Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Κρίσιμα ερωτήματα για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, θέτει με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της συλλογικότητας connessioniprecarie
Τo τεχνικό δεδομένο είναι απλό: οι λεγόμενοι «θεσμοί» (το νέο όνομα που η ελληνική κυβέρνηση επέτυχε να δοθεί στην Τρόικα) έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν απ’ ό,τι η Ελλάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, με την έναρξη των συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ στη ρωσική πρωτεύουσα, τόνισε ότι η υποστήριξη της Μόσχας στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν έχει αλλάξει.

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε η Συρία να εξέλθει από τον εμφύλιο πόλεμο στον οποίο έχει περιπέσει τα τελευταία 4 και πλέον χρόνια, συμπληρώνοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι «στο τέλος ο συριακός λαός θα νικήσει».
Ναυτεμπορική

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αγαπητοί φίλοι,

Σας προωθούμε τη "δήλωση των Δελφών για την Ελλάδα και την Ευρώπη" που γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη στο φως των εξελίξεων που ακολούθησαν και του δημοψηφίσματος που προκήρυξε η ελληνική Βουλή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Της Ολυμπίας Τσίπηρα
«Να μάθουμε από τα λάθη μας» είναι ο τίτλος που έδωσε σε άρθρο του ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν συνιστώντας μια «ριζικά διαφορετική κατεύθυνση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα». Το άρθρο δημοσιεύεται στα Γαλλικά και Αγγλικά.
Με την «δυσμενή τροπή που παίρνουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και πιστωτές», λέει ο Στρος-Καν, «όπως και με την αναγγελία του δημοψηφίσματος, είναι αναγκαίο να υπενθυμίσουμε κάποιες αλήθειες ώστε να πάρουμε μια νέα κατεύθυνση».

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΚΑΡΙΜ ΣΑΧΙΝ / THE GUARDIAN
Πέντε μήνες μετά την εκδίωξή τους από τους Κούρδους μαχητές, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν στην πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας, με την αιφνιδιαστική αντεπίθεσή τους, που ξεκίνησε χαράματα Πέμπτης κι έχει ήδη κοστίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.
Οι εξτρεμιστές κέρδισαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, καθώς εισέβαλαν στην πόλη μεταμφιεσμένοι σε μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού- ένοπλης οργάνωσης Σύρων αντικαθεστωτικών που υποστηρίζεται από τη Δύση και αντιτίθεται τόσο στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Aσαντ, όσο και στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τσώλης Ζώης
«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έφυγε από την Ευρωζώνη» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup απόντος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή -«πριν τις 30 Ιουνίου, στις 30 Ιουνίου, μετά τις 30 Ιουνίου».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γιοργκ Σέλινγκ
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μοιάζει αναπόφευκτη, δήλωσε την Κυριακή το πρωί ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γιοργκ Σέλινγκ.
Πρόσθεσε δε ότι, για να προχωρήσει η Ελλάδα σε αλλαγή νομίσματος, θα αναγκαστεί να ζητήσει να φύγει συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υπόλοιπες χώρες θα αναγκαστούν να συμφωνήσουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Γκεβόργκ Μιρζαγιάν, ειδικά για τη RBTH
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ως στρατηγικός εταίρος της ΕΕ. Στη Μόσχα εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια οι σχέσεις Ρωσίας - Ευρώπης θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε βαθιά κρίση.
Το Ευρωκοινοβούλιο, στις 10 Ιουνίου, υϊοθέτησε ένα «σκληρό» ψήφισμα για την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ – Ρωσίας, στο οποίο καλούν την Κομισιόν να αναπτύξει μια νέα στρατηγική απέναντι στη Μόσχα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλεξέι ΛοσάνΝικολάι Σουρκόφ, RBTH
Η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ βαθαίνει, με τη Μόσχα να λαμβάνει νέα αντίμετρα στο Δυτικό εμπάργκο. Η ισχύς τους, μάλιστα, παρατάθηκε για ακόμη έξι μήνες, ενώ ο κατάλογος των προϊόντων επεκτάθηκε περιλαμβάνοντας τη βελγική σοκολάτα και τα λουλούδια.

Οι αντικυρώσεις θα πλήξουν και τις δυο πλευρές, ενώ στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται σύντομη άρση τους, εξαιτίας των έντονων πολιτικών προστριβών, εκτιμούν Ρώσοι πολιτικοί αναλυτές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παραδίδει την απόφαση για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Τη διαβεβαίωση ότι θα ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του σύμφωνα με το Σύνταγμα, ιδίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 44 παράγραφος 2 εδάφιο α', αναφορικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του - τα ξημερώματα - με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ότι απόφαση και να πάρει η Ευρωομάδα, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αυτό είναι το κείμενο των θεσμών όπως το έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Peter Spiegel των Fincancial Times
Η μετάφραση έγινε από το ThePressProject με τη συμμετοχή του "Ανδριανού" στα τελευταία 3 κεφάλαια

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μπροστά στις προόδους τις οποίες σημειώνουν οι κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία,επισημαίνοντας ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία κουρδικού κράτους στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
«Όποιο και να είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη δημιουργία ενός νέου κράτους στα νότια σύνορά μας, στη βόρεια Συρία», δήλωσε ο κ. Ερντογάν την Παρασκευή το βράδυ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (YPG) αυτές τις δυο μέρες έχουν κατορθώσει να εκκαθαρίσουν εξ ολοκλήρου την ηρωική πόλη Κομπάνι από τους τζιχαντιστές που είχαν διεισδύσει πριν από δυο μέρες.
Πηγές του YPG που μίλησαν στο κανάλι Al Jazeera English, ανέφεραν ότι το τελευταίο σημείο που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές, το κτίριο του νοσοκομείο, πέρασε στα χέρια των Κούρδων, με τους τζιχαντιστές είτε να έχουν σκοτωθεί είτε να έχουν συλληφθεί αιχμάλωτοι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/COOPER NEILL
Πρόσφατη σειρά από σεισμούς στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών προκλήθηκε πιθανότατα από έγχυση λυμάτων σε πετρώματα, ως μέρος διαδικασιών εξόρυξης πετρελαίου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.
Οι ερευνητές Μαρκ Ζόμπακ και Ραλ Γουώλς υποστηρίζουν πως η αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή συνέπεσε με την αύξηση της έγχυσης αλμυρού νερού σε κοντινά πετρώματα και όχι με δραστηριότητα υδραυλικής ρωγμάτωσης όπως προηγουμένως είχε υποτεθεί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Αλεξέι Μίλερ στη συνέντευξη Τύπου
Το φυσικό αέριο που θα μεταφερθεί στην Ε.Ε. μέσω του λεγόμενου αγωγού Turkish Stream, θα φτάσει στους Ευρωπαίους καταναλωτές πριν από το αντίστοιχο που σχεδιάζεται να μεταφέρεται μέσω του αγωγού Tanap, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Μάλιστα ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, έκανε λόγο για δυνατότητες «ενοποίησης» των δύο σχεδίων κατασκευής ενός αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε την ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο κατα το 2014.
"Στην Αλβανία, τα μεγάλα προβλήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν ευρέως συνδεδεμένα με την διαδεδομένη διαφθορά σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στο δικαστικό σύστημα και την υγειονομική περίθαλψη. Η ενδοοικογενειακή βία και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών παραμένουν επίσης σοβαρά προβλήματα", αναφέρει η έκθεση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κάποια από τα σκίτσα που δημιούργησε ο περίφημος Αρκάς και ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα του στο Facebook προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και απειλών από όσους θεώρησαν ότι... πολεμάει την κυβέρνηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015


Το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ από τις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.
Ερωτηθείσα για το κατά πόσο εξετάστηκε το σενάριο να μη βρεθεί λύση το Σάββατο, είπε πως δεν είναι σε θέση να κάνει εικασίες για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι η πολιτική βούληση υπάρχει από παντού για να βρεθεί μια λύση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σταυρόπουλος Λάμπρος
Διαφοροποιήθηκε ο Κ. Ζουράρις από τους ΑΝΕΛ υπερψηφίζοντας το ν/σ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ. Επί συνόλου 267 ψηφισάντων υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 172 βουλευτές ενώ κατά 91.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/KEVIN LAMARQUE
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο, ανταλλάζοντας απόψεις για τα πυρηνικά του Ιράν, την κατάσταση στη Συρία και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε γραπτή του δήλωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Μας ενδιαφέρει η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός και όχι οι αφαιρέσεις μέσα στις νύχτες. Είναι αχαρακτήριστο και απαράδεκτο», δήλωσε μεταξύ άλλων στη Βουλή κατά τη διάρκεια της

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει ένας συμβιβασμός για να ξεπεραστεί η κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής για τη μετανάστευση στις Βρυξέλλες.
«Η Ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από διαφωνίες και διαπραγματεύσεις που στο τέλος επέρχεται συμβιβασμός. Μετά τις συνολικές ελληνικές προτάσεις είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε συμβιβασμό που θα βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι διεκόπη η συνεδρίαση του Eurogroup, με τους ΥΠΟΙΚ να φέρονται να ζητούν νέα πρόταση από την Ελλάδα για να συνεχιστεί η συζήτηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΝΑΤΟ: Κίνδυνος κλιμάκωσης της κρίσης στην Ανατολική Ουκρανία
Στόλτενμπεργκ: «Η Ρωσία συνεχίζει να στηρίζει τους αυτονομιστές με όπλα και στρατιώτες»
Πηγή: REUTERS/Maxim Zmeyev
Ο κίνδυνος επανάληψης των σφοδρών μαχών στην Ανατολική Ουκρανία είναι υπαρκτός, τόνισε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επιρρίπτοντας γι’ αυτό τις ευθύνες στη ρωσική επιθετικότητα. «Η Ρωσία συνεχίζει να στηρίζει τους αυτονομιστές εκπαιδεύοντάς τους, παρέχοντάς τους όπλα και στρατιώτες. Εχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων στα σύνορά της με την Ουκρανία», επανέλαβε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, σε μία όντως τεταμένη περίοδο στην Ανατολική Ουκρανία με καθημερινές παραβιάσεις της εκεχειρίας του Μισνκ. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μίνα Αγγελίνη

Η γαλλική Γερουσία υπερψήφισε νομοσχέδιο καθιστώντας περιττά τα δικαστικά εντάλματα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

«Tα καλύτερα έρχονται» διαμηνύει ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του ενοχλητικού ιστότοπου Wikileaks, τα στοιχεία του οποίου «πρόδωσαν» την Ουάσινγκτον που επί χρόνια υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνομιλίες τριών Γάλλων προέδρων, του Μιτεράν, του Σαρκοζί και του Ολάντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
Η χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών και στη συνέχεια πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος, από το νησί Ανθρωποφάγοι, προκαλεί οργή, αλλά όχι έκπληξη. Τους τελευταίους μήνες στον εναέριο χώρο και στη θάλασσα του Αιγαίου καταγράφονται πολλά επεισόδια, η Τουρκία κλιμακώνει τη στρατηγική της έντασης, ενώ η διπλωματία έχει καθηλωθεί.
Από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι σήμερα, καταγράφοντας τα πλέον σοβαρά «επεισόδια» όπως η οριοθέτηση του νέου όσο και παράτυπου πεδίου βολής στο Αιγαίο, η εμπλοκή κατασκοπευτικού πλοίου σε ελληνική άσκηση με πραγματικά πυρά, οι χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, οι παρενοχλήσεις πλοίων που ποντίζουν καλώδια επικοινωνιών ή κάνουν επιστημονικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η αμφισβήτηση της κυριότητας 16 ελληνικών νησιών ότι τελούν «υπό κατοχή», προκύπτει ότι υπάρχει σοβαρή κλιμάκωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τις πρώτες πρωινές ώρες της σήμερον (04:40), τρομοκράτες του Ι.Κ., φορώντας στολές των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), εφορμώντας από το τουρκικό έδαφος, πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας και διείσδυση στο εσωτερικό της πόλης.

Από την επίθεση αυτοκτονίας έχασαν τη ζωή τους 12 πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 35.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως της έναρξης ουσιαστικού διαλόγου, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Δικαστήριο επιδικάζει 80.000 ευρώ ως αποζημίωση στη χήρα του Ισαάκ και 35.000 στον πατέρα του Σολωμού. Επίσης, η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει από 15.000 ευρώ στον αδελφό του Ισαάκ και στον αδελφό του Σολωμού, ενώ θα πληρώσει 12.000 ευρώ δικαστικά έξοδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ
Μέχρι τα τέλη Ιουνίου εκτιμούν ότι θα έχουν ολοκληρώσει το προσχέδιο της συμφωνίας για το ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Ρωσία και Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Η Ρωσία και η Τουρκία συνεργάζονται για το προσχέδιο διακυβερνητικής συμφωνίας», ανέφερε σχετικά ο Ρώσος υπουργός, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν έγγραφα και έχουν συχνές τηλεφωνικές

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τελετή μνήμης για τα θύματα εκτοπισμού από την Κριμαία στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Περίπου 200 κάτοικοι της Κριμαϊκής χερσονήσου κρατώντας λουλούδια με μαύρες κορδέλες, σημαίες της Ρωσίας, της Ελλάδας και της Κριμαίας, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του εκτοπισμού,

Διαβάστε το ολόκληρο...

22Ανάθεμα τα ΜΟE τους που κάποιοι υπέγραψαν για το θεαθήναι και τίποτε περισσότερο ,μας αρέσει που ο Καμμένος συζητάει για επέκταση των ΜΟΕ Μέτρων οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με τους Τούρκους και κάποιοι άλλοι στο (ΥΠΕΞ βλέπε Κοτζιάς) επιθυμεί μέτρα ΜΟΕ με Aλβανούς και Σκοπιανούς  στα Βόρεια σύνορα!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε υψηλούς τόνους αντιδρά επισήμως το Παρίσι στις αναφορές πως τρεις γάλλοι πρόεδροι -Ολάντ, Σαρκοζί και Σιράκ- είχαν πέσει θύματα παρακολούθησης από την αμερικανική NSA: Μετά από έκτακτη συνεδρίαση στο Μέγαρο Ηλυσίων, ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως η Γαλλία «δεν θα ανεχθεί καμία απειλή στην εθνική της ασφάλεια».
Παράλληλα, η πρέσβης των ΗΠΑ στο Παρίσι κλήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/PASCAL LAUENER
Στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στο Παρίσι, ώστε να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των WikiLeaks περί παρακολούθησης από τις ΗΠΑ των τριών τελευταίων προέδρων της Γαλλίας και κυβερνητικών συναντήσεων, ακόμη και μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά με τίτλο Τόπος του ανοίκειου τρόπου, η Ελλάδα του 2014.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό του και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά με τίτλο Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ. Οι πιο χρήσιμες αρχές και μέθοδοι για αποτελεσματικότητα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατασκόπευε την περίοδο 2006-2012 τους προέδρους της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία αποκαλύπτει ο ιστότοπος WikiLeaks και επικαλούνται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart και η καθημερινή εφημερίδα Libération.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα επισκεφθεί το Κάιρο για διήμερες συνομιλίες με Αιγύπτιους αξιωματούχους στις 28 και 29 Ιουλίου, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτυο Μπαντρ Αμπντελατί χθες.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχαν επιδεινωθεί από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι μετά από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του το 2013, ενώ βελτιώθηκαν σταδιακά με τον πρόεδρο 'Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι, ο οποίος εκλέχθηκε πέρσι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αεροφωτογραφία της αρχαίας Παλμύρας το 2009. Η τύχη του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO απειλείται άμεσα από το ISIS.
Σημαντική πόλη στη βορειοανατολική Συρία κατέλαβαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη Κούρδοι μαχητές, συνεχίζοντας την αλυσίδα των πρόσφατων επιτυχιών τους σε βάρος του ISIS, χάρη στις οποίες αναδεικνύονται στην πλέον αξιόμαχη στρατιωτική δύναμη κατά των τζιχαντιστών, πέραν, βεβαίως, του κυβερνητικού στρατού του προέδρου Μπασάρ Ασαντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο Καναδάς έχει υποβάλλει αίτημα για την μεταφορά από την Ελλάδα περισσοτέρων των 1.000 ιρακινών προσφύγων, γνωστοποίησε σήμερα η σύμβουλος και διαχειρίστρια του προγράμματος μεταναστών της πρεσβείας του Καναδά στη Ρώμη, Σάρα Χέιγουωρντ, κατά την διάρκεια συναντήσεων που είχε στην Πάτρα, με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα 20 τουρκικά αεροσκάφη ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία με ελληνικά μαχητικά.
Ειδικότερα, στο FIR Αθηνών εισήλθαν τέσσερις σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών, δύο σχηματισμοί αποτελούνταν από δύο αεροσκάφη και άλλοι δύο από έξι και οχτώ αεροσκάφη αντίστοιχα, καθώς και δύο μεμονωμένα.
Τέσσερα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ συνολικά καταγράφηκαν δύο παραβιάσεις και πέντε παραβάσεις στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νίκος Σιδηρόπουλος – Ανταπόκριση από το Ροστόφ επί του Ντον
«Εγώ και η νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας (AGOOR) είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες και προτάσεις, ακόμα και στις πιο απίστευτες. Είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητική κριτική, όχι για το πόσο άσχημο είναι κάτι, αλλά για το πώς να το κάνουμε όσο γίνεται καλύτερα»,

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Τα παιδιά ήταν δεμένα από το μεσημέρι και παρέμεναν εκεί μέχρι και το βράδυ», πρόσθεσε. Η κατηγορία ήταν ότι τα παιδιά ήταν έτοιμα να καταναλώσουν φαγητό, ενώ ο ήλιος δεν είχε δύσει (φωτ. αρχείου).
Το Ισλαμικό Κράτος κρέμασε ζωντανά δύο παιδιά από τους καρπούς τους σε δοκάρι για να τα τιμωρήσει επειδή ήταν έτοιμα να φάνε πριν δύσει ο ήλιος, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι αντιαεροπορικές μονάδες των περιφερειακών στρατευμάτων αεράμυνας θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις τακτικής με ζωντανά πυρά από πυραύλους S-400 πυραύλων στη νοτιοανατολική Ρωσία.
Οι ασκήσεις τακτικής χρησιμοποιώντας πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400 θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στη Δημοκρατία της Μπουριατια στη νοτιοανατολική Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιοχής, συνταγματάρχης Αλεξάντερ Γκορντέγιεφ τη Δευτέρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γκεβόργκ Μιρζαγιάν, ειδικά για τη RBTH
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ως στρατηγικός εταίρος της ΕΕ. Στη Μόσχα εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια οι σχέσεις Ρωσίας - Ευρώπης θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε βαθιά κρίση.Το Ευρωκοινοβούλιο, στις 10 Ιουνίου, υϊοθέτησε ένα «σκληρό» ψήφισμα για την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ – Ρωσίας,

Διαβάστε το ολόκληρο...

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHTRICHTEN

Για γεωπολιτικούς λόγους, αλλά κυρίως για να μπορεί να αντιδρά στη Ρωσία από ισχυρή θέση, η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, επισημαίνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Deutsche Wirtschafts Nachtrichten.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σημάνει το τέλος της ΕΕ, η οποία επιθυμούν να παραμείνει ενωμένη για να αντιμετωπίσει την απειλή της Ρωσίας, σημειώνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σεβαστοί πατέρες, κύριε δήμαρχε, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, αγαπητά μου παιδιά,
Ο μήνας Μάιος, για εμάς τους Έλληνες, είναι ο μήνας της μνήμης.
Στις 19 Μαΐου μνημονεύουμε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στις 29 τους υπερασπιστές της Πόλης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πώς αποτιμά το «διαβατήριο» για συμφωνία ο ξένος Τύπος

Ο ξένος Τύπος «ξυπνά» με καταιγισμό δημοσιευμάτων - «Η Αθήνα ''κερδίζει'' έδαφος για συμφωνία», ο τίτλος του

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποστολή στις Βρυξέλλες, Γιάννης Μακρυγιάννης
Δραματική προειδοποίηση από τον επικεφαλής της ΕΚΤ στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Οι τράπεζες είναι εξαδσφαλισμένες όσο υπάρχει πρόγραμμα» - Δεν παρείχε καμία εγγύηση για μετά - Σόιμπλε και Νούναν ζήτησαν capital controls για την Ελλάδα, αλλά η πρότασή τους δεν υιοθετήθηκε από το Eurogroup

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι BRICS θέλουν ρόλο πρωταγωνιστή
Tharoor Shashi   
Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική διεκδικούν τη θέση που θεωρούν ότι τους ανήκει στην κλειστή ομάδα των ισχυρών του κόσμου
Οι ηγέτες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) σε παλαιότερη συνάντησή τους
Στις όχθες του ποταμού της Μόσχας ένα δροσερό βράδυ νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχα μια έντονη συζήτηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του κινεζικού Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC). 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα μετά από 4 ώρες συζητήσεων
Τα μέτρα των 8 δισ.ευρώ είναι απλώς η βάση συζήτησης - Καμία αναφορά στο χρέος και στη χρηματοδότηση της Ελλάδας - "Λεπτομέρειες" τα  χαρακτήρισε η Μέρκελ- «Υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί τις επόμενες 48 ώρες» είπε η Λαγκάρντ - Νέο Eurogroup την Τετάρτη

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top