Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εξοργισμένος με τους Τούρκους εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέΐ Λαβρώφ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Μόσχα μετά την γνωστοποίηση ότι στην περιοχή των Αδάνων της Τουρκίας ανακαλύφθηκαν κρησφύγετα με επικίνδυνα χημικά όπλα που ανήκουν στην γνωστή εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, El Nusra Cephesi που πολεμά κατά του συριακού στρατού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Άγη Βερούτη

Εδώ και χρόνια ακούγεται ότι γίνεται προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας και του κρατικού παρεμβατισμού στη χώρα, προκειμένου να μη φύγουν και οι τελευταίες ελληνικές επιχειρήσεις που μπορούν εκτός συνόρων. Επί πραγματικού τα βήματα που έχουν γίνει είναι ελάχιστα, και μάλλον επιτόπια.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Η Γερμανία θα καταβάλλει 772 εκατ. ευρώ σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος
Σε συμφωνία κατέληξε η γερμανική κυβέρνηση με την διεθνή οργάνωση εβραϊκών διεκδικήσεων για την συνεισφορά 772 εκατ. ευρώ από το 2014 εώς το 2017 σε εβραίους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος. 
Οπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το ποσό αυτό συμφωνήθηκε μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γερμανίας και της οργάνωσης Διάσκεψη Εβραϊκών Διεκδικήσεων (Jewish Claims Conference, JCC) και προορίζεται για την κάλυψη βασικών αναγκών των θυμάτων της ναζιστικής βαρβαρότητας.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ασαντ: Η Συρία παρέλαβε τους πρώτους S-300 από τη Ρωσία

Άσαντ: 100.000 ξένοι μισθοφόροι μάχονται μαζί με τους αντάρτες 
Παραδόθηκε στη Συρία το πρώτο ρωσικό φορτίο εξελιγμένων συστημάτων αεράμυνας, φέρεται να διαβεβαιώνει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στη συνέντευξή του στο λιβανέζικο κανάλι της Χεζμπολάχ, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Πέμπτης, ο Άσαντ σημειώνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ρωσικά φορτία S-300.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώργος Χρηστίδης

Συζήτηση μεγάλη προκάλεσε η δημοσίευση έρευνας της Manpower, σύμφωνα με την οποία σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα θέλουν να κάνουν προσλήψεις, αλλά δεν βρίσκουν τους κατάλληλους υποψηφίους λόγω “έλλειψης ταλέντου”. “Μα, είναι δυνατόν, στην Ελλάδα των μνημονίων και της μεγάλης κρίσης, να υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας και να μη γεμίζουν από τις ορδές των ανέργων;”, αναρωτήθηκαν πολλοί. Η απάντηση, όπως προβλήθηκε από τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν την έρευνα, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα παράδοξο: απλώς, πιστοποιείται ο παλαιός αφορισμός της “αποσύνδεσης της εκπαίδευσης από την αγορά εργασίας”. Μάλιστα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προβλέπει ποινικές κυρώσεις για την επιδοκιμασία των γενοκτονιών, του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού

Προσθήκες στο υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.927/1979) σχετικά με την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας, περιλαμβάνει η πρόταση νόμου της ΝΔ, η οποία κατατέθηκε στην Βουλή. Βασικότερη προσθήκη είναι αυτή που σχετίζεται με την επιδοκιμασία ή την υποτίμηση της σοβαρότητας των γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από την Ελληνική Βουλή, του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού, τα οποία αναγνωρίσθηκαν από διεθνή ή ελληνική δικαστήρια με αμετάκλητες αποφάσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Edward Lucas* 
Ο Ράιαν Φογκλ και ο νέος Ψυχρός Πόλεμος
Η περίπτωση του Ράιαν Φογκλ, ενός 29χρονου τρίτου τη τάξει γραμματέα στην πολιτική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, ο οποίος συνελήφθη προσφάτως από τις ρωσικές Αρχές, προκάλεσε σάλο στα ΜΜΕ, αντάξιο επεισοδίων του Ψυχρού Πολέμου. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπούγιαρ Νισάνι ακύρωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Οχρίδα την 1η Ιουνίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η προεδρία της ΠΓΔΜ δεν κάλεσε την Πρόεδρο του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαχιάγκα.


Διαβάστε το ολόκληρο...

και η έκθεση του Υπουργείου για την Θρησκευτική Ελευθερία στην Τουρκία
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την άνευ όρων απελευθέρωση των δύο Ορθοδόξων Μητροπολιτών που απήχθησαν στις 22 Απριλίου από ομάδα αγνώστων, ανέφερε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Elad Uzan, νομικός και ερευνητής στο Interdisciplinary Center, Herzliya, του Ισραήλ, σε άρθρο γνώμης στο εβδομαδιαίο αμερικανικό περιοδικό THE JEWISH PRESS με τίτλο «Why Israel-Turkey Relations will not Change» θεωρεί αδύνατη την αποκατάσταση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, καθώς, σύμφωνα με την ανάλυσή του, ο αντισημιτισμός είναι σύμφυτος με την κυρίαρχη ισλαμική ιδεολογία από την οποία εμπνέεται – και εφαρμόζει- ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Φως στο σχέδιο «Νεοθωμανισμός» του Αχμέτ Νταβούτογλου φαίνεται να ρίχνουν τα τελευταία επεισόδια που εκτυλίσσονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πεδίο της Τουρκίας, και τα οποία καταδεικνύουν το θανάσιμο δίλημμα το οποίο η χώρα αντιμετωπίζει.
Ο Α. Νταβούτογλου προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με έναν τρόπο ο οποίος εάν θα είναι επιτυχημένος θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας νέας αυτοκρατορίας, εάν όμως αποτύχει, η κρατική οντότητα της σημερινής Τουρκίας θα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Απαγορεύεται πλέον η πώληση από τα φαρμακεία αντισυλληπτικών χωρίς συνταγή γιατρού στην Τουρκία.Στον απόηχο του πρόσφατου περιορισμού στις πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών,ιδίως από τις 10 μμ μέχρι τις 6 τα χαράματα, στο προσκήνιο έρχεται ο νέος περιορισμός με ρύθμιση που τίθεται σε εφαρμογή.

Ενώ οι γυναικολόγοι χαιρετίζουν τη νέα ρύθμιση, οι τουρκικές φεμινιστικές οργανώσεις δηλώνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες.Η εφημερίδα Taraf σημειώνει ότι με την πρόβλεψη μιας τέτοιας ρύθμισης, το κράτος θα είναι σε θέση να τηρεί μητρώα των ενδιαφερομένων που κάνουν χρήση αντισυλληπτικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άλλη μια περιπέτεια για τον ελληνικής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη Φιόντορ (Θεόδωρο) Γιουρτσίχιν (σ.σ. Γραμματικόπουλο, εκ μητρός), ο οποίος ξεκίνησε (στις 00:31, ξημερώματα της 29ης Μαΐου) από το θρυλικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν για ένα ακόμη ταξίδι για το διάστημα, το τέταρτο συνολικά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλωνίζει κυριολεκτικά εδώ κι ένα μήνα τη Θράκη ο τουρκοπρόξενος Κομοτηνής, δορυφορούμενος βεβαίως απ’ όλο το σεσημασμένο τοπικό χαφιεδολόι της Άγκυρας!
Ξεσάλωσε πάλι ολόκληρο τον Μάιο ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, αφού δεν άφησε χωριό για χωριό που να μην περιόδευσε (κυρίως με αφορμή τα χάτιμ, δηλαδή τις τελετές λήξης των μαθημάτων Κορανίου που πραγματοποιούνται αυτήν την εποχή). 

Διαβάστε το ολόκληρο...


Το ΥΠΕΘΑ επιδεικνύει απαράδεκτη κωλυσιεργία στη λήψη αποφάσεων για σειρά ζητημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει τελικά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο την προώθηση της Νέας Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την οποία ελήφθη χθες και η τυπική έγκριση από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, σε συνέχεια προηγούμενης συνεδρίασής της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το σύστημα που έχει «δέσει» την Ελλάδα στο άρμα της Γερμανίας και καθορίζει τις τύχες της χώρας και του λαού μας.
Ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας και ιδεολογικός πρωθιερέας του ναζισμού, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού στη δίκη της Νυρεμβέργης, έλεγε το εξής «Σε κάθε χώρα θα βρούμε αρκετά ιδιοτελή καθάρματα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Εκτέλεσαν τον 75χρονο παππού Νικόλα Κανικλίδη που αρνείτο να τους δείξει τον κρυψώνα των γυναικών
Τις γυναίκες των ηττημένων έψαχναν για να τις ατιμάσουν, την επόμενη που μπήκαν στην Κυθρέα κατακτητές οι Τούρκοι. Κι επειδή ο 75χρονος παππούς Νικόλας Κανικλίδης αρνείτο να προδώσει τον κρυψώνα των γυναικοπαίδων, τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Έξω από το σπίτι του, το Σάββατο 17 Αυγούστου 1974, στη γειτονιά της Καμάρας. Μπροστά στα έντρομα μάτια του επιζήσαντος τελικά συγχωριανού του 70χρονου Νικόλα Καρπασίτη που δεν άντεξε να φάει κι εκείνος μια σφαίρα στο κεφάλι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα για την αναχαίτιση εναέριων στόχων, ανακοίνωσε ο ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντρ Γκρουσκό.
«Αυτές οι ασκήσεις θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας από γης, αέρος και θαλάσσης. Δημιουργούμε ένα σύστημα, με το οποίο μπορούν να αναχαιτίζονται αεροσκάφη, που δεν υπακούουν σε εντολές των πύργων ελέγχου και για τα οποία υπάρχει υποψία ότι έχουν καταληφθεί από τρομοκράτες» δήλωσε ο κ. Γκρουσκό.
Σημείωσε επίσης, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση υπό την αιγίδα του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ η οποία έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο φθινόπωρο.
Η Ρωσία Τώρα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιχειρηματικό φόρουμ με θέμα," Ρωσία-Ελλάδα διευρύνοντας τους επιχειρηματικούς ορίζοντες", διεξήχθη στη Μόσχα, με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.
Πάνω από 80 ελληνικές και περίπου 180 ρωσικές επιχειρήσεις συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας.
Ο έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, τόνισε ότι η κρίση υποχρεώνει την χώρα να περάσει σε μια νέα, εξωστρεφή οικονομία, την οποία χαρακτήρισε ως "νέο πατριωτικό καθήκον", ενώ η Ρωσία συμβάλλει στο ξεπέρασμα της ελληνικής κρίσης, με τη ραγδαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Μανταλένας Πίου
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΞΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ - ΔΥΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ


Στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου μπορεί να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των αδειών έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου, στο Δυτικό Πατραϊκό και βόρεια των Ιωαννίνων , καθώς την Παρασκευή έξι κοινοπραξίες, από δύο για κάθε περιοχή, κατέθεσαν τις τελικές

Διαβάστε το ολόκληρο...

γράφουν οι Νίκος Μαραντζίδης- Στάθης Καλύβας 
Μάχες στο κέντρο της Αθήνας κατά τα "Δεκεμβριανά"
Αντίθετα απ’ ό,τι πολλοί πιστεύουν, η διάκριση ανάμεσα σε δύο περιόδους, της κατοχής (1941 1944) και του εμφυλίου (1946-1949) είναι βαθύτατα προβληματική. Η πρώτη περίοδος δεν διακρίνεται μόνο για την αντίσταση ενάντια στους κατακτητές αλλά χαρακτηρίζεται και από έναν βαθύτατο και πολύνεκρο εμφύλιο σπαραγμό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Ήμασταν και εμείς κάποτε μετανάστες»
Της Oriana Fallaci* (από το βιβλίο της «H Οργή και η Περηφάνια», 2003)
Όχι εδώ και πολύ καιρό, άκουσα κάποιον από τους αναρίθμητους πρώην κυρίους Πρωθυπουργούς που έχουν ταλαιπωρήσει την Ιταλία τις τελευταίες δεκαετίες, να λέει στην τηλεόραση:
«Κι ο θείος μου ήταν μετανάστης. Ακόμη θυμάμαι τη στιγμή που έφευγε για την Αμερική. με μια βαλίτσα από χαρτόνι στο χέρι».

Διαβάστε το ολόκληρο...

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Synergy Foundation - Ίδρυμα Μελέτης και Έρευνας
και
το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
σας προσκαλούν στη συζήτηση με θέμα:
Ο Ελληνισμός σε κρίση: Αναζητώντας όραμα για το μέλλον
Ομιλητές

Διαβάστε το ολόκληρο...

By Chris Bryant (Φρανκφούρτη)

Με τις τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ περίπου 4 φορές χαμηλότερες από την Ευρώπη και του ηλεκτρικού ρεύματος περίπου 50% χαμηλότερες, η απόφαση ευρωπαϊκών βιομηχανιών να «μεταναστεύσουν» έχει λογική. Οι λόγοι και οι αντίλογοι.

Όταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, σκεφτόταν πού να κατασκευάσει εργοστάσιο εντάσεως ενέργειας για την κατασκευή του ανθρακονημάτων για το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο i3 που θέλει να εισάγει στην αγορά, δεν πέρασε πολύ ώρα μέχρι να επιλέξει την Μόουζες Λέικ στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ασφαλώς η εξέλιξη τείνει προς τον διεθνισμό,
το σημείο όμως αφετηρίας είναι
«εθνικό» και από αυτό το σημείο αφετηρίας
πρέπει ακριβώς να ξεκινήσουμε
Αντόνιο Γκράμσι

Γράφει ο Λουκάς Αξελός
Η ανάγκη ύπαρξης αφετηριακού πλαισίου αναφοράς

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κίνδυνος για το παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου λένε ορισμένα μέλη

Έριδες μεταξύ των κρατών- μελών του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC-ΟΠΕΚ) προκαλεί η έκρηξη στην αμερικανική αγορά ενέργειας από την παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο. Το θέμα αναμένεται να μονοπωλήσει τη συζήτηση στη συνάντηση του ΟΠΕΚ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου στη Βιέννη σχετικά με το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ένα ολόκληρο χριστιανικό χωριό έπεσε θύμα της εκδικητικής μανίας των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων που τους συνεπικουρούν, οι οποίοι ήθελαν να "ξεπλύνουν" την ήττα που υπέστησαν στην Κουσέιρ: Εκατοντάδες Χριστιανοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ηλικιωμένοι και νεογέννητα σφαγιάστηκαν από τους εγκληματίες της «επανάστασης» σήμερα στο χωριό al-Duvair, στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο κοντά στην πόλη Χομς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ, η Ουάσιγκτον αντιμετώπιζε την Αθήνα και την Aγκυρα σαν γεωπολιτικό δίδυμο και γι’ αυτό κρατούσε τις ισορροπίες σ’ όλα τα επίπεδα. Εδώ και χρόνια, όμως, η θεώρηση αυτή αποτελεί παρελθόν. Η διαφορά του ειδικού βάρους της Ελλάδας και της Τουρκίας, άλλωστε, συνεχώς μεγαλώνει. Η Ελλάδα έχει καταστεί «αποικία χρέους» της ευρωζώνης, ενώ η Τουρκία ενισχύει συνεχώς τη διεθνή θέση της, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα μέλος της ομάδας των 20 ισχυρότερων κρατών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την εβδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη διημερίδα με τίτλο «Κέντρα υποδοχής για όσους ζητούν άσυλο στην Ελλάδα και στη Νορβηγία. Οφέλη και επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στις 15 Απριλίου του 1863 το άγαλμα της Νίκης, έβγαινε από το χώμα – Σειρά εκδηλώσεων οργανώνει το καλοκαίρι ο Δήμος Σαμοθράκης

15 Απριλίου του 1863……
150 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ένας Σαμόθραξ εργάτης που συμμετείχε στις ανασκαφές του Charles Champoiseau, ( επικεφαλής του γαλλικού προξενείου στην Αδριανούπουλη), στην Παλαιάπολη, φώναξε:


«Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα!» -

ήταν η μισή Νίκη της Σαμοθράκης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη*
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ με τιμές ηγεμόνα
Η διεθνής δημοσιότητα ασχολήθηκε εκτενώς με την επίσκεψη της ηγεσίας μιας χώρας η οποία, σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις και εκτιμήσεις των διεθνών παρατηρητών, είναι η ανερχόμενη δύναμη στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Λεκάνη της Μεσογείου…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ξανθή Γούναρη

Ολες οι χώρες λίγο πολύ έχουν τις δικές τους μπίρες ή, καλύτερα, ένα σημαντικό ποσοστό της κατανάλωσης καλύπτεται από μπίρες με εθνική επωνυμία. Στην Ελλάδα ο «κανόνας» αυτός έπαψε να ισχύει για πολλά χρόνια, με τα ράφια και τα ψυγεία να «φορτώνονται» με ξενόφερτα σήματα από κάθε πιθανή ή απίθανη γωνιά του πλανήτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μιχάλης Ιγνατίου
Οι συζητήσεις για το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν λένε να κοπάσουν - και ο λόγος είναι απλός. Σε αντίθεση με την πολιτική, όπου οι ιδέες «σκοτώνονται» στην πρώτη άρνηση, στην οικονομία όσα συζητούνται, ακόμα και από χαμηλόβαθμους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στην Ουά­σιγκτον, σιγά σιγά, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο υλοποιούνται.
Σίγουρα οι δημοσιογράφοι ούτε τρελοί είναι ούτε φαντάζονται τα «κουρέματα» και τις αναδιαρθρώσεις.

Οι συζητήσεις δεν ξεκινούν από τα δημοσιογραφικά γραφεία, απλά μεταφέρονται πληροφορίες -και στο θέμα αυτό ΔΕΝ πρόκειται για φήμες- που διακινούνται ως «ασκήσεις επί χάρτου» στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Στο Ταμείο το θέμα του ελληνικού χρέους έχει ξεκαθαρίσει και ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία για τη βιωσιμότητά του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τουρκική πυραυλάκατος βρέθηκε εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια της γείτονος.
Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε σήμερα η Άγκυρα ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλης κλίμακας ναυτική άσκηση DENİZKURDU-13.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η πυραυλάκατος ATAK (P-337) τύπου Kılıç ΙΙ του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με

Διαβάστε το ολόκληρο...

H Βοστώνη και το «λάθος» της CIA: Το αμερικανικό «βαθύ κράτος» πίσω από τον Ερντογάν και το AKP στην Τουρκία

Σε μια δήλωση προς τον Τύπο τον Απρίλιο, ο υποτιθέμενος πρώην πράκτορας της CIAΓράχαμ Φούλερ, αρνήθηκε μια σύνδεση μεταξύ της βομβιστικής επίθεση της Βοστώνης και της CIA. Σχετικές αναφορές τις περιέγραψε ως «παράλογες». Ωστόσο, αυτή η εξήγηση θα μπορούσε να καταγραφεί ως ένα από τα μεγάλα λάθη μιας μυστικής υπηρεσία στην ιστορία. Ο Φούλερ, λέγεται σε ένα δικτυακό τόπο, έχει στενούς δεσμούς με τη CIA, και φέρεται να συνδέεται με τον θείο του υπόπτου, προς το παρόν δεν έχει καταδικαστεί ακόμη, δολοφόνου της Βοστώνης.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Έως και 1 εκατομμύριο οι διαδηλωτές κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων και του δικαιώματος υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους που έχει ήδη ψηφιστεί!
Το άρθρο της γαλλικής ‘Le Parisien’ δηλώνει ξεκάθαρα ότι η Γαλλία έχει "κοπεί στα δύο":
Κάτω από τον τίτλο διαβάζουμε:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προτείνει να μεταφερθούν μέσω αυτής οι υδρογονάνθρακες Κύπρου-Ισραήλ

Με πρόταση συνολικής διευθέτησης του συνόλου των θεμάτων που άπτονται του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου κατέρχεται η Τουρκία. Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας προτείνει να μεταφερθούν μέσω της Τουρκίας οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου και του Ισραήλ, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα στην περιοχή και αποκαλύπτοντας ότι το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών της Αγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δυσαρέσκεια Νταβούτογλου

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι αν δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της δεν πρόκειται να περάσει σύντομα το κατώφλι της ΕΕ έστειλαν από τις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι. Σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Τούρκο ομόλογό τους Αχμέτ Νταβούτογλου οι πρώτοι τόνισαν ότι η ένταξη της Τουρκίας παραμένει σε αδιέξοδο ενώ άφησαν και ένα παραθυράκι για άνοιγμα ενός κεφαλαίου στις συνομιλίες εντός του Ιουνίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ

Το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη θα επισκεφθεί την προσεχή Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ εκκρεμεί οριστικοποίηση ημερομηνίας και για επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή. Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, λόγω, πρωτίστως, της έκρυθμης Συρίας, και την ώρα που

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι δύο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Συρία είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη αξιωματούχος της κυριότερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει καμία ένδειξη για τους απαγωγείς τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της Μανταλένας Πίου

Eπαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της ΝΑ Μεσογείου με την είσοδο στην εγχώρια αγορά εταιρειών της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν μέσω της πώλησης της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με την κατασκευή του διεθνούς αγωγού μεταφοράς αερίου TAP.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γκενάντι Μπορντιουγκόφ, καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, πρόεδρος της Ένωσης Μελετητών της ρωσικής κοινωνίας

Το σοβιετικό άρμα Τ-34/85 αποτέλεσε από όλες τις απόψεις ένα τεράστιο βήμα προόδου, σε σχέση με τα μέτρια άρματα μάχης του υπόλοιπου κόσμου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Romandie (Ελβετία) (μτφ. Κριστιάν)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Η Κούρδοι της Συρίας επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη της Γενεύης, τη λεγόμενη Γενεύη 2, είτε στις τάξεις του Εθνικού Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης είτε χωριστά, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP την Κυριακή εκπρόσωποι της κύριας συροκουρδικής πολιτικής πλατφόρμας.

Θέλουμε να πάμε στη Γενεύη, το είπαμε στους Αμερικανούς, Γάλλους, Βρετανούς, Γερμανούς δήλωσε ο Bahzad Ibrahim, που ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί για λογαριασμό του Κουρδικού Ανώτατου Συμβουλίου στη συνεδρίαση του Συνασπισμού που συγκεντρώνει τους κύριους παράγοντες της συριακής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει φέτος τις πύλες του για το κοινό για πρώτη φορά μετά το 300 μ.Χ., οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του.

Έπειτα από σιωπή και εγκατάλειψη 1.700 χρόνων, το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό, το φετινό καλοκαίρι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

H συνεχιζόμενη άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει καταδικαστικές αποφάσεις που εξέδωσε εναντίον της το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με τις οποίες δικαιώθηκαν προσφυγές που αφορούν την Κύπρο, τίθεται κατά την διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 4-6 Ιουνίου.

Στην υψηλού επιπέδου συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών των 47 κρατών-μελών του ΣτΕ, θα τεθεί επί τάπητος το γιατί η Τουρκία αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ στην υπόθεση "Κύπρος κατά Τουρκίας" όπου εντοπίστηκαν 14 παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελέσθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εισβολή στο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εικόνα του δράστη
Εικόνα του δράστη
Στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας είχε βρεθεί ο άνδρας που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία βρετανού στρατιώτη την Τετάρτη στο Λονδίνο. Φίλος του δήλωσε ότι άνδρες της Μ15 είχαν προσπαθήσει να στρατολογήσουν τον Μάικλ Αντεμπολάτζο μετά από ένα ταξίδι του στη Νιγηρία ωστόσο ο ίδιος απέρριψε την πρόταση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για άλλη μία φορά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στους Πομάκους, κατατάσσοντάς τους στις μειονότητες της Τουρκίας που δεν έχουν τουρκική καταγωγή.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός στις 7 Νοεμβρίου 2011, επισκέφθηκε την ιδιαίτερή του πατρίδα την πόλη Ρίζε του Πόντου, που δεν είναι άλλη από την ελληνική Ρίζιον, όπου οι Έλληνες χριστιανοί κάτοικοι

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Παναγιώτη Παπαϊωάννου

Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, η προσφυγή σε επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη προϋποθέτει να προϋπάρχει η «σχεδόν απόλυτη» βεβαιότητα ότι κανείς άμαχος πολίτης δεν θα σκοτωθεί ή τραυματισθεί
Τις προθέσεις του για τη νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ αποκάλυψε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε εκτενή ομιλία μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για τον θάνατο τεσσάρων Αμερικανών πολιτών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Ο Τ Α Ν ΕΝΑΣ Αρχηγός Κράτους μέλους του ΟΗΕ αποστέλλει σημαντικότατα καταγγελτική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και παρέρχεται ένα 24ωρο χωρίς να λάβει την παραμικρή απάντηση, το ζήτημα καθίσταται πολύ σημαντικότερο από τις περιεχόμενες στην προεδρική επιστολή καταγγελίες. Κι όταν, μετά παρέλευση μιας ολόκληρης βδομάδας, ουδεμία επίσημη απάντηση ανακοινώνεται απ’ τον παραλήπτη της προεδρικής επιστολής, τότε η υπόθεση μετεξελίσσεται σε σκάνδαλο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Ιωάννη Παλούμπη, Αντιναυάρχου ΠΝ ε.α., Επίτιμου Α΄ Υπαρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α.

Χειριστές και προσωπικό εδάφους της Ναυτικής Αεροπορικής Υπηρεσίας μπροστά από ένα Airco De Havilland D.H. 9, στο Ουσάκ το 1921. Οι χειριστές που είχαν εκπαιδευτεί στη Μ. Βρετανία έφεραν κεντητό διακριτικό ιπταμένου του R.F.C. (αρχείο Μουσείου Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εκατοντάδες «νεαροί» (έτσι λέγονται οι - υποτίθεται - «ενσωματωμένοι» μουσουλμάνοι μετανάστες) πετούν πέτρες, καίνε αυτοκίνητα και σπάνε παράθυρα - ήδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα - στη Στοκχόλμη και αλλού, λέγοντας ότι διαμαρτύρονται ενάντια στην αστυνομική βία και την ανισότητα. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Απίστευτο κι όμως ελληνικό, καθώς οι διευθυντές και οι αναπληρωτές διευθυντές της ΕΡΤ, τον τελευταίο χρόνο λαμβάνουν κάθε μήνα ένα επίδομα 300 ευρώ για τους καφέδες που θα κεράσουν στους επισκέπτες τους στο Ραδιομέγαρο.
Την ώρα δηλαδή που χιλιάδες Ελλήνων δεν έχουν τα βασικά είδη διατροφής, κάποιοι άλλοι θεωρούν πως τα 300 ευρώ που είναι λεφτά του ελληνικού λαού, μπορούν να ξοδεύονται έτσι άσκοπα. Λίγη ντροπή πάντως δεν βλάπτει κύριοι της ΕΡΤ.

Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί σε 3 βδομάδες εργασίας στους κανονικούς εργαζόμενους, σύμφωνα με τα νέα πραγματικά μισθολόγια, επανήλθε το τελευταίο έτος μαζί με το «στρατό» των συμβούλων, των διευθυντών και των αναπληρωτών τους, που έφεραν στην ΕΡΤ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Κ.Ν. Σταμπολή

Mε την ολοκλήρωση, την περασμένη εβδομάδα, των αναλυτικών παρουσιάσεων των ερευνητικών προγραμμάτων και των οικονομικών προσφορών των εταιρειών που προκρίθηκαν και συμμετέχουν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας Open Door για τα κοιτάσματα στη δυτική Ελλάδα, έληξε η τρίτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Να θυμίσουμε ότι προσφορές για τα εντοπισθέντα γνωστά κοιτάσματα στην Δυτική Ελλάδα υπέβαλαν οι εξής κοινοπραξίες και εταιρείες:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Παναγιώτης Ήφαιστος απαντά στις ερωτήσεις του «Εμπροσθοφύλακα»

1. Έχετε κάνει συχνά αναφορές στα μεταμοντέρνα εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα. Ποιο ρόλο διαδραματίζουν οι επιστήμονες και τα πανεπιστημιακά τμήματα που θέτουν ως προμετωπίδα τους τα μεταμοντέρνα ιδεολογήματα με σκοπό να πλήξουν και να αποδομήσουν το έθνος και την κυριαρχία, θεοποιώντας τον κοσμοπολιτισμό; Ποιοι μπορούν τελικά να αποτελέσουν τον αντίποδα αυτών;

Διαβάστε το ολόκληρο...



Αρχίζει η 36η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως 
Η 36η Γιορτή Βιβλίου ανοίγει σήμερα τις πύλες της και πάλι στο Πεδίον του Άρεως, μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, και θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου.

Η Γιορτή Βιβλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top