Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Το παλαιστινιακό ψήφισμα σχετικά με την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ απέρριψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Το παλαιστινιακό σχέδιο ψηφίσματος χρειαζόταν 9 θετικές ψήφους για να εγκριθεί αλλά έλαβε 8 ψήφους υπέρ και δύο κατά, ενώ υπήρξαν και πέντε αποχές.
Η Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία, τα τρία μόνιμα μέλη του Συμβουλίου υποστήριξαν το ψήφισμα. Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν επίσης η Αργεντινή, το Τσαντ, η Χιλή, η Ιορδανία και το Λουξεμβούργο. Η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των πλέον στενών συμμάχων του Ισραήλ, καταψήφισαν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τούρκοι μυστικοί πράκτορες συνελήφθησαν στη Γερμανία - Κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν Γερμανούς τουρκικής καταγωγής

Η πρόσφατη σύλληψη τριών τούρκων πολιτών στη Γερμανία με την κατηγορία ότι παρακολουθούσαν Γερμανούς τουρκικής καταγωγής για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, ενίσχυσε τις υποψίες ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία συλλογής πληροφοριών Τούρκων που ζουν σε άλλες χώρες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχωρούν με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου. Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Γιώργου Λαμπίρη
Η Τανσού Τσιλέρ, έγινε γνωστή στη χώρα μας, καθότι στο διάστημα που η ίδια ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας, συνέβη η κρίση των Ιμίων.
Έγινε υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Συνασπισμού υπό τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και πρωθυπουργός το 1993 στη γείτονα. Αποσύρθηκε οριστικά από την πολιτική το Νοέμβριο του 2002, όταν το κόμμα της απέτυχε να μπει στη Βουλή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποκαλύπτεται πλέον με στοιχεία και ντοκουμέντα ότι η τουρκική κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος ότι εμπλέκονται ενεργά στην τρομοκρατική και γενοκτόνο δράση των δολοφόνων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους
Μια είδηση που έρχεται να αποκαλύψει τον βρώμικο ρόλο που παίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην επιχειρησιακή δραστηριοποίηση του λεγόμενο Ισλαμικού Κράτους, έκανε την εμφάνισή της πριν από λίγο ως έκτακτη είδηση σχεδόν σε όλα τα ειδησεογραφικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πατέρας του 26χρονου Μάαζ αλ-Κασάσμπεχ είχε απευθύνει έκκληση στους τζιχαντιστές (φωτογραφία αρχείου).
«Συνέντευξη» του Ιορδανού πιλότου που αιχμαλωτίσθηκε την περασμένη εβδομάσα στη Συρία -όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε στη Ράκα- δημοσιεύεται στο περιοδικό «Dabiq» του Ισλαμικού Κράτους, συνοδευόμενη από φωτογραφίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Αλεξάντρ Κορολκόφ, ειδικά για τη RBTH
Το σύγχρονο, ευέλικτο τεθωρακισμένο όχημα για τις αερομεταφερόμενες Ειδικές Δυνάμεις θα παρουσιαστεί στο παγκόσμιο κοινό στην επετειακή παρέλαση της 9ης Μαΐου 2015 στη Μόσχα (στο κορύφωμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 70 χρόνων της αντιφασιστικής «Ημέρας της Νίκης»).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γκεβόργκ Μιρζγιάν, ειδικά για τη RBTH
Παρ’ ότι το ουκρανικό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ένταξης της χώρας σε συμμαχίες -ουσιαστικά δηλαδή στο ΝΑΤΟ- κοινή πεποίθηση είναι ότι δεν θα δεχθούν την Ουκρανία στον Οργανισμό μεσοπρόθεσμα. Εάν, πάντως, προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης, η ένταση θα πιάσει κόκκινο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δεν έχει προηγούμενο το θράσος των Τούρκων που δεν δίστασαν να προκαλέσουν την ελληνική Αεροπορία, ενώ τα βλέμματα και οι καρδιές όλου του ελληνικού λαού ήταν στραμμένο στο δράμα που εκτυλίσσεται στην Αδριατική και το πλοίο «Norman Atlantic».

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), δύο σχηματισμοί αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν τρεις υπέρπτησεις ελληνικού εδάφους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τουλάχιστον 120 μέλη του σκότωσε το Ισλαμικό Κράτος τους τρεις τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι που ήθελαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει 120 τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τις πηγές μας ωστόσο πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τους 200», δήλωσε στην Independent ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η μεγάλη υποχώρηση του ρουβλίου καθιστά πλέον ασύμφορες τις αγορές εξοχικών σε ευρώ.
Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι επίδοξοι αγοραστές χάνουν τις προκαταβολές που είχαν δώσει.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο δικηγόρος Νίκος Λαζαρίδης έχασε τρεις πελάτες. Ενας έμπορος, ένας οικονομολόγος και ένα ζευγάρι κοσμηματοπωλών, όλοι από τη Ρωσία, ακύρωσαν τρεις αγοραπωλησίες εξοχικών κατοικιών αξίας 90.000 - 150.000 ευρώ στη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Εαν οι Αμερικάνοι δεν είχαν, για μια σειρά απο γνωστούς στρατηγικούς λόγους, ένταξη την Τουρκία στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς μεταπολεμικά, η χώρα θα ήταν σήμερα κάτι μεταξύ Αιγύπτου και Πακιστάν: ένα κράτος με υπερπληθυσμό και με πολλά πραξικοπήματα. Είναι κυρίως μέσω των δυτικών θεσμών ασφαλείας, κυρίως αυτόν του ΝΑΤΟ, που “εκσυγχρονίσθηκε” η Τουρκία και απέκτησε αποτελεσματικό πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 δολοφονήθηκαν τριάντα τέσσερα παιδία και ο Ερντογάν συνεχίζει να καλύπτει τους δολοφόνους, γιατί είναι ο ίδιος ηθικός αυτουργός
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 τουρκικά αεροσκάφη F-16 με αλλεπάλληλες βυθίσεις επιτέθηκαν και βομβάρδισαν καραβάνι Κούρδων λαθρεμπόρων στο χωριό Ρομπόσκι, κοντά στα σύνορα με το

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός προέβησαν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, σε οκτώ αεροπορικές επιδρομές θέσεις εξτρεμισμών της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος».

Από την Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού αναφέρεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν στο κέντρο της πόλης Κομπάνι και στις ιρακινές περιοχές του Σινιάρ και της Μοσούλης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 2015  
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ
ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Βρυξέλλες: Παύλος Ξανθούλης
Στροφή στο ξεπάγωμα του διαπραγματευτικού κεφαλαίου 17, «Οικονομική και Νομισματική Πολιτική», κάνουν Άγκυρα και Βρυξέλλες, επενδύοντας στη Γαλλία, η οποία αποτελεί το μοναδικό κράτος-μέλος που μπλοκάρει το συγκεκριμένο διαπραγματευτικό κεφάλαιο, με μονομερή απόφαση που είχε λάβει το 2007 ο τότε Πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κώστα Βενιζέλου
Σε τεντωμένο σχοινί αναμένεται να γίνουν οι χειρισμοί στο Κυπριακό και τα ενεργειακά τις επόμενες εβδομάδες. Η Λευκωσία παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και τα όσα διαδραματίζονται εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και προβαίνει σε αξιολογήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΑΤΖΑΣ

Ο «Ωκύαλος», δηλαδή ο τάχιστος στη θάλασσα –όπως η ομηρική ωκύαλος ναυς– εντάσσεται στο Πολεμικό Ναυτικό για τις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων. Ελληνικής κατασκευής, το πρωτότυπο σκάφος αναπτύσσει ταχύτητα 45 κόμβων, διαθέτοντας υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το πιο κάτω ερευνητικό άρθρο του Καθηγητή Μάριου Ευρυβιάδη γράφτηκε και δημοσιεύθηκε το 2011. Όμως έχει διαχρονική αξία και σημασία. Ειδικά για τους νεότερους και όσους δεν το διάβασαν ή δεν γνωρίζουν για αυτές τις οργανώσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τον Sercan Karagöz τον Ιούνιο του 2014, προπαγανδίζει την καταστροφή του Ισραήλ από τον τουρκικό στρατό.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί, στα οποία αντικατοπτρίζεται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δυο χωρών αλλά και μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής και της Μέσης Ανατολής, σε σχέση με τα σχέδια της Τουρκίας να γίνει ηγεμονική δύναμη.
Αξίζει να το παρακολουθήσουμε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος
Λευκωσία: Μετά τη μεταφορά του νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, αναμένεται στα κατεχόμενα ένα νέο κύμα εποίκων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», εάν το εγχείρημα αυτό με το νερό πετύχει, θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα στα κατεχόμενα (με τη γεωργία, τον τουρισμό κ.λπ.) και θα διαμορφωθούν ανάγκες για νέα εργατικά χέρια. Τούτο, όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, θα το λύσει η Τουρκία μεταφέροντας εποίκους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανατολικά της Κύπρου στο οικόπεδο 3 της ΑΟΖ συνεχίζει το παράνομο έργο του το Barbaros, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις από πλευράς της Άκγυρας για αποχώρησή του, καθώς η δυνατότητα ανανέωσης της τουρκικής Naftex παραμένει.

Στις 30 Δεκεμβρίου λήγει η τουρκική Navtex και πέραν μιας δήλωσης του τουρκοκύπριου διαπραγματευτή περί ενδεχόμενης αποχώρησης του Barbaros δεν υπάρχει άλλη ενδειξη για τα σχέδια της Αγκυρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Γεωργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Κουγιάλης
Σε 3 μήνες θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της δεύτερης ερευνητικής γεώτρησης της ENI KOGAS στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ.
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, είπε ότι η ερευνητική γεώτρηση θα διαρκέσει 85 ημέρες. «Το γεγονός ότι βρίσκονται στην Κύπρο μεγάλες εταιρείες, δείχνει ότι υπάρχουν κοιτάσματα τα οποία σιγά σιγά θα αξιοποιηθούν».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Η τουρκική πλευρά «καλοβλέπει» φαίνεται και τις Κυπριακές Αερογραμμές, καταθέτοντας πρόταση για 50%-50% στην εταιρεία. Παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις και τα όσα βλέπουν τη δημοσιότητα γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυπριακές Αερογραμμές, κατέθεσαν «μια εντυπωσιακή πρόταση».
Η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», με τίτλο: «Τρελή πρόταση», αναφέρει πως η «Βόρεια Κύπρος» έκανε την εισήγηση «ελάτε να πετάμε μαζί».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Φωτογραφία:  Reuters
Αγκυρα, Τουρκία
«Η Τουρκία είναι πηγή ισχύος για όλους τους μουσουλμάνους» δήλωσε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο Ικόνιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

O Ουάνγκ Τζινγκ, ο Κινέζος επικεφαλής του ομίλου HKND που έχει αναλάβει τα έργα κατασκευής της δίωρυγας της Νικαράγουα, δίνει συνέντευξη τύπου κατά την τελετή έναρξης των εργασιών για την διάνοιξη του καναλιού
Μανάγκουα, Νικαράγουα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Αγκόνα.
Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πρόκειται για την πτήση QZ8501 της μαλαισιανής εταιρίας AirAsia - 161 οι επιβαίνοντες

Αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης με 161 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στη Τζακάρτα.
«Η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07.55 τοπική ώρα», δήλωσε ο Τζ.Α. Μπαράτα.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ο Ομπάμα φθάνει με ένα παιχνίδι ντάμας (checkers) εξωτερικής πολιτικής κάτω από το βραχίονα του σε ένα τραπέζι, όπου ο Πούτιν βρίσκεται μπροστά από ένα παιχνίδι σκάκι
Pepe Escobar   (μτφ. Κριστιάν)

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV
Η Ουρουγουάη, μία χώρα με πληθυσμό μόλις 3,3 εκατομμυρίων ανθρώπων και 13 εκατομμυρίων αγελάδων, ευελπιστεί να αποκτήσει τη δυνατότητα σίτισης 50 εκατομμυρίων ανθρώπων χάρις σε μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα (drones), νέες θεριστικές μηχανές και άλλες καινοτόμες γεωργικές τεχνικές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/STRINGER
Τρεις δεξαμενές πετρελαίου βρίσκονταν στις φλόγες στο λιμάνι Ες Σίντερ, έναν από τους σημαντικότερους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, μία ημέρα μετά τις μάχες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και ισλαμιστές αντάρτες που αποπειράθηκαν να καταλάβουν τις εγκαταστάσεις, δήλωσε αξιωματικός του στρατού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπάρχει ετυμολογική σχέση ανάμεσα τους;
 γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
 Είναι εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού γλυκίσματος, του μελομακάρονου, από τις λέξεις μέλι + μακαρόνι . 
Μην ψάξετε, όμως, να βρείτε ομοιότητα σχήματος ανάμεσα στα μακαρόνια και τα μελομακάρονα. 
Ψάχνοντας προσεκτικά σε ελληνικά και ξένα  λεξικά  θα βρείτε την εκδοχή ότι η λέξη “μακαρόνι”  παράγεται από τη μεσ. ελληνική λέξη “μακαρωνία”

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

 Σατραπεία της Αραχωσίας (500 π.χ., σημερινό Αφγανιστάν)
 Μάριος Ευρυβιάδης  - Πρόλογος και μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού 

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Επιθετική και σκανδαλώδη» χαρακτήρισε την αμερικανική ταινία «The Interview» η ρωσική κυβέρνηση και ανακοίνωσε πως «κατανοεί» την οργή της Βορείου Κορέας για αυτή την κωμωδία που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας της CIA με στόχο τη δολοφονία του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγ- Ουν.

«Η ιδέα της ταινίας είναι τόσο επιθετική και σκανδαλώδης που η αντίδραση της Βορείου Κορέας είναι απόλυτα κατανοητή» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε χθες στον επίσημο ιστότοπο της ρωσικής διπλωματίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το νέο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο οι κυριότεροι εξωτερικοί κίνδυνοι για τη χώρα είναι η επέκταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και η αποσταθεροποίηση σε διάφορες περιοχές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένα όνειρο δεκαετιών για τη Θεσσαλονίκη αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά και θα σημάνει μεγάλο τουριστικό όφελος για την πόλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνάντηση Νίκολα Γκρούεφσκι- Αχμέτ Νταβούτογλου στα Σκόπια
Το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων- FYROM,  δεν έχει μεγαλύτερο υποστηρικτή από την Τουρκία στην ευρω-ατλαντική προοπτική του, καθώς η στήριξη αυτή συνεχίζεται και θα συνεχισθεί για το μέλλον της χώρας,  ώστε να λάβει τη δικαιωματική συμμετοχή του,  στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, την Τρίτη, μετά από συνάντηση με τον ομόλογό του στα Σκόπια, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΙΟÎ-ΙΣΜΕÎ-ΗΔρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
Ας το πάρουμε ανάποδα… τι θα αισθανόταν οι τούρκοι συνοριοφύλακες αν έβλεπαν τον Έλληνα πρωθυπουργό αιφνιδιαστικά στο …
τέλος της περιόδου στο ραμαζάνι να τους

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε μια στροφή 180 μοιρών, ο επίτροπος της Αρχής Ανταγωνισμού στο Ισραήλ δήλωσε ότι θα συστήσει τη διάλυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Noble Energy των Ηνωμένων Πολιτειών και της τοπικής εταιρείας Delek Group, για τις οποίες, όπως αναφέρει ο επίτροπος, ελέγχουν σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αλλαγή των συνόρων στην Ευρώπη δεν ‘τρέχει’ τελευταία, αλλά δεν είναι και τόσο μακριά στο μέλλον. Ρώσοι ειδικοί έχουν σχεδιάσει έναν νέο χάρτη της Ευρώπης με τις πολιτικές αλλαγές που μπορεί να έρθουν μέχρι το 2035, γράφει σήμερα το αλβανικό δημοσίευμα της ‘Lajmi’.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άριστος Μιχαηλίδης

Πήρε νέες διαστάσεις τελευταία η πολιτική μετατροπής σε διακοινοτική διαφορά του προβλήματος εισβολής και κατοχής. Με μια νέα μορφή πλέον που μοιάζει με φαρσοκωμωδία. Νέες δικοινοτικές πλατφόρμες, στις οποίες συμμετέχουν με περηφάνια και στελέχη των μεγάλων κομμάτων, πανεπιστημιακοί κι όλοι οι γνωστοί σουρεαλιστές, που όπου δουν πλατφόρμα νομίζουν ότι λύθηκε το Κυπριακό και τρέχουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε ανανέωση της οδηγίας Navtex, προσανατολίζεται η Τουρκία, καθώς πέντε ημέρες πριν από τη λήξη της, το Barbaros εξακολουθεί να σεργιανίζει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, και περιμένει την έναρξη της νέας ερευνητικής γεώτρησης της Eni-Gogas στο οικόπεδο τρία.

Του Κυριάκου Πομηλορίδη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης
Λευκωσία: Σεισμούς προκαλούν στο Ισραήλ -με τα ρίχτερ να πιάνουν και την Κύπρο- τα νέα εμπόδια από την Αντιμονοπωλιακή Αρχή (ανάλογη της δικής μας Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού) του Ισραήλ, προς Noble και Delek, στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση του «Λεβιάθαν».
Η νέα απαγόρευση, επηρεάζει άμεσα τις διαπραγματεύσεις των δύο εταιρειών για εξαγωγές στην Αίγυπτο και φέρνει τα πάνω-κάτω στους σχεδιασμούς των δύο εταιρειών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κυβέρνηση της Τουρκίας υποσχέθηκε σε αυτήν του Ιράκ να εντείνει τη στρατιωτική συνεργασία των δύο πλευρών στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να χαρακτηρίζει την οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) «τρομοκρατική οργάνωση» μετέδωσαν τα Ειδησεογραφικά Πρακτορεία REUTERS και AFP.

Διαβάστε το ολόκληρο...

"Respekt, aber keine Wiedergutmachung: der deutsche Präsident Joachim Gauck im vergangenen März im griechischen Dorf Lingiades. Die Wehrmacht brachte dort 82 Bewohner um, 34 waren noch Kinder."
Σεβασμός, αλλά καμία αποζημίωση: ο Γερμανός Πρόεδρος Joachim Gauck το περασμένο Μάρτιο στο ελληνικό χωριό Λιγκιάδες . Η Wehrmacht σκότωσε εκεί 82 κατοίκους, 34 ήταν ακόμα παιδιά.
 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ράγκοζιν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αργκουμέντι ι Φάκτε» αναφερόμενος στα δύο πλοία ‘Μιστράλ’ που  παραγγέλθηκαν στη Γαλλία, είπε ότι «είναι προτιμότερο να επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε η Ρωσία στους Γάλλους» από την μη τήρηση της συμφωνίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Image

Του Παντελή Δ. Καρύκα
Η μάχη για την κατοχή της μικρής κωμόπολης του Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας απασχόλησε τη διεθνή κοινή γνώμη για μήνες
. Οι λιγοστοί Κούρδοι της Συρίας που υπερασπίζονταν την πόλη, απέναντι στις άγριες ορδές των τζιχαντιστών, αποτέλεσαν το σύμβολο του αγώνα της ελευθερίας, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων, πλην των Τούρκων. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παναγιώτης Ήφαιστος

Χριστούγεννα σήμερα (25.12.2014). Μια σημαντική επέτειος για πολλούς η σημαντικότερη.Όλοι σχεδόν μετρούν τον χρόνο πριν και μετά την γένεση του Χριστού. Για εκατομμύρια πιστούς επέτειος γένεσης του υιού του Θεού των Χριστιανών. Για τους πολιτικούς φιλοσόφους της ιστορικής διαχρονίας αφετηρία μιας πιο ενισχυμένης ανθρωποκεντρικής πολιτικής θεμελίωσης των κοινωνικών οντοτήτων.
Η διαδρομή του ανθρωποκεντρικής προσέγγισης του ανθρώπου, της πολιτικής του οργάνωσης και του κόσμου πριν και μετά την γένεση του Χριστού και την έλευση μιας εδραιωμένης και φιλοσοφικά πάμπλουτης ανθρωποκεντρικής μεταφυσικής δεν ήταν χωρίς περιπέτειες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Τουρκολόγος/Διεθνολόγος
Μια σειρά ενδογενών και εξωγενών παραγόντων καθώς και εξελίξεων συνέτειναν στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας και συγκρατημένης αισιοδοξίας, όσον αφορά στην επίλυση του Κυπριακού τη χρονιά που διανύουμε και που πλησιάζει στο τέλος της. Στα εσωτερικά μπορούμε να αναφέρουμε την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Μάρτιο του 2013, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν το 2004.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένας 16χρονος μαθητής λυκείου συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία, με την κατηγορία της «εξύβρισης του προέδρου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο ανήλικος, μέλος ενός κινήματος της Αριστεράς, κατηγορήθηκε ότι «εξύβρισε» τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους χθες στη διάρκεια μιας τελετής μνήμης προς τιμή ενός νεαρού δασκάλου που δολοφονήθηκε από ισλαμιστές το 1930.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μητροπούλου Ειρήνη
Η ομαλοποίηση των σχέσεων ταιριάζει στην ιδεολογία του Ομπάμα

Την περασμένη εβδομάδα, Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσαν την σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους. Δεν μιλάμε βέβαια για τερματισμό του εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας, ένα βήμα που απαιτεί την έγκριση του εχθρικού, Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου.Αλλά ήταν μια ιστορική συμφωνία, μετά από μισό αιώνα εχθρότητας. Γιατί την βλέπουμε τώρα;

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top