Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μόλις 5 χιλιόμετρα απέχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την κουρδική πόλη της Συρίας Άιν αλ-Άραμπ (Κομπάνι στα κουρδικά), στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τουρκικά άρματα μάχης έχουν λάβει σήμερα θέσεις σε λόφο που δεσπόζει της πολιορκημένης πόλης, καθώς ο βομβαρδισμός της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχει ενταθεί και οβίδες έπεσαν σε τουρκικό έδαφος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει καταστροφές ιστορικών μνημείων στο Ιράκ, ενώ παράλληλα πουλάει αρχαιολογικά ευρήματα για να εξασφαλίζει χρηματοδότηση, κατήγγειλαν ειδικοί και διπλωμάτες στη διάρκεια μια διάσκεψης της Unesco για «την ιρακινή πολιτιστική κληρονομιά σε κίνδυνο».

«Η ιρακινή πολιτιστική κληρονομιά αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Μπορεί να δυσκολευόμαστε να καταγγείλουμε τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον της

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φάλαγγα τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων έστειλε το περασμενο Σάββατο ο ουκρανικός στρατός στις ζώνες στρατιωτικών επιχειρήσεων στα ανατολικά της χώρας, για «την ενίσχυση των θέσεων στα ρωσο – ουκρανικά σύνορα».
Οπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κρατικής Υπηρεσίας Φύλαξης Συνόρων της Ουκρανίας, εστάλησαν συνολικά 6 θωρακισμένα οχήματα, 8 φορτηγά και 3 μίνι λεωφορεία. Η αυτοκινητοπομπή μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και χειμερινές στολές και ενισχυμένη εξάρτυση για τους συνοριοφύλακες, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη αποστολή στις επόμενες ημέρες.
Συνεχίζονται οι μάχες

Διαβάστε το ολόκληρο...


Εβγκένι Πριμακόφ, Rossiskaya Gazeta
Γελοιογραφία του Κωνσταντίν Μάλερ

Κανενός είδους διαφωνίες ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις, ούτε και οι κόντρες για το Ουκρανικό, πρέπει να εμποδίσουν τον πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Μια πολύ σημαντική τοποθέτηση του άλλοτε πολιτικού παράγοντα της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας, Εβγκένι Πριμακόφ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Σεργκέι Μπαλμάσοφ, ειδικά για τη RBTH
Η Αίγυπτος, κατά ασφαλείς πληροφορίες, θα αποκτήσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, τα οποία προορίζονταν για τη Συρία και το Ιράν, αλλά η Μόσχα δεν τα έδωσε. Στην περιοχή, η μόνη χώρα που επίσης διαθέτει S-300, είναι η Ελλάδα, στην Κρήτη.
Η Ρωσία θα προμηθεύσει την Αίγυπτο με την αναβαθμισμένη έκδοση του πυραυλικού συστήματος S-300VM αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές στο ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και στην εξαγωγική εταιρεία «Rosoboronexport», χωρίς όμως να διευκρινίζουν τις λεπτομέρειες της πώλησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αγνοώντας το διεθνές δίκαιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ρυθμίζει την εκστρατεία εναέριων βομβαρδισμών του στη Συρία με τους σύμμαχους του από το Κόλπο (Νέα Υόρκη, 23 Σεπ 2014).
Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν) 
Πολλοί προσκολλούνται στον αντιτρομοκρατικό λόγο της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της του Κόλπου, αλλά όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτός ο λόγος είναι μόνο μια ρητορική δικαιολογία για έναν πόλεμο που έχει άλλους σκοπούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαβεβαιώνουν ότι θέλουν να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος που οι ίδιες δημιούργησαν και που πραγματοποιεί για λογαριασμό τους τις αναγκαίες εθνοκαθάρσεις για το σχέδιο της αναδιαμόρφωσης της «Ευρύτερης Μέσης Ανατολής». 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στις 26 Σεπτεμβρίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το ρωσικό καταδρομικό 121 Moskva στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων εορτασμών προς τιμήν του Ρώσου ναυάρχου και Αγίου της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας, Θεόδωρου Ουσακώφ*. Το καταδρομικό αναχώρησε υπό τους ήχους της Μπάντας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πρωινό της 28ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ο οποίος έχει αναλάβει δράση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εξαπέλυσε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον του μεγαλύτερου εργοστασίου φυσικού αερίου της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία καταγράφει τις εξελίξεις στον συριακό πόλεμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Συρία τάσσεται στο πλευρό της διεθνούς προσπάθειας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε σήμερα ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μια δήλωση που φαίνεται να δίνει μια έμμεση έγκριση στις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγουν εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο συριακό έδαφος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στη Σλοβακία μειώθηκε τον Σεπτέμβριο περίπου στα 48 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, έναντι 61 εκατομμυρίων στις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε η εταιρεία Eustream, που διαχειρίζεται τους σλοβακικούς αγωγούς φυσικού αερίου.
Από την πλευρά της η SPP, η κυριότερη εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στη Σλοβακία, «έχει καταγράψει από τις 10 Σεπτεμβρίου μια ελαφρά μείωση, από 5% ως 20%, στον όγκο του φυσικού αερίου που παραλαμβάνεται καθημερινά», δήλωσε ο εκπρόσωπός της Πέτερ Μπέντναρ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Ύστερα από κάποια τεχνικά εμπόδια, λόγω της προχθεσινής θαλασσοταραχής, άρχισε χθες και ουσιαστικά η ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας ENI/KOGAS, με το γεωτρύπανο να κατεβαίνει στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο τεμάχιο «9» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014



Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας απ΄ το Α.Π.Θ.), Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
Τη μεγαλύτερη ίσως ως τώρα διαδικτυακή συλλογή ανοιχτών ψηφιακών δεδομένων για τον πολιτισμό και την έρευνα θα ξεκινήσει να διαθέτει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) μέσα στο 2014. Πρόκειται για σειρά δράσεων που χρηματοδοτούνται από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ) και στοχεύουν στη δημιουργία ενός κοινού πληροφοριακού περιβάλλοντος για τον πολιτισμό και την έρευνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Η Ιμβρος θεωρείται από τους ειδήμονες ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη τόσο στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα όσο και στον τουρισμό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όταν επέστρεψε στη χώρα του για να επισκεφτεί συγγενείς

Ένας Αφγανός ο οποίος ζούσε επί 14 χρόνια στην Αυστραλία βασανίστηκε και εκτελέστηκε από μέλη των Ταλιμπάν, όταν επέστρεψε στη χώρα του με σκοπό να επισκεφτεί συγγενείς του, μετέδωσε ο αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικό σταθμός ABC.
Ο Σαγιέντ Χαμπίμπ Μουσαουί, 56 ετών, δολοφονήθηκε από μέλη των Ταλιμπάν επειδή κατείχε αυστραλιανό διαβατήριο, δήλωσε στο ABC Αφγανός αξιωματούχος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην ψηλότερη κορυφή του Καυκάσου ανέβασε το σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, τον μονοκέφαλο αετό, η αλπινίστρια Άντζελα Ποτάνινα από την πόλη Καμπουλέτι της Γεωργίας.
Στα ουράνια ανέβασε τον Πόντο η Ποτάνινα, στον κορυφή του όρους Ελμπρούς με υψόμετρο 5.642 μέτρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην συζήτηση που έγινε χθες, στη Βουλή των Κοινοτήτων, για το αν η Βρετανία θα  συμμετάσχει στη στρατιωτική δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), το πιο συγκλονιστικό πράγμα ήταν ότι σχεδόν όλοι όσοι μίλησαν επέμειναν ότι η ISIS «δεν έχει να κάνει τίποτα με το Ισλάμ». Το επαναλάμβαναν συνεχώς, σαν να μουρμούριζαν το μάντρα κάποιας new age σέκτας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κώστα Βενιζέλου
Δυο ζητήματα σε σχέση με την Κύπρο, ήγειρε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν προς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. 

Πρώτο, να προβεί σε πρακτικές κινήσεις στο Κυπριακό, παραπέμποντας αν και δεν το ανέφερε, στο θέμα της Αμμοχώστου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Τουλάχιστον σε επίπεδο ειδήσεων, τα νέα από την πόλη της Νέα Υόρκης, όπου κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαζεύονται οι ηγέτες των κρατών μελών του Ο.Η.Ε. για την ετήσια Γενική Συνέλευση των κρατών-μελών του Οργανισμού, είναι θετικά. Αναφέρομαι στην εκεί παρουσία και επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη και αυτή του Ερντογάν και θα αρχίσω από τον τελευταίο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το ισλαμιστικό Μέτωπο Αλ Νούσρα απηύθυνε κάλεσμα στους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο να πλήξουν δυτικά κράτη και χώρες της Δύσης που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Το Μέτωπο Αλ Νούσρα κατήγγειλε ότι οι επιδρομές που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ αποτελούν «πόλεμο κατά του Ισλάμ».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
Ο Σεπτέμβρης, για τον ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Ηλία Καζάν, ήταν ο μήνας που γεννήθηκε (7-9-1909) και ο μήνας που έφυγε σε ηλικία 94 ετών, πλήρης ημερών, σαν σήμερα 28-9-2003, αφού του απονεμήθηκε στα 90 του χρόνια, στις 21-3-1999 από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, Τιμητικό ΄Οσκαρ για το σύνολο του κινηματογραφικού έργου του. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα των FEMEN στο Facebook και αναρτήθηκαν το Σάββατο. Όπως μπορείτε να δείτε, στην πρώτη φωτογραφία δύο υστερικές τρέχουν τόπλες με σημαία τζιχαντιστών, βρήκαν τώρα νέο θέμα για να… ουρλιάζουν, ενώ στη δεύτερη φωτογραφία μια άλλη του… ξεβράκωτου κινήματος μπήκε τόπλες σε μια Εκκλησία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σκόπια.   «Η ελληνική πολιτική ενάντια στη χώρα μας είναι απειλή για την περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Η αναβολή της διεύρυνσης στην ΕΕ, δημιουργεί ένα κενό στην περιοχή. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολιτικό κενό στον γεωπολιτικό χώρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένα τουρκικό αεροσκάφος CN 235 πραγματοποίησε το Σάββατο υπερπτήση στα 500 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι.

Τις προκλήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο συνεχίζει η Τουρκία, με τελευταία αυτή που σημειώθηκε σήμερα στο Φαρμακονήσι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας υπέγραψε διάταγμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου για την ανεξαρτητοποίηση της πλούσιας αυτής επαρχίας της Ισπανίας, αψηφώντας την κυβέρνηση της Μαδρίτης που θέλει να το εμποδίσει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ηχηρό το ράπισμα στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, με πρωτοστάτη την Αίγυπτο που οι σχέσεις της βρίσκονται στο ναδίρ με την Τουρκία

Η αποφασιστική στάση της Αιγύπτου κι άλλων αραβικών και αφρικανικών χωρών να μην κάνουν αποδεκτή αναφορά σε «τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου» που επιθυμούσε η Τουρκία στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, (OIC), είχε σαν αποτέλεσμα η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών που συνεδρίαζε μέχρι χθες στη Νέα Υόρκη να ολοκληρωθεί χωρίς να εκδοθεί ψήφισμα. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως δεν θυμούνται εδώ και αρκετά χρόνια να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στον οργανισμό αυτό, με 56 κράτη μέλη, από την Αφρική και την Ασία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένα… γερό φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από την Παρασκευή την Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι το ίδιο όλο το Σαββατοκύριακο ενώ βελτίωση αναμένεται από Δευτέρα με άνοδο της θερμοκρασίας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία ζήτησε την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης στον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς. Ο τελευταίος κατηγορείται για γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), μεταξύ άλλων για τη σφαγή στη Σρμπρένιτσα, όπου 8.000 άνθρωποι εκτελέστηκαν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ*

Η μεγάλη αμερικανική αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ έπαιζε σημαντικό ρόλο για τον έλεγχο των χωρών τόσο προς Βορράν όσο και στη Μέση Ανατολή. Η τουρκοσυριακή κρίση αφορούσε την προσπάθεια των ΗΠΑ να αποτρέψουν σοβιετική διείσδυση στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία διέκοψε ο διαχειριστής των ουγγρικών αγωγών φυσικού αερίου FGSZ, δηλώνοντας ότι η διακοπή θα είναι επ' αόριστον.
Η Ουκρανία λαμβάνει ποσότητες φυσικού αερίου από την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία, από τη στιγμή που η Ρωσία διέκοψε τις παροχές αερίου προς το Κίεβο τον Ιούνιο λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Χαιρετίζουμε ασφαλώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου», το οποίο εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να διατάξει τη συμμετοχή αεροσκαφών της RAF στις αεροπορικές επιδρομές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Η διαφορά μεταξύ ενός τρομοκράτη και ενός "μετριοπαθούς" μαχητή σύμφωνα με τις ΗΠΑ/ ΕΕ
Nasser Kandil (Λίβανος)         (μτφ. Κριστιάν)  

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Κίνα δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είναι έτοιμη να γεμίσει τη ρωσική αγορά με φρούτα και λαχανικά, καθώς και κονσερβοποιημένα λαχανικά και θα προμηθευτεί από τη Ρωσία σιτηρά και μέλι.

Αυτό αναφέρει η ρωσική «γκαζέτα Ιζβέστια» στο σημερινό της φύλλο αναφερόμενη στον επικεφαλής της διαχείρισης του υπουργείου Εμπορίου της ΛΔ της Κίνας, στην επαρχία Σάνντογκ, Γιανγκ Τσίνβεϊ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι αεροπορικές επιθέσεις της διεθνούς συμμαχίας κατά του ‘Ισλαμικού Κράτους’ σαφώς είναι σε όφελος του στρατού της Συρίας, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που επικαλείται η αραβική ‘ αλ Χαντάθ’, επικαλούμενη την κυβερνητική εφημερίδα της Συρίας ‘ αλ Ουατάν’.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τι και γίνονται επί μία και πλέον δεκαετία συναντήσεις επί συναντήσεων μεταξύ διακρατικών επιτροπών Ελλάδας - Αλβανίας.
Τι κι αν συναντήθηκαν οι Υπουργοί Παιδείας των δύο χωρών τόσες φορές με τελευταία τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Έλληνας τότε υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συμφώνησε με την αλβανίδα ομόλογο του Λιντίτα Νικόλα να αφαιρεθούν από τα σχολικά βιβλία οι αλυτρωτικές αναφορές ή οι χαρακτηρισμοί που δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις των γειτονικών κρατών...
 Μια ζωή η Ελλάς θα υποχωρεί και η αλβανία θα τραβάει την ίδια ρώτα. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κάιρο
Τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας αναλαμβάνει η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας ηγείται ο Μαχμούντ Αμπάς βάσει συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η Φατάχ και η Χαμάς, όπως ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους οι διαπραγματευτές στις συνομιλίες που έλαβαν χώρα υπό αιγυπτιακή μεσολάβηση στο Κάιρο -εν όψει των συνομιλιών με το Ισραήλ τον Οκτώβριο.
Η συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε τον Αύγουστο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων περιλάμβανε τον όρο ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα παραλάβει από τη Χαμάς την πολιτική διοίκηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου έδωσε απόψε στην δημοσιότητα φωτογραφία του πλοίου –γεωτρύπανου της Ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ENΙ/KOGAS, που άρχισε σήμερα εργασία στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του οικοπέδου 9 της κυπριακής ΑΟΖ.
Το πλοίο γεωτρύπανο , Saipem 10000, θα κάνει τέσσερις γεωτρήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ «ανακτούν τον έλεγχο» σε μια περιοχή της επαρχίας Άνμπαρ, ενώ οι μάχες συνεχίζονται σε μια άλλη περιοχή του δυτικού τμήματος της χώρας όπου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν περικυκλώσει δύο στρατόπεδα του στρατού από την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά σε μια συμφωνία με το Ιράν που θα μπορούσε να επιλύσει μια για πάντα το μακροχρόνια αδιέξοδο με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αλλά η τελική φάση των διαπραγματεύσεων θα είναι και η πιο δύσκολη όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Στρατή Μαζίδη
Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε δια της ενίσχυσης των κούρδων με πυρομαχικά, την εμπλοκή της κατά ένα κλικ παραπάνω σε αυτό τον παγκόσμιο πόλεμο με το ακραίο Ισλάμ.
Δεν είναι υπερβολική η λέξη. Και πόλεμος γίνεται και παγκόσμιος είναι. Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εκδηλώνονται πλέον παντού. Είτε σε πραγματοποιήσιμο στάδιο όπως στην Αλγερία με τον αποκεφαλισμό του γάλλου υπηκόου είτε σε σχεδιαζόμενο με τα όσα σχεδίαζαν τζιχαντιστές στην Αυστραλία και τη Νορβηγία αλλά και την απειλή για χτύπημα στο μετρό του Παρισιού και πόλης των ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία πέρασαν και χθες τα σύνορα με την Τουρκία για να ξεφύγουν από τη μανία των τζιχαντιστών
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ρούλα Κοτσέτα
 Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ή Τουρκοφάγος...γεννήθηκε το 1784 στη Νέδουσα (Μεγάλη Αναστάσοβα) ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου, 25 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας και πέθανε πάμφτωχος στις 25 Σεπτεμβρίου 1849 στον Πειαραιά.
Καταγόταν από το χωριό Τουρκολέκα, του δήμου Φαλαισίας της Μεγαλόπολης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το πρώτο, αλλά εξόχως σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του πολύπαθου προγράμματος των Υποβρυχίων Αναερόβιας Πρόωσης του ΠΝ πρόκειται να γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ» (ΕΝΑΕ) του Σκαραμαγκά. Εκεί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί η τελετή επίσημης ονομασίας και καθελκύσεως του υποβρυχίου S121 ΠΙΠΙΝΟΣ, το οποίο για τους επόμενους 6-8 μήνες θα πραγματοποιήσει εντατικές θαλάσσιες δοκιμές στην Κρήτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πως οι Σλάβοι των Σκοπίων, προσπαθούν να ενσπείρουν σε όλες τις μειονότητες τη «μακεδονική» ταυτότητα
Ενώ η διεθνής προσοχή έχει επικεντρωθεί στην πολιτική των καθημερινών σφαγών από το ‘Ισλαμικό Κράτος’, όπως και στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και στο Ισραήλ με τη Γάζα, η κρίση που εκτυλίσσεται στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία των Σκοπίων δεν λαμβάνει τη δέουσα προσοχή- επίσημα- στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Guided Missile Corvette "Samum"
Το τρομερό Samum, ρωσικό πυραυλοφόρο hovercraft κλάσης 1239 Sivuch, θα αποπλεύσει από την Μαύρη Θάλασσα και στο άμεσο μέλλον θα ενταχθεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της διοίκησης του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα Βαλκάνια γίνονται, όπως είπε, βάση για τη στρατολόγηση μαχητών για το παγκόσμιο τζιχάντ.
"Οι μαχητές από τα Βαλκάνια ομαδοποιούνται στις τάξεις του ISIS και της Τζαμπάτ αλ Νούσρα για την εξαγωγή της ιδεολογίας του τζιχάντ πίσω στις πατρίδες τους και έτσι εξυπηρετούν τους ευρύτερους στόχους των τζιχαντιστών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Κύπρος είναι μία από τις γειτονικές χώρες στις οποίες ενδέχεται να αποταθεί η Ιορδανία προκειμένου να προμηθευτεί με φυσικό αέριο.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Ιορδανίας Atef Tarawneh, μετά τη συνάντηση που είχε στο ιορδανικό Κοινοβούλιο με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και Κύπριους Βουλευτές, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ελπίδες για ύπαρξη πετρελαίου.
Το πλούσιο κοίτασμα «Ονήσιλος» στην κυπριακή ΑΟΖ θα τρυπήσει σήμερα το γεωτρύπανο της ιταλοκορεάτικης κοινοπραξίας ΕΝΙ/KOGAS.
Οι προκαταρκτικές έρευνες έχουν δείξει ότι το κοίτασμα πρέπει να είναι πλούσιο σε φυσικό αέριο, ενώ αυξημένες είναι οι πιθανότητες να κρύβει και μαύρο χρυσό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Ναι» από τον Ερντογάν, «όχι» από τον Νταβούτογλου για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Στρατού στη Συρία.
Αν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί, με δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη, ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο του Αχμέτ Νταβούτογλου διέψευσαν τα σενάρια περί εμπλοκής της γείτονος στις χθεσινές επιδρομές κατά των θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βασίλης Γιαννακόπουλος, γεωστρατηγικός αναλυτής
www.geostrategy.gr
geostrategical@yahoo.gr

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, τα δύο σημαντικότερα παρακλάδια της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Κάιντα (al-Qaeda), η αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (al-Qaeda in the Islamic Maghreb - AQIM) και η αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (al-Qaeda in the Arabian Peninsula - AQAP), δημοσίευσαν μια κοινή δήλωση, με την οποία καλούσαν τους εξτρεμιστές ισλαμιστές του Ιράκ και της Συρίας να σταματήσουν να μάχονται μεταξύ τους και να ενωθούν ενάντια στην συμμαχία, που οικοδομούν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά του Ισλαμικού Κράτους (Islamic State – IS ή Daesh).

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΗΠΑ: Με τον Τζο Μπάιντεν συναντάται σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν

Ομιλία του Τούρκου προέδρου στη ΓΣ του ΟΗΕ - Μίλησε σε κενή αίθουσα, εν αντιθέσει με τον Ομπάμα, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες
του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Π. Παναγιώτου
Η απειλή του Ισλαμικού Κράτους και το Κυπριακό αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στη Νέα Υόρκη ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα συμμαχικά αραβικά κράτη, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βομβάρδισαν την Τετάρτη το βράδυ 12 εγκαταστάσεις διυλιστηρίων που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, στην ανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Για πρώτη φορά, ο διεθνής συνασπισμός εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης έπληξε εγκαταστάσεις πετρελαίου, με προφανή στόχο τη διακοπή της κύριας πηγής χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, οι οποίοι πωλούν το πετρέλαιο λαθραία δια μέσου μεσαζόντων σε γειτονικές χώρες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top