Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι Τουρκοκύπριοι, ως συνιδιοκτήτες της Κύπρου, έχουν ίσα δικαιώματα στην εξόρυξη και διαχείριση των φυσικών πόρων της Κύπρου, και ως εκ τούτου είναι φυσικό να δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, σύμφωνα με το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων.
Σε γραπτή δήλωση, το λεγόμενο υπουργείο αναφέρει ότι οι αντιδράσεις της Κυβέρνησης ήταν αβάσιμες και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε μονομερώς δραστηριότητες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να απειληθεί η σταθερότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥΣΣΟΥ*

Με την κατάθεση οικονομικής προσφοράς από μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι τέσσερις σημαντικότερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες (ΑΚΤΩΡ, J&Ρ ΑΒΑΞ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΤΕΡΝΑ) και ύστερα από πέντε γύρους χωρίς συμμετοχή ενδιαφερομένων, κλείνει ο πρώτος κύκλος για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

NSA: Στο στόχαστρο η σεξουαλική δραστηριότητα ισλαμιστών στο ίντερνετ
Νέο έγγραφο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην πράκτορας Εντουαρντ Σνόουντεν
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) συνέλεγε στοιχεία σχετικά με την σεξουαλική δραστηριότητα επιφανών ισλαμιστών στο ίντερνετ, προκειμένου να τους υπονομεύσει, σύμφωνα με νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εντουαρντ Σνόουντεν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Reuters στελέχη κοντά στη διαδικασία

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί (αριστερά) με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (δεξιά). ( Πηγή: REUTERS/Sringer)
Αγκυρα
Η τουρκική κυβέρνηση και η ηγεσία των ημι-αυτόνομων κουρδικών περιοχών του βόρειου Ιράκ φέρονται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, να υπέγραψαν συμφωνία για μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω τουρκικών αγωγών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δρ. Ευάγγελος Βενέτης
Πολύς λόγος για την Αγιά Σοφιά πρόσφατα στην Τουρκία με μηνύματα και δυναμική που ξεπερνούν το εσωτερικό της γείτονος, επηρεάζοντας της ελληνο-τουρκικές σχέσεις αλλά και την πολιτιστική και γεωπολιτική εικόνα της Τουρκίας στην Δύση. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δεν υπέγραψε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε., για πολλούς λόγους, αρκετοί εκ των οποίων είναι εσωτερικοί. Σίγουρα, όμως, όχι επειδή τον «εξαγόρασε» η Μόσχα. Στο μεταξύ, το παζάρι Κιέβου – Βρυξελλών – Μόσχας, καλά κρατεί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πλήρως αυτοματοποιημένα ραντάρ αεράμυνας σχεδιάζει να αναπτύξει στην Αρκτική η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του υποστράτηγου Κυρίλλου Μακάροφ, αναπληρωτή διοικητή των ρωσικών αεροδιαστημικών αμυντικών δυνάμεων στο κανάλι Rossiya 24. «Μειώνουμε σημαντικά τον αριθμό του προσωπικού στις υπηρεσίες αεράμυνας», ανέφερε συγκεκριμένα ο ανώτερος αξιωματούχος και διευκρίνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων ραντάρ στον ρωσικό Άπω Βορρά.
Από την πλευρά του, ο διοικητής των αεροδιαστημικών αμυντικών δυνάμεων, υποστράτηγος Αλεξάντερ Γκολόφκο, είχε αναφέρει σε χθεσινές δηλώσεις του ότι η Αρκτική είναι ένας βασικός τομέας που απαιτεί υψηλό βαθμό προστασίας από αερομεταφερόμενες και πυραυλικές απειλές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πηγή: Alamy / Legion Media
Μαρία Πριχόντινα
Η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιδιώκει «ανοικτούς ουρανούς» μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Ετσι, κερδισμένοι δεν θα είναι μόνον οι ρωσικοί αερομεταφορείς, αλλά και οι ευρωπαϊκοί, ειδικά για τους πανάκριβους υπερσιβηρικούς προορισμούς.
Η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Συγκοινωνιών, Rosaviatsya) έχει ως στόχο να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά. Ως «πύλη εισόδου», σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα αεροδρόμια της Τσεχίας. Σε αντάλλαγμα, θα παραιτηθεί από την πρακτική των φόρων. Να σημειωθεί πως η κατάργηση των υπερσιβηρικών τελών θα επιτρέψει στους ευρωπαϊκούς μεταφορείς να εξοικονομήσουν έως και μισό δις δολάρια ετησίως.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ευρεία ζώνη βρίσκεται πάνω από εδάφη τα οποία διεκδικούν η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα.
Η Κίνα δήλωσε την Παρασκευή ότι μαχητικά της αεροσκάφη ακολούθησαν κατά πόδας αμερικανικά και ιαπωνικά αεροσκάφη τα οποία πετούσαν εντός της νέας ζώνης αεράμυνας την οποία κήρυξε το Πεκίνο επάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.


Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πηγή: ITAR-TASS
Γιαν Σένκμαν
Ο Νικίτα Χρουστσιόφ, ο άλλοτε γραμματέας του ΚΚΣΕ, ήταν μια ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα, ένας πληθωρικός ηγέτης. Συχνά τον περιέπαιζαν, αλλά τον αγαπούσαν. Και ήταν εξαιρετικά θελκτικός, με τον δικό του τρόπο βέβαια.
Ο Νικίτα Χρουστσιόφ, γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ από το 1953 έως 1964, ήταν ένας άνθρωπος σύμβολο. Αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη εποχή της σοβιετικής ιστορίας, την εποχή της φιλελευθεροποίησης. Μια εποχή που χαρακτηρίστικε από την αποκαθήλωση της προσωπολατρείας του Στάλιν,  την πτήση του Γκαγκάριν στο διάστημα, την κατασκευή σπιτιών με μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική με τα οποία συνδέθηκε το όνομά του («Χρουσιόβκα»), την άνθηση της Λογοτεχνίας και του Κινηματογράφου, τη χαλάρωση των μέτρων απέναντι στους αντιφρονούντες, κ.ο.κ. Ο ίδιος ήταν ένα πρόσωπο τόσο αμφιλεγόμενο, όσο άλλωστε και η εποχή του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Δηλώνουν πως η ελληνική πλευρά πρέπει να επιδείξει βούληση και να κόψει την… προπαγάνδα
Δεν θα μπούμε σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών, απαντά ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως οι ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας κινούνται προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαμάχη Βρετανίας-Κομισιόν για την ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ
Την πρόσβαση μεταναστών σε κοινωνικά επιδόματα επιχειρεί να περιορίσει ο Ντέιβιντ Κάμερον
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η αρχή της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ είναι μη διαπραγματεύσιμη και η Βρετανία πρέπει να την αποδεχτεί εάν θέλει να παραμείνει στην κοινή αγορά, διαμηνύει η Κομισιόν στον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επιδιώκει να «ξαναγράψει» μία από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ για να εμποδίσει την εισροή μεταναστών από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία που βάσει των ισχύοντων πρωτοκόλλων αποκτούν από 1ης Ιανουαρίου το δικαίωμα να εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

       Επιγραφή στην Μασσαλία:  ΕΔΩ, περίπου το 600 Π.Χ.αποβισβάστηκαν Έλληνες ναυτικοί από τη Φωκέα, ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας.   Ίδρυσαν τη Μασσάλία από την οποία ακτινοβόλησε ο πολιτισμός σε όλη τη Δύση.                                       
«Η Μασσαλία δεν έπαψε ποτέ να δείχνει και να έχει το ελληνικό χρωμόσωμα, μια πραγματικότητα, απτή σε όλο τον Νότο της Γαλλίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Καναδάς επέτρεψε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ να διενεργήσει εκτενείς παρακολουθήσεις στο Τορόντο, το 2010, κατά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) πλουσιότερων χωρών και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Canadian Broadcasting Corp που επικαλείται στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τον πρώην τεχνικό της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν.

Το δημοσίευμα που μετέδωσε το CBC News αργά χθες επικαλείται ενημερωτικά σημειώματα, σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ είχαν μετατρέψει την πρεσβεία τους στην Οτάβα σε κέντρο διοίκησης ασφαλείας κατά την επιχείρηση της εξαήμερης παρακολούθησης από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, καθώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνταν εκείνο τον Ιούνιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Νιώθω πιο Έλληνας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας πριν από λίγο στη Βουλή στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο για την κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα.

Είχαν προηγηθεί φραστικές επιθέσεις από τον βουλευτή ότι η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες ενισχύουν τους αλλόφυλους ισλαμιστές και αποδομούν το έθνος. «Εμένα προσωπικά, την οικογένεια μου, που είμαι Πόντιος και Μικρασιάτης πρόσφυγας, με καμένα σπίτια με καμένες εκκλησιές, μου κάνει τιμή που απαντάω σήμερα σε εσάς και που επί υπουργίας μου γίνεται το τζαμί» απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη εστάλησαν για να περιπολούν τη "ζώνη εναέριου ελέγχου" που κήρυξε το Πεκίνο

Το Πεκίνο έστειλε αρκετά πολεμικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης να περιπολούν τη νέα, αμφιλεγόμενη ζώνη εναέριου ελέγχου που κήρυξε το Πεκίνο πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Πάνω από είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ οι Ρώσοι κομμουνιστές ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν στην εξουσία
Ελένα Μπάζινα
Οι κομμουνιστές που κυβερνούσαν τη Ρωσία πάνω από 70 χρόνιαεξακολουθούν να είναι η δεύτερη πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στη χώρα.Υπόσχονται έναν κινεζικού τύπου σοσιαλισμό, ενώ η δημοτικότητα και η επιρροή τους συνεχώς μειώνονται. Παράλληλα εμφανίζονται νέακομμουνιστικά κόμματαπου κηρύσσουν τον «αληθινό κομμουνισμό» και καταγγέλλουν τη διεφθαρμένη παλιά φρουρά.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)είναι η δεύτερη πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στη σύγχρονη Ρωσία, ενώ αυτοπροσδιορίζεται ως ο διάδοχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εξετάζεται 30χρονος αντιεξουσιαστής με βάση νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Στην Κύπρο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαλευκάνει τη δολοφονία των δύο μελών της «Χρυσής Αυγής» πριν από ένα μήνα στο Νέο Ηράκλειο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
*Στη φωτογραφία:Le Pen (Γαλλία), Strache (Αυστρία), Wilders (Ολλανδία)
Ο φεουδαρχισμός, καθώς επίσης η αποικιοκρατία, επιστρέφουν θριαμβευτικά στην Ευρώπη – ενώ ηγέτες, τους οποίους δεν εξέλεξε κανείς, αποφασίζουν για το μέλλον της ηπείρου μας, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.
Άπληστοι, υπάλληλοι των τραπεζών και χωρίς όραμα οι πολιτικοί σε ολόκληρη τη Δύση, αποτελούν μία τεράστια συστημική απειλή – επειδή θα προκαλέσουν μία επανάσταση, έχοντας χάσει το μέτρο, με θύματα τη δημοκρατία και την ειρήνη”.

Διαβάστε το ολόκληρο...


 Δημοκρατία Ιδεών σας καλωσορίζει στη νέα καιδυναμική ιστοσελίδα της, και σας καλεί να σχολιάσετε και να συμμετέχετε στο ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα των καταλήψεων, έτσι ώστε να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί, Δημοκρατικά και ελεύθερα, με έναν όμορφο διάλογο, την επίσημη άποψη της Δημοκρατίας Ιδεών επί του θέματος.

Το Forum της Δημοκρατίας Ιδεών είναι ανοιχτό σε κάθε Πολίτη που επιθυμεί να συμμετέχει σε ένα διαδραστικό διάλογο επί ποικίλων σύγχρονων προβληματισμών που αγγίζουν την ελληνική πολιτική ζωή, και που επιθυμεί να αποτελέσει μέρος της λύσης."
https://plus.google.com/117734641449771208371/posts/YpvYFwdqbct

Διαβάστε το ολόκληρο...

Gideon Rachman
Η θρυλική ισχύς του ισραηλινού λόμπι Aipac και πόσο έχει εξασθενήσει μετά το φιάσκο της Συρίας. Η προσωπική έχθρα Ομπάμα-Νετανιάχου και ο ρόλος της εξοργισμένης Σαουδικής Αραβίας.


Για τον Μπαράκ Ομπάμα η επίτευξη πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν μπορεί να είναι το εύκολο μέρος της εξίσωσης. Ο πρόεδρος καλείται τώρα να δώσει μία μεγαλύτερη μάχη αντιμέτωπος με το Ισραήλ και τους υποστηρικτές του τις ΗΠΑ καθώς προσπαθούν να συγκεντρώσουν δυνάμεις αντίστασης στη συμφωνία. Η κυβέρνηση το γνωρίζει και είναι συγκρατημένα αισιόδοξη ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το λόμπι του Ισραήλ στο Κογκρέσο και να κερδίσει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Είτε εύπιστοι, είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία πολιτικοί τάσσονται υπέρ των εισβολέων και δημαγωγούν, ισχυριζόμενοι ότι ωφελούν τους πολίτες – κερδίζοντας με το μέρος τους την κοινή γνώμη, η οποία νομίζει ανόητα πως ωφελείται από τις χαμηλές τιμές
Η «απελευθέρωση των αγορών», την οποία επιβάλλει δικτατορικά το ΔΝΤ στις χώρες που εισβάλλει, σημαίνει απλά το εξής: «Ανοίξτε τα σύνορα σας στους εντολοδόχους μας, για να μπορέσουν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν ότι βρουν – ιδιωτικά ακίνητα, δημόσια περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις, μερίδια αγοράς κοκ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κοινό μέτωπο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας φέρεται ότι δημιουργείται μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Αμερικής. Σύμφωνα δηλώσεις εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ρώσοι και Βορειοαμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν μια πρώτη συνάντηση με θέμα τον προγραμματισμό ασκήσεων για την από κοινού καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στις οποίες θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την έντονη αντίδρασή τους διατύπωσαν περίπου σαράντα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου για την εξαίρεση της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων από το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί σήμερα στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής για συζήτηση.

Όλοι οι Βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό να συμπεριληφθεί με σαφήνεια ή ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από Ελληνική ΒΟΥΛΗ, γιατί διαφορετικά δεν θα ψηφίσουν το Νόμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νικολάι Σουρκόφ
Να μελετήσει καλά το «μάθημα» που λέγεται «κρίση στη Συρία», ζητάει από τη Δύση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ. Πολύ περισσότερο, την καλεί να αντιμετωπίζει τις ίδιες τις αιτίες που γεννούν τις συγκρούσεις και όχι τις συνέπειές τους.
Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στον «πρωϊνό καφέ» της Συντακτικής Ομάδας της εφημερίδας «Ροσίσκαγια Γκαζέτα», φιλοξενήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τις προετοιμασίες για την ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία «Γενεύη – 2» και για το νέο γύρο συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Για χρόνια τώρα και πριν ακόμα από την ανεξαρτησία της Κύπρου εκαλλιεργείτο συστηματικά η εντύπωση ότι οι Τουρκοκύπριοι ήταν θύματα των Ελληνοκυπρίων. Αυτή η προπαγάνδα προερχόταν βασικά από τους Άγγλους και τους Τούρκους για να εμπεδώσουν την πολιτική του διαμελισμού αλλά και για να χρησιμοποιούνται οι Τ/κ για τους πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους των Άγγλων και της Τουρκίας. Και ώς εδώ, δηλαδή ως μια εχθρική προς τους Ε/κ προπαγάνδα με βάση τις εν λόγω σκοπιμότητες έχει την εξήγησή της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παναγιώτης Ήφαιστος 
Οι νεοέλληνες και οι εγχώριοι υβριστές τους
Σε στιγμές κρίσεων πληθαίνουν οι απελπισμένες, σπασμωδικές και ανορθολογικές φωνές. Η παρακμή συμβολίζεται από την κυριαρχία των ιδεολογημάτων και των φιλοσοφημάτων στις επιφυλλίδες.
Ιδεολογήματα και φιλοσοφήματα διατυπώνονται ακόμη και εκ μέρους πολιτικών φιλοσόφων που θα μπορούσαν να μιλήσουν πιο στέρεα. Η παρακμή κορυφώνεται όταν ο αλλοπρόσαλλος, επιφανειακός, ρηχός και ως εκ τούτου παρακμιακός λόγος πρυτανεύει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η «Λευκή Βίβλος» είναι ένα έγγραφο με περισσότερες από 200 σελίδες και περιλαμβάνει περίπου 650 απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα σήμαινε η ανεξαρτησία
Στη Γλασκώβη παρουσιάζεται η «Λευκή Βίβλος» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
Η κυβέρνηση της Σκωτίας αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη την πολύ-αναμενόμενη «Λευκή Βίβλο» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, και η οποία όπως διατείνεται η τοπική κυβέρνηση είναι το πιο «ολοκληρωμένο και λεπτομερές σχέδιο» που δημοσιεύτηκε για το θέμα αυτό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο στρατιωτικό μέτωπο στη Συρία, οι οποίες ουσιαστικά πραγματώνουν το πιο εφιαλτικό σενάριο για την τουρκική στρατηγική στην περιοχή… Σύμφωνα με δημοσιεύματα εξειδικευμένων ιστοχώρων, ο ηγέτης της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, προχώρησε στον εξοπλισμό των Κούρδων του PYD («θυγατρική» του PKK στη Συρία), σε αντάλλαγμα για την παραμονή τους με εκτεταμένη αυτονομία στο πλαίσιο της Συρίας!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πουτέτση Χριστίνα
Plepi Holdings, AGC, Lamda Development, Colony Capital στην τελική διεκδίκηση του εμβληματικού ακινήτου
Τέσσερις προσφορές για τον Αστέρα
Τέσσερις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν για τον Αστέρα, στη λήξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου. Μεταξύ των 13 επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, διενεργήθηκαν ζυμώσεις οι οποίες οδήγησαν σε συνεργασίες και τη σύμπτυξη σχημάτων. Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τα σχήματα:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η μετατροπή των ερειπίων της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Στουδίου σε τζαμί και η εξελισσόμενη φιλολογία για τη μετατροπή και της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, προβάλλονται στην Τουρκία ως εξελίξεις που ενθουσιάζουν τα συντηρητικά στρώματα της τουρκικής κοινωνίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν υφίσταται θέμα ανατροπής της, αφού διατηρεί πλειοψηφία σε Βουλή και Γερουσία

«Ο προϋπολογισμός φτιάχτηκε μόνο για να διατηρήσουν ορισμένοι τις καρέκλες τους», φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπερλουσκόνι στους βουλευτές του (φωτογραφία αρχείου).
Οι βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πυρήνα της Κεντροδεξιάς, Forza Italia, είναι έτοιμοι να αποσύρουν τη στήριξή τους από την κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα, περνώντας στην αντιπολίτευση, μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας πλέει το μοναδικό κινεζικό αεροπλανοφόρο

Tα νησιά Σενκάκου - Ντιαγού (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/HANDOUT
Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 πέταξαν πάνω από τα διαμφισβητούμενα μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας νησιά Σενκάκου - Ντιαογού, χωρίς να ενημερώσουν τις κινεζικές αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου την Τρίτη, σε μια κίνηση έμπρακτης αμφισβήτησης της ζώνης αεράμυνας την οποία φιλοδοξεί να επιβάλει η Κίνα στην περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/ALESSANDRO GAROFALO
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ασκεί κριτική στη Ρωσία για τις ανησυχίες της σε σχέση με την εμπορική σύνδεση Ε.Ε. – Ουκρανίας, δήλωσε την Τρίτη από την Ιταλία ο ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, ένας χώρος ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ουκρανίας και των «28» θα πλημμύριζε τη ρωσική αγορά με μεγάλο όγκο προϊόντων από χώρες της Ε.Ε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, «εάν υπάρξουν οι απαραίτητες υπερβάσεις» η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κυρία Λούκα Κατσέλη. Τάσσεται δε υπέρ της «ευρύτατης συμπαράταξης πολιτικών δυνάμεων» για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής, ενώ ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο δεν την αφορά, αλλά θεωρεί προσχηματική και επικίνδυνη τη συζήτηση περί Κεντροαριστεράς την οποία διεξάγουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. Θεωρεί δε ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μη διαψεύσει τις προσδοκίες όσων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στράφηκαν σε αυτόν, αντιδρώντας σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η κυρία Κατσέλη πιστεύει ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει πιο ώριμος και πιο έμπειρος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Την Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ και όχι μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) φαίνεται να θέλει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρθηκε σε άρθρο ανάλυση με τίτλο «Ο Ερντογάν… ικέτης στον Πούτιν: Σώστε μας από την ΕΕ!»

Διαβάστε το ολόκληρο...


Διαβάστε το ολόκληρο...

γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Τα τέσσερα γνωρίσματα ενός ανόητου, ανθρώπου ή λαού: Λόγια χωρίς όφελος. Αλλαγή χωρίς πρόοδο. Εμπιστοσύνη σε ξένους. Φιλία με εχθρούς” (Αραβικό ρητό).
“Οι άνθρωποι είναι πολύ ανθεκτικοί, αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι σε θέση να κάνουν υπερβολικά πολλά εις βάρος του εαυτού τους. Αντέχουν υπερβολικά πολύ” (B.Brecht).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνοδευόμενος από έντεκα υπουργούς και μια λεγεώνα επιχειρηματιών φθάνει τη Δευτέρα στη Ρώμη για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Είναι τόσο «αποβατικός» ο χαρακτήρας της επίσκεψης Πούτιν στην Ιταλία που μόνο για τη μεταφορά της ρωσικής αντιπροσωπείας επιστρατεύτηκαν 11 αεροσκάφη! Παράλληλα 50 αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες στις συναντήσεις τους στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Βλ. Πούτιν θα συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο αλλά και τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο όπως και τους πρώην Πρωθυπουργούς Πρόντι και Μπερλουσκόνι. Την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Ενρίκο Λέτα στην Τεργέστη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ted Galen Carpenter, ερευνητής στο Cato Institute και αρθρογράφος στο THE NATIONAL INTEREST σε άρθρο γνώμης με τίτλο «The Rise of Greater Kurdistan» αναφέρεται στην ανάγκη αναπροσαρμογής της πολιτικής των ΗΠΑ σχετικά με το Κουρδικό Ζήτημα.

Αυτή η προσαρμογή θα λαμβάνει υπόψη τα σημερινά δεδομένα, την ευρεία δηλαδή αυτονομία του Ιρακινού Κουρδιστάν, την de facto αυτονομία των κουρδικών περιοχών της Συρίας, αλλά και το ενδεχόμενο συνένωσης των δύο περιοχών, με την επίσης ενδεχόμενη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινά σήμερα εκ νέου η δίκη του πρώην Υπουργού Τάσου Μαντέλη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση Siemens. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου, ωστόσο διεκόπη και είχε μετατεθεί για σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Wallach Lori , Le Monde Diplomatique, [Λογοθέτης Χάρης (μτφ)]

Οι συζητήσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες είχαν ξεκινήσει το 2008, κατέληξαν στις 18 Οκτωβρίου.
Ένας καλός οιωνός για την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία προσδοκά ότι θα καταλήξει σε ανάλογη συμφωνία με τη Γηραιά Ήπειρο.
Το σχέδιο αυτό, « η χούντα των επιχειρηματιών », όπως το ονομάζει η Lori Wallach, το οποίο αποτελεί αντικείμενο μυστικών διαπραγματεύσεων, υποστηρίζεται ένθερμα από τις πολυεθνικές, καθώς, εάν υιοθετηθεί, θα τους επιτρέπει να φέρνουν ενώπιον της Δικαιοσύνης κάθε κράτος που δεν θα συμμορφώνεται με τους κανόνες του φιλελευθερισμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι πολίτες της Σόφιας στις 15 Σεπτεμβρίου 1944 χαιρετίζουν τον Κόκκινο Στρατό. Πηγή: RIA Novosti
Σχέδια για τη δημιουργία Συνομοσπονδίας Κρατών της Βαλκανικής, όπου θα μετείχε και η Ελλάδα, καθώς και της Παραδουνάβιας λεκάνης, εκπονούσε ήδη το 1943 η Βρετανία και άλλες Δυτικές δυνάμεις, προκειμένου να σταματήσουν την κάθοδο της Σοβιετικής Ενωσης στο Νότο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ρωσία και Τουρκία προτίθενται να ενισχύσουν τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, παρά το δυσμενές κλίμα στις διεθνείς αγορές. Αυτό δήλωσαν από κοινού οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντησή τους χθες στην Αγία Πετρούπολη.

«Εχουμε θέσει κοινό στόχο την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών στα 100 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2020» είπε ο τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε στο ανώτατο συμβούλιο ρωσο-τουρκικής συνεργασίας που συνεδρίασε στην Αγία Πετρούπολη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Σάββα Καλεντερίδη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε τη θρησκευτικοπολιτική καριέρα του κυριολεκτικά στα γόνατα του Νετζμετίν Ερμπακάν, ο οποίος, σημειωτέον, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήθελε να υπερβεί τις εντολές του Κίσινγκερ και να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο το 1974! Οταν στις εκλογές του 1991 το Κόμμα Ευημερίας (Refah Partisi) έλαβε ποσοστό 16,88%, εκλέγοντας 62 βουλευτές επί συνόλου 450, ο πρόεδρός του Ερμπακάν κατέστρωσε το σχέδιο κατάληψης της εξουσίας, αφού πρώτα κέρδισε τους μεγάλους δήμους της Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γράφει η Σοφία
ΑναρΠαχτα θα γίνουν τα κατορθώματά σου θείε Χρήστο, ταινία στο Χόλλυγουντ πρέπει να σε κάνουμε.
Μετά τον γνωστό “Νονό” να ακολουθήσει ο “Θείος”!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αγία Πετρούπολη: Αναφορά σε μία Κύπρο φαίνεται να έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Σε συνέντευξη σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, την οποία αναδημοσιεύει ο τ/κ Τύπος, ο Ερντογάν απηύθυνε έκκληση για απροσποίητη συμπεριφορά, όπως είπε, ώστε να βρεθεί αποτελεσματική λύση στο Κυπριακό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει μειωθεί κατά 48% από το 2009 μέχρι σήμερα.
Ο υπουργός Οικονομικών κατάθεσε στη Βουλή το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 (εισηγητική έκθεση, γραφήματα), το οποίο αναμενομένα προβλέπει οριακή μείωση των αμυντικών δαπανών (μισθοδοσία+λειτουργικές δαπάνες+αποπληρωμή παλαιοτέρων εξοπλιστικών προγραμμάτων).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νοέμβριος 22, 2013. «Ο Δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα ότι κανένα νέο τζαμί δεν θα κατασκευασθεί στην πόλη του, παρά το ότι τα τέσσερα ενυπάρχοντα τζαμιά είναι ανεπαρκή για την τεράστια εισροή των μουσουλμάνων, που εγκαταστάθηκαν τελευταία στη ρωσική πρωτεύουσα», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Περίπου σε δύο εκατομμύρια υπολογίζονται οι διακινούμενοι εργαζόμενοι που ζουν σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα και οι περισσότεροι από αυτούς κατάγονται από την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ΕΡΓΟΣΕ σχεδιάζει σύνδεση με τον Εύξεινο Πόντο με πλήρη παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου. Αναθερμαίνεται και η ιδέα για νέα γραμμή Θεσσαλονίκης - Αμφίπολης - Καβάλας

Χεκίμογλου Αχιλλέας
Σχέδιο για την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροκίνησης στη σιδηροδρομική γραμμή του Εβρου, που θα συνδέει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τους σιδηρόδρομους της Βουλγαρίας και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλης* 
Μετά απο τη συνέντευξη που έδωσα στο κ.Σαχίνη στις 8/11 στο CreteTV (βλέπετε σημαντικές διευκρινήσεις εδώ) και την ώρα που οι μεγάλοι της Αθηναικής δημοσιογραφίας ασχολούνται με το πισινό του Άδωνι και το αυτό της Μαριγούλας, το Μεγάλο Αφεντικό της περιοχής Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να κάνει ευρεία έρευνα για υδρογονάνθρακες στα Δυτικά της Χίου. 
Οι Τούρκοι ξεκινούν έρευνες στο Αιγαίο τον επόμενο μήνα με πρόφαση το χαμένο F16 τους που έπεσε στη περιοχή το 96, την ώρα πουστη Βουλή περί άλλων τυρβάζουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top