Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ολοένα και περισσότερα μέλη εντάσσονται στις δυνάμεις της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υποστήριξε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντα θα επιδιώξει να επισκεφθεί την Αθήνα και την Άγκυρα πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο 30 και 31 Μαρτίου επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.
Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος, ο οποίος θα φτάσει στην Κύπρο το πρωί της Δευτέρας, θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο μετά την άφιξη του.

Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κύπρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χρήστος Γιαννίμπας
Ένας είναι ο καπιταλισμός, θα μας έλεγε το ΚΚΕ (κατά το ένα είναι το κόμμα). Μωρέ ένας είναι, αλλά «τα πάντα ρει». Ο καπιταλισμός που γνώρισε η ανθρωπότητα δεν υπάρχει. Από το 1973 έχει περάσει σε ένα νέο ποιοτικά στάδιο που ονομάζω Air Capitalism. Σ’ αυτό έχει διατηρήσει τα παλιά χαρακτηριστικά του, αλλά έχει προσθέσει και νέα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ηγέτης του ουκρανικού κινήματος «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρι Γιάρος, απείλησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας,Πέτρο Ποροσένκο ότι θα έχει την τύχη του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, γράφει το ‘Κρος’, επικαλούμενο τη ρωσική «Gazeta».

«Γνωρίζω ότι ο Ποροσένκο μας φοβάται. Του το είπα ξεκάθαρα όταν γινόταν η μάχη στο Ιλοβάισκ και έγιναν οι πρώτες συμφωνίες. Πρώτα θα ενημερώνει εμένα, αλλά αυτός υπέγραψε τις συμφωνίες στο Μίνσκ.»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι χώρες του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών, έχουν συμφωνήσει για τη δημιουργία ενός ενιαίου στρατού των αραβικών χωρών.

Η πληροφορία προέρχεται από το Associated Press, αναφερόμενο σε δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όπως σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ.

Για την ίδρυση του αραβικού στρατού, συμφώνησαν την Κυριακή, στη Σύνοδο Κορυφής που λήγει σήμερα στο Σαρμ ελ Σέιχ. Οι συνομιλίες ξεκίνησαν εν μέσω των συγκρούσεων σε Συρία και Υεμένη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Σταματάκη 
Με εύκολους και ανέξοδους φανφαρονισμούς και δοξολογίες «γιορτάστηκε» η συν-ονομασία τμήματος της 33ης οδού της Αστόριας σε «Archbishop Iakovos Way”… Δόθηκαν μάλιστα πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα για την δήθεν «επιτυχή» πρωτοβουλία του…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο κύριος προορισμός των ελληνικών εξαγωγών αγαθών το 2014 ήταν η Τουρκία και η κύρια χώρα καταγωγής των εισαγόμενων προϊόντων η Ρωσία, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat, που δημοσιεύθηκε στις 27 Μαρτίου.
Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Μάλτα ήταν τα μόνα κράτη μέλη της ΕΕ που εξήγαγαν περισσότερα αγαθά σε χώρες εκτός ΕΕ το 2014, σύμφωνα με την Εurostat.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Και στην εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 -που διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα- δεν παρέλειψε να κάνει προκλητική αναφορά στον χαιρετισμό του ο Τούρκος Υπουργός Υγείας κ. Μουεζίνογλου, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή από μουσουλμάνους γονείς και αφού έφυγε για την γειτονική χώρα μετά πολιτογραφήθηκε Τούρκος και πολιτεύτηκε με τον κ. Ερντογάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Kobanî- βόρεια Συρία.
Περίπου 40 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από νάρκες και κρυφές παγίδες στην Κομπάνι, στην πόλη της βόρειας Συρίας, που πριν από δύο μήνες οι κουρδικές δυνάμεις εκδίωξαν τους τζιχαντιστές που την περιοχή των Κούρδων της Συρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Διεξοδική παρουσίαση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση για συζήτηση με τους θεσμικούς εταίρους, παρουσίασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διάλεξη του Αναλυτή – Συντονιστή του Southeast European office of the World Security Network Foundation κ. Ιωάννη Μιχαλέτου με θέμα «Η ισλαμική πληθυσμιακή επέκταση. Η πραγματική ατομική βόμβα του Ισλάμ», η οποία έγινε στις 16 Μαρτίου 2015 στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τι σχέση έχει η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Κύπριο ομολογό του στην Αθήνα και οι δύο επισκέψεις που θα κάνει στις ΗΠΑ ο Έλληνας ΥΕΘΑ; Η “περαιτέρω αμυντική σύζευξη Ελλάδας-Κυπρου” για την οποία μίλησε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδηςχρειάζεται και ιτπάμενα μέσα. Και ο Πάνος Καμμένος έχει στο μυαλό του να θέσει στην αμερικανική πλευρά ένα αίτημα: την αποδέσμευση μεταχειρισμένων αεροσκαφών F-15! 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με ειδική τελετή στην οποία εκπροσώπησε τον Τούρκο Πρωθυπουργό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς έγινε το απόγευμα η καθέλκυση του πλοίου τουρκικής κατασκευής «Τουρκουάζ», το οποίο μαζί με το Μπαρμπαρός θα διεξάγουν τις έρευνες φυσικού αερίου.

Ο Μπουλέντ Αρίντς χαρακτήρισε «εξαιρετική δουλειά» την κατασκευή του πλοίου στην Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απάντηση έδωσε το ΥΠΕΞ σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Τούρκου ΥΠΑΜ στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με τις οποίες αμφισβήτησε την κυριαρχία της Ελλάδας σε αριθμό ελληνικών νησιών.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, δήλωσε:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Η Λευκωσία χρειάζεται ν´αυξήσει την διαπραγματευτική της ισχύ έναντι της Άγκυρας  η οποία την απειλεί υπαρξιακά.
Αυτό η Λευκωσία δεν μπορεί να το πράξει άμεσα και σε μετωπική αντιπαράθεση με το Τουρκικό κράτος.

Θα πρέπει συνεπώς να τό επιδιώξει έμμεσα, δηλαδή διά της πλαγίας οδού. Και μπορεί να το κατορθώσει μέσα στο πεδίο δράσης των διακρατικών σχέσεων, δηλαδή συστημικά. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
«Αλλάξτε τον κόσμο, όχι το κλίμα», είναι ένα από τα ευρηματικά συνθήματα στους τοίχους του Πανεπιστημίου Αλ-Μανάρ της Τύνιδας, που φιλοξενεί για δεύτερη φορά φέτος το «Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ». Άλλα ζητάνε από τον Ομπάμα να μην απειλεί τη Βενεζουέλα και άλλα επιμένουν ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με τη δημιουργία ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου» σε βάθος 15ετίας προαναγγέλλει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη με συνέντευξή της στην Αυγή της Κυριακής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η εφημερίδα μιλά για τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group την Τετάρτη και ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup τη μεθεπόμενη εβδομάδα, εάν έχει καταρτισεί η λίστα

Η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων πρόκειται, υποστηρίζει η γερμανική FAZ επικαλούμενη πηγές από τις διαπραγματεύσεις, να «καταρτιστεί από κοινού». Στην κυριακάτικη έκδοσή της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στις συνομιλίες «εντοπίστηκαν μόνο διαδικαστικά θέματα» και η πλευρά των πιστωτών εμφανίζεται να μιλά για «έλλειψη προετοιμασίας» της ελληνικής πλευράς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η σκληρή στάση του Brussels Group δημιουργεί `πονοκεφάλους` στην κυβέρνηση - Ποιοι μιλούν για ρήξη - Σήμερα το κρίσιμο Κυβερνητικό Συμβούλιο
Ανδρέας Μαραθιάς
Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα είναι η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους
- Πως ερμηνεύει τις κινήσεις του “μνημονιακού μπλοκ”
- Διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να δεχτούν νέα αντιλαϊκά μέτρα από τους δανειστές
- Στο επίκεντρο της συνεδρίασης και η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα φαίνεται πως μεταφέρουν οι ΗΠΑ την στρατιωτική ενίσχυση των δυνάμεών τους. Όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική Αεροπορία 12 F-15C τα οποία ανήκουν στην 125η Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Εθνοφρουράς στην Φλόριντα έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ηγέτης του κινήματος "Αξιοπρέπεια" του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, στρατηγός Στογιάντσο Ανγκέλοφ, ανακοίνωσε ότι θα δώσει βραβείο ένα εκατομμύριο ευρώ στον εισαγγελέα που θα συλλάβει τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι όπως μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ.

«Μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι μόνο από δύο αυτοκινητοδρόμους έχει λάβει ως δωροδοκία 25 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί να φαντασθεί κανείς πόσα εκατομμύρια έχουν κλαπεί από το έργο «Σκόπια 2014», για νέους αγωγούς και άλλα έργα υποδομής που γίνονται στη χώρα;

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η εικόνα μιας Ευρωζώνης σε ανάκαμψη πριν καν τελειώσει ο Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της υλοποίησης της ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι, στις 22/1; Αν πιστέψουμε τη χθεσινή «Wall Street Journal» που επικαλείται τα στοιχεία δανειακών χορηγήσεων της ΕΚΤ, η ποσοτική χαλάρωση έχει ήδη πυροδοτήσει επιστροφή στην ανάπτυξη.
Στους αντίποδες βρίσκεται προχθεσινό τηλεγράφημα του Reuters που διαπιστώνει ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης είναι φοβικό απέναντι στους κινδύνους της δανειοδότησης, αλλά και οι εταιρείες φοβούνται να ανοιχθούν σε δανεισμό, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιείται επαρκώς η πρόσθετη ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επίθεση στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία του Σιρνάκ, εξαπέλυσαν μαχητές του ΡΚΚ, κατά τουρκικής στρατιωτικής βάσης, από την ιρακινή πλευρά των συνόρων, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο. 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά του αρχηγείου της 48ης Ταξιαρχίας Συνοριοφυλακής. Η επίθεση, κατά τους Τούρκους, δεν προκάλεσε θύματα, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν άμεσα στα πυρά. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για την «καθοριστική παρέμβαση στήριξης της Ελλάδας» από τις ΗΠΑ, αλλά και ιδιαίτερα για το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου Ομπάμα, μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, κατά την οποία δόθηκε το όνομα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Συρία θα ήταν πρόθυμη να φιλοξενήσει στα λιμάνια της μια μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική δύναμη, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε οκτώ ρωσικά μέσα ενημέρωσης και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του επίσημου συριακού πρακτορείου ειδήσεων Sana.

«Χαιρετίζουμε κάθε αύξηση της ρωσικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο και ιδίως στα παράλια και τα λιμάνια της Συρίας», είπε ο Άσαντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ότι ταυτοποιήθηκαν οι καταληψίες της Νομικής αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, περιγράφοντας παράλληλα την πολιτική που θα ακολουθήσει με τους μετανάστες στα κέντρα κράτησης.

Ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι οι καινούργιοι μετανάστες πρέπει να περάσουν από τα κέντρα, προσθέτοντας ότι «όλα τα κέντρα πλην της Αμυγδαλέζας μετατρέπονται εύκολα σε ανοικτές δομές».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα «Το Ποντίκι», οι ιδιοκτήτες του ΔΟΛ και του Πήγασου είναι ένα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές για τη συγχώνευση των δύο μεγαλυτερων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων της χώρας.
Οι όροι κάτω από τους οποίους προχωράει αυτή η συγχώνευση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, αλλά το περασμένο καλοκαίρι είχε αποφασιστεί σε πρώτη φάση να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ τα έντυπα του Πήγασου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ θα έλθει στην Κύπρο την 31η Μαρτίου και θα αναχωρήσει αυθημερόν από το νησί, αποφεύγοντας να βρίσκεται εδώ την πρωταπριλιά.
Η ενημέρωση που υπάρχει από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης, είναι πως ο Βρετανός αξιωματούχος, ο οποίος αρχικά προγραμμάτιζε να παραμείνει και την 1η Απριλίου, επέτειο έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, για να μεταβεί στα κατεχόμενα και να συναντήσει τον Ντερβίς Έρογλου, φαίνεται να αναπροσαρμόζει το ταξίδι του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στη βιομηχανία του σεξ, προκειμένου να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα, στρέφονται πολλοί φοιτητές στη Βρετανία, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έρευνα του είδους.

Η έλλειψη χρημάτων και κατά συνέπεια η αδυναμία των φοιτητών να ανταποκριθούν στα υπέρογκα δίδακτρα είναι ο βασικότερος λόγος που σπρώχνει τους φοιτητές στην πορνεία, το τηλεφωνικό σεξ, τον αισθησιακό χορό ή άλλες παρόμοιες απασχολήσεις, επισημαίνουν ο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Σουόνσι της Ουαλίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν σήμερα να απομακρύνουν το διεθνές προσωπικό τους από τη Σαναά, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, όπου ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει στόχους των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Μια πηγή του ΟΗΕ είπε ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού, περισσότερα από 100 άτομα, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο και αναμένεται ότι θα μεταφερθούν σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ιορδανία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναμένεται να φθάσει απόψε στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Ο κ. Καμμένος θα παραστεί αύριο το πρωί (τοπική ώρα) στην επίσημη τελετή, κατά την οποία θα δοθεί το όνομα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου σε τμήμα της 33ης οδού (μεταξύ Ντίτμαρς Μπούλεβαρντ και 23ης λεωφόρου) στην Αστόρια, όπου βρίσκεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποκαλυπτική μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Bertelsmann σημειώνει ότι το γερμανικό κράτος θα χρειασθεί επιπλέον 500 χιλιάδες μετανάστες μέχρι το 2050 για τη διατήρηση της παραγωγής και πιθανής αύξησής της.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα επόμενα 15 χρόνια, το ήμισυ των ειδικευμένων εργαζομένων στη Γερμανία θα φθάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Νέο στοιχείο σοκ: Ο Lubitz είχε πάρει αναρρωτική άδεια από το γιατρό αλλά έκρυβε την ασθένειά του και πήγαινε κανονικά για δουλειά
Νέο στοιχείο σοκ: Ο Lubitz είχε πάρει αναρρωτική άδεια από το γιατρό αλλά έκρυβε την ασθένειά του και πήγαινε κανονικά για δουλειά 
- Νέες αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus που συνετρίβη στις γαλλικέςΆλπεις με 150 νεκρούς 
- Βρέθηκε στο σπίτι του σκισμένο σημείωμα αναρρωτικής άδειας για την ημέρα του δυστυχήματος 
- Είχε κρύψει την κατάσταση της υγείας του από την εταιρία και το γεγονός πως έπαιρνε ξανά τελευταία φαρμακευτική αγωγή!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αγωγή κατά της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» κατέθεσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως είχε προαναγγείλει, στην περίπτωση που η εφημερίδα δεν ζητούσε συγγνώμη, για όσα δημοσίευσε περί προμήθειας 12% από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνονταν.

Ο κ. Κατρούγκαλος, με την αγωγή του, ζητά από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, το διευθυντή Αντώνη Καρακούση και το συντάκτη του άρθρου Βασίλη Χιώτη, συνολικά 500.000 ευρώ, τα οποία και θα προσφέρει στο ΚΕΘΕΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Λίγο ακόμη και θα πιστεύαμε ότι η άσκηση γοητείας του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, αυτή που οδήγησε τα ζευγαράκια να ανταλλάσσουν φιλιά έξω από τα κάγκελα της καγκελαρίας κρατώντας σημαιάκια της ελληνογερμανικής φιλίας, είχε πείσει τους Γερμανούς να κάνουν την κωλοτούμπα. Αυτή που θα άνοιγε έστω και λιγάκι χθες την κάνουλα της χρηματοδότησης...

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΑ συνολικά δάνεια το Φεβρουάριο 2015 παρουσίασαν καθαρή μείωση 207,2 εκ. ευρώ.
Περιορίστηκαν στα 46,5 δις ευρώ τον Φεβρουάριο
Δυο χρόνια μετά το κούρεμα καταθέσεων, οι συνολικές καταθέσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν σημαντική μείωση κάθε μήνα, την ώρα που περιορίζεται η παραχώρηση νέων δανείων

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δριμύτατη επίθεση του Ρώσου Προέδρου σε όσους διαστρεβλώνουν τα γεγονότα του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων γεωπολιτικών παιχνιδιών. Για αντίδραση στο μποϊκοτάζ των εορτασμών μιλάνε οι ειδικοί, χωρίς να λείπουν οι εκτιμήσεις ότι πρόκειται για επιχείρηση συσπείρωσης στο εσωτερικό. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σημαντικά στοιχεία που ίσως δώσουν απαντήσεις στο μεγάλο ερώτημα που έχει όλος ο πλανήτης, γιατί δηλαδή ο Αντρέας Λούμπιτς έριξε το Airbus στις Αλπεις παίρνοντας μαζί του στο θάνατο 149 ψυχές, φαίνεται να βρήκαν οι αρχές. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία της 7ης Ιουνίου όπου θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, πολλά βλέμματα είναι στραμμένα στο μεγάλο αριθμό των Κούρδων ψηφοφόρων.

Οι Κούρδοι εκτιμάται ότι αποτελούν το 20 τοις εκατό των 78 εκατομμυρίων του πληθυσμού της Τουρκίας και φαίνονται να ταλαντεύονται στις εκλογές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η μεγαλομανία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται ότι δεν έχει τέλος. Μετά το υπερπολυτελές προεδρικό μέγαρο, το Ak Saray (Λευκό Παλάτι), τα θερινά ανάκτορα στην Κωνσταντινούπολη και τους 16 «πολεμιστές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», έρχεται η σειρά της θαλαμηγού του Κεμάλ Ατατούρκ, που πλέον θα βρίσκεται στις χλιδάτες υπηρεσίες του Προέδρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015


Η  μικρή  ιστορία, που  θα  σας  αφηγηθώ, αφορά  την  άσχημη  συμπεριφορά  νεαρών  κοριτσιών, αλλά  και  ανεύθυνου  ενήλικα.
Έλαβε  χώρα  στην  πόλη  των  Τρικάλων, όταν  ήμουνα  μαθήτρια  της  3ης  Λυκείου.
Ερχόμενη, από  ένα  άλλο  λύκειο  της  πόλης,  αντιμετώπισα  τεράστιο  μίσος  και  υπεροψία  από  ομάδα  κοριτσιών  με  «πρωτεργάτρια»  μια  Ευγενία  ή  Τζένη, όπως  ήθελε  να  την  αποκαλούν… Αυτή, λοιπόν, διέδιδε  παντού  ότι  εγώ  έπρεπε  να  απομονωθώ  διότι  ερχόμουν  από  το  Λύκειο  που  είχε  πιο  εύκολα  μαθήματα -το  Πολυκλαδικό- και  γι’ αυτό  γλίτωσα  τις  πιο  δύσκολες  εξετάσεις  που  αναγκάστηκαν  να  υποστούν  όλες  οι  άλλες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σημ. Αφιερωμένο στον αυτοκτονικό Εθνομηδενισμό αλλά και στον χαρισματικό νέο πρωθυπουργό μας και τις περί Διαφωτισμού δηλώσεις του.
Παναγιώτης Ήφαιστος (πρωτοδημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ, ημ. 30.3.2002)
Μιλούσε καλά ελληνικά ο Κολοκοτρώνης;
Ήταν… ερωτομανής η Μπουμπουλίνα;
Το κρυφό σχολειό υπήρξε ή αποτελεί επινόημα του Γύζη;

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, οποίος αναμένεται στη Λευκωσία στις 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει επαφές με την κυπριακή κυβέρνηση αυθημερόν και την επόμενη, την πρωταπριλιά, θα περάσει στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Λουκή Λουκαΐδη
Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από την Τουρκία.
Πρόκειται για ένα αίσχος, για το οποίο δεν χρειάζεται περιγραφή της βαναυσότητας και της βαρβαρότητας που οδήγησε σε αυτό. 1.500.000 Αρμένιοι σφαγιάστηκαν ή απαγχονίστηκαν ως αποτέλεσμα συντονισμένης εκστρατείας του τουρκικού κράτους για εξολόθρευσή τους από την τουρκική επικράτεια.
Μιας εκστρατείας που ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 1915 και συντάσσεται σε αγριότητα με το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ, Ελένη Θεοχάρους, καταγγέλλει στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τον οποίον υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία και οι πολίτες της από τον κατακλυσμό τουρκικών προϊόντων.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Βελιγράδι.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση της, σχετικά με την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, γράφει η σερβική εφημερίδα ‘Blic’.

«Η νέα κυβέρνηση διατηρεί τις τρέχουσες θέσεις και δεν θα αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η σφυρηλατημένη μέσα στην «καρδιά» του Ψυχρού Πολέμου ακαδημαϊκή σκέψη ενός από τους κορυφαίους εν ζωή στρατηγιστές της βιβλιογραφίας, του Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, ο οποίος χρημάτισε Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ, έχει αφυπνιστεί ως αποτέλεσμα της ρωσικής στρατιωτικής δραστηριοποίησης, κατά τρόπον που «παρασέρνουν» και τη χώρα μας…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βαρουφάκης: «Να σταματήσει το τοξικό παιχνίδι επίρριψης ευθυνών που ωφελεί μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης»
Περιοδικό Prospects: Στους δέκα κορυφαίους στοχαστές του 2015 ο Βαρουφάκης 
Για ένα «τοξικό παιχνίδι επίρριψης ευθυνών» που «ωφελεί μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης» κάνει λόγο ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε άρθρο του στο Project Syndicate και διαμηνύει ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Οτζαλάν απηύθυνε μήνυμα, αλλά το ΡΚΚ επιτέθηκε, με όλμους, σε τουρκικό φυλάκιο στην επαρχία Χακαρί, στα σύνορα με την Συρία. Οι Τούρκοι απάντησαν, άμεσα, με πυρά οβιδοβόλων των 155mm και όλμων των 120mm.

Η κουρδική επίθεση και η τουρκική απάντηση, μάλλον είναι συμβάντα που δε συνάδουν με το κλίμα που ύφεσης που καλλιεργείται. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», την ίδια ώρα, ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Οζέλ, δήλωνε πως το ΡΚΚ, αλλά και το ΡYD των Κούρδων της Συρίας, «κέρδισαν τη νομιμοποίηση τους πολεμώντας τους τζιχαντιστές».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κρίθηκε ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου -έκανε λαθροχειρία στη λίστα Λαγκάρντ, αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων- και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Για το αδίκημα της πρώην απιστίας, ο πρώην υπουργός κρίθηκε αθώος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top