Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αντιμέτωπη με το πρώτο πραγματικό τεστ η νέα ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με το πρώτο πραγματικό τεστ βρίσκεται η νέα ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με άρθρο του CNBC, με το μεγάλο ερώτημα που παραμένει να είναι ποιος θα υποχωρήσει πρώτος: ο Αλέξης Τσίπρας ή η Γερμανία.
Ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζει το άρθρο του αμερικανικού δικτύου, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα «τείχος άρνησης» κατά κύριο λόγο από τη Γερμανία, η οποία, ούτως ή άλλως, είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το υπουργικό συμβούλιο του Μπαράκ Ομπάμα
Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)
Η κρίση που διαπερνά το αμερικανικό κρατικό μηχανισμό απειλεί άμεσα την επιβίωση της αυτοκρατορίας. Δεν είναι πλέον απλά η γνώμη του Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan), αλλά το θέμα που συγκλονίζει την άρχουσα τάξη στη Ουάσιγκτον στο σημείο που ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations) απαιτεί την παραίτηση των κύριων συμβούλων του προέδρου Ομπάμα και τον διορισμό μιας νέας ομάδας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυρία Πρέσβη,
Αποφάσισα να σας γράψω την παρούσα με αφορμή την πρόσφατη ομιλία σας σε εκδήλωση στα Ιωάννινα επ' αφορμή της Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Ναζιστές της Γερμανίας.
Διάβασα με προσοχή τη σχετική ομιλία σας, και θα ήθελα να σας κάνω κοινωνό ορισμένων σκέψεών μου, οι οποίες, είμαι βέβαιος, απηχούν και άλλους:

Διαβάστε το ολόκληρο...

2015-01-29 01 Toussaint 102015-01-29 02 Stiglitz

του Ερίκ Τουσέν *
 Από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση πλήττεται κατά μέτωπο από τη κρίση του χρέους και πολλές χώρες στραγγαλίζονται από τους πιστωτές, εμφανίζεται στον ορίζοντα η προοπτική της παύσης πληρωμών. Η πλειοψηφία δεξιών και αριστερών οικονομολόγων εκτιμά ότι πρέπει να αποφευχθεί η διακοπή εξόφλησης του χρέους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Εκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Ρώμη, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι.

mignatiou.com

Διαβάστε το ολόκληρο...

Wyplosz Charles
Παρά τη μείωση των εσόδων από πετρέλαιο και αέριο, η χώρα έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό και χαμηλό δημόσιο χρέος.

Η γοργή υποτίμηση του ρουβλίου, παρά τη δραματική και μάλλον απελπισμένη αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, επανέφερε στο προσκήνιο την προοπτική της οικονομικής κατάρρευσης της Ρωσίας, για επανάληψη όσων συνέβησαν το 1998.
Η Δύση προσπάθησε να ξαναζωντανέψει αυτό το φάντασμα στη τρέχουσα σύγκρουσή της με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αλλά, παρότι η οικονομία της Ρωσίας αδιαμφισβήτητα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, εκτιμώ ότι μια ολική κατάρρευση δεν είναι πιθανή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 NYT: Greece Steps Back Into Line With European Union Policy on Russia Sanctions

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ

«Η πολυήμερη διαπραγμάτευση τελείωσε με έναν καλό συμβιβασμό για την ΕΕ και για την Ελλάδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι το κείμενο συμπερασμάτων που υιοθέτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, τροποποιήθηκε. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
Aθήνα
Στην απόφαση της κυβέρνησης να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αλλά και να μη λάβει την εκκρεμούσα δόση των 7 δισ. ευρώ που κρίνεται απαραίτητη για την καταβολή των υποχρεώσεων της χώρας έως τον Αυγούστου αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ενοχλημένη η Αθήνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να μην λάβει υπόψη τις θέσεις της σε δήλωση για την Ρωσία
Την βούληση της κυβέρνησης να μην ανεχθεί την περιθωριοποίηση της χώρας, εκφράζουν καλά ενημερωμένες πηγές με αφορμή την σημερινή «αντιθεσμική» ενέργεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ και της Επιτρόπου για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκας Μογκερίνι να μην λάβει υπόψη τις θέσεις της Αθήνας για την σύνταξη της δήλωσης σχετικά με την Ρωσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Eρντογάν: Η Τουρκία δεν θέλει κουρδική αυτόνομη περιοχή στη Συρία Σανλιούρφα. Η ερειπωμένη πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, που απελευθερώθηκε από τους Κούρδους μαχητές, μετά από μήνες συγκρούσεων με τους εξτρεμιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’, θα διατηρηθεί ως έχει, για να γίνει μουσείο, που θα δείχνει την καταστροφή  και τη βία του πολέμου, ενώ μια νέα πόλη θα χτισθεί σε έναν κοντινό λόφο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με τη WSJ, η Μαδρίτη ξεκαθαρίζει πως η Ευρωζώνη οφείλει να ζητήσει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον όσα ζητούσε και από την προηγούμενη.
Την εκτίμηση ότι η ισπανική κυβέρνηση ίσως αποδειχθεί ο πιο αδιάλλακτος αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρωζώνη εκφράζει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της Wall Street Journal, υπό την έννοια ότι μια διαπραγματευτική νίκη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις Βρυξέλλες θα ενίσχυε το έτερο ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα Podemos.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ypourgeio naftilias_kai_aigaiouChina Daily: China's port project in Greece not affected by privatization reversal

Στο ΥΝΑ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα με αντιπροσωπεία της Κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα υπό τον Πρέσβη Zou Xiaoli, μετά από αίτημα του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ
Κούβα καλεί ΗΠΑ: Επιστρέψτε το Γκουαντάναμο
Την επιστροφή της στρατιωτικής βάσης του Γκουαντάναμο ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βλάβη κατά την απογείωση υπέστη το αεροσκάφος F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα στην ισπανική βάση Αλμπαθέτε, ενώ οι δύο πιλότοι προσπάθησαν να εκτιναχθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
«Πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση, που αποκλίνει κατά πολύ από την πορεία του και που έρχεται να πέσει ακριβώς στο σημείο όπου είχαμε αεροσκάφη που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (καύσιμα)» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ντενί Μερσιέ.
«Πρόκειται για μία διαδοχή ατυχιών» είπε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ισχυρή ανοδική αντίδραση, με αυξημένο τζίρο, καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας από την πτωτική πορεία του προηγούμενου τριημέρου.
Ειδικότερα, στις 14:10, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 3,03% στις 732,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 105 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 3,82% στις 218,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ανακάμπτει καταγράφοντας άνοδο 12,18% στις 60,51 μονάδες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυπριακή διπλωματική πηγή ανέφερε ότι, σε γενικές γραμμές, το περιεχόμενο του ψηφίσματος «κρίνεται ικανοποιητικό» (φωτ. αρχείου).
Νέο ψήφισμα με το οποίο θα ανανεώνεται για άλλους έξι μήνες η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) αναμένεται να εγκρίνει το απόγευμα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καλώντας τις δυο πλευρές σε «επείγουσα επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα θα τελεστούν οι κηδείες των δύο άτυχων πιλότων που έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα στο τραγικό δυστύχημα με το F16 στην ισπανική αεροπορική βάση του Λος Γιάνος.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η νεκρώσιμος ακολουθία του σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί στις 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής και η νεκρώσιμος ακολουθία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα θα τελεστεί στις 15:00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη.
Ο Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, ήταν έγγαμος με ένα γιο, ενώ Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, ήταν επίσης έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  Σεργκέι Πτίτσκιν, Rossiyskaya Gazeta
Τα προηγμένα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-500 πέρασαν και θα συνεχίσουν να περνάνε από τις πιο σκληρές μηχανικές δοκιμασίες ποιοτικού ελέγχου τώρα πλέον στο υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών, που είναι μοναδικό στο είδος του για τη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη.
Σε συνθήκες αρκτικού ψύχους, τροπικής  βροχής, ή εν κινήσει μέσα σε ανεμοθύελλα, ακόμα και στη «διαστημική» φυγοκέντρο θα δοκιμαστούν οι αντοχές των ρωσικών αντιαεροπορικών (Α/Α) πυραύλων. Τα καινοτόμα «τεστ αντοχής» θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του νέου Κέντρου μηχανικών και περιβαλλοντικών δοκιμών, που δημιούργησε στην Αγία Πετρούπολη ο αμυντικός κολοσσός «Almaz-Antey».

Διαβάστε το ολόκληρο...

O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (φωτ. αρχείου) αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα είπε: «Και θα του διαμηνύσω αύριο ότι μονομερείς προσεγγίσεις στην εξωτερική πολιτική δεν θα τον βοηθήσουν».
«Δεν μπορείς από τη μια να ζητείς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη να εγκαταλείπεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στην αρνητική στάση της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)
Η νέα ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη δήλωση των «αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που απέδιδε στους «αυτονομιστές» το «τυφλό βομβαρδισμό» της Μαριούπολης και  απειλεί τη Ρωσία με νέες κυρώσεις [ 1 ].

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καθίζηση 9,24% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε στις 711,13 μονάδες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012. Την ίδια στιγμή, οι τραπεζικές μετοχές γνώρισαν απώλειες της τάξεως του 26,67%, ενώ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων, η πτώση ξεπερνά το 40%.

Στη διάρκεια των τριών τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων, ο γενικός δείκτης σημείωσε συνολικές απώλειες 15,39%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες της τάξης του 43,81%.

Διαβάστε το ολόκληρο...

apo-ti-rwsia-me-agapi-to-flert-me-ton-surizaΜε διθυραμβικά σχόλια υποδέχθηκαν τα ρωσικά ΜΜΕ την αντίδραση της Αθήνας στην ανακοίνωση της ΕΕ για τη Ρωσία, μετά την πρώτη διπλωματική κόντρα με τις Βρυξέλλες. 
 
Ο θερμός απόηχος από την πρώτη «διπλωματική κόντρα» μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ και για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία αποτυπώθηκε στα διθυραμβικά σχόλια των ρωσικών ΜΜΕ για τον νέο πρωθυπουργό.
Ρωσικοί «διθύραμβοι» για τον Τσίπρα 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παλαιότερη φωτογραφία από τις γεωτρήσεις της αμερικανικής εταιρείας Νoble Energy στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ .
Στην ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει η εκμετάλλευση του επιβεβαιωμένου κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ προέβη ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρατείνει τις κυρώσεις - το «πάγωμα» των πόρων και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς - που είχε επιβάλει σε δεκάδες Ρώσους και Ουκρανούς φιλορώσους μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας έως τα τέλη του 2015, σύμφωνα με νεότερο προσχέδιο της απόφασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αμερικανός πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Σύμφωνα με πηγές από το μέγαρο Μαξίμου ο Ομπάμα εξέφρασε στον Ελληνα πρωθυπουργό την στήριξή του στις προσπάθειες να φύγει η Ευρώπη από τις πολιτικές λιτότητας και να ενισχυθεί η ανάπτυξη, υποσχόμενος συνεργασία των υπουργών Οικονομικών επ' αυτού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οδηγίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΕΑ) για πλατφόρμα γεώτρησης για την Ανατολική Μεσόγειο έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ". Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, αποφασίστηκε όπως η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αποκτήσει πλατφόρμα γεώτρησης 1,5 δισ. δολαρίων και να αυξήσει τη δραστηριότητά της στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: "Η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την παράξει μόνη της ή θα την αγοράσει".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η φιλοσοφία της λειτουργίας του ΥΠΟΙΚ αλλάζει όχι κατά μία, αλλά κατά... τρεις σελίδες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης - παραλαβής από τον προκάτοχό του Γκίκα Χαρδούβελη. 
Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για συμφωνία γέφυρα ανάμεσα στο παλιό πρόγραμμα και την νέα συμφωνία με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ «με στόχο μια Ελλάδα που θα μεταρρυθμιστεί ουσιαστικά».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την αποκατάσταση των συντάξεων σε Πόντιους και Βορειοηπειρώτες προανήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Και όχι μόνο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Κούρδοι μαχητές ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μάχες για απελευθέρωση και άλλων περιοχών
Μετά τους εορτασμούς στην πλειονότητα των κουρδικών περιοχών της Συρίας, οι πρώτοι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στο Κομπανί, το οποίο μετρούσε 50.000 κατοίκους πριν από τις μάχες

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση προκάλεσε σε Λευκωσία και Αθήνα, η σύνταξη δήλωσης από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για προτεινόμενες νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και εύλογος χρόνος στα κράτη-μέλη να τοποθετηθούν.

Σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι η Λευκωσία διαχώρισε τη θέση της και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ουάσινγκτον δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με τους εταίρους της για να αυξηθεί η πίεση σε βάρος της Ρωσίας, την ώρα που η ΕΕ έχει προαναγγείλει νέα μέτρα με φόντο την επιδείνωση της ουκρανικής κρίσης.
Παράλληλα, ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ κύρωσε πακέτο για χρηματικές εγγυήσεις προς υποστήριξη του Κιέβου, ενώ νωρίτερα ο Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχαν τονίσει τη σημασία οικονομικής υποστήριξης στην ουκρανική κυβέρνηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει πολλές προκλήσεις μπροστά της: ένα υψηλό χρέος, τη χρόνια ανεργία και τις σχέσεις με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά συνάμα έχει και ένα επείγον πρόβλημα ασφάλειας, τονίζει το CNN σε δημοσίευμά του με τίτλο «Προσθέστε αυτό στη λίστα προβλημάτων της Ελλάδας: είναι αναδυόμενος κόμβος για τρομοκράτες». 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τα παλιά …καλά χρόνια, ο εκάστοτε Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, επισκεπτόταν πρώτος τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον υπουργό Εξωτερικών. Με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου τα πράγματα άλλαξαν…

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Ζοu Xiaoli o oποίος του επέδωσε συγχαρητήρια επιστολή του

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμβολο της δικής τους επιτυχίας θεωρούν τη νίκη τουΣΥΡΙΖΑ τα τουρκικά κόμματα, από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών.
Προσκείμενοι στο ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης παρομοιάζουν την αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα με την εκλογική νίκη του κόμματός τους το 2002, ενάντια σε αυτό που ονομάζουν εκείνοι κατεστημένο. Αναφέρουν επίσης ότι η ανοδική πορεία του κόμματός τους από το 2002 μέχρι σήμερα είναι μια ιστορία παράλληλη προς την εξαφάνιση του τουρκικού κεντροδεξιού χώρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Bloomberg View: Η Γερμανία άξιζε την ελάφρυνση χρέους, η Ελλάδα όχι
Ως «απλή και καθαρή δημαγωγία» χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος του Bloomberg View, Leonid Bershidsky το «ελκυστικό» αλλά «όχι πειστικό» επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ και τους παραλληλισμούς μεταξύ της Ελλάδας του σήμερα και της Γερμανίας του 1953 για το θέματα της διαγραφής χρέους. 
Ο αρθρογράφος βασίζει τον ισχυρισμό του στα εξής: 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα πρώτα σημάδια στην Κουμουνδούρου δείχνουν εμφανή διάθεση για επανεκκίνηση των διμερών μας σχέσεων.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΤΣΟΥΚΑΣ
Άρωμα Κώστα Καραμανλή πνέει ύστερα από έξι χρόνια ξανά στις ελληνορωσικές σχέσεις με τα πρώτα σημάδια στην Κουμουνδούρου να δείχνουν εμφανή διάθεση για επανεκκίνηση των διμερών μας σχέσεων, οι οποίες από το 2009 οπότε και ο πρώην πρωθυπουργός έχασε τις εκλογές, να έχουν περιοριστεί σε εθιμοτυπικό και όχι ουσιαστικό επίπεδο. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαταγή “καθήλωσης” και ελέγχου των αεροσκαφών F -16 Block 50 της Πολεμικής Αεροπορίας δόθηκε αργά το βράδυ από το ΓΕΑ. Μετά από την συντριβή αεροσκάφους αυτού του τύπου στην Ισπανία που προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό 21, οι υποψίες για βλάβη στο σύστημαελέγχου πηδαλίων του αεροσκάφους οδήγησαν σ΄ αυτή την απόφαση . Είναι κάτι που προβλέπεται σε κάθε δυστύχημα για το οποίο υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια για τεχνική βλάβη. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
 Διάβασα το άρθρο «Πρόδρομος Αθανασιάδης-Μποδοσάκης: Ο Μικρασιάτης των επιχειρήσεων»που αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες  Ποντιακά Νέα και Ινφογνώμων 18 και 19 Ιανουαρίου 2015 αντίστοιχα,  γι΄αυτό πιστεύω θα πρέπει να προστεθεί στις «επιχειρησιακές» του επιτυχίες και η προσφορά του στην επιτυχία της Τριμερούς του Λονδίνου. ΄Όταν τον Αύγουστο του 1955 βοήθησε τους Βρετανούς να επαναφέρουν την Τουρκία ως ενδιαφερόμενο μέρος στο Κυπριακό. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κούρδοι στο Χαλέπι της Συρίας μοιράζουν γλυκά για την απελευθέρωση του Κομπανί (REUTERS/Hosam Katan)
Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν την συριακή πόλη Κομπανί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ύστερα από 112 μέρες πολέμου, όπως άρχισε να γίνεται γνωστό από διάφορες πηγές τη Δευτέρα. Ο Ιντρίς Νασάν, υφυπουργός Εξωτερικών του καντονιού του Κομπανί, δήλωσε στο CNN ότι αναμένει επίσημη ανακοίνωση την Τρίτη «αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι». Την Κυριακή, ιρακινός αξιωματούχος είχε ανακοινώσει ότι η ιρακινή επαρχία Ντιγιάλα«απελευθερώθηκε» από τα χέρια του ISIS.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παπαδάκου Γιάννα

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης κ. Παναγιώτης Νικολούδης (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο αντεισαγγελέας που μιλάει έξω από τα δόντια και η «λίστα» που εντυπωσίασε τον Αλ. Τσίπρα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Στα πλαίσια των διαλέξεων, “Πέραν της Παρακμής” – δώδεκα διαλέξεις την Τρίτη 27  Ιανουαρίου στις 19.00 ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η ένατη διάλεξη με εισηγητή τον συγγραφέα Θεόδωρο Ζιάκα. Η διάλεξη έχει τίτλο:
“Η πολιτισμική παρακμή ως “μηδενισμός”- το ελληνικό και νεωτερικό υπόδειγμα”
Οι διαλέξεις γίνονται στον χώρο πολιτισμού & πολιτικής “Ρήγας Βελεστινλής”, 6ος όροφος, Ξενοφώντος 4, πλ. Συντάγματος.
Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να «επισκεφθεί γρήγορα το Παρίσι» κάλεσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας στη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου για το μέλλον της», προκειμένου να ξαναβρεί «τον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης», επεσήμανε ο Ολάντ στον κ.Τσίπρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ανάγκη διεξαγωγής αντικειμενικής έρευνας υπό τον ΟΑΣΕ για τις συνθήκες και τους υπαίτιους του βομβαρδισμού της Μαριούπολης που έγινε τον περασμένο Σάββατο σκορπώντας το θάνατο σε δεκάδες αμάχους συζήτησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

O υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν (φωτ. αρχείου).
Ως μήνυμα για την ανάγκη δημιουργίας ανάπτυξης και θέσεων εργασίας ερμήνευσε το αποτέλεσμα των εκλογών ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ενώ κάλεσε επίσης να βρεθεί μια λύση σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος.
Προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Πάντοαν δήλωσε πριν από λίγο ότι «από τις ελληνικές εκλογές φθάνουν δύο μηνύματα. Το πρώτο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δημιουργήσει περισσότερη ανάπτυξη και εργασία· και το δεύτερο είναι πως η λύση σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή, με ισορροπία ανάμεσα στην χρηματοοικονομική εφαρμοσιμότητα, την ανάπτυξη και την εργασία».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο επικεφαλής του  συριακού Παρατηρητηρίου  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε στο AFP, ότι οι  Κούρδοι μαχητές της Λαϊκής Άμυνας (YPG)  - το τούρκικο δημοσίευμα χαρακτηρίζει την YPG ως  ‘υποκατάστημα του PKK’ στη Συρία- έχει απομακρύνει και τον τελευταίο εξτρεμιστή του ‘ισλαμικού κράτους’ από την κουρδική πόλης της βόρειας Συρίας, Κομπάνι, και ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο της πόλης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ (φωτ. αρχείου).
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ ανακοίνωσε ότι ολόκληρη η χώρα του κηρύχθηκε σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού», εν μέσω έντασης των συγκρούσεων με τους φιλορώσους αποσχιστές στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της χώρας.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγορούσε το Κίεβο ότι δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση της κρίσης στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το συντομότερο δυνατόν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο ο νικητής των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως συμφώνησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «επικοινώνησε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον συνεχάρη και τηλεφωνικώς, πέραν από το τηλεγράφημα που του απέστειλε ενωρίτερα, για τη νίκη του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Από τις μαθητικές καταλήψεις του 1990, διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας

«Από ανήσυχος έφηβος, επαναστάτης με αιτία». Κάπως έτσι περιγράφουν άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον νέο πολιτικό που από τις μαθητικές καταλήψεις του 1990 έφτασε σήμερα, στο κατώφλι των 40 ετών να διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι με προϋπόθεση πως θα προηγηθεί η επίλυση του Κυπριανού, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων διασφαλίζονται, στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Χριστόφια- Ταλάτ και Χριστόφια- Έρογλου.
Ταύτιση απόψεων αναφορικά με το μείζον θέμα της κατοχύρωσης των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων σε σχέση με το φυσικό αέριο, έχουν τόσο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.
Και οι δύο, σε χωριστές συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα «Χαραυγή», δήλωσαν ότι τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, εφόσον λυθεί το Κυπριακό, διασφαλίζονται με τις συμφωνίες Χριστόφια- Ταλάτ και Χριστόφια- Έρογλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Η επίθεση με ρουκέτες στη Μαριούπολη επαναφέρει τις ανησυχίες για την στρατηγικής σημασίας πόλη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Μαριούπολη
Σάλπιγγα επίθεσης και στη Μαριούπολη από τους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία: Ο αρχηγός των ενόπλων στο Ντονέτσκ χαρακτήρισε την επίθεση με ρουκέτες στη Μαριούπολη, με τουλάχιστον 30 νεκρούς, «το καλύτερο μνημείο στους νεκρούς μας», εντείνοντας τους φόβους για επέκταση των μετώπων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Κίνα επιδεικνύει ενδιαφέρον να επενδύσει στον ενεργειακό τομέα στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Κίνας στη Λευκωσία τον οποίο ενημέρωσε και για τις θέσεις της κυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ στο ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top