Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013


Ένα κομματικό σύστημα αποτελούμενο από κόμματα μη κόμματα, από τα δεξιό – αριστερά κατάλοιπα της μεταπολίτευσης μπορεί να προσφέρει παρόμοιες κυβερνητικές συνθέσεις.
Την ανακύκλωση της κακιστοκρατίας στην δεξιά ή την αριστερή εκδοχή της.
Παρόμοια κυβερνητικά μπουκέτα έχουν να προσφέρουν και οι ονομαζόμενες αντιπολιτεύσεις.
Όχι κάτι διαφορετικό.
Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ που αποσιωπάται, σκεπάζεται με την συστηματική, υποστηρικτική συμβολή των καθεστωτικών δομών.

Έχω αναφερθεί στα αίτια αυτής της λειψανδρίας, της

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με αυτόν τον αινιγματικό και μαζί εκρηκτικό τίτλο δημοσιεύθηκε την Κυριακή
από την «Ευρασιατική Επιθεώρηση» και από όργανα της εξω-συστημικής διαδικτυακής ενημέρωσης στις ΗΠΑ άρθρο καταπέλτης του Paul Craig Roberts για τον τομακτικό βαθμό διάβρωσης του συνταγματικού πολιτεύματος της Αμερικανικής Συμπολιτείας υπό την προεδρία του κ. Μπάρακ Χουσείν Ομπάμα.
Εισαγωγικά τρείς διευκρινίσεις:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τέλος δεν έχουν οι... διαρροές από αμερικανικές υπηρεσίες καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, υψηλόβαθμος απόστρατος στρατιωτικός των ΗΠΑ θεωρείται ύποπτος για τη διαρροή στοιχείων σχετικά με κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν το 2010.
Επικαλούμενο πληροφορίες πηγών που δεν κατονόμασε, το NBC μετέδωσε ότι ο Τζέιμς Κάρτραϊτ, απόστρατος στρατηγός του σώματος των Πεζοναυτών και δεύτερος στην ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενημερώθηκε για την έναρξη έρευνας εναντίον του σχετικά με την αποκάλυψη λεπτομερειών μιας αμερικανικής κυβερνοεπίθεσης με τη βοήθεια του ιού Stuxnet κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν το 2010.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο 17χρονος Ντουέιν Γουόρντ παραθέριζε στις ακτές του ανατολικού Αιγίου

Αριστερά, οι δύο συλληφθέντες για την δολοφονική επίθεση εις βάρος του Ντουέιν Γουόρντ (μεγάλη φωτογραφία), ο Αττίλα Ν. (πάνω) και ο Ισμαίλ Α (κάτω).
Ένας ανήλικος Βρετανός τουρίστας βρέθηκε, μέσα σε λίγες ώρες, από το μπαρ όπου διασκέδαζε στο κρεβάτι του χειρουργείου. Ο 17χρονος Ντουέιν Γουόρντ βρισκόταν στο παραθεριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, στο Αιγαίο, για διακοπές μαζί με τον αδερφό του, Ντάρεν, και τη μητέρα του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ενώ ο υπουργός Επικοινωνίας της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε το ρόλο που διαδραματίζουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων, το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας ζήτησε να πραγματοποιηθούν πορείες το σαββατοκύριακο σε τρεις μεγάλες πόλεις ξεκινώντας έτσι τις διαμαρτυρίες που έχουν στόχο να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους κούρδους αντάρτες.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Έχουμε γράψει πολλά και έχουμε κάνει σχετικές αναλύσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύΡΚΚ-Τουρκίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικής λύσης στο Κουρδικό.
Σε γενικές γραμμές, επί της αρχής οι δυο πλευρές συμφώνησαν να κινηθούν σε τρεις φάσεις:
Πρώτη φάση: 
Το ΡΚΚ θα σταματήσει τις επιχειρήσεις και θα αποσύρει τις δυνάμεις των ανταρτών εκτός της τουρκικής επικράτειας, σε περιοχές του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ).
Από την πλευρά του, το τουρκικό κράτος θα σταματήσει κι αυτό τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ και θα αρχίσει διαδικασίες που θα προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την πολιτική λύση του Κουρδικού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το γερμανικό Spiegel εξαπολύει βαρύτατες κατηγορίες

Νέες κατηγορίες βγαίνουν στο φως για την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA: Το γερμανικό Spiegel υποστηρίζει, επικαλούμενο γνώση απόρρητων εγγράφων που έχει στην κατοχή του ο διαβόητος Eντουαρντ Σνόουντεν, πως οι πράκτορες της υπηρεσίες παρακολουθούσαν συστηματικά τις επικοινωνίες της διπλωματικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ουάσινγκτον.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Σνόουντεν, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία, πέταξε στην Μόσχα από το Χονγκ Κονγκ την Κυριακή, ενώ έχει ήδη ζητήσει άσυλο από τον Ισημερινό.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα αποκάλυψε σήμερα ότι, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε να μην παραχωρηθεί από το Κουίτο άσυλο στον πρώην συμβούλου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013


Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου  εκεί που πηγαινοέρχονται χιλιάδες τουρίστες  δένε υπάρχει πια αφρός  για να ρίξουν στον διάδρομο προσγειώσεως σε περίπτωση ανάγκης...!!!
Παραλίγο ατύχημα με ένα ελικοφόρο με 7 άτομα προερχόμενο απο Αίγυπτο του οποίου δεν κατέβαινε ο μπροστινός τροχός αναγκάστηκε να έρθει στην ....Αθήνα.....για να προσγειωθεί με ασφάλεια. Ο τουρισμός τα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιμέλεια: Μικαέλλα Λοίζου

Παραιτήθηκε των προνομιακών δικαιωμάτων που είχε από τις ΗΠΑ, λόγω Σνόουντεν
Προσέφερε στις ΗΠΑ οικονομική βοήθεια 23 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ανάλογη με τα εμπορικά οφέλη που θα είχε, με την πρόθεση να παράσχει εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα
Ο Ισημερινός ανακοίνωσε χθες ότι παραιτείται των προνομιακών δικαιωμάτων που έχει βάσει μιας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, για να δείξει ότι προσεγγίζει βάσει αρχών το αίτημα του Σνόουντεν για άσυλο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα κοιτάσματα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Αρκτική μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδικήσεων από πλευράς ξένων χωρών, δήλωσε την Παρασκευή σε συνέδριο στη Μόσχα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Ρογκόζιν.
«Η εκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας στην Αρκτική θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σύγκρουση συμφερόντων. Η αντιμετώπιση αυτών των συγκρούσεων, μπορεί να ξεπεράσει τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Είναι πιθανό ότι τα ρωσικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να γίνουν στόχοι κεκαλυμμένων διεκδικήσεων από ανταγωνίστριες χώρες», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά από πολλά χρόνια η ελληνική πολιτεία φαίνεται ότι εγκατέλειψε τον λήθαργο σε σχέση με την εγχώρια βιομηχανία και αποφάσισε να ενεργοποιηθεί, και να κάνει το αυτονόητο, όπως άλλωστε πράττουν εδώ και δεκαετίες πολλές άλλες χώρες στον κόσμο.

Από αυτή την άποψη οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά τη συνάντηση του με τον Λίβυο ομόλογο του κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροναυτικής έκθεσης του Le Bourget ήταν θετικές.
«Μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικά μας ναυπηγεία για να κατασκευάσουν πολεμικά πλοία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Αιγύπτιο ομόλογο του.
Μήπως όμως είναι πλέον αργά;
Η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία πνέει τα λοίσθια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εγκρίθηκε με ψήφους 68 υπέρ και 32 κατά στη Γερουσία η μεταρρύθμιση του προέδρου Ομπάμα που προβλέπει την παροχή αμερικανικής υπηκοότητας σε 11 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες. Η ρύθμιση πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή.

Εκεί αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη την οποία προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τζον Μπένερ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία ρύθμιση στην οποία είναι αντίθετοι οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Αλεξία Παπαϊωάννου συγκέντρωσε 19.728 μόρια, ωστόσο επέλεξε να σπουδάσει στη Γερμανία.

Στη Γερμανία επέλεξε να σπουδάσει η «πρώτη των πρώτων» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Η Αλεξία Παπαϊωάννου συγκέντρωσε 19.728 μόρια στις εξετάσεις.

Μιλώντας με μεγάλη σεμνότητα στην «Κ» για το επίτευγμά της, αποδίδει την απόφασή της να επιλέξει τη φυγή για σπουδές σε γερμανικό ΑΕΙ ως «μία αλλαγή, ένα τόλμημα τώρα που είμαι νέα». Πόσω μάλλον που πήρε και πλήρη υποτροφία για τις σπουδές αυτές. Ομως, όποιος κι αν είναι ο λόγος, η απόφαση της Αλεξίας προκαλεί πίκρα...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

Η κατάσταση δεν λέει να κοπάσει στην ευρύτερη περιοχή μας. Στην Τουρκία συνεχίζεται η διαμάχη με το θερμόμετρο να ανεβαίνει και εντός τουρκικής Βουλής με τον έμπειρο Ερντογάν να διαβλέπει την επέκταση της συριακής κρίσης στην Τουρκία και να κατηγορεί την αντιπολίτευση για σιγοντάρισμα ξένων συμφερόντων. Άλλωστε η «Αραβική Άνοιξη» ξεκίνησε με διαδηλώσεις και κατέληξε σε σύγκρουση, με τις Μεγάλεις Δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα για την Συρία εξετάζεται, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, το σενάριο του διαμελισμού, κάτι που δεν αποκλείεται να ισχύσει και για την πανσπερμική Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μαρία Πηλείδου

Ελπίδες για πετρέλαιο γεννάει η στάση της Total, η οποία επιλέγει να προχωρήσει σε έρευνες υψηλού ρίσκου στην περιοχή.
Τακτική της εταιρείας είναι να διαθέτει στο πορτφόλιό της project αυτού του τύπου, επιλέγοντας να είναι περισσότερο ριψοκίνδυνη με τις επενδύσεις της.
Η εταιρεία, διαθέτοντας τόσα τη γνώση όσο και την τεχνολογία, θα κινηθεί στην περίπτωση της Κύπρου όπως και στην πλειοψηφία των έργων που αναλαμβάνει σε πιο «επιθετικούς» ρυθμούς, παίρνοντας το οικονομικό ρίσκο που περιλαμβάνουν οι μελέτες για την ανεύρεση πετρελαίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώργος Ντελαστίκ
Επίσημα αποτελέσματα μπορεί να μην είχαμε μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές για τις αλβανικές βουλευτικές εκλογές - τρεις ολόκληρες μέρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες! - αλλά ήταν βέβαιο ότι ο κατ' όνομα σοσιαλιστής Εντι Ράμα σάρωσε. Εκτιμάται ότι το ποσοστό του θα κυμανθεί γύρω στο 58% της λαϊκής ψήφου και έτσι θα πάρει τις 84 περίπου από τις 140 έδρες του αλβανικού κοινοβουλίου.

Ολα δείχνουν ότι η εποχή του δεξιού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Αλβανίας τα τελευταία είκοσι χρόνια, τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα, αν και τέτοιου είδους πολιτικές εκτιμήσεις είναι άκρως παρακινδυνευμένες αναφορικά με τη γειτονική μας χώρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προαναγγελία του Χ. Αθανασίου
Τον τερματισμό του φαινομένου της επ’ αόριστον ισχύος των προσωρινών δικαστικών διαταγών, βάσει των οποίων επαναπροσλαμβάνονται στις υπηρεσίες τους συμβασιούχοι μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Με την προώθηση ρύθμισης, την οποία προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, εκτιμάται πως μπορεί να αποχωρήσουν οριστικά από το Δημόσιο περίπου 6.000 συμβασιούχοι, ώστε να καλυφθεί μέρος της μνημονιακής υποχρέωσης για 15.000 αποχωρήσεις έως το τέλος του 2014.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Διαβάστε το ολόκληρο...


Διαδοχικές συναντήσεις με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και τον διάδοχο του Έντι Ράμα, πραγματοποίησε ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στα Τίρανα μαζί με αξιοματούχους της εταιρείας SOCAR.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα βήματα που θα ακολουθηθούν, για την έναρξη και ολοκλήρωση κατασκευής του αγωγού TAP, ο οποίος θα διέλθει και μέσα από την Αλβανία.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία για συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην Κοινοπραξία του ΤΑΡ, με ποσοστό 5%. Την άνοιξη του 2014 προβλέπεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, με προοπτική ολοκλήρωσης μετά από τρία με τέσσερα χρόνια.
Η ΔΕΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν για προμήθεια ενός δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων αερίου (περίπου το ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης της χώρας μας) από τον αγωγό για την ελληνική αγορά, σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ στη συμφωνία προβλέπεται και δυνατότητα κατασκευής διασυνδέσεων του ΤΑΡ για την τροφοδοσία της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας με αζερικό φυσικό αέριο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

- Ο Αδριατικός Αγωγός Αερίου θα ξεκινήσει από τους Κήπους στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία όπου θα διασυνδεθεί με τον Trans Anatolian Pipeline (TANAP). Από εκεί ο TAP θα διασχίσει την επικράτεια της Ελλάδας και της Αλβανίας από τα ανατολικά προς τα δυτικά μέχρι την ακτή της Αδριατικής.

- Προσφέρει την πιο άμεση διαδρομή για το φυσικό αέριο της Κασπίας στις προσοδοφόρες ευρωπαϊκές αγορές
- Στο σημείο κατάληξής του στη Νότια Ιταλία, ο αγωγός TAP θα συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο της εταιρίας Snam Rete Gas που δραστηριοποιείται στη μεταφορά φυσικού αερίου και θα είναι σε θέση να φτάσει το εικονικό εμπορικό σημείο από το οποίο θα μπορούν να προσεγγιστούν όλοι οι έξοδοι φυσικού αερίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ότι δεν έχεις «σώας τας φρένας» δεν αμφιβάλει κανείς, αλλά ρε πανύβλακα Σαμαρά, ούτε φιλότιμο δεν έχεις ρε σκουλήκι; Ούτε αξιοπρέπεια;

Διαβάστε το ολόκληρο...


Άλλο ένα εθνικιστικό παραλήρημα τουρκισμού σε μια τεχνητή και εντελώς ψευδοϊστορική γιορτή του Προξενείου, που τιμά μέσα στην ελληνική Θράκη τους Οθωμανούς «μάρτυρες», οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά την κατάκτησή της τον 14ο αιώνα!

Πραγματοποιήθηκε και φέτος για μια ακόμη φορά (16/6/2013) η εκδήλωση με το όνομα «Σαράντα Κουρμπάνια» στο ορεινό πομάκικο χωριό Χλόη του Νομού Ροδόπης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τον διπλωμάτη καριέρας Ντέιβιντ Πιρς προτείνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για νέο πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα. Η επιλογή έγινε πριν από μερικούς μήνες και ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα, αφού έδωσε την έγκρισή της η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Πιρς, ο οποίος από τον περασμένο Ιανουάριο είναι αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, θα καταθέσει σε ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για την απαιτούμενη έγκριση του διορισμού του. Της Επιτροπής προεδρεύει ο γνωστός υποστηρικτής των ελληνικών θεμάτων, Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Αθανασιου Ελλις

Η ζωή έχει γυρίσματα; Η Ιστορία επαναλαμβάνεται –στη συγκεκριμένη περίπτωση αντίστροφα– σαν φάρσα; Οπως και αν έχει το πράγμα, δύο δεκαετίες μετά τη δύσκολη συμβίωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον νεαρό Αντώνη Σαμαρά, αναβιώνει ένα παρόμοιο σκηνικό, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και, φυσικά, σε αντίστροφους ρόλους.

Ως πρωθυπουργός πλέον ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα σημαντικό υπουργείο, το οποίο καθίσταται ιδιαίτερα κρίσιμο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, και εκ των πραγμάτων επενδύει σε αυτόν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Το καλοκαίρι του 1993 δεν θα το ξεχάσω εύκολα. Ήταν ένα από τα πιο κρίσιμα για το μέλλον της χώρας και, τελικά, από αυτά που δρομολογήθηκαν τότε, το κόστος τους καταβάλλεται σήμερα –εντόκως. Και είναι πολλά τα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι, αν η τότε κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη δεν είχε πέσει άδοξα, η σημερινή Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θερμού Μαρία
Η ανασκαφική περίοδος έχει αρχίσει αλλά οι άδειες ανασκαφής που δίνει η Τουρκία στους ξένους αρχαιολόγους ειδικά στους Γερμανους, δεν έχουν ακόμη δοθεί. Τόσο μάλιστα, που πολλοί υποπτεύονται, ότι η πολιτική και ο εθνικισμός έχουν παίξει και εδώ το ρόλο τους.
Την «καταγγελία» κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel μέσω ενός ρεπορτάζ στο 35ο Ετήσιο Συμπόσιο Αρχαιολογίας και Αρχαιομετρίας στην Μούγκλα της νότιας Τουρκίας, όπου οι γερμανοί αρχαιολόγοι φαίνεται ότι κάθονταν... στα κάρβουνα. Ο λόγος, ότι η τουρκική κυβέρνηση στην Αγκυρα δεν έχει δώσει ακόμη τις ετήσιες άδειες για ανασκαφές, από τις οποίες όμως εξαρτάται εκτός των άλλων και η σταδιοδρομία των επιστημόνων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πώς το Κρεμλίνο πριμοδότησε την επιλογή TAP και υπονόμευσε τη λύση Nabucco. Η γεωπολιτική σκακιέρα και ο "συμβιβασμός" Μόσχας-Μπακού για το νότιο διάδρομο προς την Ευρώπη. Τι σηματοδοτεί η κίνηση των αζέρων για το ΔΕΣΦΑ

Η διαμάχη μεταξύ των δύο στρατηγικών ενεργειακών σχεδίων για την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν, φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της. Στις 28 Ιουνίου, η κοινοπραξία των εταιρειών που εκμεταλλεύονται το κοίτασμα της Κασπίας Θάλασσας - στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων η BP, ηTotal και η αζέρικη Socar – αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα ότι ο αγωγός TAP έχει επιλεγεί ως ο σύνδεσμος προς την ευρωπαϊκή ήπειρο μέσω του Νοτίου Διαδρόμου. Στις 26 Ιουνίου, η κοινοπραξία πίσω από το σχέδιο του αγωγού Nabucco ανακοίνωσε πως δεν επελέγη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Οχι, δεν μου αρέσει ο Βενιζέλος· όπως δεν μου αρέσουν ο πατσάς, ο ξινός τραχανάς, το νταβατζιλίκι της Αριστεράς στην τέχνη, στην Παιδεία και στα ΜΜΕ, τα τατουάζ, τα σκυλοτράγουδα, οι αποτριχωμένοι γόνοι στην πολιτική, οι δίχρονες μηχανές και ο ήχος της τουρκικής γλώσσας. Μου γρατζουνάει τ’ αυτιά, ρυπαίνει την αισθητική μου.
Με δυσφορία σκέφτομαι τις ατελείωτες δηλώσεις που θα φάμε στη μάπα. Αέρας κοπανιστός, με το γνωστό βουλιμικό για εξουσία ύφος του προφέσορα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

 ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Την... «Αναγέννησή» τους ψήφισαν οι Αλβανοί, δίνοντας τη νίκη στον σοσιαλιστή Εντι Ράμα, ηγέτη του «Ευρωπαϊκού Συνασπισμού για την Αλβανία», ο οποίος, με κύρια συνθήματα της προεκλογικής του εκστρατείας το «Αναγέννηση» και «2013, χρονιά αλλαγής», κατάφερε να σημειώσει μία άνετη νίκη επί του Σαλί Μπερίσα, που στα 68 του χρόνια και έπειτα από οκτώ συναπτά έτη στην πρωθυπουργία και περί τις δύο δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, «πλήρωσε» τις αυταρχικές ροπές της διακυβέρνησής του, κυρίως προσπαθώντας να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του και τις τρεις εξουσίες, την εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την στιγμή που γίνεται “μάχη” για να περάσει μέσω Ελλάδος ο Αδριατικός Αγωγός – Επικαλούνται μείωση της αξίας των αγροτεμαχίων τους και κίνδυνο… πυρκαγιάς από τα Τενάγη των Φιλίππων !!!

Πάνω από τα δύο τρίτα των παγκόσμιων επιβεβαιωμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου βρίσκονται στη Ρωσία, όπως επίσης στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Κασπίας Θάλασσας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Δείτε το βίντεο με τον Λένιν και τα πογκρόμ κατά των Εβραίων 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι.

"Σκέφτηκα κάτι μόλις τώρα: Η απόφαση για την εθνικοποίηση αυτής της βιβλιοθήκης έγινε από την πρώτη σοβιετική κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας ήταν 80-85 τοις εκατό εβραϊκή», δήλωσε ο Πούτιν στις 13 Ιουνίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο «Εβραϊκό Μουσείο και Κέντρο Ανοχής» της Μόσχας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι συνομιλίες να οδηγήσουν σε εύλογο χρόνο σε ομοσπονδία, δηλώνει ο Πρέσβης των ΗΠΑ

Οι πρόσφατες συζητήσεις μεταξύ ενδιαφερομένων μερών για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό αποτελούν «καλή βάση» για μια νέα προσπάθεια, η οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί πολύ καλά και να οδηγήσει σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, εκτιμά ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία Τζον Κένιγκ, ο οποίος θεωρεί ότι η επιστροφή των Βαρωσίων θα μπορούσε να αλλάξει τη δυναμική στο Κυπριακό με θετικό τρόπο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα πλεονεκτήματα του πρότζεκτ για την Ελλάδα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επικράτηση του σχεδίου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP, που υποστηρίζει η χώρα μας, έναντι του ανταγωνιστικού αγωγού Ναμπούκο, εκφράζουν παράγοντες που σχετίζονται με τη διαδικασία.
O αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαιτζάν μέσω Ελλάδας και Αλβανίας προς την Ευρώπη.
Αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του Σαχ Ντενίζ ενημερώνουν σήμερα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ σχετικά με τη διαδικασία.
Στην Κοινοπραξία μετέχουν η βρετανική BP και η νορβηγική Statoil με ποσοστά από 25,5 % καθώς και οι SOCAR (Αζερμπαϊτζάν, 10%) Total (Γαλλία, 10%) LukAgip (ιταλική Eni και ρωσική LUKoil, 10%) ΝIOC (Ιράν, 10%) και TPAO (Τουρκία, 9%).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Τρία χρόνια πριν την συμβατική προθεσμία ολοκληρώθηκε και εγκαινιάζεται από την Cosco ο τρίτος προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

Μια επένδυση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από την Piraeus Container Terminal (PCT), την θυγατρική της Cosco Pacific στην Ελλάδα.

Σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμό τα εγκαίνια του Προβλήτα III θα πραγματοποιήσει ο Captain Wei Jiafu, πρόεδρος της Cosco Pacific, ενώ έχει προγραμματιστεί να παραστεί και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην Αθήνα αναμένεται ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής (σσΟ: Καταδικασμένος απατεώνας δηλαδή) Τζορτζ Σόρος, ο οποίος αναμένεται να συμμετάσχει στο 2ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Κοινωφελή Δράση, στις 27 και 28 Ιουνίου.

Η ομιλία του κ. Σόρος, την Παρασκευή το πρωί, θα επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία και …τη φιλοσοφία της. Για να ταταλάβετε καλύτερα την φιλοσοφία της φιλανθρωπίας του Σόρος, διαβάστε εδώ: Σαουδική Αραβία σήμερα: Δείτε πως φέρεται στους μετανάστες η χώρα που μαζί με το Κατάρ χρηματοδοτεί “κέντρα μεταναστών” και “αντιρατσιστικούς νόμους”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ώρα της ορκωμοσίας των
Δυνάμεων Ασφαλείας του Τζίζρε,
που δημιούργησε και
εκπαίδευσε το ΡΚΚ!

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας και της Κίνας προκαλούν οι κατηγορίες της Ουάσιγκτον για υπόθαλψη του καταζητούμενου για κατασκοπία πρώην συμβούλου της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος παρέμενε μέχρι χθες, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, στη ζώνη μετεπιβίβασης (τράνζιτ) του αεροδρομίου της Μόσχας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ρωσία απέσυρε το στρατιωτικό προσωπικό από τη ναυτική βάση που διατηρεί στο Ταρτούς (φώτο) της Συρίας, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα, παρότι διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ισχυρή ναυτική δύναμη. Από τη χώρα φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί και το πολιτικό προσωπικό της βάσης.
Η κλιμάκωση του εμφυλίου και ο κίνδυνος να εμπλακούν σε αυτό και ρώσοι στρατιωτικοί (αν για παράδειγμα σκοτωθούν από άνδρες της μίας ή της άλλης πλευράς) φαίνεται ότι επέβαλαν την απόφαση απόσυρσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Για όσους θέλουν να εκτονωθούν βρίζοντας χωρίς να προκαλέσουν πολλές παρεξηγήσεις.

 Τουναντίον μπορεί να γίνετε αντικείμενα θαυμασμού από κάποιον ημιημαθή κρετίνο. 

Γι αυτό λοιπόν ρίξτε μιά ματιά στον παρακάτω πίνακα

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Γιατί ενώ η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες χώρες βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη των “χωρών-πλυντηρίων”, με ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες, μόνο η Κύπρος υποχρεώνεται σε «ενδελεχή έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος;».

Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την απόφαση του Eurogroup «για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για την εφαρμογή της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, από τη Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η βαρβαροκρατούμενη Κερήνεια
Η περασμένη Πέμπτη ήταν, υποτίθεται, η ημέρα του παγκόσμιου προσφυγικού προβλήματος. Η Κύπρος από τότε που ξεπρόβαλε από τον βυθό της Τυθίας θάλασσας δεχόταν πρόσφυγες. Οι Κερυνειώτες στην ιστορία τους έγιναν πρόσφυγες ή εκτοπισμένοι, καταδιωκόμενοι από τους Τούρκους τόσο στην πρώτη τουρκική εισβολή το 1570 όσο και στη δεύτερη τουρκική εισβολή το 1974.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπογράφεται σήμερα το Μνημόνιο με Noble - Delek - Anver

Λευκωσία: Ενώ σήμερα υπογράφεται από τον υπουργό Εμπορίου και υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής Noble και των Ισραηλινών Delek και Anver, Μνημόνιο Συναντίληψης για τον Τερματικό Σταθμό Υγροποίησης Φυσικού Αερίου στο Βασιλικό, ο Γιώργος Λακκοτρύπης έχει ήδη συμφωνήσει τη διαπραγμάτευση ανάλογου Μνημονίου και με τη γαλλική Total.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Total έχει επίσης εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχει στην κατασκευή και διαχείριση του τερματικού, ενώ το Μνημόνιο με Noble - Delek - Anver, υπογράφεται σήμερα το πρωί σε ειδική τελετή, στην αίθουσα επισήμων «Ελιά» του Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ομορφαίνεις την πόλη, αντιμετωπίζεις την διαφθορά. Ο Έντι Ράμα ακολούθησε αυτή την φαινομενικά απλή συνταγή ως δήμαρχος των Τιράνων στην Αλβανία, και εμφύσησε υπερηφάνεια στους πολίτες μετασχηματίζοντας τους δημόσιους χώρους με πολύχρωμα σχέδια. Με έργα που βάζουν πρώτα τον άνθρωπο, ο Ράμα μείωσε την εγκληματικότητα -- και έδειξε στους πολίτες πως μπορούν να έχουν πίστη στους ηγέτες τους. (Κινηματογραφήθηκε στο TEDxThessaloniki.)

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δείτε αναλυτικά τη "στατιστική" και τις λεπτομέρειες της νέας κυβέρνησης. Παλιές "καραβάνες", πρωτάρηδες και... ξαδέρφια

Ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει η "ακτινογραφία" της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου που αποτελείται για πρώτη φορά από στελέχη του πάλαι ποτέ δικομματισμού.
Ο αριθμός των υπουργείων αυξήθηκε κατά δύο (από 17 σε 19), με τη διάσπαση των τομέων του Πολιτισμού και των Μεταφορών από τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης, ωστόσο ο αριθμός των προσώπων που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση παραμένει αμετάβλητος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Ο νικητής Έντι Ράμα και ο ηττημένος Σαλί Μπερίσα. Θα δώσουν τα χέρια, άραγε;
Καθαρή και ευρεία επικράτηση του μπλοκ της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγούνται οι Σοσιαλιστές, δείχνουν τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα των προχθεσινών βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία -οι οποίες σφραγίστηκαν και πάλι από ένταση, καταγγελίες και επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο 23χρονος σημαιοφόρος της Τουρκίας στους Μεσογειακούς Αγώνες Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής πάλης Ριζά Καγιάλπ (φώτο) έγραψε στο twitter του ένα υβριστικό ρατσιστικό σχόλιο κατά των Ελλήνων και των Αρμενίων, με την κυβέρνηση Ερντογάν να αποφεύγει να τον τιμωρήσει γι’ αυτό!.
«Αυτοί οι Έλληνες και οι Αρμένιοι είναι σκυλιά» έγραψε ο Καγιάλπ, με αφορμή τις πολυήμερες συγκρούσεις στην πλατεία Ταξίμ. «Γ… τις διαδηλώσεις σας. Γαμ… προδότες. Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Έλληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά» προσθέτει ασυγκράτητος ο Τούρκος αθλητής κατά των διαδηλωτών και υπέρ της κυβέρνησης Ερντογάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/MARKO DJURICA
Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τη συμφωνία ανεπαρκή «αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση» και επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία προτίθεται να φέρει εις πέρας τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε..Η Ευρωπαϊκή Ενωση συμφώνησε επί της αρχής στο άνοιγμα νέου κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ιρλανδικής προεδρίας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.
Οπως διευκρίνισε, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. που συνήλθαν στο Λουξεμβούργο, συμφώνησαν στο άνοιγμα του κεφαλαίου 22, που αφορά την περιφερειακή πολιτική.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οσο γρηγορότερα φύγει τόσο το καλύτερο για όλους, σημειώνει ο ρώσος πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, εξακολουθεί να βρίσκεται στην ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο, λύνοντας το μυστήριο όσον αφορά το που βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καταγγελία του βρετανικού δικτύου για προσπάθεια εκφοβισμού δημοσιογράφου

H ανταποκρίτρια του BBC στην Κωνσταντινούπολη, Σελίν Γκιρίτ
Σε ανακοίνωση του, το BBC δηλώνει «ανήσυχο» μετά την προσπάθεια εκφοβισμού που έγινε εις βάρος της ανταποκρίτριάς του στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Αγκυρας, Ιμπραχίμ Μελίχ Γκοκτσέκ χαρακτήρισε«αγγλίδα πράκτορα» τη δημοσιογράφο του BBC Σελίν Γκιρίτ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Πανίκου Παναγιώτου, ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Για τους απανταχού Πόντιους η διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί μόνιμη προτεραιότητα της δράσης τους και η διαιώνιση των πολιτιστικών παραδόσεων είναι συνυφασμένη με τη ζωή τους. Αυτό απέδειξαν εκατοντάδες νέοι ποντιακής καταγωγής που έλαβαν μέρος ή παρακολούθησαν το έκτο Πολιτιστικό και Λαογραφικό Φεστιβάλ Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη από τον τοπικό ποντιακό σύλλογο “Κομνηνοί”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Από ΔΝΤ και EFSF πήραμε συνολικά 219 δις ευρώ.

Από αυτά:
τα 48.2 δις πήγαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
τα 11,3 δις στην επαναγορά χρέους (buy back)
τα 29,7 δις στο PSI

και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τον Ιούνιο του 2011 ο μοιραίος πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου υπό τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έκανε τον Ε. Βενιζέλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Τον Ιούνιο του 2013 ο Α. Σαμαράς μετά τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε η επιβολή του «μαύρου» στην ΕΡΤ και την αποχώρηση από την κυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ κάνει τον Ε. Βενιζέλο αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του Α.Σαμαρά προχωρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφορικά με τα εθνικά θέματα και θεωρούν ότι η κίνησή του να εκχωρήσει το υπουργείο Εξωτερικών στον Ε.Βενιζέλο σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και του Ε.Βενιζέλου», ερωτά τον Α.Σαμαρά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέροντας μάλιστα ότι αυτό "σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις στα μείζονα εθνικά θέματα".

Γενικά περυγράφεται ως "ειδικών αποστολών" η τοποθέτηση Ε/.Βενιζέλου στο ΥΠΕΞ

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Σταύρου Κατσούλη

Η αλήθεια είναι ότι εάν κάποιος δεν ψάχνει και ψάχνεται βέβαια, τότε δεν θα ξέρει τι ακριβώς γίνεται. Αυτό είναι αλήθεια, γιατί όλοι μας ξέρουμε, ότι το "σύστημα" δεν μας ενημερώνει για τίποτα από τα σημαντικά. Ακούσαμε μήπως τελευταία για παράδειγμα, τι ακριβώς γίνεται με το τεράστιο χρέος που μας έχουν φορτώσει στην πλάτη, έστω να μας πούν πόσο είναι και πως αυξάνεται; Ή για το τι γίνεται τα σκάνδαλα και τις δίκες που περιμένουν;

Διαβάστε το ολόκληρο...


Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Δ. Βλάσση*
Ο ανασχηματισμός της κυβερνήσεως, δίνει την ευκαιρία για έναν πρόχειρο απολογισμό του ενός έτους θητείας του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, η απομάκρυνση του οποίου θεωρείται βεβαία. Ο Π. Παναγιωτόπουλος αναδεικνύεται σε έναν εκ των πλέον αναποτελεσματικών ΥΕΘΑ, εφόσον η ευθυνοφοβία και η έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος, υπήρξαν τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Οι πληροφορίες φέρουν τους φακέλους που έχουν συγκεντρωθεί στο γραφείο του, περιμένοντας υπογραφή, να ξεπερνούν τους 500!!! Μόλις προσφάτως ο κ. Παναγιωτόπουλος έδειξε να «ξυπνάει», φέρνοντας στο ΚΥΣΕΑ σειρά προγραμμάτων υποστηρίξεως οπλικών συστημάτων καθώς και την Νέα Δομή Δυνάμεων (ΝΔΔ).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία αναδεικνύουν νικητή το συνασπισμό της αντιπολίτευσης του Έντι Ράμα έναντι του συνασπισμού της δεξιάς,του οποίου ηγείται το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Με καταμετρημένο περίπου το 16% των ψήφων,το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ηγείται της «Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία» (αποτελείται απο 37 κόμματα) εξασφαλίζει ποσοστό 58% ή 82 έδρες στην 140μελή Βουλή, ενώ η «Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη» (25 κόμματα), της οποίας ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, εξασφαλίζει το 42% η 57 έδρες.

ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Μόσχα ζητά παραχωρήσεις στα λιμάνια και στη Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»
Χωριστή συμφωνία θα υπογραφεί με τη Μόσχα για παραχώρηση διευκολύνσεων εκκένωσης Ρώσων υπηκόων, σε περίπτωση εχθροπραξιών στην περιοχή

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Υπό μελέτη είναι το ενδεχόμενο θετικής ανταπόκρισης στο ρωσικό αίτημα για παραχώρηση στρατιωτικών διευκολύνσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Μόσχα ζητά ορισμένες παραχωρήσεις στα λιμάνια της Κύπρου, καθώς και στην αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο. Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, Φώτη Φωτίου, η Κυβέρνηση διερευνά το αίτημα, καθώς με τη Ρωσία έχουμε ιστορικούς δεσμούς, είναι μια χώρα που στηρίζει την Κύπρο και στόχος είναι αυτές οι σχέσεις να ενισχυθούν και να εμβαθυνθούν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top