμού του Δημοσίου τομέα, που είναι γνωστό με την επωνυμία ΣΥΖΕΥΞΙΣ.
Με ευκολία, άγνωστοι hackers χαμηλού, όπως είναι εμφανές, γνωστικού επιπέδου πραγματοποίησαν ισχυρή κυβερνοεπίθεση εναντίον 47 ιστοσελίδων (!) που βρίσκονται εντός του Δικτύου Σύζευξις, πρίν από μερικές ημέρες! Ιρανοί hackers (κατά δήλωσή τους), προχώρησαν σε <…>
μαζική αλλοίωση ιστοσελίδων Δήμων και Κοινοτήτων, στις οποίες παρέχει τεχνολογική υποδομή αλλά και παροχή υπηρεσιών Internet το Δίκτυο Σύζευξις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββας Παύλου

Ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Κάμενεφ (δεξιά και αριστερά του Λένιν) στην 2η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης (1919).
Τα δύο βέλη δείχνουν τα πρόσωπα του Κάμενεφ και του Τρότσκι

Δυο φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ιστορική πλαστογράφηση του σταλινικού καθεστώτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Γράφει ο Λευτέρης Γκίνης

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πολύ σοβαρά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την σημερινή μας κατάσταση.
Επίσης και για να έχουμε την δυνατότητα να αντιδρούμε σωστά εναντίον των ανθρώπων οι οποίοι ελέγχουν τις τύχες μας.
Αυτή η οικογένεια με την οποία θα ασχοληθούμε έχει παίξει (και παίζει) καταλυτικό ρόλο στις τύχες του κόσμου αλλά και στις δικές μας.
Ο πρόσφατα εκλεγμένος υπουργός των οικονομικών Alexander Hamilton…
Λίγα λόγια για τον κύριο:

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Θαυμάστρια» του Ομπάμα η Ρένα Δούρου
Υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα αρθρογράφησε η Ρένα Δούρου, που συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει με διθυραμβικά σχόλια την ομιλία του Αμερικανού προέδρου ως εμπνευσμένη από τον Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ και την θεωρεί επάξια με την ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να κρύψει αναφορικά με το «ξέπλυμα» χρήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, σχολιάζοντας δημοσίευμα των Financial Times.
Ο κ. Σιαρλή διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε κανένα στάδιο δεν υποβλήθηκε επίσημη πρόταση στην κυβέρνηση με στόχο ξένος οίκος να διερευνήσει το τραπεζικό της σύστημα για τυχόν ξέπλυμα χρήματος.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, οι κυπριακές αρχές και οι πιστωτές της βρίσκονται σε συζητήσεις για την πρόσληψη ξένου οίκου που θα ερευνήσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας για να εντοπίσει κατά πόσον υπάρχει «ξέπλυμα» χρήματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την Κύπρο, όμως η Λευκωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιφορτισθούν κατά το μεγαλύτερο μέρος με τη διάσωσή της, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.
«Πιστεύουμε ότι το κύριο βάρος για την επίλυση των προβλημάτων της Κύπρου πρέπει να επωμισθούν η Κύπρος και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο ρώσος πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
«Όμως δεν αρνούμαστε τη βοήθειά μας υπό ορισμένους όρους. Οι όροι πρέπει να συμφωνηθούν εκ προοιμίου. Πριν από αυτό, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν από εμάς χρήματα», λέει επισημαίνοντας ότι η Ρωσία έχει ήδη χορηγήσει στην Κύπρο δάνειο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δηλώνει επίσης ότι η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να αγοράσει κρατικά ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης, αλλά διάκειται θετικά απέναντι στο ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αντώνης Τσιμπλάκης

Στα 248,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται η καθαρά παρούσα αξία του ενδεικτικού δικτύου μαρινών που σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ενώ τα έργα των υποδομών φτάνουν στα 62 εκατ. ευρώ.

Το ενδεικτικό δίκτυο του άκρους εμπιστευτικού σχεδίου «Νηρηίδες», που αποκαλύπτει σήμερα η «Ν», περιλαμβάνει 48 μαρίνες, που χωρίζονται σε εννέα ομάδες, ενώ προβλέπεται επιπλέον και μία mega yacht μαρίνα στο Λαύριο και δύο luxury μαρίνες, μία στη Μύκονο και μία στο Αργοστόλι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Nicolas Gros-Verheyde / Σαχέλ / (μτφ. Κριστιάν)

(Βρυξέλλες, αποκλειστικό) Η χώρα είναι μικρή, αλλά όχι αφοπλισμένη.
Η Κύπρος θα πρέπει να παρέχει τουφέκια επίθεσης στο στρατό του Μάλι. Είναι πλέον επιβεβαιωμένο. Η προσφορά έγινε στις ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Κύπριοι θα δώσουν περίπου 2.400 Zastava 7,62 χιλιοστά, το Καλάσνικοφ γιουγκοσλαβικής κατασκευής που εξοπλίζει τον κυπριακό στρατό όπως και τον στρατό του Μάλι.
Πρόκειται για μια από τις πρώτες βοήθειες που γίνεται άμεσα για να εξοπλιστεί ο νέος στρατός του Μάλι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η Βρετανία και η Ολλανδία
Απόφαση κόλαφος για τους δανειστές της Ισλανδίας. Η Ισλανδία είχε το δικαίωμα, όταν οι τράπεζές της κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2008, να αρνηθεί να αποζημιώσει τους ξένους επενδυτές, αποφάνθηκε σήμερα το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Ανταλλαγών (AELE).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άνοιξε την Εκκλησία στους νέους, την έκανε πιο προσιτή στην ελληνική κοινωνία, αντιτάχθηκε στην παγκοσμιοποίηση και με το πλούσιο έργο του θα μείνει αείμνηστος ως ο Αρχιεπίσκοπος που αγαπήθηκε όσο κανείς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της Έλενας Λάσκαρη από το euro2day.gr

Σε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα υποκαταστήσει τον ΦΑΠ και το ειδικό τέλος ακινήτων και θα πληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Γ. Μαυραγάνη, με τους εκπροσώπους των κομμάτων, επαναβεβαιώθηκε ότι ο νέος φόρος θα έχει αφορολόγητο όριο από 50.000 έως 100.000 ευρώ και οι συντελεστές, ανάλογα με το ύψος του αφορολογήτου για τα φυσικά πρόσωπα, θα ξεκινούν από 0,05% ή 0,1%.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη, φιλολόγου-ιστορικού, Δ/ντριας 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την προώθηση της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, πραγματοποίησε την 4η για εφέτος επιμορφωτική του συνάντηση, την Πέμπτη, 24-01-2013 και ώρα 6.30΄ μ.μ., με θεματική επιλογή: «ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: H μικρασιατική καταστροφή-Η πυρπόληση της Σμύρνης (1922) και η επιβίωση των προσφύγων μέσα από το φωτογραφικό φακό και τις προφορικές μαρτυρίες».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η απάντηση στις προβοκατόρικες διαρρήξεις και τα πρακτοριλικια, είναι η διάχυση της πηροφορίας. Αυτό το τεύχος είναι αιματοβαμμένο. Όπως η σημερινή ημέρα, όπως ο αγώνας για την πατρίδα. Η Λιάνα προσέφερε την μέγιστη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει ο δημοσιογράφος, ο πολιτικός, ο πολίτης, στον αγώνα για την αλήθεια, στον αγώνα για την Ελλάδα.
Εάν όλοι οι Έλληνες είχαν διαβάσει αυτό το τεύχος, σήμερα η πατρίδα θα ήταν ελεύθερη. Ας το κάνουμε τώρα. Κάθε σελίδα είναι ιστορικής αξίας και εξηγεί αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σταθερά ανοδικές είναι οι εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου προς τις αγορές της Ασίας, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα πίσω στην Ελλάδα.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου σας είχαμε παρουσιάσει από την στήλη μας «Ψωνίζουμε Ελληνικά» 11 μικρές επιχειρήσεις τροφίμων που διακρίνονται στο εξωτερικό για την ποιότητα των προϊόντων τους. Οι περισσότερες δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιόλαδου, εκεί όπου η Ελλάδα έχει μια ποιοτική υπεροχή απέναντι σε όλες τις αντιπάλους της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Σε σένα Ρένα Δούρου, σαν γυναίκα που είσαι, πέφτει ο κλήρος να μαζέψεις το σπίτι σου.

Να τους μαζέψεις γιατί πάτε ολοταχώς στο παγόβουνο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις Ρένα μου, είναι να τους πεις να βγάλουν τον σκασμό.

Να βγάλουν τον σκασμό όλα τα στελέχη του ΤΣΥΡΙΖΑ. Έχετε καταντήσει σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη να τσιρίζετε στα κανάλια και να λέτε παπαριές-ο καθένας την δικιά του- και στο τέλος να βγαίνει ο “Αλογοσκούφης” ο Δραγασάκης στην φασμπιντερική “Ανατροπή” του Πρετεντέρη, και να υποδύεται τον σοβαρό, τον μετρημένο, τον αξιόπιστο συνομιλητή της αστικής ελίτ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ΑΓΚΥΡΑ σε συνεννόηση με εταίρους μας στην Ε.Ε. αλλά και με τη στήριξη της Κομισιόν, επιχειρεί με διάφορες κινήσεις να ανοίξει τον δρόμο για ξεπάγωμα ενταξιακών της κεφαλαίων. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο πριν ολοκληρωθεί η κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρχισαν οι κινήσεις και οι επαφές Τούρκων αξιωματούχων σε διάφορα επίπεδα, με στόχο να διαμορφωθεί ένα λόμπι εντός της Ένωσης υπέρ των τουρκικών επιδιώξεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Δημήτρη Κουτσομητόπουλου
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχοντας στο βαλιτσάκι του, ως διαπιστευτήριο και συνοδευτική επιστολή την «ακρόαση», που του παρεχώρησε o Σόϊμπλε (έτσι είναι και δέστε το απόσπασμα από το κύριο άρθρο της  “Junge Welt”, στις 15.01.2013)(1), τις επισκέψεις στην Βραζιλία, Αργεντινή αλλά συνάμα και τον «γητευτικό» απόηχο από την συμμετοχή του στο μνημόσυνο της Ρόζας Λούξεμπουργκ, θα πάει στις 21.01.2013    στην

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι δυο συστοιχίες Patriot που απέστειλε η Ολλανδία στην Τουρκία επιχειρησιακά είναι έτοιμη. Οι πέντε εκτοξευτήρες πυραύλων μαζί με τα απαραίτητα ραντάρ έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή των Αδάνων στην Τουρκία.
Η μια συστοιχία εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο Ρετζαί Ενγκίν και η άλλη στη βάση του Ιντίρλικ.
Οι 360 Ολλανδοί στρατιώτες ολοκλήρωσαν τη συναρμολόγηση όλων των συτημάτων και τα ραντάρ αλλά και οι εκτοξευτήρες έχουν τώρα ως στόχο τη Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

1945.... Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει τους περίπου 7.500 αιχμαλώτους κρατουμένους στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς στην Πολωνία, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι εκεί.

Κι όμως σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που όλα αυτά τα αμφισβητούν. Και ακόμη χειρότερα, φαίνεται ότι θα ακούσουμε όπως πάει το πράγμα και δημόσια κάποιους να τα επιδοκιμάζουν!

Διαβάστε το ολόκληρο...

solidarite-kosovo.org (μτφ.Κριστιάν)
«Σίγουρα οι πιο οδυνηρές στιγμές από τα αντιχριστιανικά πογκρόμ του 2004».

Με αυτά τα λόγια ο επίσκοπος του Κοσσόβου-Μετόχιας Επίσκοπος Θεοδόσιος, παρουσιάζει τη βαθιά συγκίνηση της σερβικής κοινότητας στην περιοχή, μετά από μια νέα σειρά βεβηλώσεων ορθόδοξων τάφων, ορισμένων με εκρηκτικά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δίκτυο ελεύθερων ειδήσεων της Μεσοποταμίας (μτφ. Κριστιάν)

(Φωτογραφία αρχείου)
Μετά τη δολοφονία τριών Κούρδισσων αγωνιστριών στο Παρίσι στις 9 Ιανουαρίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός απείλησε ανοιχτά τη Γερμανία, την επόμενη χώρα στον κατάλογο, ενώ ένας ηγέτης του ΡΚΚ ισχυρίστηκε ότι έχει συλλάβει αρκετούς αξιωματούχους του τουρκικού κράτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ύστερα από 16 χρόνια, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές! Ζωντανά παραμένουν και τα «καυτά» ερωτήματα για όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα, δίχως απαντήσεις ακόμα.
Η κοινή γνώμη αναρωτιέται τι συνέβη και κόπηκε το νήμα της ζωής τριών νεαρών και φερέλπιδων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.
Η ανατολή του 1996 βρήκε την Ελλάδα ανέτοιμη για τη μεγαλύτερη στρατιωτική πρόκληση μετά το 1974, η έκβαση της οποίας μπορεί να έδινε οριστικό τέλος στις φανταστικές θεωρίες του «Στρατηγικού βάθους» και της «Οθωμανικής κληρονομιάς» από τους Τούρκους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ελλάδα τελικά μπορεί να είναι παντού. Και να σε συγκινεί το γεγονός ότι αυτά που εμείς εδώ εντός της χώρας θεωρούμε ασήμαντα, άλλοι πολλοί μακρυά τα εκτιμούν πολύ περισσότερο!
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και οι συνεργάτες του το διαπίστωσαν στην Χιλή όπου βρίσκονται για τη

Συνόδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Όλα τα μέτρα ακραίας λιτότητας είναι μια ανοησία»

«Όλα αυτά τα μέτρα ακραίας λιτότητας είναι μια ανοησία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, μιλώντας σε συνέδριο στη Τεχνόπολη με θέμα: «κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο: υπάρχει αριστερή προοδευτική απάντηση;».

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Σάββα Καλεντερίδη
Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν πέσει οι μάσκες και η Τουρκία προσφέρει ανοιχτά υποστήριξη, οπλισμό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπου δυο χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Σερεκάνιγιε, στο Δυτικό Κουρδιστάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε μία σεμνή τελετή στο αεροδρόμιο της Δεκελείας στο Τατόι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και η Πολεμική Αεροπορία απέδωσαν σήμερα φόρο τιμής στον Υποσμηναγό (Ι) Ν. Σιαλμά και ...
ετίμησαν τη μνήμη του ήρωα αεροπόρου δίνοντας το όνομα του στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων. Ο Ν. Σιαλμάς έχασε τη ζωή του στις 18-6-1992 στη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών που είχαν εισέλθει παράνομα στο FIR Αθηνών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο αριθμός των νεκρών στο Πορτ Σάιντ αυξήθηκε στους 30 καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, σε συνέχεια της ετυμηγορίας που καταδικάζει σε θάνατο 21 υπεύθυνους για την τραγωδία κατά τον περσινό ποδοσφαιρικό αγώνα στην πόλη.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, τουλάχιστον 277 είναι οι τραυματίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

O Τζον Κυριακού πρώην πράκτορας της CIA, καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση επειδή αποκάλυψε την ταυτότητα ενός μυστικού πράκτορα της υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η καταδίκη του Κυριακού σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια που κάποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μυστικού πράκτορα.

Ο Κυριακού καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάνδρειας, στην πολιτεία Βιρτζίνια, σημείωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρώην πράκτορας είχε παραδεχθεί την ενοχή του τον Οκτώβριο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» είχε πει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, εκπλήσσοντας με την κυνικότητα ή ελαφρότητα – πολλά συζητήθηκαν τότε – της τοποθέτησης αυτής.

Τη συγκεκριμένη λογική φαίνεται πως ζήλεψαν οι Τούρκοι, θέτοντας στους Ισραηλινούς παρόμοια διλήμματα που αφορούν στη συνεργασία τους με την Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο νέος Υπουργός Yγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου έχει καταγωγή από την Κομοτηνή, είναι Μουσουλμάνος της Θράκης και είναι από τους πρωτεργάτες της προκλητικής στάσης αυτών που προσπαθούν να έχουν άμεση επαφή ανάμεσα στην Άγκυρα και την δυτική Θράκη. Είναι ιδρυτικό μέλος της του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Τούρκων της δυτικής Θράκης»

Ο Μουεζίνογλου ήταν παρών σε κάθε επίσκεψη τούρκου αξιωματούχου στη δυτική Θράκη όπως του Αχμέτ Νταβούτογλου πριν 1.5 χρόνο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η EUROPOLITIQUE σε αντ/ση MarkusBernath από την Κων/λη με τίτλο «Η Τουρκία θέλει να βάλει φρένο στις εισαγωγές από την Ε.Ε.» αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και με κάποια δυσφορία από πλευράς των πολιτών, έθεσε σε εφαρμογή μία σειρά περιορισμών στις εισαγωγές. Οι τομείς που αφορούν τα μέτρα είναι διάφοροι, όπως π.χ. το κόκκινο κρέας, ο χάλυβας, τα αυτοκίνητα, το αλκοόλ κ.α. Ορισμένοι από τους περιορισμούς εφαρμόζονται ήδη από τις αρχές του 2013.

Παρά ταύτα, σημειώνει το δημοσίευμα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι μειώνει τις εισαγωγές της από την Τουρκία, ώστε να τη λυγίσει. «Η Δύση δεν θέλει πλέον μία Τουρκία δυνατή» δήλωσε χαρακτηριστικά στις 19 Ιανουαρίου σε ομιλία του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διζωνική: Παράνομη, αναχρονιστική κατασκεύασμα των Βρετανών, όνειρο του νεο-οθωμανισμού. Δεν υπάρχει σωστό περιεχόμενο σε ένα μοντέλο διακρίσεων. Δικοινοτισμός: οθωμανικός τρόπος διοίκησης

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Το «Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στρέφεται κατά των αποφάσεων του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης για την επιστράτευση του προσωπικού του Μετρό, καθώς και την επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν το ευρώ αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εγγυηθεί τα χρέη τους, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής των συντηρητικών Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Necha (φωτό)έστειλε σήμερα έντονη διαμαρτυρία στην κυβέρνηση των Τιράνων για την ανάκληση της άδειας της τσεχικής εταιρείας ενέργειας CEZ, η οποία δραστηριοποιείται με τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Αλβανία.

Ο Nechas απείλησε ότι η Δημοκρατία της Τσεχίας θα αντιταχθεί στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του σερβικού πρακτορείου Τανγιουγκ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο ΗBS
Με την διακρατική συμφωνία ύψους €16.598.720, η οποία υπεγράφη στις 17 Φεβρουαρίου 2010 ο ΕΣ απέκτησε 223 αναβαθμισμένα γερμανικά Α/Κ πυροβόλα Μ109Α3GE A2 (σε άριστη κατάσταση), 59 καινούργια πηγαία πυροβόλων και μεγάλο αριθμό ανταλλακτικών/παρελκομένων (εκατοντάδες τόνοι ανταλλακτικών και αναλωσίμων, αφού κυριολεκτικά «σκουπίσαμε» τα τεράστια στρατηγικά αποθέματα που διέθεταν οι Γερμανοί, μιας και το συγκεκριμένο πυροβόλο αποτελούσε για δεκαετίες την αιχμή του δόρατος του γερμανικού πυροβολικού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλλάζει τα πράγματα η Ρωσία και φαίνεται να είναι διατεθειμένη τώρα να χορηγήσει δάνειο στην Κύπρο. Βάζει όμως έναν όρο. Φαίνεται να θέλει να βοηθήσει και η Ευρώπη το Νησί. Μόνο αν λάβει αυτή τη διαβεβαίωση η Ρωσία θα προχωρήσει στην παραχώρηση δανείου προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Ρωσία θα μπορούσε να χορηγήσει ένα νέο δάνειο στην Κύπρο, υπό την προϋπόθεση οι ευρωπαίοι εταίροι της συμφωνήσουν επίσης στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Bloomberg ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εγκρίθηκε δημοψήφισμα που θα προκηρυχθεί μέσα στο 2014

Το τοπικό Κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε τη διακήρυξη που προλειαίνει το έδαφος για την διοργάνωση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της, παρά τις αντιδράσεις της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη.

Η διακήρυξη –περισσότερο συμβολικής αξίας και μη δεσμευτική– απέσπασε 85 ψήφους καθώς την ενέκριναν το εθνικιστικό κόμμα Σύγκλιση και Ένωση (CiU) του προέδρου Αρτούρ Μας, το αριστερό αποσχιστικό κόμμα ERC και δύο μικρότεροι σχηματισμοί που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Η σύμπραξη των αναρχικών ομάδων «Άγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», οι οποίες ποτέ ξανά δεν είχαν προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφής επίθεση, ανέλαβαν τη ευθύνη -με ανάρτηση σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών- για την βομβιστική επίθεση στο Mall την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013,το πρωί.
Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν τώρα την προσοχή τους στην μη ανάληψη της ευθύνης για την απόπειρα επίθεσης με ρουκέτα στα γραφεία της ΝΔ –πριν από μια εβδομάδα- από άλλη ένοπλη ομάδα με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος νέου ένοπλου κτυπήματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρα
«Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι ένα πολύ χρήσιμο θεσμικό εργαλείο για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπου μπορούμε να επιτύχουμε αμοιβαία οφέλη. Οι δύο χώρες είναι σε διπλωματική επικοινωνία για να εντοπισθεί ο κατάλληλος χρόνος σύγκλησής του στο προσεχές διάστημα» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως «η κυβέρνηση κινείται ως προς το θέμα στη βάση του σχεδιασμού και της στρατηγικής της» και ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει θέμα προς ανακοίνωση.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις διερευνητικές επαφές, ανέφερε «ότι συνεχίζονται κανονικά» και ότι «ο επόμενος γύρος θα ανακοινωθεί στον κατάλληλο χρόνο».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συγχαρητήρια από δεκάδες εκδότες από όλη την Ελλάδα δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή τα όσα δήλωσε χθες για το ΕΚΕΒΊ, τον διαχειριστικό έλεγχο αλλά και το σχεδιασμό του για τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για το Βιβλίο. Μικροί εκδότες ειδικά της περιφέρειας που είχαν γονατίσει από την διαπλοκή των ημέτερων και των “συνωστισμών” οι οποίοι τον επικρότησαν για το σθένος του να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και του εξέφρασαν τη στήριξη τους στον στόχο που έχει βάλει να προωθείται το βιβλίο ως πολιτιστικό προϊόν και όχι ως εμπόρευμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η επίταξη των απεργών στο Μετρό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγη ώρα, έβαλε «φωτιά» στα μέσα μεταφοράς, τα οποία ανακοινώνουν τη μια απεργία μετά την άλλη!

24ωρες επαναλαμβανόμενες ανακοίνωσε ο Προαστιακός, ενώ ακινητοποιούνται λεωφορεία, τραμ και ηλεκτρικός μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όλοι στο πλευρό των εισαγγελέων που ξεκαθαρίζουν τη μια υπόθεση μετά την άλλη, σε μια χώρα που βασίλευαν η διαφθορά και τα κολλητηλίκια.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε πριν από λίγη ώρα ποινική δίωξη σε βάρος του νυν και του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και σε βάρος υπαλλήλων της εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο εκσυγχρονισμού της διάνοιξης της σήραγγας του Αρτεμισίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Την ώρα που η αγορά δείχνει να πνίγεται και τα εμπορικά καταστήματα να…κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα ενεχυροδανειστήρια και τα καταστήματα αγοράς χρυσού το διάστημα 2010-2012 σύμφωνα με τα στοιχεία Μητρώου Φορολογουμένων.
Το 2010 άνοιξαν 81 καταστήματα και δηλώθηκε και η έναρξη λειτουργίας 28 υποκαταστημάτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Που φτάσαμε; Να έχουμε βγει εμείς από τα ρούχα μας για το «μίνι» φορολογικό που διαλύει κάθε ίχνος φορολογικής δικαιοσύνης προς τους περισσότερους και έρχεται και η τρόικα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της.

Ανώτατος στέλεχος της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα δηλώνει στην εφημερίδα Καθημερινή «δεν ξέρω γιατί έφεραν αυτό το φορολογικό. Τους είχαμε δώσει λεπτομερείς συμβουλές για όλα και μάλιστα από τους καλύτερους ειδικούς του κόσμου».

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top